Kadın cinayetleri, kadına şiddet

Öyle bir toplumda yaşıyoruz ki çok matah bir şeymiş gibi erkek çocuklara “göster amcana pipini” deniyor, sünnet olduğu için erkek çocuklara düğünler dernekler yapılıyor. Böylece onların erkini destekliyorlar. Kız çocuklar ise regl gibi bir biyolojik döngüyü bir utançmış gibi yaşıyor.

Katılmıyorum. Toplum diye bir gerçek var. Erkek anneleri çocuklarını fanusta mı büyütüyor?

Çok özgür bir ailede, kısıtlanmadan büyüyen bir çocuk olarak, ilkokuldan sonra taciz edilme gerçeği ile tanıştım, bir çok çocuk gibi. Ve nasıl olmam,nereye gitmem, kimden uzak durmam gerektiğini bana toplum öğretti. Aynı erkeklere de şiddeti,tacizi öğrettiği gibi.

Suç herkese ait.

Sorunun eğitim cahillik vs oldugunu düşünmüyorum. Daha gecen ay hukuk öğrencisi bi kopya yüzünden hocasını öldürmedi mi.. Bunun altında yatan sebep cogunlukla psikolojik. Psikopat denen kavram gercek bi hastalık. Bu parazitlerin empati duygusu yok. Hayatı başkalarından gördüklerini kopya ederek yaşıyolar. Ahlak, dürüstlük, iyi niyet vs gercekten hissedebildkleri bi duygu diil. Sadece öfke duygusunu tüm gercekliğiyle yaşıyolar ve kendilerine bi hata yapıldıgında intikam almayı en dogal hakları olarak görüyorlar. Mevki makam kaygısı olanlar bu tür suçlara kalkışmıyor ama onlarda kendi yöntemleriyle çevresine belki en yakınkndaki eşine psikolojik şiddetle bunu yapıyor. Toplumsal kaygısı olmayanlarda böyle haberlere çıkıyor işte..

Elbette erkek çocuklar fanusta büyümüyor ama en azından hayatının ilk 4-5 yılı neredeyse sadece ailesi içinde geçiyor, anneyi babayı rol model alıyor. Yetiştirme biçimi çok önemli. Ağaç yaşken eğilir.

aslında bana katılmayarak katılmıs oldunuz
bır kadın bır toplum dogurur
toplumu doguran kim ?
ısın ozu once kadınların kendını dogru yetıstırmesı
sonra baba olacak eş olacak abı olacak adamları dogru yetıstırmesı gerek
halıyle toplum yapısı duzelır
oyuzden kızlara kadınlara egıtımın onemı vurgulanıyor ayakları ustunde dursun kendını gelıstırsın denıyor

bu isler anlik mi oluyor yoksa adamin icinde ezelden beri olan birsey mi ortaya cikiyorda cinayet isliyor? nerden bilsin evlenen kadinlar kocalarinda katil potansiyeli var mi yok mu? yani kim diyebilir bizim icimizde katil potansiyeli var mi yok mu? bunun garantisini ben bile kendim icin verememki..an gelir gozum donebilir...Allah korusun seytan durter..yasamak istemeyecegim birseyi yasarim, aklimi kaybederim.. hakli tarafiniz var o da su ki; erkeklerin kendini birsey sanmasi...erkekler kadinlara gore daha fazla cinayet sucu isliyorlar.

Insanlik var oldugundan beri kadina siddet, kadina tecavuz, kadina taciz, kadina hakaret vardi. Ve insanlik var oldugu surece bu maalesef bitmeyecek. Yer yuzundeki en vahsi yaratik olarak insani goruyorum. Doyumsuz, bencil, paylasmayi bilmeyen, saygisiz, ve daha bu uzar gider. " Goster amcana pipini", "yigidin mali meydandadir", "kol kirilir, yen icinde kalir" gibi atasozlerimizden ve deyimlerimizden kurtulmadikca bu boyle surer gider. Kadina deger vermeyen dogu toplumlarinin bilinclenmesi ve bu zihniyetten kurtulunmasi icin ne yazik ki kimse adim atmiyor. He avrupada, amerikada, ingilterede kadina siddet yok mu? Var... Ama bizle mukayese edilemez. Egitim yok, vicdan yok ve en onemlisi de saygi yok. Genc kizlarimiza ornek teskil etsin, bu tarz adam sifatina burunmus yaratiklar iliskilerinde bunlarin sinyalini veriyor. Bu aksam konu acan birisi daha 10 gun olmus yazismaya baslayali,yuzyuze bile gelmemisler... onu giyme bunu giyme dolabini yenile diyen zihniyetin bir kac adim sonrasi siddet ve cinayetle sonuclaniyor. Kendinize, varliginiza saygi duyan insanlarla birlikte olun. Sizi iliskinizde kucumseyen, saygi duymayan, "ama bosanamam, cunku kocam beni dovse de seviyor" zihniyetinden kadinlarimiz kurtulmadigi muddetce maalesef boyle haberlerden kurtulamayacagiz. Iyi tanimadan, askin gozunuzu kor etmesine izin vermeden, kendi oz sayginizi on planda tutarak size oldugunuz gibi deger veren insanlari alin hayatiniza. Secilmeyin, secin !

