• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçarak evlenmek...

bence çok extrim bi durum olmadıkca tasvip etmiyorum. ikna etmeye çalışın biraz daha

olur tabii. eş,zaten kaçarak evlendi,geriye dönecek yüzü yok,aileside istemez diyerek,karısını devamlı ezebilir,şiddet uygulayabilir,üstünde tahakküm kurabilir. yani,,herşeyi yapabilir hatta bir köle olarak eve hapsedebilir sokağa çıkarmayabilir ,devamlı aşağılayabilir,herşeyine karışabilir vs vs vs. tabii eş var ,eş var. hepsi böyle değil.
ama içinde psikopatlık olan yada, hükmetme güdüsü olan ,bencil ve sadece benim dediğim olacak diyen,kadını 2ci sınıf bir yaratık olarak gören ,adamlar bunu yapar.

ilk defa yaşadıklarımı birinin ağzından duyuyorum okypete aynı bunları yaşıyorum allaha şükür ailem artık arkada resti çektim son şans sonra arkama bile bakmadan gidicem

bende 20 yaşımdayken kaçarak evlendim....bende böle olmasını istemezdim bence bütün kızlar anne bba rızasıyla telli duvaklı gelin olmak ister....
ben niye kaçtım meselesine gelince.
1- annemden hiç sevgi görmemen sürekli kötü ve onur kırıcı davranışlara maruz kalmam
2- annem ve babamın sorunlu evlilikleri
3-ailemin beni düşünmemeleri-dinlememleri-anlamamaları-
4-aileme karşı duyduğum güvensizlik ve değersizlik sonucu bi arayış içindeyken şu an eşim olan insandan aradığım sevgi ve ilgiyi bulup yeni bi hayat kurma arzusu

5-ailemi bi nevi cezalandırma
daha başka maddelerde sıralayabilirim...eşimi sevdim aşık oldum vs vs ama insan ne kadar aşık olursa olsun.kişi ailesinde problemeler yaşamıyorsa kaçmayı düşünmez asla...

şimdi mutlumuyum
hayır şu anda mutsuzum
çünkü benim eşim evlendikten sonra değişti aradığım sevgi ve ilgiyi eşimdende göremedim bi takım kötü davranışlarada maruz kaldım
ben eşimi hayatımın merkezi yaptım herşeyim olmasını istedim ama hiçbişeyim olamadı
şimdi oğlum var 2 yaşında mutluluğu ve sevgiyi onunla yaşıyorum.

ALLAH KOLAYLIK VERSİN CANIM :teselli:

rahmetli büyüklerimizden hep duymuşumdur,kaçarak evlenenin yüzü gülmezmiş diye,ama umarım mutlu olurlar...hepimiz mutlu olalım inş....

kesinlikle öyle benim yüzüm gülmedi şimdi boşanmayı düşünüyorum nasıl olacak sonun ne olacak bilmiyorum bebeğim 10 aylık 2 yıllık evliyim şimdiden bittim tükendim bide ben sözlüme kaçtım sırf kardeşimle kavga ettim diye annem yok zaten babamda yok sayılır kardeşimle kalıyordumkavga ettik sen kimsin dedim çıktım tabi beni dövdüde o ayrı bende ağlaya ağlaya gitim ona şimdi o daha beterini yapıyo sonra özür dileyip sarılıyo ne fayda kaçmayın en azından dönerseniz allah korusun ama başınız önde olmaz

Kaçarak evlenmeye karşıyım..aile öle durumda evladını affetmese de haklı...eğer resti çekip gidiyorsan ki gitmek değil bu kaçmak,onurlu olup bir daha o eve dönmeyeceksin.boşandığında bile basının caresine bakacaksın..alllah kimseyi sasırtmasın.benim için eşim ailesine rest çekti diye övünmem ben olsam,utanırdım..ikimizin arasındaki dengeyi bulabilmek yerine onlara rest çektiği için..bugün ailesine onuı bu günlere getiren insana resti çeken insan yarın bana da ceker diye düşünürüm...görüşmelerini düzenleyebilir meafe koyabilir rest cekmek diye bir sey olmaz..

bence telli duvaklı ailenin rızası alınarak evlenilmeli..ısrarcı olup ikna etmek en doğrusu.ben ailemi ezip gidemezdim doğrusu.herkesin fikri kendine tabi..ama ben cesaret edemezdim.

