kadın çalışırken hayat müşterek peki ya ev işlerine gelince...

evet canım şark görevimizdeyiz 10 aydır burdayım ben gitmedim daha Hasankeyfe

Amin bütün annelerin inşallah..her şekilde denedim ama yok yapmadı,yapmazda. ben elimi hiçbirşeye sürmesem ev leş gibi olur yine de kalkmaz yerinden.iyilikle de konuştum ama yok insanın içinde olması gerekiyor malesef. hamile olmam onun için farketmiyor çünkü benim hassaslaşmam bile onun sinirlerini bozabiliyor.önceki kavgalarımız hamileyken daha da arttı.
yani diyeceğim şu ki bazı insanları değiştiremezsiniz.ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz misali..

Haklısınız, bu işler taktikle olmuyor. İnsanın içinde olması gerekiyor.
Ama eminim içlerinde bir yerde, sizin haklı olduğunuzu biliyorlar...

Bakarsınız bebekle birlikte bir mucize de olur.

Konu sahibesi sen biraz da inada bindirmişsin işi :26:
Çayı koymuyorsa koymuyor sen de üsteleme çay koy diye.
Ufak tefek işlere yardımı dokunuyorsa çay koymamasını dert etme
Çayı ben koyayım sen de bardakları hazırla kalk şeklinde demek elbet ters teper.
Onun yerine o güzel elceğizlerinden çay içelim diye cilveli desen
Ütü olayına gelince kaç aylık ütü birikti dyorsun o zaman sizin dolap boşalmıştır :44:
Ütüyü azar azar yap hepsini biranda yapmak zor olur.
Ütü haricinde eşinin severek yapabileceği başka işler yaptırabilirsin
Ben ev hanımıyım
Eşim bazı hatasonları balkonları yıkar cupcup suyla oynar çocuk gibi.
O hali benim de hoşuma gider.

Arkadaşlar teşekkür ederim yorumlarınız için. Hepsinden alıntı yapamasamda her yorumu tek tek okudum.

Aslında birçoğunuzun söylediği gibi eşim gerçekten şu an bana birçok erkeğe göre daha yardımcı oluyor. Ama ben şuna inanıyorum bu yaptıkları benim sayemde gelişti. İlk günlerde benden beklerdi herşeyi yani öyle hoşuna giderdi evde kadını iş yaparken seyretmek ona gurur mutluluk verıyormuş falan:) Tabı ben bu lafları yemedim ben de kadın olarak iş yaparken erkeğimn bana destek olması daha buyuk gururdur dedim hep.

Aslında bu konuda kayınvalidem de eşime hep der yardımcı ol beraber yapın gibi cümleler kurar. O yüzden de sanırım benım verdiğim mesajlar ters gelmiyor fazla. Yoksa aileden tersini görmüş olsaydı eminim değiştirmek çok daha zor olacaktı.

Dün akşam film getirmiş eve beraber izleyelim diye. Benim de dudağım uçukladı önceki kavga ve ağlamadan sonra kocaman bir yara var şuan dudağımın yanında. Onu görünce de uzun zamandır içine atıyorsun değil mi hep sıkıyorsun kendını biliyorum dedi. Çünkü farkında benım son 1 haftadır hep kırgın duruyordum ufak laflarına şakalarına alınıyordum ama kavga çıkmasın diye susuyordum. O da farkında demek kı bunun. (Mesela benım iyi ev kadını olmadıgım konusunda bana şaka yollu dokundurma yapıyordu hep. Ben de ikimiz eşit şartlardayız çalışıyoruz sen de kötü erkeksin ozaman diye karşılık veriyordum ona gülüp geçiyorduk. Ama bu şakalar sıklaşınca artık canımı sıkmaya ve karşılık vermemeye başlamıştım.)

