Kaçmaya karar verdik..

Aferin..
Bu Yaşta Bunları Düşünmek Bir Yetenek Olsa Gerek..

Allah Yolunu Açık Etsin..

kaçmaya karar vermişsiniz...iyi b,,,k yersiniz.benim iki ablam kaçtı.20 sene geçti hala bi halt olamadılar.her türlü dert tasa sefalet onlarda.kaç anam kaç.ana baba ahı almak da ne ki..kaç sen sakın durma...

gerçekten hiç sağlıklı düşünemiyorsun...
aklını başına al..herşeyin bilincinde olman lazım çok büyük hata seninki..
bile bile lades demek...
ilerde üzüleceğin hataları yapmaman adına seni hepimiz abla olarak uyarıoruz canım gerçi şimdi sana yapma etme dioruz tatlı gelir
inadına yapasın gelir ben vazgeçtimmm
sen kaçmakta haklısınn kaç sevdiğinle mutlu ol ama bu mutluluk 5-6 ay sürerrr sonrası allah kerimmmm:)

konuyu okumadim uzun geldi bana ama yasina baktim, ve daha cooooook kücüksün... Geri dönülmeyecek yollara girme derim... kacanlarin cogu pisman oluyor diye biliyorum..... daha cok uzun yillar var önünde acele etmene gerek yok...

Zaten bu yaşta düşünülür böyle ütopik şeyler.
Ailen onaylamıyorsa vardır bir bildikleri.
Cahil cesareti sizinki ve çok büyük saflık. :)
Hayatın ne kadar zor olduğunu bilmemekten kaynaklı muhakeme edememe mevzusu.

Ben de bunca kişiyle aynı görüşe sahibim. Canım bir kaç yıl daha sabret ne olur hayatın sana ne göstereceği hiç belli olmaz. Sadece bir kaç yıl daha sabret bak insanlar 24-25 yaşında evleniyor sen de sabret lütfen hayatın neler getireceği hiç belli olmaz.. Sabretmesi çok zor ama sabretmek zorundasın..

daha askerden gelecek
bi iş bulacak
iki çıplak bi hamama misali kalırsınız ortada
aileni dinle
razı gelmedikleri bi evliliğe
gitme
ne zamna ne olacağı belli olmaz
aranız bozulsa onun ailesi zaten seni istemiyomuş
annenlerede sırtını çevireceksin
sonra ne olacak
yaşındaha çok genç
seninde onunda
karşınıza ne insanlar çıkar
hayat yanlızca kuru sevgiyle olmuyo
1 hafta sonra toz pembe rüyadan uyanırsın
hayat öyle bi omuzlarına çıkarki
ne olduğunu anlamadan evliliktende hayatındanda bıkarsın

beni yanlış anlama.. ama öyle bi anneye bu yapılmaz.. aşka, sevgiye saygım sonsuz. madem seni bu kadar çok seviyor, ailenin gözüne girmeye çalışsın.. annen seni mutlu gördükçe nefreti geçecektir inan bana. anneler hissediyor bazı şeyleri, onun düşüncelerini yabana atma sakın, ve sonradan pişman olacağın şeyler yapma. çok gençsin daha kendine ve ona zaman ver.

Bu tip konuda alınacak cevaplar o kadar belli ki. Konuyu açan arkadaşım kimse sana kaç demez.

Bir değişiklik olsun, ben senin almak istediğin cevabı yazıyorum. Kaç !!!

Kaç da gör hanya, konya, mersin, yozgat, geçim sıkıntısı, koca eziyeti, kaynana dırdırı, aile ahı.

Hem fena mı spor olur, hayatına renk gelir filan...

takıldığım husus.