Teyzemde 12 yıl önce kaçarak evlendi. Defalarca şiddet gördü dedem geri aldı ama o her seferinde yine kaçtı. Dedemde en sonunda bir daha geri almadı. Babanın ahını kesinlikle almamak lazım arkadaşlar. Teyzemin 12 yıldır yüzü hiç gülmedi. Eşinin tarafında şiddet görmediği insan kalmadı. En sonundada evlat acısını tattı:((((((

Bence bu kaçma durumuna biraz da aileler sebep oluyor... Çünkü herşeyi bildiklerini düşünüyorlar..Tabi ki tecrübeleri fazla olabilir ama onlar da yanlış yapıyorlar...herşeyden önemlisi çocuklarına güvenmeleri gerekiyo, artık onların büyüdüğünü kabullenmeleri ve hata yapsalar da destek olmaları...

Ben de kaçma konusuna soğuk bakanlardandım ta ki sevdiğim kişiyle evlenmek istediğimi babama söylediğimizde bana kendince bahaneler üretip (sırf ben buldum diye bunun nedeni de), hiç tanıma yoluna bile gitmeden kestirip atmasına kadar... Hatta beni tehdit bile etti çok istiyorsan gelsinler veriyim bi daha bu eve ayak basma diye alsanaalsanasmile Şu anda nerdeyse bir ay oldu ve ben konuşmuyorum babamla, onlar da hiç olmamış gibi davranıyorlar...Sanki ben evlenmek istediğimi söylememişim gibi... Baştan beri sevgilimle evlenmem konusunda hiçbi sorun çıkarmayan, hatta istekli olan annemse babamın tavrı karşısında tabiri caizse çark edip beni yapayalnız bıraktı... En azından bi tanımaya çalışmalıydılar değil mi?Benim duygularıma saygı göstermeliydiler...

zaten hiçbir zaman destek görmediğim ailem mi evlendiğimde bana destek olacak?Yaşamım boyunca fazlalık muamelesi gördüm,aynı evde kendi yalnız hayatımı yaşadım...Kendi bulduklarıyla evlenip bi sorun çıktığında boşanırsam çok iyi biliyorum ki suçlu yine ben olucam..Geçinmedi diyecekler.. O yüzden ailem istemese de sevdiğim ve güvendiğim kişiyle evlenip suçlu olmak daha kabul edilir geliyo bana... En azından yanlışsa bile benim yanlışım olacak, onları suçlamayacağım...
Sevgilim polis olduğu için ( babam da emekli polis bu arada kaydirigubbakcemile3 ) evlenmeden önce benim hakkımda tahkikat yapılması gerekiyo. Tahkikat tamamlanınca da yolcudur abbas bağlasan durmaz durumları, nikah yolu gözükecek.. Ama biliyorum ki içim buruk, öfkeli, eksik bi şekilde...

Çünkü bence en güzeli telli duvaklı hep birlikte mutlu bir şekilde adım atılan evlilik...Son seçenek kaçmak olmalı...

Bence bu kaçma durumuna biraz da aileler sebep oluyor... Çünkü herşeyi bildiklerini düşünüyorlar..Tabi ki tecrübeleri fazla olabilir ama onlar da yanlış yapıyorlar...herşeyden önemlisi çocuklarına güvenmeleri gerekiyo, artık onların büyüdüğünü kabullenmeleri ve hata yapsalar da destek olmaları...

Ben de kaçma konusuna soğuk bakanlardandım ta ki sevdiğim kişiyle evlenmek istediğimi babama söylediğimizde bana kendince bahaneler üretip (sırf ben buldum diye bunun nedeni de), hiç tanıma yoluna bile gitmeden kestirip atmasına kadar... Hatta beni tehdit bile etti çok istiyorsan gelsinler veriyim bi daha bu eve ayak basma diye alsanaalsanasmile Şu anda nerdeyse bir ay oldu ve ben konuşmuyorum babamla, onlar da hiç olmamış gibi davranıyorlar...Sanki ben evlenmek istediğimi söylememişim gibi... Baştan beri sevgilimle evlenmem konusunda hiçbi sorun çıkarmayan, hatta istekli olan annemse babamın tavrı karşısında tabiri caizse çark edip beni yapayalnız bıraktı... En azından bi tanımaya çalışmalıydılar değil mi?Benim duygularıma saygı göstermeliydiler...