Yine hadi çay koy dedi bana akşam film izleyelim dedi. Aklıma burdakı yorumlar geldi gülümsedim ne olacaktı ki bir çay koymaktan inatlaşmadan tatlı dille yardım isterim birazdan diye düşündüm:) Gittim çay koymaya arkamdan geldi tepsiye çerez flan koydu hazırladı. O arada ben tuvalete girdim çıktım çıktığımda dedi ki tepsiyi götür. Ben de gittim aldım götürdüm o da arkamdan çayı getirmiş. Ve dünden kalma pudinkleri:)

Yani yavaş yavaş oturacak inşallah bu düzenler ama gerçekten şuna inanıyorum erkeklere bazı şeyleri farkettirmezsek tabiki onlar kolay olanı işine geleni seçer. Ben de başından beri her işi üzerime alsaydım onun beklediği gibi bu günlerde artık düzeltmem daha zor olurdu. Çok şükür inatçı bir eşim yok anlayışlı en azından yönlendirdiğimde hatasını farkeden bir insan.

Ayrıca ütü konusunda da gelişmeleri söyleyeyim. Akşam dedim ki sana iyi bir haberim ütü evi varmış internetten telini buldum 10 parça üzerinei tanesi 1,5 liradan ütülüyorlar artık gömlek giyebileceksin dedim:) O da gülerek dedi ki o zaman anneme verelim o parayı o ütülesin dedi yine şakalaşarak. Ama bilirim onun şakalarının altında gerçek vardır tamam desem yapar yani... Ben de saçmalama dedim madem hizmetçi olarak tutalım anneni evi de temizlesin düzenli tam olsun dedim. Ayıp öyle şey olmaz dedim ve kapattım konuyu. Yani ütü evine gömlekleri götüreceğim ve dolaba asacağım. Sonra da 10ar 20şer yıkayıp düzenli olarak ütületeceğim.

Hepinize çok teşekkür ederim...

Anneleri onları rahat, ayağına hizmet bekleyen bireyler olarak yetiştirdikleri için malesef zahmetini çekmekte eşlerine düşüyor. Bende çalışıyorum ve evin tüm işini kendim yapıyorum. Eşimden bir şey rica etsem yapıyor hiç oflamaz bile ama ben ona hizmet etmeyi seviyorum. Yani özetle sen onu bu saatten sonra değiştiremezsin tamamen. Şimdi yeni evlisin ama ileride o ütülemediğin gömlekler yüzünden büyük tartışmalarınız olabilir. Kendin yıprat,ezdir demiyorum ama böyle inatlaşmaylada gitmez bu işler. Zamanla sinir olmaya başlarsınız birbirinize. En azından evde herkesin bir görevi olsun. Eşinle konuş şunları şunları sen yap de. O hep onun görevi olursa problemde olmaz bir süre sonra.

bence çok haklısınız ancak ütü olayı biraz abartı gibi geldi bana.eşimde bana çok yardımcı olur.çoğunu ben söylerim bazılarını kendiliğinden yapar.ancak her işi yapmasını beklemiyorum ütü ve yemekte onlardan biri.ütü yapması saatleri alıyor hem eşimin yüzünü göremiyorum o akşam hemde çok elektrik gidiyor:)bende bu konuda ısrar etmiyorum herşeyde mükemmel olmasın.ben nasıl alışverişe gidip ağır kaldırmıyorsam bozulan musluğu,ampülü değiştirmiyorsam ondanda yemek,ütü,dolap düzeni vs. bunları yapmasını beklemiyorum.ama diğer işlerde yardımcıdır mutfağı toparlar,süpürür,siler,toz alır,çamaşır asar,balkonu yıkar vs vs

daha çok yenisiniz birbirinizle inatlaşmadan halledebilirsiniz.ama eşitiz die de adamı çok bunaltmamak lazım yavaş yavaş zaten sizin istediğiniz kıvama gelecektir.

