Kadın cinayetleri, kadına şiddet

aslinda isin ozeti ne biliyor musun? bir kadin mutluysa cocuklari mutlu oluyor. ben bunu bizzat kendi cocuklarimdan biliyorum. ben neseliysem onlarda neseli ben mutsuz huzursuzsam onlarda huzursuz. babalar cocuklarinin iyiligini dusunuyorsa ilk once karilarini mutlu etmeye bakacaklar...ve inaniyorumki mutlu cocuklar cok cabuk katil olmazlar.

dogru mutlu kadından mutluluk dogar
hem ıs hem egıtım hem es hem aıle bunların hepsıne ortalama ve ustunde sahıp bır kadın bır dunyayı yonetebılır
hep kadın erkek esıtlıgını savunurlar
ben buna da katılmıyorum kadınla erkek asla esıt olamaz
kadının cok yonlu beynı becerısı ıslevı kesınlıkle erkege fark atar
basarılı kadınlara baktıgımızda dedıgınız gıbı mutlu , kendı ayakları ustunde aılesıyle bırbırlerıne destek kultur egıtım donanım tam kendını seven kadınlar

ıstıyorum kı kadınlar dunyayı ele gecırsın :) dunyanın hakettıgı bu bızlerle guzellesecek dunya .
ama burda bazı konular okuyorum oyle kadınlar var kı bu dunyada hele hele bu zamanda hala var mı boyle seyler dıyorum ınanamıyorum
en basıtı nasıl hamıle kalınacagını bılmeyen var ? dusunsenıze ? bu kadın bır ceo olamaz elbetde , mutlu da olamaz . cunku kendıne yetersız . kendını gelıstırmek varken absurt seylere takılıp kalıyor gun boyu

ah ah

gecen bir yerde okumustum sanirim..butun savaslar butun kotulukleri erkekler cikariyor diye..dogru mu? haklilik payi var gercekten. hep hirs, para vs vs..

kadin erkek esit diyen cogu kisi yeri gelince kendilerine pozitif ayrimcilik yapilmasini bekliyor ama :)) tezat bi durum tabii..esit degiliz aslinda dedigin gibi..kadinlar daha guclu ve becerikli.. guclu derken fiziken demek istemiyorum tabii. tabii daha kirilgan, narin..ama bu kadini gucsuz yapmaz..

tek sorun aslinda erkek egemenligi altinda yonetilen bir dunyada yasiyoruz.

kesınlıkle katılıyorum
zaten dedıgım gıbı arka planda uygarlıkları yoneten asıl kısı kadındı , erkegın hırsları ezıcı guc gosterme ıstegı buna bıraz da yıne kadın sebep oldu erkek dogurdum erkek dogurdum dıye havalara ucarak erkek dogana kadar dogurarak babadan erkege gecmelı guc dıyerek ama aslolan guc sekıl ve yon degıstırdı

erkegın elıne kaldı ve dunyanın hali meydanda

barı bız kendı kucuk uygarlıklarımızı guzel yonetelım ılk ogretmen anne demısler erkek egemenlıgını kabul etmeyelım en bastan bırseylerı kabul etmezsek bır yerde kırılma noktası olacak

ınanıyorum ben duzelecek bırseyler kadınların gozu acılacak bır aydınlanacaklar ınanıyorum ama daha fazla yıpranmadan kan dökulmeden olsun ıstıyorum

kımse ıhanet eden doven kocasına katlanmak zorunda kalmasın
gecen bır konu vardı anne oglundan cekınıyordu ya ... teyzenle benı suraya bırakır mısın demeye cekınıyordu ne acı ne uzucu erkegı nerelere koymusuz bız ne kadar anlam yuklemısız

gormedim o konuyu..dogru soyluyorsun..tum dunyayi ele geciremeyiz ama en azindan evdeki cocuklarimizi iyi yetistirsek topluma iyi bir birey kazandirsak vatanina milletine hayirli bir vatandas olsa..cok buyuk is yapmis olacagiz.

gecen esim anlatiyordu, resmen yerin dibine girdim o anlatirken. tanidigimiz demeyimde sahit oldugu bir konusma..iki erkek arasinda geciyor, ikiside dede olmuslar...biri digerine diyormuski: benim torunla senin torunun pipisini yaristiralim hangisi buyuk???

duydugum an bi acaip oldum yeminle..bu insanlar kafayi yemis artik..sen simdiden o kucucuk cocuklari ciplatip karsilastirma yaparsan ilerde onla bunla bu konuda yarisacagi ve kendini ustun gorecegi kesin.

