Kadın cinayetleri, kadına şiddet

"Nasıl oldu anlamadım ama sanırım ben yaptım.
Erkekler takım elbise giyip önüne bakınca cezası iniyor, benim takımım kravatını yok. Annem apar topar bu tişörtü bulabilmiş.

Bir de ne yalan söyleyeyim hayatta kalmış olmanın saklayamadigim bir sevinci var icimde. O ölmese ben ölecektim.

O size, beni pazarlamaya karar verdiğini söylemeyecekti, başka adamların koynuna sokma planlarını anlatmayacajti benim patlıcan fazla pisti diye, perdeler azıcık kirlendi diye, masada kırıntı kaldı diye yediğim dayaklari söylemeyecekti.

Cay bahçesinde çekilmiş bir fotoğrafım var. Biraz yan gulmusum. Belki de o fotoğrafı gösterip namussuz karılar gibi çıkmış falan diyecekti.

Karısını başka adamlara satan o degilmis gibi namusumu temizledim diyecekti. Siz onu 3-5 yılla yargılayıp, namusu kirlendi diye mazur görüp, yandan gülüşümü tahrik sayıp bir de uzulecektiniz adama."

Çilem Doğanın bu savunması açıklıyor aslında birçok şeyi. Maalesef adalet sistemimizde eksikler var. Bir adamın karısını öldürmeden önce çevresindekilere namus cinayeti der 5 yıl yatar çıkarım dediğini okumuştum mesela bir haberde.

Günümüzde yetişkinliğe erişmiş hiçbir hanzoyu eğitimle düzeltemeyiz. Halihazırdaki şiddetin çözümü ağır cezalar, düzgün işleyen adalet sistemi ve eğitimli kolluk kuvvetleri olmalıdır. Üç hakim sanık sandalyesinde oturan kişiye “bana ne kimin çocuğuysan” deyip çat çat geçirse cezaları hiçbir yerde forsları geçmez.

Gelecek nesil için ise kayıtsız şartsız eğitimdir. Ailede başlayan ve okulda öğretmen ile devam eden “saygı” temelli eğitim. Hatta ileri gidiyorum Japon tarzı eğitim.

Ben hayatımda bir kere bir şiddet olayına şahit oldum. (Umarım bir daha da olmam) aklımdan çık-a-mıyor, o an neler hissettiğimi tarif edemem. Annesinin sürekli bu muameleye maruz kaldığını gören çocuk elbette ki zihnen sağlıklı büyüyemez. Ben hep sanıyordum ki; kadınlar şiddet eyleminde bulunan kocalarından kurtulmak istese de kurtulamıyor. Ama kadınlar kulübünde gördüğüm kadarı ile bir şans verse düzeleceğini sananlar, çocuğu için boşanmak istemeyenler de azımsanamayacak kadar çoklar. Çocuğunuzu nasıl ki bir boz ayıyla aynı evde bulunduramazsanız, o tarz adamlarla da bulunduramazsınız. Çalışmayan ve boşandığı zaman ailesi tarafından kol kanat gerilmeyecek kadınları ayrı bir yerde tutarak (ki burada da devreye güçlü sosyal devlet olanakları girmeli) kendi hayatını idame ettirebilecek kadar para kazanan kadınların bu tutumunun geldiğimiz bu halde çok etkili olduğunu düşünüyorum. Sindirilmişlik, suskunluk, hep sabretme, hep çilekeş olma bu kadınların hayatını ve dolaylı olarak toplumun dinamiklerini etkiliyor. 5 kadın “kıyafetimden sana ne” diye tekmeyi bassa, 10 kadın taciz edilen kadına destek çıksa, birkaç polis “kocandır geri çek şikayetini” demese ve dosya karşısına geldiğinde hakim hakkaniyetle karar verse, erkekler bu denli pervasız olamaz diye düşünüyorum.

Kendinden güçsüz birine şiddet uygulamak acizliktir, ilkelliktir. Normal değildir. Lütfen kendinize bunu reva görmeyin, sizin saçlarınızı eline dolayan, çocuğunuzun yanında yüzünüzün ortasına yumruğunu geçiren adamla aynı çatı altında kalmayın. Herkesin içinde size küfreden nişanlınızın evlenince değişeceğini düşünmeyin. Yakın gelecek için umudum yok ama ilerde bu mücadeleyi kazanacağız. Sanmayın ki hayranlıkla baktığımız ülkelerde kolay oldu. Kadın olmak hep zordu, hep mücadele ettiler, yılmadılar. Okumayanlarınız varsa Fakir Baykurt’un Tırpan romanını okumanızı tavsiye ederim. Hepimiz yeri geldiğinde o romandaki Uluguş olmalıyız. Hemcinslerimizi Kabak Musdulardan kurtarmaya önayak olmalıyız. Belki de biz savaşmadan haklarımızı elde ettiğimiz için farkındalığımız yüksek değildir. Sözü gelmişken ileri görüşlülükte ve diğer her şeyde bir numara olan; bir kızını pilot yapmış, diğerini öğretmen yapmış Ata’mın mekanı cennet olsun.

