kadın çalışırken hayat müşterek peki ya ev işlerine gelince...

yeni evlenicek olanlar, yeni evliler mutlaka eşlerinizin yardımcı olması konusunda alıştırmalısınız.evdeki düzen bile aynı şekilde gider dağınıksanız eşinizde dağınık,topluysanız eşinizde toplu olur.ben eşimi neye alıştırdıysam onları yapar hatta bazen beni şaşırttığı bile oluyor. ben tamirat işlerine bayıldığım için elimde çekiçte görüldü matkapta,bu işlerden uzak tuttum hep eşimi şimdi böle bi iş için matkapı adamın eline verdiğim anda sen yaparsın oluyor ve yapmıyor.bu konuda çok pişmanım

Son düzenleme:
böyle erkekler var mı gerçekten

var var işte ama çalışmazken yaptırmıyordum hiç çalışınca işte yardım ediyor ha ama sanmayın ki sürekli her defa böyle her zaman değil yine arkasından ocağın tezgahın üzerinden geçerim, bir şeyini toplasa başka bir şeyi kalır alışverişe gider evde olan bir şeyi alır gelir gereksiz, ama yapar yani yaptırtsam fazlasını da yapacakta yaptırmıyorum ama genelde çok çokta dağınık yani kendi dağınıklığının yarısını toplamıyordur. ütü de öğret dedi yok dedim çok ileri gittin sen yapamaz çünkü biliyorum ben adamımı.

varmış lazkızım nerdeyse sanada bulalım bıtane heykelını dıkmet lazım maşallah dıyelım totomuzu kasıyalımda nazar degmesınn allah basa kadar nasıp etsınn

aman kızlar dilinizi ısırın nazar değdirmeyin kocama zaten arkadaşlarımız geliyor servis tabaklarını getirirken yardım ediyor falan ooo diyorlar hemen. Ben de ufak tefeğim tüm gün çalışıyorum kıyamıyor ne yapsın ama yine de evde iş bitmiyor inanın iki sepet ütüm var akşama keşke o yaptıklarıyla bitse işler.

Bende kadın alamıyorum işte alışmamışım ki ne bileyim kadın iş yaparken ben oturucam garip geliyor işte. Evim 5.kat camları hep kendim siliyorum paralıyorum kendimi her yer temiz kalsın diye aslında almak alışmak lazım ama yok annem çıkma oralara diyor da ben kadını da çıkartmam ki cama aklım gider. Ben çok rahat siliyorum alışığım yükseklik korkum yok dengem de iyi belki hamile kalınca alırım artık.

Peki ecmel, kendin için vakit ayırabiliyor musun bu kadar koşuşturmacanın
arasında? Mesela ayaklarını uzatıp, bir fincan çayla kitabını okumaya
vaktin kalıyor mu?
kitap konusu uzun mevzu oldugu ıcın hayıt ama cay ıcın bı mola verıyorum 30 dk vs yanıı bazı gece yemegım oluyo yapmıyorum dınlenıyorum hergun yogun geçmiyo ama şöle sıralıyım
pazartesi utu gunum
salı yemek yaparım ortalıgı bı cınkız(mınık supurgemle supururum bı paspas sallarım bıde toz 1 saatte bıtıyo)
çarşamba dinlenırım muhteşem yuzyıla bakarım cocukta var her akşam onlada oynarım 1 saat
perşembe yemek yaparım yıne bı ufak supurge tutarım toz varsa alırım
cuma dınlenme gunum cumartesıde calısıyom gunduz annem bakıyo cocuga evde cok dagınık olmuyo topluyo sagolsun
cumartesı aksam buyuk supurgemı acıyom dıp köse temızlıyom kocam gelene kadar bıtıyo ısım oturuyoz akşamında
haftasonu camasır yıkıyorum yemek yapıyorum ogluma ozellıkle konservelere çorba ve sebze yemeklerı yapıyorum hazırlıyorum
pazar gunu cam sılıncekse sabah erken kalkıp sılıyorum evın fayansları bılmem ne 15 te bı yapıyorum bole ıste kızlar ama pazar gunu full tıme gezıyoz gıbı

maşallah cnm nazarımız degmez

Son düzenleme:

maşallah aferın sana ben hamıle kalıncada kendım yaptım catı katında oturuyoz kucuck camlar var cama bıle cıkmıyom kolay sılınıyo arka tarafta cam yok wc camı gıbı 3 kucuk cam evım o konuda kolay ısı var 1 saate dumduz edıyom ben eskıden haftada 1 temızlık yetıyodu ama oglum var sımdı olmuyo 3-4 gun yapıyom bısıler hıc bısı yapamasam supurge tutuyom

