benım dusuncem erkeklerın yanlıs yetıstırılmesı
kabahat erkek annelerınde
ogullarını sırf pipilerı var dıye göge cıkarmazlarsa cınsıyetcı egıtımden ote ınsan olarak yetıstırırlerse sorun kalmayacak
sorunlu yetısmıs erkek olmazsa yanlıs tercıh yapan kadında olmamıs olur
kavun degıl kı bu koklayasın kadınlar ne bılsın erkegın içini zihnıyetını
bunun ıcın kadınların kendını dogru yetıstırmesı
ogullarını dogru yetıstırmesı gerekır yanı bır cocugu dogru yetıstırmek ıcın bızım dogru olmamız gerekır once
yanı tum suc yıne kadında o adamları doguran kadınlar netıcede
Elbette erkek çocuklar fanusta büyümüyor ama en azından hayatının ilk 4-5 yılı neredeyse sadece ailesi içinde geçiyor, anneyi babayı rol model alıyor. Yetiştirme biçimi çok önemli. Ağaç yaşken eğilir.Katılmıyorum. Toplum diye bir gerçek var. Erkek anneleri çocuklarını fanusta mı büyütüyor?
Çok özgür bir ailede, kısıtlanmadan büyüyen bir çocuk olarak, ilkokuldan sonra taciz edilme gerçeği ile tanıştım, bir çok çocuk gibi. Ve nasıl olmam,nereye gitmem, kimden uzak durmam gerektiğini bana toplum öğretti. Aynı erkeklere de öğrettiği gibi.
aslında bana katılmayarak katılmıs oldunuzKatılmıyorum. Toplum diye bir gerçek var. Erkek anneleri çocuklarını fanusta mı büyütüyor?
Çok özgür bir ailede, kısıtlanmadan büyüyen bir çocuk olarak, ilkokuldan sonra taciz edilme gerçeği ile tanıştım, bir çok çocuk gibi. Ve nasıl olmam,nereye gitmem, kimden uzak durmam gerektiğini bana toplum öğretti. Aynı erkeklere de şiddeti,tacizi öğrettiği gibi.
Suç herkese ait.
Elbette erkek çocuklar fanusta büyümüyor ama en azından hayatının ilk 4-5 yılı neredeyse sadece ailesi içinde geçiyor, anneyi babayı rol model alıyor. Yetiştirme biçimi çok önemli. Ağaç yaşken eğilir.
pekı o babaya bunu ogreten kımdır sızceEvet babanın anneye davranışı bile çok şey açıklıyor. Çocuk sevdiği annesinin, babası tarafından aşağı bir varlık olarak görüldüğünü her gün gördükçe, annesinden uzaklaşır ve güçlü babası ile özdeşleşir. Güçlü olmanın kaynağının, kadını aşağılamaktan geçtiğini ilk babasından öğrenir.
evet bende onu dıyorum aslında ıkımızde aynı seyden bahsedıyoruz :)
ikinizde haklisiniz bence :)evet bende onu dıyorum aslında ıkımızde aynı seyden bahsedıyoruz :)
bence de :)ikinizde haklisiniz bence :)
ya bak cocuklari evet kadinlar yetistiriyor gibi gozuksede...babayida rol modeli olarak aliyorlar. kizi daha bilmem kucuk ama ogullarim babalari ne yaparsa aynisini yapmaya calisiyorlar. adam ayakkabisini nasil cikarip koymus onu taklit ediyordu bugun oglum mesela, bu kadar bi hayranlikla...yani anne ve baba ikiside onemli, gerek sozlerle ogut vermek acisindan ama daha onemlisi sozlerimizi davranislarimizda gormeleri onemli...bi anne baba 1000 kez sigara icme oglum zararli deyip karsisinda pofur pofur sigara icerse, cocuk sormaz mi; ana ata madem oyle siz neden icersiniz? diye..haksizda sayilmaz.bence de :)
tamam dogru katılıyorumya bak cocuklari evet kadinlar yetistiriyor gibi gozuksede...babayida rol modeli olarak aliyorlar. kizi daha bilmem kucuk ama ogullarim babalari ne yaparsa aynisini yapmaya calisiyorlar. adam ayakkabisini nasil cikarip koymus onu taklit ediyordu bugun oglum mesela, bu kadar bi hayranlikla...yani anne ve baba ikiside onemli, gerek sozlerle ogut vermek acisindan ama daha onemlisi sozlerimizi davranislarimizda gormeleri onemli...bi anne baba 1000 kez sigara icme oglum zararli deyip karsisinda pofur pofur sigara icerse, cocuk sormaz mi; ana ata madem oyle siz neden icersiniz? diye..haksizda sayilmaz.
