Kadın cinayetleri....

Başınız sağolsun.. Çok üzüldüm... Rabbim evladına ve sizlere sabırlar versin. O adi şerefsizinde belasını versin!

Cok cok uzuldum nasil.bir canilik aklim almadi Allah sabir versin
Ama sorunun kaynagi en bastan geliyor kizlarin erkek ark oldugunda aile tarafindan ahlaksiz erkek capkin olarak yetostirilirse boyle geri.kalilar kendini namus bekcisi sanip oldurur once anne baba egitilmeli

akıl alacak gibi değil ki ...

Baktım az önce gencecik güzel bi insan... Kucağında küçücük oğlu.
Allah rahmet eylesin. Sizlere de sabır dilerim.

Her yıl 300-400 civarı kadın cinayeti işleniyor bu ülkede. Üzülerek söylüyorum ki ne ilk idi, ne de son olacak. Biz hasta bi toplumuz. Ruh sağlığımız bozuk. Bir gün güzel günler gelecekse de biz göremeyiz. Bi arkadaş yazmış yorumunda, bu toplumun iyileşmesi çok uzun yıllar alır. Acı ama gerçek bu.

Müge Anlı'nın da dediği gibi "bu ülkede ölmemeye çalışacaksın" Çünkü ne seni koruyabilecek bi sistem var, ne de hakkını alabileceğin bi adalet.

Yine de umut ederim ki yaşadıklarını yaşamadan ölmesin o yaratık.

başınız sağolsun. söylenecek bir dünya şey var.. bir ülke vatandaşını başka bir vatandaştan koruyamıyorsa ve ölümünü seyrediyorsa yansın yıkılsın tükensin.. daha da söz yok maalesef. rabbim evladına güzel bir gelecek versin inşallah..

çok doğru dediniz ne ilk ne son ne de adalet var ...
acaba dünya mı kötüye gidiyor yoksa hep vardı da bu kötülük iletişim olmayaşından mı insanlar duymuyordu ...
eğer ki dünya kötüe gidiyorsa kopsun kıyamet nefes alan bir insan kalmasın en kötü canlıyız dünya da ....

Basiniz sagolsun haberi duyduk cok uzulduk.Allah sabir versin sizlere yavrusuna

Can sıkan ne biliyor musunuz birde; ailesinin "yakınlaşmak istemiş ama Cemile istememiş " diye olay öncesini bilmesi. Resmen "kadın tapulu malım" o yüzden " istediğim zaman seks yaparım" diyen bir caniye kurban giden güzel bir kadın. Bu ülkede "evlilik içi tecavüz " bile daha yeni yeni ceza alıyor çünkü ataerkil sistemimiz ve toplum yapımız bile " evliysen tabi ki kocanın "ihtiyaçlarını " karşılayıp " karılık yapacaksın" zihniyetinde, yoksa dayak yemeyi, boşanılmayı hak edersin çünkü kadın bedeni kadına ait değil, erkeğin sahip olduğu bir meta, çocuk üretiminde kullanılan bir et parçasıdır. O yüzden ki küfürlerimiz , beddualarımız bile " senin anana, bacına yapılsa nasıl olur" ile biter ya da suç işleyen erkeğin anasına bacısına karısına aynı tonlarda hakaret eden ya da aynı eylemle cezalandırılmasını isteyen milyonlar olur çevremizde.

Allah basta o kucuk yavruya sonra da ailelerine sabir versin cok uzucu ama maalesef yasaniyor boyle olaylar rabbim korusun zor durumda olanlari .

olayın 10 15 dk öncesi de şöyle abisinin eşi ile konuşuyor '' m... aşağıda 1 2 dk oyalan diyor bana süprizi var sanırım diyor ''
kapıdan girince dediğiniz gibi oluyor sırtını dönünce olan oluyor ......
kadın olmak çok zor kadınsan eşin istedimi gözlerini kapatıp vereceksin mantığı dolu bir çok kadında bir kadın hem cinsi için bunu diyebiliyorsa diyecek birşey kalmıyor ki

Sevgili konu sahibi,
Öncelikle başınız sağolsun.. Mekanı cennet olsun. Allah kalanlarına sabır versin. Büyük acı, büyük travma, insanlık adına büyük utanç..

