Kaçarak evlenmek...

evet bende o konuda katılıyorum ona diğer dediği hiçbişeye katılmıyorum evet hala öle cahil geri kafalı kişiler var namus iki bacak ararsında değil kafada olur ama bunu anlamayan hala bekaret muhabettş yapan kişileride anlamıyorum ama kaçma işine gelirsek bu nasip kısmet işi ben kaçtım diye aptalmıyım yani bi yuva kurmak için evlilij kötü bişi olsa hergün milyonlarca kişi evlenmez ha hergün milyonlarca kişide boşanıyo ama bu evliliği önemsemedikleri için eften püften yere boşanan insanlarda çok yok canım benim eşimin gözünde değerim hiç azalmadı arttı hatta hayır bazi adamlar imzayı attım artık benim oldu mantığıyla davranabiliyolar ezikleeye çalışıyolar ama ben kaçtım diye hiçbi zaman eşim sen kaçtın diyerek beni ezmedi sen benimsin artık diyipte kötü davranmadı o adamdan adama değişir bi adam var bide adam gibi adam var ikisinin arasında çok fark var bide nasıl yetiştirilmiş oda çok önemli bide allah korkusu olan insan kötülükten kaçınır hele bu eşiyse kıyamaz ona eşimde allah korkusu var o yüzden bana kötü davranamaz şimdi namazada başladı dahada bi iyi oldu evliliklerde inançda çok önemli yani demek istediğim hayırlı biri çıktıys karşına bunla ha normal yolla ha kaçarak evlensende hayırlıysa mutlu olursun

istisnalarardan biride benim eşim o zaman....
bende kaçarak evlendim ama bir günden bir güne eşimden değil şiddet kötü bir söz duymadım....Allah ondan binlerce defa razı olsun...

ama çok tanıdığım var her kafası bozulduğunda beğenmiyorsan yapamıyorsan çek git babanın evine diye iyi tanımak lazım ÇOK İYİ

kaçarak ewlenenlerin coğu esi nasıl olsa gidicek yeri yok arkasında kimsesi yok bişi yapamaz diyerek bazı dawranışlarda bulunuyor normal ewlenenlerde kızın ailesinden çekinenlerde oluyo bence....

genç kızken bir düğüne gitmişdim annemin tanıdığı çıktı o bayan ama epey yaşlanmış saçlarına ak düşmüşdü annem bu bayan kocaya kaçtığını söylemişti başka şeylerde söyleyebilirdi o ilk akla gelen kocaya kaçışı sanırım adamda ona epey hoyrat davranmıştı çünkü baya çökmüş gözüküyordukaydirigubbakcemile

ne olursa olsun ailenin onaylamadigi biri ile ewlilik te zaman icinde sorun cikar diye dusunuyorum

yazdigini anlamakta zorlandim biraz.... ama olur esin gidicek bir yerinin olmadigini düsünürse sana kolayca resti cekebilir" bu bir olasilik yani"

alkisalkisalkis kesinlikle arkadaş doğru söylemiş insanoğlu çiğ süt emmiş nerde ne yapacağı belli olmaz gidecek yeri nede olsa yok deyip ezebilir

Ezilip itilik kakınıcakkkk..Kaçmanın tabiri anlam ifadesi budur bana göre...
Örnekler cok...

Allahım herkesi hayırlısıyla evinden gelinliğiyle cıkarmayı nasip etsin :Saruboceq:

Kaçmak cözüm yada care degil..Aksine sorun sorun ve yine sorundur...

Bekar bayanlar bende bekarken sıızn gıbı dusunuyordum ve kacana herzman acaba ne zorları varda bunlar kacıyor derdım ama cok buyuk konusmusum cunku ınsan oyle bır cıkmaza saplanıyorkı bukez esını tercıh edıyor.bende ıcınden cıkılmaz bır nısanlılık yasadım ama 1 senede 4 defa nısna atsamda annem ne yapıp ne edıp tekrar yuzugu parmagıma takıp bız barısıyorduk.ama neden oldugunu tam anlamıyordum.sonradan anladım cocugun hıc bır hareketını sevmıyordum ve kendıme yakıstırmıyordum yanımda cok zayıf kalıyordu ve cok pasıf gelıyordu bana(bakın belkı degıldır ama ben gıcık kapmıstım).sonra esıme asıl oldum onda aradıgım hersey vardı ama papası yoktu ama ben onu kaleye almadım basarırız dedım ve oylede oldu.tabı annem anlamıstı esımle konustugumu ben oarad nısanı tekrar atım cunku bana yakısmazdı oyle sey.annme dedım bunun gerı donusu yok benı sıkıstırma dıye ama olmıcanı annem herdefasında dedı kapımda kopek olsa vermem dedı cunku neskı nısanlımı ıstıyordu esımı tanıdıgndan degıl hala bıle tanımıyor.neyse bız evlenelı 5sene oldu hala bıızmle kusler.bız evlendık evımızı kurduk ceyız setıyle mobılyalarımızı aldık evımız kıra ama olabılır sımdı arabamızıda aldık annem hala bana bosancaksın dıyor neymıs o fakırmıs o okumamıs vb.ben 2 yıllık esım lıse mezunu yanı aramızda fark yok cunku ıkımızde meslegı var.aılesının falır olması ve kacarak evlenmemız annemlerı cok kıskırtıyor ama anlam veremıyorum telefonda onceden konusurdum annem sureklı psıkolojık baskılar neler demıyordukı herdefasında senın sonun yok sen bosanmalısın bız ıstemıyoruz dıyor ama ben esımden cok memnunum cok calıskan ıÇkısı,kumarı ve sıgarası yok evınden ısıne ısten eve hep benımle gezmeye gıder yedırmesını gıydırmesını bılır aılem onu tanımadan cok yargısız ınfaz yapıyorlar.bırde bebegımız olsa okadar cok mutlu olcazkı ama suan hala olmadı.anlıcanız aılelerdede hata oluyor sımdı aılemde bırının gozune cop kacsa hep benı sucluyor ve su lafınıza asla katılmıyorum yok kacan daha cok ezılırmıs kızlaaaaaaaaar gozunuz acın da konusun bu zmanda kacanla dugunle gıdenın farkı yokkı dugunle arkadaslarım evlendı kız daha gerdek gecesı sabahı kayınvalıdesıyle kahvaltı yaptı onuda gectım cucugunu yenı dogurmustu kocası anasının evıne gonderecegını ve bıletınıde ben alayım demıstı bumu yanı dugunle evlenenlerın halı bence bu ıs hıııııc kacmaya dugunle gıtmeye bakmıyor valla pıyango bence.asla kacmayı tavsıye etmem ama kacanıda yere koymam cunku dugunle gıdenlerde gerı gelıyor anlasamayıp kızlar.benı kayınvalıdemde kayınpederde yere koymadı nıye koysunkı ben onların ogulları ıcın nelerı goze almısım oyle olurmu hıc