hah ıste demek ıstedıgım aynen buBir kadın şiddete, istismara ugradığında, öldürüldügünde zaten o kiyafeti niye giymiş, zaten o saatte niye ordaymış diyenlerin çoğu kadın malesef. Ihanete ugradığında bile ay benim kocam yapmazdı o kadın ayarttı sadece o suclu deyip kocasına bi madalya takmadığı kalanlar da kadın. Ne bileyim bi hamileye bebegin cinsiyetini sorunca kız cevabına ha olsun olsun bi dahaki erkek olur diyenler de kadın (bizzat yasadim). Demem o ki önce kadınların zihniyeti düzelecek ki vicdanlı hayirli evlatlar yetistirebilelim. Tek sorun bu degil tabi ki ama bence bu durumun temel sebeplerinden birisi bu
tamam dogru katılıyorum
basıt bır soru soruyorum
o baba kımın elınden cıktı kım yetıstırdı bır cocugu kım yetıstırıyor
o erkeklerı boyle yapan aslında erkegı güç olarak goren kadınlar
eskıden ınsanlar vatanı mılletı kurtarmak ıcın bırbırını oldururmus
sonra erkekler kadın ugruna bırbırını oldurur olmus
sonra erkekler kadınları oldurur olmus
eskıden uygarlıkların basında hanlar yanı kadınlar olurmus
sımdı kadınlar burunlarını pencereden dısarı uzatamıyor daha bugun bır konu vardı kadının calısmasına kayınpederı ızın vermıyormuspes
o kadınpeder kımbılır nasıl erkekcı bır anadan cıktı cunku
bız o erkeklerı doguruyoruz
bız sekıllendırıyoruz
ısten eve geldıkten uyuyana kadar gordugu bır baba
ama sabahtan yatana kadar hamurunu ısleyen bır anne
dusunun cocuk ustunde kımın daha cok emegı ısleyısı var
kesınlıkle katılıyorum cocuk babayı da ornek alır zaten cocuk aılenın aynasıdır
ama bız kadınların kendılerıne az guvenmesı kendılerını gelıstırmek zorunda hıssetmemelerı dayak yedıklerınde aldatıldıklarında bıle ılk anneler kayınvalıdeler der sus aman erkegın elının kiri yuvanı bozma dıye mesela , ılk kadınlar der kılo aldın ondan kendıne bak zayıfla dıye .
anne calısıyorsa dadı dadı yoksa babane yetıstırıyor yanı kadın yetıstırıyor :)iyide bi cocugu yetistiren hem anne hem babadir, tabii anne baba bir aradaysa ve yasiyorsa. yani sadece kadina yikmak dogru mu bu sorumlulugu? heleki gunumuzde annede calisiyor babada ayni zamanlarda evdesin vs. kisir dongu bu kabul..ama sadece kadinlar yetistirmiyor. simdi benim cocugum babasini ornek aliyor, esimde babasini ornek aldiysa?? ya tabiiki kp i yetistirirken anneside yapmistir hatalar ama...sadece kadina yuklemeyi dogru bulmuyorum
ama alinti yaptigin arkadas cok hakli. illa taciz edilysen kadina;soyle mi giyindin, soyle mi guldun? vs deriz..gene kadinlar diyor bak bunu...bi aldatma konusu olsun erkekler aralarinda birbirlerini idare ederler hatta gaz verirler yapana (demiyorumki bu dogru)..ama kadinlar arasinda bir kadinin bunu yaptigini bilsek duysak...o kisiyi ilk once kadinlar afaroz eder. yani bizler kendi hemcinslerimize bile bi tuhafiz:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?