kadın çalışırken hayat müşterek peki ya ev işlerine gelince...

valla iyimiş hee tutalım bi kadın bakalım keyfimizee

durumun varsa tut tabi, dip köşe temizlik yapmış kadın tribinden çok çektim ben, annem yapardı bunu, akşama kadar temizlik kardeşimle beni köşe minderi gibi koyardı bi köşeye sıkıysa gık de yerinden kalk bi yere dokun, akşamda surat asık,o işle uğraşacağıma kendimle uğraşırım,millet pis mi diyo desinler yüzüme kimse bişey diyemedikten sonra vız gelir tırıs gider

bu konu uzar gıderr herkesın kocası standart degıl bızlerde ole gorus ayrılıgımız elbette olacak ama bu anlattıgınız standarlarda erkekle evlılık bole yapıldıgı surece cok surmez hıcbır erkek bu kadar uzun sure bu işleri yapmaz bı yerde durur yapmasını ıstedıgınızde baskı vs oldugundada sonu boşanmaya gıder arkadaşım çevremde bunu gordum bunu bılırım engın tecrubelerıme dayanarak bazı konularda yardım ederler ama herseyde degıl malesef bunların sorumlulugunu alıpta evlenıyoruz.yoksa evımızde oturur keyfımıze bakardık

Tabii ki yardım etmeli eğer siz de çalıyorsanız sofra kurmaya, kaldırmaya, evi toparlamaya, toz almaya, alışverişe herşeye yardım etmeli aynı evde yaşıyorsunuz hem işte hem evde çalışmak zaten zor. Ama ütü konusunda size katılmıyorum yani eşiniz ütülemiyor diye bıraktım bende hiç ütülemiyorum demek bana abes geliyor. Ütüyü siz yapabilirsiniz artık o kadar her türlü işte illa yardım etsin diye inatlaşmamak lazım sevmeyebilirsiniz bende sevmiyorum çoğu kadında sevmiyor zaten. Ama sevmiyoruz diye pantolonunu gömleğini banane sen ütülemiyorsan ben de ütülemiyorum diye inatlaşmıyoruz mesela siz eşinize cam sildirir misiniz ben sildirmem ütü de yaptırmam eline yakıştıramam bir kere yardım edebileceği şeyleri isterim. Evet bazı erkekler çok güzel ütü yapıyor ama yapamıyorsa zorlamamak lazım o kadar da. 50 tane gömleğin hepsini birden ütülemek zorunda değilsiniz bir hafta 3-4 tane ütülersiniz sonraki hafta hangilerini giymek istiyorsa onları dizi izlerken bile alın önünüze ütüleyin fazla zamanınızı almaz. Gömlek ütülemek istemiyorsunuz diye tişörtle gönderiyorsunuz. Ben tam tersine gömleği erkeğe çok yakıştırırım işi gereği de gömlek giymesi gerektiğinden özellikle ütülerim giydiririm yani bölüşüm yaparken erkeğin herşeyi de yapabilir diye düşünmeyin. İnan yaptıkları yeter benim ki hiçbirşey yapamaz toplar tekrar dağıtır ya da arkasından ben bir daha geçerim o yüzden demiyorum bile yetişiyorum da o da yardım ediyor tabii ama belli şeylere kendisi ütü öğret dediği halde yok o bana kalsın dedim.

bakış açısı tabiki, benim eşim annesine de teyzelerine de hep yardım eder ama babam perde bile takmazdı evde annem kaç kere merdivenden düştü, 1.90 boyla yapmazdı, eşim vicdanlıdır yapar bende onun gözünün içine bakarım, yapmasa zaten ben yetişemem becerikli bi insan değilim 9 sene sevdi diledi evlendi benimle rolde yapmadım 10 aydır bi sıkıntımız yok Allahta sana kat kat güç kuvvet versin herşeye yetebil

valla iyimiş hee tutalım bi kadın bakalım keyfimizee

Kocanız yerinden kımıldamaya üşeniyorsa başka çareniz yok.
Zaten bir kadının hem çalışıp,hem evdeki işleri tek başına üstlenmesi ,üstüne birde çocuk bakması için süpermen olması gerekir.

Bekarken yapan bir insan yapabilir yadırgamayabilir ben yine de bir erkeğe ütü yapmayı yakıştıramıyorum kadına da elinde matkap uğraşmasını yakıştırmam mesela. Burada ki konuda adam hiç yapmamış bilmiyor kadının bile severek yapmadığı bir şeyi hiç yapmayan bir erkek nasıl becersin. Her şeyde ama her şeyde yardım istemekte fazla olur. Yapabileceği ne varsa yapsın tabii ama sınırları olmalı bence cam silsin ütü yapsın yani ben eşime yaptırtmam kadın tutarım daha iyi. Burada bir de adam da yapmıyor muhtemelen ütüsüz giyiyor eşime bir şey demezler bana derler karısı ütüsüz göndermiş diye benim de içim el vermez zaten öyle birşeye. Evlenirken prensesler gibi olucam her işe eşim yardım edecek diye mi evleniyoruz yardıma sonuna kadar katılıyorum ama her konuda da değil mesela tuvalet banyo da temizletmem. Bunlar benim kıstaslarım erkeğin de bir ağırlığı olmalı evde bence.