öyle olunca kolay olur canım. Benim salon çift cam pimapenleri de temizleyeceğim zaman iyice çıkıyorum tek elimle tutunuyorum ama bekarken de annem çalışıyordu silerdim alışkınım. Bize de haftada bir yetiyor ama akşamdan akşama mutfağı çekiyorum oturma odasına haftaiçi biraz çekiyorum. Ufak tefeğim bir de ben nasıl başediyorsun tek başına diyorlar özellikle kaynanam açısından benden beklemediği bir performans

Yalnız kızlar baya geyiğe çevirdik yani topiği muhabbet alanı oldu bize konu sahibini aştık yani

aferın sana valla kayınvalıdemle kıyaslamıyom kendımı tırnagım olamaz pasaklı elınden bı ıs gelmez yemeklerı bıseye benzemez ben evlenmeden once hıcbısı yapmayı bılmıyodum ama ınternetler sagolsn hersey yazıo ogrendım once suyu bol oldu fazka tuzlu oldu ama 1 ayda oturdum elım cok hızlıdır pratıgım dogrusu tez canlı derler yaa heh ole duzenı cok severım kargacık burgacık sagda solda seye dayanamam bı sekılde topluyoz ıste kaynanalarda taktır etsın ama nerde benım haspa begenmıyo bıle evlenmeden once utusuz gezdırıyodu oglunu tembel teneke atletıne varana kadar utusunu yapar cıllop gıbı gonderırım evden ıkı dırem bı cekırdek hamur acma sanatı var kadında bı gerısı fasa fısoo ısın enterasanı anasından gormedıgı seylerı nerden ogrenmıs kocam hayret cok becerıklıdır ama tembell azcık ıyıce yaydı totosunu

Halsaz ben diger konularinda da seni haksiz bulmustum simdi de
Neden mi?
Bak sen yine sansli azinlikta sayilirsin.
Cunku cogu kadin soylerse bile esi parmagini kipirdatmiyor.
Sen esinin yaptiklarini yazmissin, inan bir cok erkek bunlari bile yapmiyor
Bir cok calisan kadin, cocukla ev isleriyle cebellesip duruyor
Erkek aileden oyle yetismediyse cok zor.
Ama bir kismi yonlendirme ile yapacak cinsten
Seninki de onlardan :)

Cok fazla ustune gitme , yaptikca kotu de yapsa taktir et .
Mesela cay koy demeden once bugun de caylar senden olsun de
O yapmiyor diye inatlasmak olayi daha kotuye goturur

Baslik da cok yerinde.
Hayat musterek sozu sozde degil ozde olmali ...
Bizim durumumuzu bir cok konuda yazmistim
Esim aileden yetisme ev islerine cok yardimci olur cunku kpderim de oyle bir insan.
Temizlik, yemek yapimi, utu , cam silme, cocuklarin bakimi ki bunda bebekliklerinde bez degisimi bile dahil her seylerinde benim elim ayagim oldu.
Demem o ki esin dusunup kendisi yapmiyorsa dusundurteceksin.

Bak esin yavas yavas baslamis henuz cok yeni evliliginiz...
Biraz daha sabret zafer senin olacak :)
Dedim ya cunku esin soyleyince yapan cinsten :)
Ya bir de tersi olsaydi

Benim kaynanam her türlü düzen tertibi bilir herşeyi çok iyi bilir zaten ama kendi yapmaz evde gelen kadını yapar. Öyle bende titiz olurum. Hep şöyle böyle diye söyler durur onun üstüne laf denmez. Şimdi şeker hastalığı var falan iyice saldı kendini gece uyuyamaz gündüz uyur kalkınca kurulur tv başına kayınpederim yemeği ısıtır önüne getirir kadın gidince, kahvesini yapar, ilaçlarını meyvesini getirir. Kadın gençken ellerim yeşil oluyor diye dolma sarmamış. Hep en iyisini giysin etsin böyle. Bana da hep sorar bu akşam ne yemeğin var deli oluyorum. Kocan annesinden görmediği için mecburen öğrenmiş annesi yapsaydı öğrenemezdi yapan biri olduğundan dua et kaynanana

