Kaçarak evlilik

Eşimle başta çok kavgalar ettik boşanmak istedim ama eşim istemedi kendi ailem de karşı cıktı şimdi mutluyuz iyiyiz şükür çocuklar da gayet sağlıklı
Eşimle evlendik ev tuttuk evliliğimiz den beri herşeyi kendimiz yaptık kredi çektik ev aldık kredi çekti araba aldık ailesinden destek isteğimiz zaman bize destek eden olmadı diyorlar

Benim eşim altı kardeş diğerleri kız
Bir oğlan benim Eşim ve eşime hicbir şey yapılmadı ne zaman destek istesek yok dediler olduğu zaman ise kendilerine yaptılar aldığımız ev tamir tadilat istiyo kayınbaba usta yalvara yakara getirdik ama yinede tamir yapılacak yeri var yardım et de yapalım dedik bana annem babam destek yapmadı dedi

Bazi yerlerde kacan kizlara taki takmiyorlar layik görmedikleri icin. 9 sene icinde takilmayan bundan sonra da takilmaz. Kendinizi bunlari düsünüp üzmeyin.
Kaçtım dan beri takacağız diyolar elimizde yok diyorlardı şimdi ise ellerinde var ama takmıyorlar kızıma kaynana altın küpe sözü verdi üç sene oldu daha takmadı şu an ise sen okula gidiyorsun demiş sürekli bi bahane

9 sene önce takılması gereken (size göre) takı artık takılmaz beklentiyi 0 a düşürün madem eşinizle mutluysanız. İkinci olarak da ana ata dinlemeyen insana takı filan takılmaz. Örfi olarak kaçana takı takılmıyor. Kaçan akrabamın düğününde çoğu kişi gitmedi. Gidenler de takı takmadı. Misafirler bile takmamışken ana baba saçma olurdu zaten. Ayrıca kabul görmüş bir gelin değilmişsiniz şimdi iyi olsanız bile bunu unutmazlar. Kızınıza da küpe almalarını beklemeyin. Başkalarından birşey bekleyerek kendinize gününüzü zehir etmeyin.

Niye sözünü veriyorlar madem yapacağız deyip niye yapmıyorlar

Bacim yapmiyorlarsa yapmiyorlar iste niye kendini paraliyorsun kac sene olmus. Seni oyalamak baslarindan atmak icin hee he yapariz hee he takariz diyorlar. Sen de inanip umut bagliyorsun. Cok sukur durumunda iyiymis. Hee he takariz dediklerinde “sizden gelecek hayir allahtan gelsin” deyip gecin

Niye sözünü veriyorlar madem yapacağız deyip niye yapmıyorlar
9 senede anlamış olmanız lazım diye düşünüyorum ama hâlâ anlamamışsınız. Kayın aile tarafının vaatleri %98 laf kalabalığından ibarettir. Cici görünme çabasıdır eşinize. Bu tarz vaatler başta yapılmaz ise sonra asla yapılmaz. Benim kayınvalidem de takımı söz verdiği gibi takmadı eksik taktı sonra yaparım dedi yapılmadı. Ben de beklemiyorum artık yapmasını. Kayın aile tarafı sadece vaat verir. İcraata geçmez. 3 senede anladım bunu bence siz 9 senede ezberlemiş olmalıydınız.

Bazi yerlerde kacan kizlara taki takmiyorlar layik görmedikleri icin. 9 sene icinde takilmayan bundan sonra da takilmaz. Kendinizi bunlari düsünüp üzmeyin.
Kesinlikle katiliyorum konu sahibi. 9 senedir yapmayan daha da yapmaz. Beklemeyin. Dusunmeyin. Uzulmeyin.