ben yapmam elımden gelsede yapmam. eşimin sorumluluğunu nıye ustleneyım kendı sorumluluğumuz yetıyo zaten

ben zaten kendi canıma kıyamadığım hiçbi şeyi eşime teklif etmiyorum, örneğin koltukları silsek dedik epey güç gerekiyo çarpıntım tuttu eşimede dedim bırak, temizlik firmasından iki bey geldi 1 saatte mis gibi yaptılar

amın guselım rabbım herkesın dagına gore kar verıyo cok sukur zorda kaldıgımda tutuyo elımden elınden hersey gelen kocam var sukur bılıyo ama cıks 2 yıl gosterdı marıfetını cektı kendını sultan koltuguna... mantı hamuru bıle acar kocam sagolsn yemek yapmayı ondan ogrendım ben herseyıı ama sımdılerde ısıne gelmıyoo zaar

heheh aynen ole batmanım bennn ahahah gece 1 den asagı yataga gıremıyorum ne oluyo kendımden verıyorum cok tıtızımdır yapmadanda duramam eve gıdınce totom yer gormeden yataga gıdıyom gunduzde oturarak calısıyom dınlenıyom yapcak bısı yok anne olmusuz ...

Tülü perdeyi tabi ki takarlar o kadar da değil ama burada kasıt zaten herşeye yetmek her işe koşmak değil benim eşim evin alışverişini yapar, dolaba yerleştirir, kıyafetlerini toplar, ocağı siler, tezgahı siler, tabi arkasından ben geçerim o ayrı ama yapar yaptırırım özellikle, hurçları beraber düzenler yazlık kışlıkları beraber ayırırız, kovayı doldurur yer silerken bana getirir, halıları kaldırır silince koyar, toz alır bezi eline verince, meyve yıkar getirir,sofrayı kurmama yardım eder, toplar, kahvaltıyı bazen o hazırlar ama hep ikimiz mutlaka hazırlarız, pazara beraber gideriz, sabah işe gelmeden ben hazırlanırken kahvaltı etmeye de vaktimiz olmadığından yumurta haşlar yerim öyle gideriz sandviç hazırlar işte yiyeyim diye vs.. amaa tuvalet temizletmem, cam sildirtmem, ütü yaptırtmam, kendi dağınıklığımı ona toplatmam..

yess budur ıste erkegın hanımına destek olması fazlasını beklemek doğalarına ters

ben Batmanda yaşıyorum buranın tozu kiri berbat kızlar her gün toz alıyodum bi ara ertesi gün gelip baksanız dersiniz ki bu kız hiç mi elini sürmemiş artık bıraktım her cumartesi temizlik günümüz dip bucak temizlik yapıyoruz 1 hafta yetiyo yettiği kadar napıyım yetemiyorum yani, Allah dağına göre kar veriyo çok doğru benim eşimde kıpırdamayan bi tip olsa bizim evde kedi yavrusunu bulamaz

böyle erkekler var mı gerçekten

Bu koşturmaca sizi yıpratmıyorsa ve mutluysanız tebrik ederim.
Ama şunu bilin ki bu kadar fedakarlık yaptığınız için madalya takmazlar,sağlığınızdan olursunuz.
Benim ev işlerimi ve ütümü yardımcı yaptığı halde eve git,yemek yap,sofrayı topla,çocukların ödevleriyle ilgilen,çaydı,meyveydi derken hemen uykum geliyor.Gece 1 e kadar temizlik yaptığımı hayal bile edemiyorum.

valla baslarda yardımcı tuttum verem oldum duzenım sastı ben gelemem ole seylere kalsın kadının arkasını toplıycam dıe daha beter yoruluyorum kı tuttugum kadın 60km uzaktan alıp goturuyolar o kadar mukemmel bı kadın ben alısık degılım cnm benı bedenen yıpratıyo bu ısler ok ama yuzume yansımaz o mutsuzluk evımı temızlıyom yuvamı gocunmam yanı yetısemedıgım yerlerde yardım ıstıyom esımden hayır demıyo yapıyo ama ardından bısı oldugunda hemen dıyo bole sevmem benn ne var elınemı yapısır yardımcı olsan bazen ısyan edıyo yuzunu goremıyom dıe normaldr dıyom az yardımcı olsan gorursun bu kadar oluyo o zaman susup kalıyo

En doğrusunu yapıyorsun, bir kere bırakırsan o işler bir kere bile senin görevin gibi düşünülürse öyle kalır,
Eğer eşin yardımcı olmuyorsa yardımcı tutacaksın, yemeğini beğenmiyorsa ya kendi yemek yapacak ya dışardan söyleyeceksin.
Annem elin yoksa dilin de olmayacak der, elinden gelmiyorsa dilini tutmayı bilecek.

çalışırken ev hanımı da olmaya çalışmak gerçekten çok zor Allah bizlere güç kuvvet versin
tabi bu arada eşlere de merhamet.
her işi senden beklemesi çok kötü birşey ama madem senin demenle yapıyo bir süre sonra mutlaka alışkanlık haline gelecektir. istemese bile sana yardım edecektir bence.
benm eşimde evlenmeden önce öyle ev işi nedir pek bilmeyen bir tipti.
şimdi ben yap dersem herşeyi yapıyo ama mutlaka iteklemek gerekiyo bende bıkmadan demeye devam ediyorum.
ha ütü meselesine gelince o dert bizde de var bende ütü yapmayı sevmem o da ama üzerine gitmiyorum yorulana kadar ütü yapıyorum bitmese de orda bekliyo aklıma düşerse yapıyorum.

Peki ecmel, kendin için vakit ayırabiliyor musun bu kadar koşuşturmacanın
arasında? Mesela ayaklarını uzatıp, bir fincan çayla kitabını okumaya
vaktin kalıyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…