- 26 Temmuz 2016
- 2.426
- 3.038
- 133
- Konu Sahibi birdelimuallime
-
O da öğretmen aynı okulda görev yapıyoruz, ailesinden annesi ev hanımı babası aşçı mütevazı kendi hallerinde insanlar. Evet eve geldim geleli ee paraları naptın paraları muhabbeti dönüyo, üç yıllık öğretmenim birikmiş param yok tek kuruşSevgiliniz sizin gibi meslek sahibi mi? Ailesi görmüş, okumuş, meslek sahibi kişiler mi? Gerçekten ailenizin dediği gibi paranızı yiyecekler mi?
Kendi memleketimden gidip sevdiğimin orada düğün yaparım zaten, sevdiğimin tarafına da söylenmez kaçtığım benim memlekette düğün olmuş da gelmişim gibi mesela, onların adete göre kız tarafı erkek düğününe gitmezmiş yadırganmaz da ailemin olmaması filan, off ne bilim yaa bunları düşündüren aileme de yazıklar olsunBaban ne derse desin isteme olsun. Mecbur karşı tarafa onay verecek gibi geldi bana. Son aşamaya kadar zorla yani. O zaman da olmuyorsa otur düğününü planla. Dört kardeşin ve arkadaşların bile gelse yeter, ama gidip 3-5 kişilik küçük bir nikahla evlenme. Yapılması gereken herşeyi yaptır. Hele doğuda, kıymetin olsun istiyorsan kıymetli olduğunu hissettir. Ama tabii öncesinde adamdan, ailesinden, sonraki düzeninizden, onun ailesinin size karışıp müdahele etmeyeceğinden emin olman lazım. Yangından kaçıp doluya tutulma derim...
Yani haklısınız sevdiğim adam ne kadar doğru ona bakmam gerek, Allah şaşırtmasın ama eminim ya. Öğretmen o da canım.Valla yağmurdan kaçarken doluya tutulma senin iki katı özen göstermen lazım evleneceğin insana.Çok çok iyi tanıman lazım.Kaçma bence.Erkek arkadaşın ne iş yapıyor.
Allah yardimcin olsun cnm. Sana tavsiyem kendine borc yap. Mesrla bi eve yada araba al kredi oduyorum de. Ikna edici zaruri borclarin olsun. Yine laf ederler ama odeme diyemezler. Mesela 1500mu kredi oduyosun fiyati daha yuksek de. Ogrenemezler hic. Ama bi erkege kacma. Sana suan tatli gelebilir ama elin oglu degisir zamanla. Onlarda kacmasaydin, sen geldin vs vs derler. Kimseye koz verme. Bnm bi arkadasimin babasida oyle. Oda yeni atandi. Laf oyunu yapip onlari kandirman gerek boyle dutumlarda. Tatile ise seminerm var de gec git. Bir iki laflarina sabredersen ilerde buna da alisirlar. Nasi davranirsan oyle gider emin olBu olaylarda annem elinde çekirdekle seyirci rolünde, tek bir olaya karışmıyo
Kültürleri farklıymış ee dedm tamam araştırın sorun soruşturun nasillardir gidin yerlerinde görün dedim, iki sene boyunca kıllarını kıpırdatmadılar, ara tatilde geleler karşı taraf mevzuya girmeye çalışıyo yok fetö yok abd saçma sapan siyaset haber konuştu gönderdi iki gün, altın yönünden sıkıntı yapacak mesela 10 tane 200 gram değerinde altın isteyeyim de görsünler takı set yüzük bilezik de olacak, erkek tarafı düğünü de benim istediğim gibi olacak gibi şeyler söylüyor amaç vermek değil yıldırmak.Sevgilin de öğretmenmiş
Ben yerlisi deyince onun için vermiyor sandım
Babanın Eve kabul etmesi bile aslında olumlu
Ne bahane buluyor be istiyor insanlardan da caydıracak
Uzatmaya gerek yok
Ayarla küçük bir nişan yazın olsun baban hık mık dese de sıkıntı olmaz gibi
Seneye de evlenirsin
Kendi memleketimden gidip sevdiğimin orada düğün yaparım zaten, sevdiğimin tarafına da söylenmez kaçtığım benim memlekette düğün olmuş da gelmişim gibi mesela, onların adete göre kız tarafı erkek düğününe gitmezmiş yadırganmaz da ailemin olmaması filan, off ne bilim yaa bunları düşündüren aileme de yazıklar olsun
Kültürleri farklıymış ee dedm tamam araştırın sorun soruşturun nasillardir gidin yerlerinde görün dedim, iki sene boyunca kıllarını kıpırdatmadılar, ara tatilde geleler karşı taraf mevzuya girmeye çalışıyo yok fetö yok abd saçma sapan siyaset haber konuştu gönderdi iki gün, altın yönünden sıkıntı yapacak mesela 10 tane 200 gram değerinde altın isteyeyim de görsünler takı set yüzük bilezik de olacak, erkek tarafı düğünü de benim istediğim gibi olacak gibi şeyler söylüyor amaç vermek değil yıldırmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?