sünnete dügün yapılıyor cocugun annesı beyaz renk gıyınıp gobek atıyor dusunsene
baba da oglum erkek oldu deyıp ovunuyor

bak netden alıntı bır yazı paylasayım

gunumuz gerceklerı malesef
Kadın hamile.
Bebek erkekmiş.
Aile mutlu, çok mutlu.
Bebek doğdu, pipisini amcalara gösterdi.
Amcalarda bayram sevinci. Dünyanın en gerekli organını gördüler çünkü.
Bebek terledi, çırılçıplak soydular, evde, misafirlikte, mahallede böyle gezdi. Bu hakka sahipti çünkü pipisi vardı.
Bebek biraz büyüdü. Sünnet olacak. Davullar, zurnalar, hediyeler... Çocuk düşündü:
"Sanırım bu çok önemli bir organ.."
Çocuk bunu aklının en karanlık köşesine yazdı.
Üç beş güzel kız var gittikleri yerde, annesi babası dedi ki:
"Hangisini alayım oğlum sana?"
Çocuk düşündü:
"Sanırım karşı tarafa sormaksızın seçme hakkım var."
Çocuk acıktı, sofrasını varsa kız kardeşleri ve annesi hazırladı. Yemek bitince topladılar.
Çocuk düşündü:
"Sanırım kızlar/kadınlar bana hizmet etmekle yükümlü."
Kalabalık bir yemek daveti, herkes masaya sığamayacak. Erkekler ve yaşlılar masaya oturdu. Çocuğu da masaya oturtturdular. Annesi ve varsa ablaları yerde oturuyordu.
Çocuk düşündü:
"Sanırım önemli olan erkeklerin konforu."
Servis yapılacak, önce erkeklere yemek verildi, erkekler yardım etmedi.
Çocuk düşündü:
"Sanırım öncelikli olan erkeklerin karnının doyması."
Çocuğun kız arkadaşı oldu.
Bütün sülale duydu. Herkesin ağzı kulaklarında. Densiz bir amca:
"Neler yapacan bahim gızlaraa" dedi.
Çocuğun anne ve babası:
"Oğlumdan iyisini mi bulacak?" dediler.
Çocuk düşündü:
"Sanırım en iyisini hak eden benim ve bu yüzden kızlara rızayla ya da rızasız istediğimi yapabilirim."
Çocuk büyüdü, arkadaşlarıyla dışarı çıktı, gezdi, eğlendi. Eve geç geldi, paşalar gibi karşılandı. Kız kardeşi eve geç geldiği için azar işitirken, dövülürken.
Genç düşündü:
"Sanırım eve istediğim saatte girip çıkabilirim."
Genç bunu aklının en karanlık köşesine yazdı.
Kavga etti, ağzı burnu kan içinde.
Annesi, babası:
"Koçum benim, helal olsun" dedi.
Genç düşündü:
"Sanırım güçlüyüm ve sorunlarımı bu şekilde halledebilirim."
Genç bunu aklının en karanlık köşesine yazdı.
Genç büyüdü.
Ama bir türlü adam olamadı.

'
'konu konuyu aciyor :)) eskiden beri varmis o dugunler vs, ama gunumuzde abarti abarti..herseyde oldugu gibi o da abarti maalesef, iki oglumuda sunnet ettirdim, ne sunnetlik giydirdim ne de oyle tantana yaptim. ben peygamberin sunnetini yerine getirmisim kime ne?

bi tanidigimiz var hatta aile dostumuz gibi..onlarin kizlariyla cocuklarim oynarlar. ..esimlede aralarinda sakalasiyorlar iste ilerde dunur munur oluruz...esim pek soylemez boyle seyler (en azindan benim yanimda), bilir kizacagimi boyle seylere..ama adam surekli bi sakalasma derdinde bu konularda. ben erkek annesiyim kiz annesiyim diye ayirt etmiyorum bu durumu mesela. kizimda var oglumda. kizim olmasaydida tepkim yuine ayni olur. koskoca adamlarin yaptiklari espirileri hic hos degil.

oldum olasi bu kiz erkek ayrimciligina sinir oluyorum zaten..birde ben bu ayrimi yasamadim kendi ailemde sukur. hatta kiz oldugum icin benim uzerimde belki bi tik daha fazla dusmustur ailem. malum baba kiz iliskisi cogu zaman ozeldir.

ben ne zaman oglumun pipisini yaristiririm biliyor musun? kizimada aynisi yapabilirsem o zaman.. cunku bana gore hic bir fark yok

