kaderimizdeki insanlamı evleniriz beklemekten yoruldum...........

hayatım da 2 yıldır kımse yoktu bırılerıyle tanıtırmak ıstedıler oda topu topu 2 kısı ama hıc bana hıtap etmıyordu.. 1 ay önce yanı 1 ay olacktı bı arkadasımla duygusal bıseyler basladııı aramızda ama sadece 2 hafta surdu sessıce ayrıldı bısey demeden benım bı kızgınlıgımla ben cok uzuluyorum ıste bu benım hayatımın askı sanırım demıstım ... sanırım bekledıgıme deydı demıstım ama adam ardına bıle bakmadan bı elvada bıe demeden gıttı konumdada belırmıstım hatırlısınız belkı okursanız cok cok uzuluyorum hayatımda bırı neden adam olmuyor dıye kısmetımse gelır gerı dıyorum ama hıcte gelcegı yok gıbı

dediğin gbi canım benim hiç ummadığın anda çıkıyor..
hatta ben kesin evde kalırım diyordum

yeni bir işe girmiştim nereden bilirdim eşimle tanışacağımı..
bir flört dönemi geçirdik ama ben direk nikah gözüyle bakmıyordum..bir anda herşey hızla gelişti

ama şuda var inanırmısın ben eşimi ilk tanıdığım gün kaderim olduğunu hissettim..

ınsanların nikahlanacagı kişi rabbimiz tarafından önceden yazılmısmıdır... hıc ummadıgı anda bu sekılde evlenen arkadaşlar varmı??

sana bizim hikayemizi anlatayim :)
ben almanyada yasiyorum, esim istanbulda yasiyordu..
esimin ilk okulunda benimle ayni isim ve soyisimi tasiyan bir arkadasi varmis.. sosyal paylasim sitesinden onu ararken beni buluyor ve ekleme geregi duyuyor.. normalde böyle seyler hic yapmadim demisti sonradan ama o an icimden bir ses ekle dedi diyor :)
bende kabul ettikten, resimlerine bir güzel baktiktan sonra silmistim geri
ama icimdende bir ses bu kisi evlenecegin kisi demisti.. (cok begendim asik oldum falan degil, tam tersine hic begenmemistim esimi o zaman) ama icimdeki ses öyle söylemisti.. herneyse.. ben sildikten sonra esim bana mail atti niye ekleyip geri sildin diye.. ben tabi inkar ettim yok canim ben seni silmedim aa nasil olur falan
herneyse konusmalarimizin sonucu suan cok mutlu bir evlilik allah kismet edersede bebegimiz olucak :)
demek istedigim kaderimde yaziyor olmasaydi esim nasil olurda ilkokulda benle ayni ismi tasiyan kisiyi ararken beni buluyor?
arada 2000 kilometre var yani öyle bulmasi imkansiz gibi..
hersey nasip kismet.. hayirlisiyla seninde karsina cikacaktir kismetin

hep öyle olur zaten olsun dersin olmaz, olmasın dersin oluurr , kader kısmet ummadığın anda çıkıyor, bizde eşimle ilk tanıştık daha ilk gün flört etme niyetimiz falan yok yani arkadaş ortamı ciddi bir şekilde sanırım seninle evlenicem dedi alakasız bir şekilde, aradan bir yıl geçti biz sevgili olduk 2,5 yıldan sonra evlendik, şimdi soruyorum neden dedin öyle diye içimden geçen ağzımdan çıktı yanlışlıkla diyor, espri yapmadığı kesindi çünkü ciddi bir ifadeyle demişti, bende ne diyo bu manyak demiştim içimden ama olan oldu iyikide oldu

gerçekten nerden nereye, alın yazısı,kader-kısmet inanmayanlara örnek olsun , mutluluğunuzda daim olsun

evlenecegin kisi yazılıdır derler bende duymustum ama inanmıyorum kader alınyazısı mevzularına kaderin anlamı bizim bildigimizden okdr farklıki insanlar surekli Allah yazmıs boyle deyip isin icinden cıkıyor ozaman nerde kaldı iradem cok kotu bir adamla evlenip valla napıyım Allah yazmıs demektense gittim ben evlendim benim kararım demek daha mantıklı Allah herseyi bilirde insanlar kendi tercihleriyle belirler hayatlarını Allah sadece kimin neyi tercih edicegini biliyor iste olay bu..

tatlı arkadaşım benim daha düne kadar bende sen gibi sıkıntı ediyordum bu konuları, ama işimde eşimde hiç beklemediğim bir anda oldu gitti. Bir kaç kişiyle konuştum, görüştüm bazısını çokta istememe rağmen olmadı, ne yaptıysam olmadı. Ama eşimle bir tanıştık hemen 5 ay içinde evlendik hem de be hiç çaba sarfetmedim, tanıdıklar aracılığıyla oldu.. Nişanlılık döneminde anlaşmazlıklar olduysada ufak tefek şu günelre gelebildik :))