Sabrın sonu selamettir. Artık üzme kendini. Eşinin içinde var bu heves, sen söylemeden
hazırlamış tepsiyi, içinden gelerek

bende yeni evliyim 8 aya yaklaştım ,

evliliğimin ilk 2-3 ayında bir güç savaşı vardı nedense evde senin sözün benim sözüm gibilerinden , eşim hiçbirşeye yardım etmezdi 2-3 laf ederdim ama tartışmaya dönmedi hiç olay ,

eşimde ayrıca çok pimpirikli ve takıntılı aşırı titiz bi adamdır ve çalışıyorum ayrıca düşün halimi, her akşam temizlik yapmamı bekleyen bir adam ki baba evmde yumurta dahi kırmayan ben .

günden güne zayıflamaya mutuszlaşmaya başladım sonra olmucak böyle dedim yapabildiğim kadar yaptım kendimi kasmadım ona da dedim birşey gördüğünde benden beklersen çok beklersin müsait olunca yaparım ya bekliyceksin ya da kalkıp kendin yapçaksın ev oldu dandini derken gereksiz güç savaşının gereksizliğini anladı da yardıma başladı

ha yardım derken temizlik yaparız beraber bazen çamaşır asar toplar birde evi dağıtmaz hiç hep toplu tutar , yemektir ,ütüdür hiç yardım beklemedim zaten elinden de gelmez öğrenmesi için de çaba sarfetmiyorum saydıklarımı yapsın yeter

bence sende ütüymüş hazırlıkmş çay getirmekmiş işi inada bindirme ama kendini de yıpratma gücünün yettiği kadar yap olmayan için yapıcak birşey yok , sürekli herşeye yetişmeye çalışarak ve inada bindirerek hem kendini yıpratırsın hem ilişkinizi

daha önce başka bi konuda da anlatmıştım , bir gün yerde bir şey döküldü elimde de iş var hani döküleni temizleyemiycem o an için ,

aldı eline el süpürgesini dediki ne biçim kadınsın bu senin görevin ben yapıyorum , kırılsamda hiç ses etmedim, geldi ay başı maaşımı çektim borçları ödüycez parayı ona verirken dedim ki bu senin görevin ne biçim adamsın ama ben yapıyorum oda ses etmedi ama o söylediğim laf biraz düzzene girmesinde faydalı olmuştu

Ahhhh Ahhhh Evliliğimiz ilk günlerinde eşim pazar günleri benle beraber evde olurdu. Ben süpürürdüm o silerdi. Balkon yıkardı vs. Bu bile yeterdi bana.Şimdi pazar günleri kahvaltıdan sonra kaçıyor

Benim eşim hiç birşey yapmayı bilmez. Hayatında bir kere bile bulaşık yıkamamıştır. Makineye koy diyorum onu bile bilemiyorum diyor.
Eşim kayınvalidem tarafından bir eli yağda bir eli balda yetişmiş. Kayınvalidem hala kayınpederimin ayakkabılarını siler önüne koyar. Hizmetinde bir kusur etmez. Onlar böyle görmüşler böyle yaşamışlar.Eşimde böyle öğrenmiş. Onu değiştiremem. Mesela keyfi olarak bugün yemek yapmıyorum dışardan al diyemem. Ama hasta olurum vs. ben söylemeden yapar.

Ya da ütü konusunda. Eşiminde yaklaşık 50 tane gömleği var. Hepsini ütülü tutamıyorsam da sabah 20 dakika erken kalkıyorum hazırlıyorum hemen kıyafetlerini. Eşim biz bekarken allah için çok güzel tertemiz giyiniyordu. Neden ben onu pis ütüsüz yollayım. Hayat şartlarını düşüreyim. Ama yine aynı şekilde sabahları uykum var derim yine bir hasta olurum felan. Kalkar kendi ütüsünü jilet gibi yapar. Benim ütümü de yapar yeri geldiğinde.

Ayrıca bende annemin evinde yerde çöp görsem almazdım, yatağımı topladığımı bilmem,ütüyü evlendikten sonra elime aldım,yaptığım tek yemek patates kızartmasıydı. Ama evlenmeyi göze alıyorsak bir evin sorumluluğunu da göze almışız demektir.
Kimse anasının evindeki rahatı bulamıyor. Ben ona annesinin yaptıklarını yapamam, o da bana yapamaz. Ama evlilik yeni bir yuva kurmak. O yuvanın da dişi kuşu olarak ve çalışan bir bayan olarak; eşime yaptığım hizmetten gocunmuyorum.