zaten hiçbir zaman destek görmediğim ailem mi evlendiğimde bana destek olacak?Yaşamım boyunca fazlalık muamelesi gördüm,aynı evde kendi yalnız hayatımı yaşadım...Kendi bulduklarıyla evlenip bi sorun çıktığında boşanırsam çok iyi biliyorum ki suçlu yine ben olucam..Geçinmedi diyecekler.. O yüzden ailem istemese de sevdiğim ve güvendiğim kişiyle evlenip suçlu olmak daha kabul edilir geliyo bana... En azından yanlışsa bile benim yanlışım olacak, onları suçlamayacağım...
Sevgilim polis olduğu için ( babam da emekli polis bu arada kaydirigubbakcemile3 ) evlenmeden önce benim hakkımda tahkikat yapılması gerekiyo. Tahkikat tamamlanınca da yolcudur abbas bağlasan durmaz durumları, nikah yolu gözükecek.. Ama biliyorum ki içim buruk, öfkeli, eksik bi şekilde...

Çünkü bence en güzeli telli duvaklı hep birlikte mutlu bir şekilde adım atılan evlilik...Son seçenek kaçmak olmalı...
:gitme:Ben bir anneyim yapma bence kaçma neden dersen benim 2 ay önce kızım kaçtı gerçi kaçtıda denilmez görüşmeye gitti bir daha gelmedi üstelik görüşmeye benden izin aldıda gitti.senağlama çok üzgünüm üstelik biz aile olarak ona her zaman anlayışlı davrandık.gelip isterler vermeyiz o zaman tamam ama arkadaşını tanımıyorduk bile.bilmiyorumkismile senin ailenede zor geliyordur ayrılmak gerçekten anne içinde baba içinde çok zor.senin için hayırlısı neyse o olur inşallah:teselli:

canım yaşını bilmiyorum ama küçük sanırım.20-21 yaşlarında verilen kararların doğruluğuna inanmıyorum.O yaştaki bir erkeğin de olgun olabileceğine hiç inanmıyorum.Bırak kaçarak evlenmeyi aile rızası ile evlenmek için bile erken.Bir müddet sonra beklentileriniz,beğenileriniz değişince ne olacak?Biraz daha sabret,yanlış karar vermektense bir kaç yıl daha huzursuz olduğun o evde kal,geri dönersen işte o zaman hiç huzurun kalmayacaktır.

hep merak etmişimdir kaçan arkadaşlar buna nasıl karar veriyosunuz kaçtığınız öğrenildiği anda bir sürü insan üzülüyo o anda nasıl bir ruh hali içinde olunuyo hiç bişeyi gözünüz görmüyomu

ben bu konuda biraz katı gibiyim, anne babanın ızası alınmadan yapılan evlililerde hiçbir zaman tam anlamıyla mutlu olunabileceğine inanmıyorum.. kaldıki bir insanın ailesine bu durumu yaşatmaya hakkı yok diye düşünüyorum :umursamaz: tabii çok değişik şartlar istisnai durumlar olabilir.. bu tür evliliklerde hep bir tarafınız ezik kalır herseyiniz yarım olmustur. hele ki adam umduğunuz gibi çıkmazsa ne geri dönecek cesareti bulabilirsiniz, nede devam edecek sabrı.. Allah uzak etsin

:gitme:Ben bir anneyim yapma bence kaçma neden dersen benim 2 ay önce kızım kaçtı gerçi kaçtıda denilmez görüşmeye gitti bir daha gelmedi üstelik görüşmeye benden izin aldıda gitti.senağlama çok üzgünüm üstelik biz aile olarak ona her zaman anlayışlı davrandık.gelip isterler vermeyiz o zaman tamam ama arkadaşını tanımıyorduk bile.bilmiyorumkismile senin ailenede zor geliyordur ayrılmak gerçekten anne içinde baba içinde çok zor.senin için hayırlısı neyse o olur inşallah:teselli:

ben de zaten sadece annemden ayrı kalmayı göze alamadığım için süreyi erteliyorum ama bu sırada beni çok kötü yıpratıyorlar...Babam yapmadığım şeyleri arkamdan yaptı olarak yansıtıyo artık iyice çirkinleştiler...Eve gitmek bile istemiyorum.Gerçi annem de artık tamamen kaybetti gibi bişi beni çünkü teyzemler benim yanımda kızı istediğine verin dediklerinde tamam beklesinler biraz diyip; sonra ben yokken de söyleyin vazgeçsin diyomuş..Ne yapayım ki ben onları karşıma almaktan başka...Benim ne duygularıma önem veriliyo, ne düşüncelerime ve bu senelerdir böyle...