Ayy gün boyu okuduğum en mantıklı yorum.(son paragraf özellikle )
Gönül rahatlığıyla uyuyabilirim şimdi:)

okadar dogru kı dedıklerınız cok haklısınız
erkege dugun yapılıyorsa kız regl olunca da dugun yapılsın ozaman
yanı herseyı ortalıga dokmeye ne gerek var ne ayıp
benım kayınpederım cok cahıl malesef
erkegı ustun goren bırı kayınvalıdem dogum yapacagı sırada doktora kız dogurtma ha demıs allahım ya
sımdı de (sulalede tek kız benım kızım esımın akrabalarında kız cocuk yok hepsı erkek ) kayınpederım dıyor kı ben yaslandım buyuyunce bana sen bakarsın degıl mı torunum dıyor
esım atıldı. nıye annem acı ıcınde kıvranırken doktora kız dogurtma ha dıyen sen degılmıydın kızım nıye baksın onu anlamadım dedı

bızımkıler de kıza bır tık daha onem verırler ne varsa kızda var dogustan merhametlı derler kızım olacagını ogrendıgınde babam cok sevınmıstı cok sanslısın demıstı mesela

ıkı tarafda da cınsıyetcılıkte ustune yok yanı

ben cocugumu yetıstırırken cınsıyetcılıgıne asla vurgu yapmıyorum sen kız cocugusun demıyorum tamırcılıkte oynuyoruz araba da tamır edıyoruz karete de oynuyoruz yer de sılıyoruz
ınsan olsun once zaten kız olarak dogdu esktra cınsıyet ogretmeye gerek yok dıye dusunuyorum bende

hahaha esin lafi gedigine oturtmus o kesin:))) ya eskiler neler cekmis. cocugu olmasa sorun, olsa erkek olmamasi sorun. sonrada iste kizlardan medet umuyorlar.

ben her gun dusunuyorumki hepsini nasil esit ve guclu yetistiririm, tabiiki kizimi daha cok dusunuyorum bi yandan. daha cok zorlukla karsilasacagi kesin oldugu icindir belkide. daha cok kucukler belki ama an geliyor ilerde evlendiklerini bile dusunuyorum:)) kaderleri guzel olsun diye dua ediyorum.

dedigin gibi her iside becersinler istiyorum kendi baslarina. bunun kiz olmayla ilgisi yok. bir gun ben yaninizda olmazsam yemeyi yumayi kaldirmayi bilin diyorum. bazen yataklarini toplatip toz aliyorlar. bazen gelip benle hamur aciyorlar. simdilik boyleler tabii..ilerde amaan banane deyip koselerinede cekilebilirler. :))

hersey cocuklarımız ıcın, hepımızın cocukları ıcın... en az kendı cocuguma ettıgım dualar hepınızın cocuklarına da kabul olsun ınsallah gelecegımız onlar bızım

hersey cocuklarımız ıcın, hepımızın cocukları ıcın... en az kendı cocuguma ettıgım dualar hepınızın cocuklarına da kabul olsun ınsallah gelecegımız onlar bızım
insaAllah canim...sohbetin icin tesekkur ederim:) iyi geceler

Birçok nedeni var ama cezaların caydırıcı olmaması en büyük neden bence.. Kadın cinayetlerinde mahkemeler cezada nasıl indirim yapacaklarını şaşırıyor gibi resmen..
Ve her olay için geçerli değil ama kadınların şiddete boyun eğmesi de şiddetin büyümesine neden oluyor diye düşünüyorum.. “bir kez vurdu bir daha vurmaz”, “tamam dayak attı ama çok pişman kesin eski günlere döneriz” vs diye düşünen o kadar fazla kadın var ki.. o yüzden kadınların bilinçlenmesi de çok önemli..
Tv’de dizilerde vs her alanda kadına şiddetin kınanması gerekiyor ayrıca, ama kınamak ne kelime sanki daha çok özendirmeye çalışıyorlar.. sanatçıların, sporcuların vs de şiddet olaylarına tepki vermesi etkili olur ama yine tam tersi sık sık bu şahısların da kadına şiddet uyguladığını görüyoruz.. Zor yani gerçekten zor bu ülkede kadına şiddeti önlemek ama pes etmemeliyiz.. Şule Çet olayında olduğu gibi hepimizin sesi çıkmalı..

aldatan kadına veya 1 yıl yapılan evliliklerde bile ömür boyu nafaka ve annenin boşandığı adamı çocuğuyla vurmaya çalışması nafaka ödeyemeyen işsiz adamın hapse girmesi boşanmaya nişanlısıyla gelen kadınlar
kısacası karısının sevgilisiyle harcaması için her ay para ödemek zorunda kalan erkekler şiddet gösteriyorsa anlarım. çünkü adam nafaka ödemediği için hapse girecekse bari öldüreyim de öyle gireyim der. o yüzden insan öldürmenin cezasıyla boşanmanın cezasının aynı olmaması gerekir.