hayat müşterektir diyen halt etmiş,hayat sadece kadınlardan ibaret erkeklerin hiç bir fonksiyonu yok
kadınlar gerçekten cennetlik hem evini hem işini idare ediyor ben eşime şunu yap dediğimde tamam diyor ama 3 gun geciyor hala yapmıyor ben yapıyorum dayanamıyorum cunku
evliliğim bana çok şey kattı matkap kullanmayı ,su tesisatı tamirleri,dışarı çıkan elektirik prizlerini yuvalarına takmayı,tezgahlara silikon yapmayı vs vs :)

gecen banyola vobosundan su aktı eşime söyledim ne dese iyi aşkım sen benden daha iyi anlıyorsun yaparsın demez mi ben sonra senıde yetiştiren anne benide yetiştiren anne hangimiz kadın hangimiz erkek anlamadım ben dedim gülüyo pişkin pişkin :)

Son düzenleme:
Allah mesut etsin,çok yeni evlisiniz:)
Ufak tefek sorunlar elbet aşılır.

Hayat müşterek,evet erkekler evişlerine de yardımcı olsunlar.
Ama illaki her herşey yarı yarıya paylaşılacak diye bir kural yok.
İşbölümü yaparken tek bir işi bölüşmektense,görev dağılımı yapsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bir de eğer yaptığı işi eleştirir veya üzerinden geçersen,bir müddet sonra yapmıyorlar.
O yüzden kötü de yapsa,eksik de yapsa bırak yaptığı gibi kalsın.
Hatta iltifat et.Mesela ne güzel yapmışsın,ben senin gibi yapamıyorum şeklinde :)

Benden sana ufak bir tavsiye : Akşam meyve getir,çay getir dediği zaman götür.
Bırak o kadarlık bir lüksü olsun.Belki bu ona kendini iyi hissettirecek.
Aynı şekilde senin de başka lükslerin olabilir tabii...
Sonuçta bir meyve getirmek,bir çay koymak ne kadar paylaşılabilecek bir zahmet ki ?

Sen Batman'da mısın NeMeSİS
Geçen hafta Batman'a geldik gezmeye valla çok beğendim.. Hasankeyf'i gezdik tadı damağımda kaldı

Yuvayı dişi kuş yapar diye saçma bir şey uydurmuşlar evle ilgili her şeyi kadına yığmışlar işte... ev işleri bitmezz,yavaş yavaş yapıyorum işte....

valla konunuzu okuyunca imrendim bile diyebilirim :) benim eşim elini sürmez hiçbirşeye..üstüne çay ister sen koysan ne iyi olur dediğimde bana bir çay koymak bile ağır geliyor sana diye laf söyler birde... evi bir kere bile topladığını görmedim,bırak toplamayı ikimiz de çalışıyoruz akşam eve ondan önce geldiğimde üzerinden çıkardığı herşey yerlerde oluyor. sinirlene sinirlene toplarım geldiğinde söylerim yine kavga ederiz.
yani öyle de böyle de ben ona bir iş bile yaptıramam. çünkü her söylediğim kavgaya döner 1.5 senedir huyları alışkanlıkları düşünce yapısı beni yordu. üstelik 3.5 aylık hamileyim..

siz yine şanslıymışsınız :)

Genelde annesi de çalışmış ve zamanında evde tek başına kalmış erkekler daha çok yardımcı oluyor gibi ama annesi ev hanımı olup meyvesinden çayına suyuna kadar ayağına getirilmiş bir erkek 30 yaşından sonra nasıl eğitilir eğitilse bile verimli olur mu onu bilemiyorum pek.

Erkek ev islerine yardim etmeli. Hatta bebek olunca bebekle de ilgilenmeli. Anne gece yarisi kalkiyorsa baba da kalkmali. Yapmak zorundalar. Ypmiyorlarsa biraz tavrinizi koyun.

Ben daha ailecek ilk tanışmaya geldikleri gün alıştırdım damat adayı baya yardım etti bana mutfakta serviste filan. Gerçi annesinin babasının hakkını yiyemem elinden her iş gelecek şekilde sorumluluk vererek yetiştirmişler çok şükür o gün de kalk yardım et dediler hep ben tek başıma servis yaptığım için.

Hamileliğini bahane ederek belki yola getirirsin şimdi. Ufak ufak işler yaptırmaya
baksan. Ama gözünü korkutmadan, ürkütmeden. Çünkü hamilelik neyse de bebiş
( Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. ) olduğunda, herşeye yetişemezsin.

Naza çeksen biraz kendini. İnatlaşarak ya da sürekli dikte ederek değil de
işveli cilveli yaptırmaya çalışsan yine de olmaz mı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…