''Keske gelse annemin elini öpse af dilese... ama hayır diyor.. elini felan öpmem diyor off ne yapıcağımı blmyrm... Keske annem biraz yumuşasa keske istese ''

birincisi annene saygısı bile yok. annene öfkeleneceğine gitsin kendi annesine öfkelensin. seni insanların içinde rencide eden onun annesi. senin annende kızını koruduğu için mi suçlu duruma düşüyor? çok iyi düşünmeni istiyorum şuan anneni istemeyen biri ileride sana çok sorun yaşatır.annenin yumuşamasıda sevgilin olan kişinin elinde.

sizinki tam cahil cesareti. Daha yaşınız ne sizin evliliği taşıyacak olgunluktamısınız sen çocuk o çocuk , o yaşlarda at gözlüğüyle dünyaya bakarsınız herşey tozpembedir şimdi size. Evlilik çocuk oyuncağı değil. İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor ne yazıkki. Öyle kutuplarda falan yaşanmıyo hayat gerçek hayat acımasız rüyadan uyan biran evvel dünyaya dön..

sakın öyle bişey yapıyım deme bende ilk evliliğimde 18 yaşında kaçtım hemde daha yeni askerden gelmişti doğru düzgün işi bile yoktu gerçi bizde istememe durumu bile yoktu niye kaçtık bende bilmiyorum cahillik işte sonra kayınvalidemlerle aynı evde kaldık eve geç gelmeleri oldu maddi yönden sıkıntılarımız oldu hatta annem yardımcı oldu bize istese yardımcı olmayabilirdi benim kızım yok diyebilirdi bide
onun ailesi seni istemiyomuş onun ailesiylede kalamazsın sonra askerden gelince nerde çalışıcak nerde kalıcaksınız ne yiyip ne içiceksiniz ailende seni silerse ortalıkta kalırsınız ben sana söyliyim en geç 1 ay içinde pişman olursun ben kaçtım nikahım oldu daha 1 sene geçmeden çok pişman oldum boşanmayı düşündüm bide ha diyince hemen boşanamıyosun zaten maddi yönden sıkıntın varsa bide ailesi seni istememişse hep seni suçlucak ailem seni istemedi sen zorla geldin bana gelmeseydin ne güzel yaşıyodum ben şimdi sürünüyorum der suçlu sen olursun bak ben boşandım 3sene oldu ikinciye evlendim keşke onunla evlenmeseydim de bu ilk evliliğim olsaydı diyorum en çok hata yapılacak yaştasın sakın geleceğini karartma Allah korusun kötü yollarada düşebilirsin hem bak aileside seni istemiyomuş bırak gitsin sen bembeyaz gelinliğinle annenin babanın evinden çıkmak istemezsin düğünün olsun çalgılı eğlenceli mutlu bi ailen olsun annenle babanla görüş bebeğiniz olsun evlendiğin kişinin akrabalarıyla kuzenleriyle arkadaş olursun öteki türlü kaçarsan kalıcak yerin yemeğe ekmeğin olmaz ailen yanında olmaz kimse yanında olmaz en ufak bi canın yansa dönüp kimse bakmaz hatta ölüyorum yardım edin de bi tekmede onlar vurur mutlu olmak istemezsin sen bence mutlu olmak herkesin hakkı bırak ayrıl seviyorum deme ayrıl ilk ayrılan sen olmucaksın kendi iyiliğin mutluluğun için ayrıl tamam seviyosun hemen unutamazsın bi süre ağlarsın sonra ondan daha iyi biri çıkar karşına seni gerçekten mutlu eder he dersin bu hem benim eşim hemde çocuğumun babası olabilecek erkek dersin onun ailesi seni ister senin ailen onu ister bak dinle beni hem yaşında küçük erkenden evlenip ne yapıcaksın gez dolaş eğlen evlenince bu günlerini çok ararsın

bence siz kız tarafı olarak gelin güvey oluyorsunuz
erkek ailesi istemezse hiç bir şekilde olmaz
niye kendi kaçırmıyor da ..
Yazdıklarımı yalnış anlamışsınz.Benim ailemde istemiyor diyorum . Ve bana kaçırıcam seni dedi. Kaç demedi.
Beraber yeni bir hayata baslarız dedi.