Bende daha bi kaç gün önce benzer konu açmıştım. Tek sorun adalet sistemi bana göre biraz daha sert olmalı en ufak şiddet uygulayan erkeği en az 6 ay içerde tutmaları lazım. Sonra
O saçma sapan “iyi hal indirimi “ ya da “ tahrik” indirimi gibi şeylerin kaldırılması lazım ya sen bi canı al bi kravat taktın geldin diye cezan indirilsin böyle bir mantık benim aklım almıyor. Haberleri açıyoruz kadın cinayeti ya da şiddeti her Allah’ın günü daha medyaya yansımayan yok olup giden onca can vardır duymadığımız. Her gün bu son olsun dedikçe artıyor maalesef
Yanlış eş seçimi diye birşey yok kimse kavga dövüş yaşarken evlenmiyor herkes evlenirken mutlu mesut evleniyor hep öyle mutlu olacaklarını sanıyorlar ama aynı çatı altına girince işler değişiyor bi gerçek daha kadın olsun erkek olsun TAHAMMÜL SEVİYEMİZ yok maalesef sonrası küçük bir sebeple başlayıp bir cinnetle sona eriyor işte.

Cehalet ve cehallette ısrar.

Eğitimsizlik.

Erken evlilikler.

Arap kültürü.

Kendini daima doğru zannetme hastalığı.

Erkeğin üstün ırk ve kadınların da. "Namus" zannedilmesi ve bunu erkek çocuğa zorla empoze etmek.

Erkeğe sünnet düğünü yaparken kızlara "kızlar öyle oturmaz" demek.

Islamiyeti arap kültürü ile karıştırıp doğru ile yanlışı ayırt edememek .

Sen erkeksin yaparsın iması.

Oğlum bu kızlardan hangisini almak istersin soruları.

Erkeğin cinsel ihtiyacına hemen her şeyi mübah kabul etmek.

Ve toplumumuzda daima gördüğümüz vir "furya" hastalığı. Mesela birisi çıkıp bir köpeğin ayaklarını kesiyor. Onun hemem ardından benzeri bir sürü vakaçıkıyor.

Birisi ögretmen ya da doktor dövüyor .. hemen arkasından benzeri bir cok vaka oluyor.

Şu anki furya kadın nefreti.

Ama Allahın adaletine inanıyorum.

Ortadoğuda isslam cografyalarinda ve dünyanın her yerinde tırmanan erkek terörüne sebebiyet veren her bireyden davacıyım. Hak talep edecegim.

Kadına şiddet maaalesef dünyanın sorunu
Sadece Türkiye de oluyormuş gibi göstermek son derece de yanlış .
Abd mesela Türkiye den daha önde kadına şiddet konusunda.ama bazı batı yalakları ama Avrupa da şöyle Amerika da böyle diye geviş getirip duruyor baktım yine aynı tipler
Sanki hiç Avrupa görmedik Amerika ya gitmedik.bide bana yapıyorlar dünyanın her noktasına gidip görmüş bir sürü millette arkadasları dostları olan birine
Kocasının işi nedeniyle yurt dışına çıkmış oda Almanya dır kesin :)))
Evinde oturup bütün gün kk da takılan orda iş hayatına sosyal hayata karışmamış hayatında başka millletten hiç bir erkekle tanışmamış ilişki yaşamamış kadınlar bana medeniyet dersi veriyor Allahım ne günlere kaldım .
Sen önce deneyimlerini anlat bacım derim o kadar
Dediğim gibi bu dünyanın sorunu.ama Avrupa’da özellikle kadın hakları yasalarla iyi korunduğu için biraz korkuyor erkekler.özellikle İsveç Norveç gibi ülkelerde gerçi ordada tecavüz oranları Yüksek.

Anasının şahzade yetiştirdiğini sandığı, bütün kadınların ona asıldığını zanneden, tacizci manyaklar kadar çok değil ne yazık ki.
şehzade değil aksine feminist hegamonyası altında ezilen çaresiz bir erkek olduğunu söylüyorum hep.
keşke kızım olaymış. o zaman hep haklı olucaktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…