Yaşadığım yerde çok sık gördüğüm olay, kaçarak evlenenler var eğer gelin gidilen aile merhametliyse sonuçta bizim gelinimiz denilip düğün yapıyorlar, laf söz olmasın diye azda olsa takı takıyorlar ne gerekirse yapılıyor yani, birde şöyle insanlar var kaçtı nasıl olsa deyip birinden ödünç gelinlik alıyorlar tabi eski model, geline hiç fikir sorulmuyor bunu giyiceksin deniliyor, mahalle kuaförüne getiriliyor herşeyin en ucuzu en kötüsü yapılıyor , düğünde malesef şık olamamış mutsuz bir gelin oluyor, takı zaten hiç yok, kendi ailesi affedip gelirse belki onlar birşeyler takıyor kızlarına, ve son olarak birde şöyle olabiliyor düğün yok, takıyı zaten hiç saymıyorum onu rüyasında görür, bunları geç ev bile açılmıyor kendisine , kaçtın sen kayınvalidenle oturcaksın durumlar düzenlene kadar diyorlar , yetmiyor birde çocuk yapıyor akıllı, artık gelin gelinlikte çıkıyor , psikolojisi bozuk bir ev hanımı olup kocasını ayrı eve çıkmaya ikna edebilene kadar senelerce orada oturuyor, sizinde 9 sene olmuş kaçıp evlendiginiz anladığım kadarıyla, birşey yapilmadiysa hiç beklemeyin artık sağlık olsun, kendi takınızı kendiniz alırsınız inşallah üzülmeyin , eşiniz ve çocuğunuzla şuan mutlu ve huzurluysanız , bu düğünden ve takıdan çok daha değerli birşey.

Son düzenleme:
Eşimle evlendik ev tuttuk evliliğimiz den beri herşeyi kendimiz yaptık kredi çektik ev aldık kredi çekti araba aldık ailesinden destek isteğimiz zaman bize destek eden olmadı diyorlar
Ailesi doğru demiş. Biz istene istene evlendik, biz de herseyimizi kendimiz yaptık. Ben dün yedigimi hatırlamıyorum siz 9 sene öncenin derdine düşmüşsunuz

Kaçarak evlenenler var mi size düğün yapıldı mi takı takıldı mı
Benim bi arkadasim yapma etme dememize ragmen aldi bavulunu kacti. Ille de dugun ille de dugun dediler yapildi. Ama alinan gelinlik icin gidilen kuafor icin taklan taki icin hersey icin bi ton laf cekti. Neden? Cunkj artk kiz zaten kendi aile destegine sirt cevirip gelmisti. En ucuz salonu en ucuz gelinligi ayarladilar. Altinlari kayannasinin gorumcesinin eltisinin altinlarini toplayip gostermelik taktilar dugun sonrasi geri aldilar. 2 yil evli kaldi. Anne babasiyla gorusturmediler. En son bi bayram cok ozledm nolur yarim saat anneme gotur deyip ikna edip gidince donmedi. Bi cop almadi o evden cunku gitse geri donemicekti. Yani bizim toplumuzda kiymetsizligin alameti kacarak evlenmek. Kacmadiysan sakin yapma. Kactiysan da allah yardim etsin. Gonulsuz pisen as ya karin agritir ya bas demisler.

Kaçarak evlenirseniz tüm özgürlüğünüzü kaybetmiş olursunuz söz hakkınız dahi olmaz. Kaçarak evlenipte mutlu olanını da görmedim. Aile onayından mutlaka geçin bu yollara başvurmayın. Kaçarsanız hiçbir şey yapmazlar kıymette göreceğinizi düşünmüyorum.

Şu an aramız iyi ailesiyle ama insan yinede bekliyor
Hanımefendi neyi bekliyorsunuz sizi istemeyen insanlardan? Altın salkım verecek olan zaten baba evinizin kapısına gelirdi, istememişler ki vermemişler. Şimdi ne yaptıklarının bir önemi yok, zamanında istememişler vermemişler. Şimdi de vereceklerini sanmam, bu kadar gözünüz kalacaksa kaçmasaydınız, istediğinizi verecek birini elbet bulurdunuz.

Benim eşimin ailesi beni istemedi bizde kaçmak zorunda kaldık ama düğün oldu ve hiç-bir şekilde kaynanam destek yapmadı kendi düğünümüzü kendimiz yaptık takı takılmadı
Sizi istemeyen erkek tarafıyken neden size takı alsın ya da yardım yapsınlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…