İşte benim ailemin sizden farklı tarafı evlenmek istediğimi söylememe rağmen tamamen önyargılı bi şekilde davranıp gelip istemelerine bile izin vermediler...Hala bana eş dosttan bi kişi gelir iki-üç kez görüşürsün evlenirsin diyorlar, hala beni görücü usulü evlendirmek istiyorlar.Ama benim sevdiğim ve istediğim birisi var neden anlamıyorlar!!!!.Allahımmm ne kadar kötü ne kadar zor bişey bu yaşamayan anlayamaz...artık ağlamaktan yoruldum...Ve şu anda olayın üstünü kapattılar. ayrılmak zor geliyordur demişsiniz ama ben 27 yaşıma geldim..Mutlu olmak, artık sevdiğimle bi yuva kurmak benim de hakkım değil mi???????????

Allah Hani derler ya telli duvaklı, işte Allah herkese usulüyle telli duvaklı evlenmeyi nasip etsin, benim kuzeniminde sevgilisi vardı çocuğun ailesi gelip defalarca istediler amcam yengem vermedi ama kuzenim çok istiyordu evlenmeyi ailesini herkesi karşısına aldı yinede ailesi kabul etmedi, sonra bir akşam kuzenim sevdiği adama kaçmış aile mahvoldu, kuzenimi affettiler mi affettiler ama yazık kızcağızın düğünü olmadı doğru düzgün bir gelinlik giymedi 8 yıllık evli ama hala bir ezikliği var sülalede , kaçmada ailenin çok büyük rolü var bence aileler çocukları için en iyisini istemekle birlikte onların nkararına saygı duymalılar

kimse kaçarak evlenmek istemez ama bazen aileler çok önyargılı olabiliyorlar.
ailenin onayını alarak evlendiğin biriyle de mutlu olacağinin garantisi yok.

sevdiğim erkek için ailemi karşima alırdım ama kaçmaya cesaret edebilir miydim bilmiyorum.
insanın başına her türlü şey gelebilir.
düğünsüz derneksiz gelin gitsem bir tarafım hep yaralı kalırdı sanırım.

sevdiğiniz adam kötü çıkarsa da ailem kabul etmez diye düşünmemek lazım bence.
kadın bir birey ve kocasının ya da ailesinin bakımına muhtaç değil.
her kadın kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli.
yaşananlar ne olursa olsun aile de çocuklarının arkasında olmalı.

Arkadaşlaaarrr babam razı geldi sonunda, istemeye geldiler ve sözümüz kesildiiiiiiii kaydirigubbakcemile2 o kadar hızlı oldu ki, halen inanamıyorum...Herşey öyle güzeldiki...Bu arada babalarımız tanıdık çıktılar kaydirigubbakcemile3 Allahıma binlerce şükür olsun...

Allah Hani derler ya telli duvaklı, işte Allah herkese usulüyle telli duvaklı evlenmeyi nasip etsin, benim kuzeniminde sevgilisi vardı çocuğun ailesi gelip defalarca istediler amcam yengem vermedi ama kuzenim çok istiyordu evlenmeyi ailesini herkesi karşısına aldı yinede ailesi kabul etmedi, sonra bir akşam kuzenim sevdiği adama kaçmış aile mahvoldu, kuzenimi affettiler mi affettiler ama yazık kızcağızın düğünü olmadı doğru düzgün bir gelinlik giymedi 8 yıllık evli ama hala bir ezikliği var sülalede , kaçmada ailenin çok büyük rolü var bence aileler çocukları için en iyisini istemekle birlikte onların nkararına saygı duymalılar
kızımı vermeme gibi bir durum olmadığı için bu konuda vicdanım rahat. dedimya istemeye bile gelmediler tanımıyorduk :gitme: Ama senin söylediğin gibi bizim düğün yaptılar allaha şükür ama gelinliği yeni almadılar akrabalarının kızı evlenmiş onun gelinliğini giydirdiler kızıma.. senağlama Oysa kızımın gelinlik hayalleri bir başkaydı.Kızım benden sakladı yeni almadıklarını üzülmeyeyim diye kıyamam. senağlama düğünde görünce anladım şok oldum belliydi onun istediği gelinlik öyle değildi çünkü tam tersiydi :olmaz: neyse uzun oldu bunların önemi yok.. şimdi mutlu olsun yeter :1hug:

Back
X