Bence canım bu kadar çok kafana takacağına , her şeyin zamanı var deyip bekle...
Ve de evlenecek biri ile tanışmak yerine,,,
çok çook mutlu olabileceğin ,
onunla tanıştığına ve evlendiğine pişman olmayacağın,,işte bu benim kaderim diyebileceğin birisi ile tanışmak için dua et sadece.... Evlilik çok önemli bir konu karşına çıkan kişiye hemen değer verme , nasıl bir karaktere sahip olduğunu iyice anla..

Son düzenleme:

canım benim hiç öyle düşünme,Allahtan hayırlısını iste herzaman, güzel dualar et ki güzellikler seni bulsun.
ben berbat bir ilişkiden çıkmıştım,resmen psikolojim bozulmuştu,evlenmeyi değil yeni bir ilişkiye başlamanın düşüncesi bile bana korkutucu geliyordu.en az 3 sene kafamı dinliycem diyordum ama ayrıldığımdan 2 gün sonra eşim teklif etti, bu düşüncelerimi onada anlattım,yapamam kabul edemem dedim, seni mutlu edemem dedim.
oda bana dediki: senin nasıl bir ilişkiden çıktığını biliyorum,senin her gözyaşı döktüğünde içim parçalanıyordu,izin ver ömür boyu yanında olayım dedi, senden birşey beklemiyorum sadece ''evet'' de bana,dedi.

1,5 yıllık evliyiz,binlerce şükürler olsun ki hala sevgili gibiyiz, birbirimizin gözünün içine bakıyoruz,hiç kavgamız gürültümüz yok.Allah sana da nasip etsin.

Ben de evliliğin değişmez bir kader noktası olduğuna inanıyorum,doğum ve ölüm saati gibi.Evet irademizle seçeriz,ama Allah yarattığı kulunu eksiksiz tanıdığından seçimini bilir ve bu bildikleri ve biz kulları için diledikleri kaderdir.Yani seçimimiz ya da seçmemiz gereken önceden bellidir.
31 yaşımdayım ben de.Deliler gibi sevdiğim adamı tam 43 gün önce terkettim.İsteme filan da olmuştu.Ama işte kader.Tam 43 gün önce birkaç şüpheyle face şifresini kırdım ve o yüzüne bakmaya kıyamadığım adamın bir hasta,hem de cinsiyet,yaş ve medeni durum gözetmeden cinsel birliktelik yaşayan bir hasta olduğunu öğrendim.Hiç mi anlamadım,hayır.Çünkü 11 ay boyu elimi tutarken titrer,dokunmaya kıyamaz,asaletinden zerre ödün vermezdi.
Kader...Herşey bahane,her söylenen hikaye;kısmetse döner gelir Yemen'den,kısmet değilse ne gelir elden...

2 tane 3 tane evlılık yaşayanların kaderınde ne yazıyor acaba...
yahu ınsanlar habıre hata yapıyor sonra kaderim boyleymiş dıyor... Allah herkese akıl vermiş kullansın dıye elbetkı gelecegı Allah bılıyor ve seceneklerı karsına sunuyor ama seçim sana ait..

Kaderimizdeki insanla evleniriz elbette buna inaniyorum.Allah bizim nasil desem.... aradigimiz ozelliklere gore insanlar cikarir karsimiza..Ve biz seceriz. Ama rabbim bizim onu sececegimizi bildigi icin dogdugumuzda yazmistir alnimiza.

herşeyi kaderimize göre yaşarız kader yaptığımız seçimleri de kapsar, zaten kader inancınız varsa buna inanırsınız.
Ama tabi insanın kaderinde hiç evlenmemek de yazılmış olabilir ,ben mesela öyle olduğuna inanıyorum.

Belkide yok...Belkide imtihanı bu yönde ?????

