hazır kader demsken sıze guzel kaderle ılgılı fılm onerım ..serendipity mutlaka ızletyın arkadaslarrr :))
Eki Görüntüle 617793
Dediklerine katiliyorum arkadasim ama su var yukaridaki yazimda yazdigim gibi aslinda kader hicbir zaman degismez sadece dua ile gelecegimizi degistiririz diyelim ki sen bir isyeri acmak istiyorsun fakat elimde yeterli imkanim yok diyorsun ve yapacagin sey bol bol dua etmek oluyor ve sonunda dualarin kabul oluyor ve is yerini aciyorsun iste biz bu olayi kaderimizi degistirdik diye algiliyoruz aslinda degisen kader degildir degisen dua ile gelecegimizdir dua ile degisen gelecegimiz aslinda kaderimizde yazilidir yani onceden bellidir kader hic bir zaman degismez sadece dualarimiz ile gelecegimiz degisir.Kesinlikle kadere inanırım ki zaten imanın şartlarından biriside kaza ve kadere inanmaktır bu bir
ikincisi ; 4 tane değiştirilemeyecek kader vardır : doğum tarihi, ölüm tarihi, evlenceğimiz kişi ve evlenceğimiz kişiyle nikah tarihi
Bunlar asla değiştirilmez. Fakat bu saydıklarım hariç duayla kaderi değiştirebiliriz.
bende kadere inanıyorum ama aklıma bazen takılanlar oluyor siz buna cevap ne vereceksınız merak edıyorum bende ögrenmiş olurum.
bizim kaderimiz önceden yazılı diyoruz ya ama kim tecavüze ugramak ister?bile bile bu kaderi nasıl kabul eder? birine güvenır zina eder. önceden kader yazılmış bunu nasıl kabul eder böyle bir günahın içine bile bile nasıl girer?
kadere inanırım, ama insanın kaderi kendi elindedir.
kader, yol çizgisinin ismidir
seçimler biz insanlarındır.
eğer kader insanın elınde olmasaydı
Allah bazı insanlara haksızlık yapmış olmaz mıydı sence?
plansız yaşamak ile alakası yok, insanın kendı yapacağı her şey zamanında kaydedılmıştır.
insan kendı kaderını belırlemıstır yani.
bende kadere inanıyorum ama aklıma bazen takılanlar oluyor siz buna cevap ne vereceksınız merak edıyorum bende ögrenmiş olurum.
bizim kaderimiz önceden yazılı diyoruz ya ama kim tecavüze ugramak ister?bile bile bu kaderi nasıl kabul eder? birine güvenır zina eder. önceden kader yazılmış bunu nasıl kabul eder böyle bir günahın içine bile bile nasıl girer?
Kesinlikle tecavüze ugramak Kader degil. Bunun muhakkak kendi iradeyle alakasi var..
birine güvenir zina eder le basliyor zaten iradeyle yapilan hata.. Ben demiyorumki her zina eden öyle bir Sonuc alir, Allah korusun, ama Allahin kurallarina uymayip keyfini sürüp, sonra basa kötü bisey gelince (hasa) sucu Allaha kadere atmak cok büyük yanlis..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?