Ben daha evli değilim nasipse 3,5 ay sonra göreceğim anyayı konyayı
Şaka bir yana bizimki annesine yardım eder,hatta ablası hamileydi ona bile yardım ediyordu..
Bana da yapar sanırım
Bazen diyorum ben çalışıyorsam sen de bana yardım edebilirsin..
Şakaya vuruyor yok etmem...Diyorum annene ablana ediyorsun ama..
Cevap hazır ablam hamile annem hasta
Demek ancak hamile olmam lazım bana yardım etmen için diyorum..
Şimdi sen bu durumda ne için yardım etmiş olacaksın?
Beni düşüNdüğün için mi? Yoksa bebek için mi?
Verilen cevap hiç değişmez: NE ALAKASI VAR?
BU ŞEKİLDE UZAR GİDER KONUSMA AMA BEN ŞAKA OLDUĞUNU BİLİRİM..
HEM CİDDİ OLSA NE YAZAR Kİ ...SÜPER GÜÇLERİM YOK BENİM..HER ŞEYE YETİŞEMEM!!
BEN TEK MAAŞLA YETİŞEMEM SEN DE ÇALIŞ DEMEYİ BİLİYOR!! BİR ZAHMET BANA DA ANLAYIŞ

benim eşim de hiç iş yapmayı bilmez ünideyken bile kirli çamaşırlarını biriktirir annesine götürürmüş. kayınvalidem hep der ben markete ekmek almaya bile yollamadım onları diye ben de çok iyi etmişin derim içimden. ilk zamanlar çok didiştik o zamanlar çalışıyordum ve yetişemiyordum ki şimdi 2 yıl aylıksız izindeyim yine yetişemiyorum ama şimdi didişmiyoruz çünkü o beceremediğimi görüyor ki en baştan demiştim ona durumu. şimdi 2 kızım var eşim 1 öğleden sonra çocuklarla ilgilendi iş yaptım ben ve o gün bunlar hep böyle mi dedi(biri sürekli kucak istiyor diğeri onu kıskanıp paçandan düşmüyor) ve bana artık hiç karışmıyor ben de elimden geldigince yapıyorum. ama gercekten çalışmak kadının kendine yaptığı büyük bir eziyetmiş onu anladım hem git aynı saat derse gir eşinle sonra eve gel her işe koşmaya çalış ve de karşı tarafa yaptıkların yetmesin bi de huzursuz ol. ohh en guzeli doğur otur evinde

herşey tamam da ütü nasıl beraber yapılır?çay nasıl beraber koyulur?

1- Sen çay koyarken kocan bardakları hazırlar. Sen demlersin kocan çerez tabak fln ne varsa çıkarır seni beklemez. Sen tepsiyi alır içeri geçersin kocan da çayı alır peşinden gelir bazen sen onun bardagını doldurursun bazen o senın boyle olur.

2- 50 tane gömlerin 30unu sen ütülersin 20sini de kocan ütüler. Ya da sen ütülerken başında durur askıya asar dolaba koyar sen yorulunca yer değiştirirsiniz.

Böyle olur...

Sonuçta iki ufak iş gibi görünüyr ama bunun dışında da birsürü iş elden geçtiği için akşama kadar artık yoruluyorsun mutfaga ikinci kez gidip gelmek bıle zor gelıyor tek seferde eşinle paylaşarak yapmak varken.