Ne güzel bir hikaye, allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin, çok mutlu olun inşallah :114:

evleneceğimiz kişileri kendimiz belirlediğimiz için önceden yazılmıştır.
aslında o kişileri kader sunmuyor, biz onları seçiyoruz ve zamanı gelınce önümüze çıkıyor.

eğer durum kadere kalsaydı
zaten boşanmalar yaşanmazdı.

kadermiz kendı elimizdedir
insan kendi kaderini değiştiremez;çünkü önceden kendisi seçmiştir yollarını.

eğer kader insanların elinde olmasaydı; allah büyük bir haksızlık yapmış olmaz mıydı?
kader: seçeceğimiz yollara verılen isimdir.
2 yol var ve bunlardan birini seçersin, zorla yaptırılan bır durum yok yani
önceden belirlenmiştir,insanların seçeceği yollar

Son düzenleme:

Hikayeniz gercekten de cok ilginc, bayiildim :)
Surda yazilanlardan anladim ki, benim hayatimin erkegi daha karsima cikmamis. Ilk bakista etkilendigim adamlar oldu ama hicbrinde ben bununla evlenicem diye bir kivilcim belirmedi. Bana da olacak mi merak ediyorum :) Anlattiklariniz o kadar uzak geldi ki, bana hic olmayacakmis gibi geliyor.

yok yahu kocasından öldüresiye dayak yiyen işkence edilen öldürülen kadınlara Allah oyle erkeklerimi yazmıs o insan demezmi Allahım nerde senin adaletin bu olay farklı ya yazılmıs kesinlik diye birsey yok karsına cıkan insanlar arasından sen seciyorsun hayırlısını neden isteriz herzaman madem oyle hayırlı veya degil Allah bunu vermis deyip balıklama atlıyalım herseye bana beyin vermis kullanıyım diye hatta karsına engel cıkardıgı halde yine o insana gidiyorsun eh yani sonrada Allah yazdı demesin kimse sen tercih ettin

gercektende öyle ama.. zamani gelmediyse gelmemistir :)
o kivilcim nasil diyeyim icimdeki 6. his okadar kuvvetliydiki.. dedigim gibi aman allahim asik oldum bu benim esim olmali degil..
tam aksi :) heleki o tanistigimiz dönemler okadar kötü hissediyordum kendimi.. herkesin erkek arkadasi vardi, sevdigi vardi.. ben dert ediyordum benim niye yok diye.. esim benim ilkim oldu her konuda. iyikide öyle oldu..
hayirlisiyla seninde karsina cikar insallah kismetin..
öyle bir anda olur ki sasirir kalirsin emin ol

sahiden çok karmaşık bir mevzu olaylı ayrılığımın ardından 5 aydır ben de bunu düşünüyorum ama sabit bir düşünceye de sahip olamıyorum bir türlü. aslında kaderin kavramsal anlamı bile hepimizde farklı. sanırım en yakın düşüncem şu kader ve evliliğe dair; biz bir şeyi arzuluyoruz ve arzuladıklarımız karşımıza çıkıyor, aslında dualarımızın karşılığını alıyoruz ama kimi zaman eksik dua ediyoruz. kader ise bu noktada devreye giriyor, istediğimizi karşımıza çıkarıyor ama sonrası bize ait. o sevgiyi yüceltmek, beslemek, emek vermek ya da hiçe saymak, kıymet bilmemek. evliliklerin bitiyor olmasının nedeni kader( burada kaderi dışımızda belirlenmiş ve irademizi kapsamayan anlamıyla kullanıyorum) değil sanki, düşünün biri aldatıyor ve evliliğini bitiriyor bu insanın ne yapalım canım kaderimde de aldatmak varmış deme ihtimali var mı? insan sorumluluklarından kaderin ardına saklanarak kaçabilir mi? sınanma dediğimiz de bu noktada etken, bizim ahlaki değerlerimiz, karşımızdakine tahammül eşiğimiz, mutlu olmak için çaba sarfetmemiz. bazen ise birini istiyoruz ama olmuyor bir türlü, isyan ediyoruz, kaderimize küsüyoruz belki de inancımızda kırılmalar oluyor ama bizim beklediğimiz sağlıklı huzurlu bir evlilikse ve karşı taraf bize şimdiden eziyet etmeye başladıysa ve biz sevgimizin yoğunluğundan ondan ayrılamıyorsak orada da kader devreye girip bizi kurtarabiliyor tabi bu olgunluğa erişecek düşünceye sahip olmak için de resmin bütününü görmek lazım. aylardır acı çeken biri o kadar umutlu olamıyor maalesef insanız nihayetinde. ileri yaşlara dek evlenemeyenlere gelince; belki gençliğinde evlilik öncelikli düşüncesi değildir ama geçmişe baktığında eksikliğini hisseder kimi zaman bir eşin kimi zaman da bir bebeğin... yani kendi seçimi de olabilir zamanında.

konuyu biraz toparlarsak; kader dediğimiz aslında Allah için zaman mefhumu olmadığından tüm yapacaklarımızın ezeli bilgisine sahip olunması. ama o ezeli bilginin ne kadarı bizim irademizle gerçekleşir, irademiz hangi noktada biter de külli iradenin sınırına gireriz o sanırım aklımızın sınırlarını aşan ve cevabını hiç bilemeyeceğimiz bir soru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…