Kadına iftira edecek, düzgün giyinecek, pişmanım diyecek iyi halden az ceza alacak, muhtemel bir aftan yararlanıp çıkacak.. Hiç bir caydırıcı ibretlik ceza almayacak..

Yargı tamamen işlevsiz ya da tek taraflı işliyor da diyebiliriz. Ama benim asıl meselem bu ülkedeki kadının aleyhine olan bir yapılanmanın gittikçe korkunç bir hal alması..

Kadın cinsiyle ilgili bir süredir sosyopolitik bir program yürütüldüğünü düşünüyor ve kadınların toplum içindeki varlığını sistematik olarak taciz ederek kadın cinsine özel bir güvenlik zaafiyeti yaratılmaya çalışılıyor. Öyle tahmin ediyorum ki halka açık alanlarda darp, taciz, tecavüz ve sansasyon yaratan olaylardan etkilenip psikolojik olarak 'güvenlik' kaygısını ön plana çekerek bir erkeğin gölgesinde yaşamayı kabullenen kadın sayısında epey artış var. Pek çok kadının da kendi cinsini küçülten gayrı ahlaki yaşam tarzıyla alet olduğu bu projede ısrarla kadını metalaştıran, birbiriyle rekabete sokan medyanın da rolü...

Örneğin ; Kız bir dönem sevgili olduğu, çok da tanınmış bir siyasi simanın öz yeğeni olduğunu sonradan öğrendiği şahıs tarafından senelerce ailesinin telefon ve internet hatlarından gizlice girilip elde edilen mahrem görüntülerle taciz ve tehdit edilmiş. Defalarca hakkında somut belgelerle suç duyurusunda bulunulan şahıs bir şekilde aklanıp serbest bırakılmış. Kız öldükten sonra bile medyaya 'uyuşturucu bağımlısı sevgilisiyle yaşadığı sorunlar yüzünden intihar ettiği' şeklinde servis edildi konu.

Anadolu'nun muhtelif bölgelerinde iletişim frekanslarının çoğalmasıyla, başkasıyla nişanlanıp evlense bile geçmiş telekomünikasyon kayıtlarıyla eski sevgilileri tarafından taciz edilen, üzerlerindeki aile baskısı artırılıp kuşatılan kız çocuklarıyla ilgili adli merciilere sayısız başvuru var mesela. Büyük çoğunluğu yasal yollardan uğradığı zorbalığa dair sonuç alamayıp intihar ediyor... ya da aile tarafından infaz ediliyor... şansı varsa evlatlıktan red ediliyor ...

Üniversite mezunu olduğu halde liyakatsız siyasi hesaplarla yandaşa kapatılan kadrolarda iş bulamayan, kendi başına ayakta durmak, gelirini sağlamak isteyen bayanlara yönelik gazetelerdeki iş ilanlarına bakıyorum bazen.... daha doğrusu çalıştığım zamanlarda bir şekilde kayıt olmuşum ve hala bildirim geliyor. Bakıyorum bende ne arıyorlar diye ... Hemen hemen hepsi ofis ortamında rahat çalışma olanağı sunan yönetici asistanlığıyla ilgili ilanlar. Bu tip bayanların onlarcasının iş vaadiyle 'deneme süresi' boyunca bedava ayak işleri gördürülüp, istisnasız hepsinin işveren tarafından tacize uğradığına ve deneme süresinin sonunda işine son verilip yenisinin alındığına dair hukukçu arkadaşlarımdan onlarca hikaye dinledim.. burada da konu açılıyor zaten biliyorsunuz..

Bütün bu olanlara dikkat kesilince bir toplum mühendisliğinin varlığıyla ilgili şaşırtıcı sistematiği görebiliyorum..