Zaten biz 2.5 yıldır beraberiz ve ailesine bir şekilde bunu kabul ettirdi. Fakat ailesi ( biraz geri görüşlü insanlar) cahil demek istemiyorum ama
kadın torunlarımında boyu kısa olur diye beni istemiyor . Seni reddederim baska sansın yok bu kızı bırakıcaksın demiş.
Oda beni neden zor durumda bırakıyorsunuz ben ona aşığım seviyorum kabul edin vb... Ne dediyse ailesi istemiyor ne yapsın çocuk ?
Yada ben neyapamyım ? eğer ailem kabul ederse burada yasıcak .. yoksa sonumuz kaçış...

O sorunları okadar çok halletmeye çalıştıkki ama yok hayırr ! Annesi istemiyor beni oğluna yakıştırmıyor. Çocuklarınızda kısa olur o kızla evlenme diyor ( bunu allahtan baska kimse bilemez oysaki ne sağlıklı insanlar var çocukları olmuyor) daha neler neler .... Yok ben iş yapamazmışım.. Bi evi geçindiremezmişim... Sürekli oğlumu yetişcekmiş heryere... gibi gibi gibi..
O kadar çok arayı bulmaya çalıştıkki ama yok yok.

bak canım bu yazıyı senin açmış olduğun bi konudan aldım

Sizce bu engeller aşılmazmı ?? İlla ayrılmakmı gerekir. Yemin ederim sakinleştiricerle ayakta duruyorum .. Anlaşmazlıktan felan bitse bu kadar üzülmem.. ama beni seviyor..
Ailesi için terk ediyor .Anlıcanız romea juliet gibi bir aşk hikayesi bizimkisi...

bu yazdığını hatırladın dimi ailesi için seni terketmiş bundan sana hayır gelmez bugün seni kaçırır baktı olmuyo ailesi der gel oğlum biz seni affettik sen yeter ki iyi ol bırak biz sana daha iyisini buluruz derse o da o sıkıntıyı çekmemek için seni bırakıcak sende ortada kalıcaksın erkeklere bişey olmaz olan hep kadınlara olur

bak canım daha 1 ay önce seni terkeden adam sana mutluluk getirmez sen onu bırakıcağına ailem seni istemiyo ailemin istemediği bişey yapmak istemiyorum diceğine o sana demiş ailem seni istemiyo olmaz diye

Ablam tabikide bunları düşündük.. Aydında mütahit bir aile dostu var ve durumları gerçekten çok iyi. askerden sonra orda çalışmayı düşünüyordu zaten
Kadrolu iş ve evi adam ayarlıcaktı.. Buda sormus ailem istemiyor ama ben bir kızı seviyorum .. zor durumda kalsam gelsem buralara naparsın arkamda olurmusun demiş
oda istediğin kisiyi al gel oğlum ben karısmam sana işinide evinide ayarlıcam demş. (bunu anneside anlatmıstı)

Aferin..
Bu Yaşta Bunları Düşünmek Bir Yetenek Olsa Gerek..

Allah Yolunu Açık Etsin..

Ksuura bakmayın ama ben buraya akıl danısmaya geldim büyük ablalardan ve tecrube sahibi olmus insanlardan eğer bu tür konuscaksanız yada konuscak olanlara söylüyorum
lütfen yorum yapmasınlar. Yasımı ilk başta bilerek belirrttim.
Kimse mükkemmel değil eminimki sizinde genç yaşlarınızda problemleriniz olmustur. Ben bunu arkadaşlarıma ve aileme danısamadıgım için sizinle dertleşmek istedim lütfen biraz saygı...

Annem normal birisi değil bunu söylemekten utanıyorum ama , babam dışında başka erkeklerle görüşüyor affınıza sığınarak söylüyorumki aldatıyor ..
Ve bu okadar normal bir şeyki onun için.. Ben bunu yüzüne söylediğimde birton laf sayıyor..
Sevdiğim adam onun neler yaptıgını ögrendi ve annenle ben bir daha muhattab olmak istemiyorum... Babanında yüzüne nasıl bakarım bilmiyorum dedi.

canım tamam iyi de bak boşver sen kaçma bende öyle diyodumişbulur yapar eder ama olmuyo bende kaçtım hemde 18e girer girmezsonuçne oldu boşandım

