dogaa, canım sen o zaman hafifdan avrupaya dogru gideceksin, burası turkiye ve ataerkil kütükler aman pardon erkekler ülkesi
ayrıca sen eşini ütüsüz gömlekle yolluyorsan onu sevmiyorsun demekdir, neden mi ? Bir erkegin traşından kravatına, saçından çorabına dış cilası kadının namusudur. Özellikle kadın çalışmıyorsa, eger oda erkek gibi yogun calısıyorsa o zaman bazı konularda sınır cizebilirsin.
Ama annem beni hizmetci olarak dogurmadı dedigin an, ya avrupaya gitmen lazım yada cok zengin bir koca bulman lazım ki sana hizmetci tutsun derim. Standart bir ailede hele calısmayan bir bayan bunu yapmak zorunda yoksa bunun acısını bi sure sonra alnında
cıkmaya baslıyacak ve genelde rengeyiklerinde olan dallı budaklı bir parcaya sahip olarak ceker (boynuzlanma). Ama dedigin gibi calısan bir bayansan ondan hertur yardımı almak hakkın, ama calısmıyorsan bunu kendinde arama. Tabi eşinin işini ve zorluk derecesini bilemem
hani masa başı yorucu olmayan bir işde ise o zaman ondan yardım isteyebilirsin ama fiziksel guc gerektiren işlerde calısıyorsa
o zaman adamdan zerre yardım beklemen dogru degil
dogaa, canım sen o zaman hafifdan avrupaya dogru gideceksin, burası turkiye ve ataerkil kütükler aman pardon erkekler ülkesi
ayrıca sen eşini ütüsüz gömlekle yolluyorsan onu sevmiyorsun demekdir, neden mi ? Bir erkegin traşından kravatına, saçından çorabına dış cilası kadının namusudur. Özellikle kadın çalışmıyorsa, eger oda erkek gibi yogun calısıyorsa o zaman bazı konularda sınır cizebilirsin.
Ama annem beni hizmetci olarak dogurmadı dedigin an, ya avrupaya gitmen lazım yada cok zengin bir koca bulman lazım ki sana hizmetci tutsun derim. Standart bir ailede hele calısmayan bir bayan bunu yapmak zorunda yoksa bunun acısını bi sure sonra alnında
cıkmaya baslıyacak ve genelde rengeyiklerinde olan dallı budaklı bir parcaya sahip olarak ceker (boynuzlanma). Ama dedigin gibi calısan bir bayansan ondan hertur yardımı almak hakkın, ama calısmıyorsan bunu kendinde arama. Tabi eşinin işini ve zorluk derecesini bilemem
hani masa başı yorucu olmayan bir işde ise o zaman ondan yardım isteyebilirsin ama fiziksel guc gerektiren işlerde calısıyorsa
o zaman adamdan zerre yardım beklemen dogru degil
ne demek gideceksin???
kendine denk bi eş bulmuş belli ki, adamın sıkıntısı yokta sana noluyo ne demek namusudur???
bazı insanların ben hayatı çözdüm doğrusu bu, siz yanlış biliyosunuz düzelin gibilerinden yorumları beni deli ediyo, adam zaten 8 senedir böyle bi hayat yaşıyo bütçesi müsait sanane yani dimi gideceksin ne demek??? harbi çok kızdım
Ben bu konuyu okuyunca genlerimden şüphe ediyorum.
Ya kadınız biz, köle değil. Bir adamın gömleğini ütülemesi
neden olay oluyor ki? Ya da neden ben ütü yapınca aynı
etkiyi yaratamıyorum????O ütü yapar, ben ampul değiştiririm.
Mesele 'hayat müşterektir.' Eşler birbirlerine her türlü konuda
yardımcı ve destek olmalıdır. Bizim evde bu ütüdür, sizin evde
bulaşık. Sorumlulukları paylaşmaktır aslolan...
1- Sen çay koyarken kocan bardakları hazırlar. Sen demlersin kocan çerez tabak fln ne varsa çıkarır seni beklemez. Sen tepsiyi alır içeri geçersin kocan da çayı alır peşinden gelir bazen sen onun bardagını doldurursun bazen o senın boyle olur.
2- 50 tane gömlerin 30unu sen ütülersin 20sini de kocan ütüler. Ya da sen ütülerken başında durur askıya asar dolaba koyar sen yorulunca yer değiştirirsiniz.
Böyle olur...
Sonuçta iki ufak iş gibi görünüyr ama bunun dışında da birsürü iş elden geçtiği için akşama kadar artık yoruluyorsun mutfaga ikinci kez gidip gelmek bıle zor gelıyor tek seferde eşinle paylaşarak yapmak varken.
saolun çok aydınlandım..
umarım kocanıza iş yaptırmayı öğretirsiniz
Rica ederim:)
İş yapmayı emin ol benden daha iyi biliyor benden daha becerikli ama işine gelmediği için çekilmek istiyor. Ve yine eminim çogu erkek kadınlardan daha guzel temızlık yemek yapar istese. Ama işlerin gelmiyor işte.
Benim de işime gelmiyor çünkü ilerde çocuk nasip ederse Allah hayırlısı ile ona yetebilmem için eşimin bu işleri yapmayı kabullenmesi lazım şimdiden. Yoksa hem kendımi yormuş olacagım belki bu yuzden eşimden daha çabuk çökeceğim hem de Allahın izni ile ılerdeki dogacak olan çocuguma ayrıracagım zamandan kısmıs olacagım. Bunu ben de haketmiyorum masum bebekte. Herkes taşın altına elini koysun güllük gülistanlık yaşansın bu zor değil.
Ben iş yaparken evde eşimde ayaklarını uzatıp yayılamıyor. İkimiz de ayakta iş yaparken ben belki onun 3 katı yapıyorum o yavaş yavaş yapıyor ama sonuç olarak beraber iş yapıyoruz ve ne zaman biterse o zaman beraber gidip tv karşısına uzanıyoruz. bunu başarmış olmak bile çok güzel benim için. olması gereken de bu.
1- Sen çay koyarken kocan bardakları hazırlar. Sen demlersin kocan çerez tabak fln ne varsa çıkarır seni beklemez. Sen tepsiyi alır içeri geçersin kocan da çayı alır peşinden gelir bazen sen onun bardagını doldurursun bazen o senın boyle olur.
2- 50 tane gömlerin 30unu sen ütülersin 20sini de kocan ütüler. Ya da sen ütülerken başında durur askıya asar dolaba koyar sen yorulunca yer değiştirirsiniz.
Böyle olur...
Sonuçta iki ufak iş gibi görünüyr ama bunun dışında da birsürü iş elden geçtiği için akşama kadar artık yoruluyorsun mutfaga ikinci kez gidip gelmek bıle zor gelıyor tek seferde eşinle paylaşarak yapmak varken.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?