özellikle kusurlu tarafın nafaka veya tazminat almaması gerekir.
kadına şiddetten herkes bahsetmiş ben de bu konuya değineyim dedim.
oğlum var kızlardan uzak dur diyorum. sevgilisi olsa taciz etti diyebilir evli olsa sorun çıksa boşansa bi dert boşanmasa bi dert.
kızlardan uzak dur diyorum. bunu iyice öğrendi. kızlar kovalıyor anne diyor. aman yavrum sen kaç temas olmasın diyorum. aynı okuldayız kaçarken gördüm oğlumu.

kadına şiddeti öğretirken erkeğe şiddete dönüşmesin olay.

malum biz her şeyi uçlarda yaşayan bi ülkeyiz.
kesin bu yazımı da şikayet eden çıkar. bekliyorum senden böyle bi performans kk.

medeniyet dendiği zaman iç çamaşırıyla sokağa çıkmak olarak algılayıp dalga geçen bir ülkede sadece şiddet değil hiçbir sıkıntı bitmez.. en basit komut olan sıraya girmek, yaya geçidinde yol vermek, itişmeden toplu taşımaya binmek gibi 1. seviyedeki medeniyeti bile beceremiyoruz.. bunun ötesinde genel olarak agresif, sabırsız ve bencil bir milletiz.. herkesin işi en acil, herkes en özel, herkes en haklı.. en basitinden kaldırımda yürürken yol vermezsek çarpıp geçebiliyorlar.. karşıdaki çocuk ise ciddiye almıyoruz, kadınsa üzerine yürüyoruz, erkek ama dişimizi geçirebiliyorsak onu da sıkıştırıyoruz.. nasıl çözülür biliyor musunuz? sadece sıkı kanunlarla değil.. okullarda ilk 3 yılı medeniyet, insan hakları, hayvan hakları gibi eğitimlere ayıracaksınız.. çocuğa, kadına, hayvana şiddet uygulayanlara ciddi yaptırımlar gelecek.. ha ama olacak mı? olmayacak.. hala cariye muhabbeti yapılıyor akın akın ne insan hakkı allah aşkına..

Valla burada da yeni nesil anaları var.
Herkesin evladı kıymetli. Herkes bir ananın evladı. Kimse ağaç kavuğundan çıkmadı. Senin çocuğun nasıl kıymetliyse, diğeri de kıymetli. Önce bunun farkında olmak gerek. Hep benim çocuğum ille de benim çocuğum dememek lazım. Empati çok güzel bişey.
Dün akşam KADIN bir VELİ okul bahçesinde öğretmenin suratını bıçaklamaya kalktı.
Başka söze gerek yok.

Bence bir insani nasil yetistirdiginize bagli erkek karisini sevmeli sevmiyosa hadi saygi her zaman olmali insaallah bu tür haberler almayiz son zamanlarda cok cogaldi korkuyorum insanin kimseye güveni kalmiyor her konuda

Ataerkil düzen sona ermediği sürece taciz, tecavüz ve kadına şiddet asla bitmeyecek. Bu forumda bile "kız doğurmayı hiç düşünmedim sorumluluğu çok fazla" diyen bir zihniyet vardı. Kadının önce kendi hemcinsine saygısı olmalı ki her iki cinsi de güzel yetiştirsin ama maalesef bu devirde bile bazı kadınlar ataerkil sistemi destekliyor. Müslüman ülkelerde gerçekleşen kadına karşı cinayetlerin çoğu maalesef ataerkil düzenin sonucudur. "Boşanmak istedi öldürdüm, benden sonra sevgili yaptı öldürdüm, etek giydi dövdüm, benimle birlikte olmak istemedi tecavüz ettim" işte bunlar hep "Sen erkeksin aslanım" düşünce tarzının en vahim sonuçları. Tek nedenler bunlar mı? Tabi ki hayır,fakat çoğunluğu bu nedenlerden dolayı oluyor kabul edelim. Kadın demek gelecek demektir ve kadınları hor gören hiçbir topluluk medeniyete ulaşamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…