Genel olarak cevaplamak istiyorum yorumları .
Bugün annemi karşıma aldım ve X(sevdiğm adam diyelm adını vermek istmyrm) hakkında düşüncelerimi anlattım
Onunda bana karşı düşüncelerini söyledim. askerden sonra yaşadığım şehirde iş kurup çalışmak istiyor . Yada aydında amcaısnın yanında çalışıcak
Ama ailesinden vazgeçmek zorunda bizim yanımızda olurmusun dedim. Askerliği bir bitsin bakarız , hem aileyi silip atmak öyle kolaymı X'n annesi beni arayıp kötü sözler derse
ne diceğim ben dedi. X kararını verdikten sonra arayamaz anne dedim . Peki bakalım zaman neyi göstericem dedi ve konuyu burada kapattık.
Ve bende bu süre içerisinde X e karşı annemi savunmakla mesgulüm annem sonucta Saygı göstermek zorundasın herseye ragmen belki yanımızda olur yoksa altından
kalkamayız gibi sözler söylüyorum. Ve X annesine çok düşkün birisidir. Özellikle kardeşlerine .. Biliyorum bu yaptığım bencillik onu ailesinden koparmak bir hata ama oda yanımda olmak istiyor ..
mantıklı düşünemiyorum sadece yanımda olsun istiyorum.. Hem aile bir şekilde affeder diede düşünüyorum.. Sonucta ailesi beni bir şekilde kabullenmek zorunda.

Ve açık konusmak gerekirse , ben ailemi bırakıp onun yanına gidebilceğimden emin değilim.. Vaatleri çok güzel evet baska sehirde yaşarız diyor ama olmaz
Ben bir kız çocuguyum sonucta. Hiçmi düğünüm olmucak ? hiçmi gelinlik giymeyeceğim ? Bebeğim oldugunda bu mutlulugu ailemle paylasamıcakmıyım ?
Hayır ! ben bunu istemiyorum ve yapamam aileme. Bu yüzden savasıcam ve aileme X'i kabul ettirebilceğim gibi annemide x' e kabul ettiricem
Bunu yapabilirim değilmi ? Hayat zor ve acımasız.. Eğer iki tarafında ailesi yanında olmazsa olmaz biliyorum..
Ve bu yüzden de pes etmiceğim...Orta yolu bulacağım .. X'i aileme .. Annemide X'e kabul ettireceğim..
Ve evlenmeyi düşünmüyoruz onu söylemeyi unuttum çalışıp işe giricek ve ev parası biriktiricek.. Kendi evimizde oturup kendi eşyalarımızı
Yapma gibi bir düşüncemiz var yani evlilik henüz değil... erken...

Son düzenleme:

Bence ne olursa olsun, nişanlının annen hakkında ben onunla muhattab olmam tavırları en hafif tabirle çocukluk. Anneni sevmesi gerekmiyor sonuçta aranızı düzetmesi seni mutlu etmek için kendinden taviz verip gidip görüşmesi gerekiyor. 2. olarak kendi annesi istemiyor diye seni bir defa terk etmeye kalkmış bu ayrı bir olgunlaşmamışlık. 3. olarakta bence kendi annesinin seni istememe nedeni boyunun kısa oluşu filan olamaz. Kesin konuşmak istemiyorum ama %100 inanıyorum ki seni istememe sebepleri sonunda ailesinin senin annenin ilişkisini öğrenmiş olmaları çıkıcak, bunu da öğrenseler öğrenseler oğullarından öğrenirler. Bu da sevgilinin 3. çocukluğu demektir gidip senin ailenin sırlarını kendi annesine anlatıyorsa.

Bu durumda böyle bir adamla evlenilmez. Heleki aileleri bırakıp, tüm gemileri yakıp böyle bir adama şuanda güvenilmez. En geç 6 ayda paşa paşa döner ikinizden biri eve kaçarsanız. Çok seviyorsunuz madem oturun evinizde birbirinizin büyümesini bekleyin ailelerle aranızı düzeltmeye çalışın. Annenle aranı da annenin başkalarına yaptıklarıyla değil sana yaptıklarıyla değerlendir. Ne olursa olsun bence başkalarına ezdirme ne kendini ne de aileni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…