tamamen fazla yüz vermişsiniz.. birkere benim de başıma böyle birşey geldi.. kahvaltı hazırlamadım diye afra tafra yaptı.. bende 1 hafta kahvaltı hazırlamadım.. ondan sonra kendine geldi .. bir daha benden beklemiyor ... eşim kadınların çok değersiz olduğu bir küçük kasabada büyümüş... kadınların helede gelinlerin hizmetçiden farkı yok.. bu yüzden onu hep bu konuda uyarıyorum. ben hizmetçi değilim diye.. hep ipi sıkı tutmaya çalışıyorum.. arkadaşımın evii ise pislik içinde kocası gelir akşam yemeği bile yapar .. okadarda iyi bir insandır kocası.. erkeklere armut piş ağzıma düş yapa yapa kadınlar gözlerinde küçülüyor.. bu denenip görmüştür.. arkadaşımın yemekleri iğrençti.. bir kere kocası yemek kötü dememiştir. birazcık mayayla alakalı .. maya tutmadıysa uğraşıp durcaz.. haddini ara ara bildirmek lazım.. nedemek canım sen gel okadar uğraş adama yemek yap birde size laf soksun.. buna tavır koymazsanız dahada başınızın üstüne çıkar.. laf sokan erkeklerden nefret ediyorum... eşimde bazen aynen böyle oluyor haddini bildiriyorum.

8 yıllık evliyim, daha eşimin 1 gömleğini ütülemedim (her gün gömlek giyer ve asla 1 gömleği 2. kez giymez mutlaka yıkanır ütülenir)
akşam yemeğini ben hazırlarım sofrayı o toplar,
eskinden o süpürür ben silerdim, o banyoyu temizlerdi ben mutfağı, şimdi haftada 3 gün yardımcım geliyor bize ev işi kalmıyor, ama kalsa da asla eşim otuturken iş yapamam, o otururken ben bişey yapıyorsam kendimi hizmetçi gibi hissediyorum
üstelik benim eşim de ataerkil bir aileden gelme, evin tek oğlu, 4 kızkardeşi var, ama o ailesinin kıymetlisiyse ben çok daha kıymetliyim, annem beni evlenip kocama hizmet edeyim diye doğurmadı. üstelik eşim asla yaptığı işleri yüksünmedi, benim onun hizmetçisi olmadığımın farkında, baştan işbölümümüz belliydi hiç sorun yaşamadık.

çalışan kadına hatta ev hanımına bile eşi yardımcı olmalı.çünkü çocuklar olunca yük o kadar fazla oluyor ki insan eşinden destek bekliyor.maalesef benimde evde çok tembel herşeyi ayağına bekleyen bir kocam var bekarlıkta annesi nazlamış hala o yapıda ve hiç değişmediböyle erkekleri değiştirebilene helal olsun diyorumkonu sahibi senin eşin yine az çok yardımcı oluyor anladığım kadarıyla çok katı değil bu konuda en iyisi zıtlaşmadan tatlılıkla orta yolu bulmaya çalış

dogaa, canım sen o zaman hafifdan avrupaya dogru gideceksin, burası turkiye ve ataerkil kütükler aman pardon erkekler ülkesi
ayrıca sen eşini ütüsüz gömlekle yolluyorsan onu sevmiyorsun demekdir, neden mi ? Bir erkegin traşından kravatına, saçından çorabına dış cilası kadının namusudur. Özellikle kadın çalışmıyorsa, eger oda erkek gibi yogun calısıyorsa o zaman bazı konularda sınır cizebilirsin.
Ama annem beni hizmetci olarak dogurmadı dedigin an, ya avrupaya gitmen lazım yada cok zengin bir koca bulman lazım ki sana hizmetci tutsun derim. Standart bir ailede hele calısmayan bir bayan bunu yapmak zorunda yoksa bunun acısını bi sure sonra alnında
cıkmaya baslıyacak ve genelde rengeyiklerinde olan dallı budaklı bir parcaya sahip olarak ceker (boynuzlanma). Ama dedigin gibi calısan bir bayansan ondan hertur yardımı almak hakkın, ama calısmıyorsan bunu kendinde arama. Tabi eşinin işini ve zorluk derecesini bilemem
hani masa başı yorucu olmayan bir işde ise o zaman ondan yardım isteyebilirsin ama fiziksel guc gerektiren işlerde calısıyorsa
o zaman adamdan zerre yardım beklemen dogru degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…