bır bayan ogluna kacarak gelse kabuletmem dıyor cok yanlıs konusuyor asla buyuk konusmayın o oglan sızın evladınız sız heralde zora gelemıyosunuz bana oyle geldı cunku kacanın ısı daha zor sureklı oglan tarafı kız tarafıyla barısmak ıcın ne zahmetlere ne kotu laflara maruz kalıyorlar ne dayaklar yenıyor oyle dıstan gordugunuz kadar kola degıl kacarak evlenmek ınsaalh dugunlede gıden kacanda hep mutlu olur bosanmalar olmaz ınsaalh.anne bablarda lutfen damatlarının zengınlıgıne fakırlıgıne degıl akıllımı,aılesıne bakarmı zorumluluk alırmı dıye baksınlar bence
kusura bakmayın cok uzun yazdım

ben de kaçarak evlendim. ama hayat bana büyük konuşmamayı öğretti o çok büyük konuşanlar kimseyi kınamasınlar kınadıkları şey başına gelmeden öğrenemezler. kaçan gelin ezik olur ezilir ben olsam saymam değer vermem diyen arkadaşı kınıyorum sevdiğinle evlenmek insanlıktan bi kayıp değil ama bi insanı böyle değerlendirmek sığ bi kafa yapısına sahip olduğunun resmi. evleneli 7 ay oldu ve eşimle ilgili tek bi sıkıntı tasa yaşamadım. beni sahipsiz de görmiyo çünkü benim bi kadın olarak zaten bi sahibe ihtiyacım yok herşeyden önce ben bi eşya değilim. kaçtım çünkü 2 yıl flört ve 1 yıllık nişan geçmişimden sonra sırf ailelerin egosunu tatmin etmek için o çok değerli eşimden vazgeçmedim ortada bizle ilgili bi sorun yokken bize bu haksızlığı etmedim bu haksızlığa da direndim onların rızasıyla veya değil zaten evleneceğimiz gün bile belliyken ben yapmam gerekeni yaptım. ailem sonra çok pişman oldu affettiler bizi. ki affetmesi gereken kim tartışılır...şimdi çok iyiherşey. damatlarına yaptıkları haksızlığı telafi etmeye çalışıyolar. ama bu benim şansm herkes benim kadar şanslı olmayabilir.

kaçarak evlenmek asla ama asla herkesin önünde ,evlenmek gibi , olmuyor , bir yanın hep yarım kalıyor benim , fikrim böyle.

Tabii ki farklı olur,bir tarafta aileler de razı hiçbir sıkıntı yok ama öbür türlü eş bakımından iyisi de çıkabilir kötüsü de.Şans işi.
Öte yandan sonradan aileye haber veriliyor düğünümüze bekleriz vs.Aile affederse ne ala.Fakat affetmezse işte..insan o mutlu günde arıyor ya ailesini,buruk oluyor:uhm:

ne mutlu sana cnm en azındn mutlusun.. peki ailenle görüşüo msun artık?

arkadaslar benimde buna benzer bi sorunnum var... Babam beni sevdigim kisiye vermiyor.. Once cocugu tanimiyoruz dediler.. Tanistilar, meslegi yok dediler, okula basladi gene olmadi ikinizde kucuksunuz dediler...
Bikac kez istediler ama vermiyorlar...

Kacmak tek cozum gibi geliyor....

Sayfanda 17 yasinda oldugun yaziyor. Sana abla tavsiyesi verip bu yasta sakin evlenmeyi düsünme derim...

Sizde utanmasanız "kaçarak evlenin telli duvaklı gelin olmaktan daha iyi" diyeceksiniz..!
Aile hassasiyeti bende az seviyededir bilmiyorum neden ama kaçmak kadar aileyi rencide eden başka birşey olmadığını düşünüyorum.
Kim ne derse desin,sizi ailenizden başka karşılıksız sevecek kimse yoktur..

bu arada başıma gelmesini temenni edenler olmuş,geciktiniz beddualarınızda..
Allah nasip ederse 18 gün sonra telli duvaklı ailemin rızasıyla gelin olacağım...

Ama dayanmak zorundasin. Eger seviyorsan ve sevdigin kisiyle mutlu olmak istiyorsan dayanmalisin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…