Evet babanın anneye davranışı bile çok şey açıklıyor. Çocuk sevdiği annesinin, babası tarafından aşağı bir varlık olarak görüldüğünü her gün gördükçe, annesinden uzaklaşır ve güçlü babası ile özdeşleşir. Güçlü olmanın kaynağının, kadını aşağılamaktan geçtiğini ilk babasından öğrenir.

pekı o babaya bunu ogreten kımdır sızce
paşam oğluşum erkektır elının kiri ben horozumu saldım tavugu olan dusunsun dıyenler degıl mı

ya bak cocuklari evet kadinlar yetistiriyor gibi gozuksede...babayida rol modeli olarak aliyorlar. kizi daha bilmem kucuk ama ogullarim babalari ne yaparsa aynisini yapmaya calisiyorlar. adam ayakkabisini nasil cikarip koymus onu taklit ediyordu bugun oglum mesela, bu kadar bi hayranlikla...yani anne ve baba ikiside onemli, gerek sozlerle ogut vermek acisindan ama daha onemlisi sozlerimizi davranislarimizda gormeleri onemli...bi anne baba 1000 kez sigara icme oglum zararli deyip karsisinda pofur pofur sigara icerse, cocuk sormaz mi; ana ata madem oyle siz neden icersiniz? diye..haksizda sayilmaz.

Bir kadın şiddete, istismara ugradığında, öldürüldügünde zaten o kiyafeti niye giymiş, zaten o saatte niye ordaymış diyenlerin çoğu kadın malesef. Ihanete ugradığında bile ay benim kocam yapmazdı o kadın ayarttı sadece o suclu deyip kocasına bi madalya takmadığı kalanlar da kadın. Ne bileyim bi hamileye bebegin cinsiyetini sorunca kız cevabına ha olsun olsun bi dahaki erkek olur diyenler de kadın (bizzat yasadim). Demem o ki önce kadınların zihniyeti düzelecek ki vicdanlı hayirli evlatlar yetistirebilelim. Tek sorun bu degil tabi ki ama bence bu durumun temel sebeplerinden birisi bu

tamam dogru katılıyorum
basıt bır soru soruyorum
o baba kımın elınden cıktı kım yetıstırdı bır cocugu kım yetıstırıyor
o erkeklerı boyle yapan aslında erkegı güç olarak goren kadınlar
eskıden ınsanlar vatanı mılletı kurtarmak ıcın bırbırını oldururmus
sonra erkekler kadın ugruna bırbırını oldurur olmus
sonra erkekler kadınları oldurur olmus
eskıden uygarlıkların basında hanlar yanı kadınlar olurmus
sımdı kadınlar burunlarını pencereden dısarı uzatamıyor daha bugun bır konu vardı kadının calısmasına kayınpederı ızın vermıyormus pes
o kadınpeder kımbılır nasıl erkekcı bır anadan cıktı cunku
bız o erkeklerı doguruyoruz
bız sekıllendırıyoruz
ısten eve geldıkten uyuyana kadar gordugu bır baba
ama sabahtan yatana kadar hamurunu ısleyen bır anne

dusunun cocuk ustunde kımın daha cok emegı ısleyısı var

kesınlıkle katılıyorum cocuk babayı da ornek alır zaten cocuk aılenın aynasıdır
ama bız kadınların kendılerıne az guvenmesı kendılerını gelıstırmek zorunda hıssetmemelerı dayak yedıklerınde aldatıldıklarında bıle ılk anneler kayınvalıdeler der sus aman erkegın elının kiri yuvanı bozma dıye mesela , ılk kadınlar der kılo aldın ondan kendıne bak zayıfla dıye .

hah ıste demek ıstedıgım aynen bu

iyide bi cocugu yetistiren hem anne hem babadir, tabii anne baba bir aradaysa ve yasiyorsa. yani sadece kadina yikmak dogru mu bu sorumlulugu? heleki gunumuzde annede calisiyor babada ayni zamanlarda evdesin vs. kisir dongu bu kabul..ama sadece kadinlar yetistirmiyor. simdi benim cocugum babasini ornek aliyor, esimde babasini ornek aldiysa?? ya tabiiki kp i yetistirirken anneside yapmistir hatalar ama...sadece kadina yuklemeyi dogru bulmuyorum

ama alinti yaptigin arkadas cok hakli. illa taciz edilysen kadina;soyle mi giyindin, soyle mi guldun? vs deriz..gene kadinlar diyor bak bunu...bi aldatma konusu olsun erkekler aralarinda birbirlerini idare ederler hatta gaz verirler yapana (demiyorumki bu dogru)..ama kadinlar arasinda bir kadinin bunu yaptigini bilsek duysak...o kisiyi ilk once kadinlar afaroz eder. yani bizler kendi hemcinslerimize bile bi tuhafiz:)

anne calısıyorsa dadı dadı yoksa babane yetıstırıyor yanı kadın yetıstırıyor :)
cocuguyla ılgılenen yetıstırmede anne kadar katkısı olan babalar azınlıkta o aıleler de ıstısna o aılenın cocukları da bu konunun cok dısında onlardan katıl cıkmaz bılımınsanı cıkar ancak :)

burda mevzu kımın haklı oldugu degıl kı
bu konuya yazan herkes dogru noktalara degınmıs herkes haklı hepsı bırbırıyle butun hepsı kısır döngü iç içe
sadece benım degındıgım nokta toplumun refah sevıyesını gelısımını kadının kendı gelısımı destekler yonunde kadın gelıstıkce toplum guzellesecek yonunde
gelısmıs toplum kadınlarına bı bakınca demek ıstedıgım daha anlasılır sanırım :)

benım soyledıklerımı destekleyecek yonde ornekler verdınız kadınlar hakkında :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…