Ortada 'her nedense' kadın cinsinin psikolojik profilini değiştirmeyi gerektirecek bir dönüşüm operasyonu var ve tehdit oluşturan en büyük unsur konuyla ilgili kendi ayakları üzerinde durmak isteyen, güçlü 'kadın' profili. Bu profili gerektiğinde marjinalize edilmiş rol modellerle, tacizlerle, mahrumiyetlerle yıpratıp, esareti güvenlik zaafiyetiyle bu kesimden gelen bir 'talep' haline getirmeye çalışan bir operasyon var.

Sadece kadına karşı demeyelim de, 'savunmasız' olana gerektiğinde çok basit düzenlemelerle sağlanabilecek güvenlik tedbirlerinin sağlanmayışının altında 'amatörlük', 'bilinçsizlik', 'basiretsizlik' gibi yetersizliklerin çok ötesinde bir sistematik var. O yüzden, dün bir kadına yönelik işlenmiş cinayet sadece ona yönelik değil, bu toplumda söz sahibi olmaya çalışan tüm kadınlara, evladını okutarak ona sosyal güvence sağlamaya çalışan tüm kız evlat sahiplerine yönelik işlenmiştir bence...

Beni bizim yani kadınların geleceği korkutuyor bu ara fazlaca...

Herşey için daha geç olmadan biz ne yapabiliriz sorusuna cevap bulmamız lazım acilen ..

Kanım dondu okuyunca. Gece görmüştüm haberi ama psikolojim okumaya müsait değildi geçiştirdim. Daha doğrusu bir haberle ilgili eleştiridir herhalde diye düşündüm. Detayı az önce okudum ve çok üzüldüm. Kuzeniniz adına geride bıraktıkları adına. Siz bir evladı ne emeklerle büyütüyorsunuz kılına zarar gelmesin istiyorsunuz ama caninin biri gelip onu parçalara ayırıyor mezarsız bırakıyor. Üstelik bunların hepsini planlayarak yapacak kadar ruhsuz. Çünkü bu bir anda akla gelecek bir olay değil.

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Katledilmiş bir anne var ortada Allah eminim onu başka türlü mükafatlandıracaktır.

NE güzel anlatmışsınız günümüzü ..
sanırım öncelikle kadının düşmanı kadın olan kadınların değişmesi iyi bir başlangıç olmalı ... eminim ki bir çok hem cinsim acaba bu kadın ne yaptıda adam öldürdü demiştir utanç verici ama bunu düşünen çok zihniyet var . eşinin cinsel ihtiyacını karşılamamak bile hem cinslerimizin zihniyetinde suç .. sanki onun için varız bu dünya da ...

eniştem anlatıyor cemile zor doğdu mosmor olmuş aldım onu 5.kata kadar koşa koşa merdivenlerden çıkardım müdahale edildi babası bile yetişemedi bana ben bu o.ç. gelip öldürsün diye mi yetiştirmeye çalıştım dedi ... hayata nasıl başlamış biri ...
herşey planlı tabi ki birden bu kadar düşünemez ki kapıyı açtığında ş... istediğini verseydi belki yapmıcaktı

Aynen böyle..
Hukukun ve dinin kadına tanıdığı haklardan haberi dahi olmayan ve öğretilmiş dogmaları inanç sandığı için, kocaya hayır demenin itaatsizlik ve çok büyük günah olduğunu savunan kadın sayısı o kadar çok ki..
' O saat de sokakta ne işi vardı' cümlesini en çok kadınların ağzından duyuyoruz..
Gündüz vakti markette adam alışveriş arabamı tekmeledi.. '' Hani öncelik benim, buralar benim... Kadın halinle ne işin var senin çarşıda pazarda'' tavrı ile... O kadar griptim ve çıngar çıkarmaya mecalim yoktu ki es geçtim.. Pişmanım..

Başınız sağolsun çok üzüldüm.Bunu yapan şerefsizin ailesi ne diyor acaba?Mesela annesi.."ben nasıl bir cani yetiştirmisim,bunu nasıl yapar,elleri kırılsın,kahrolsun" vs diyebildimi?
Yoksa "benim oğlum akli başında biridir o kadın onu deli etmeseydi bunu yapmazdı"mı diyor?
Çok üzgünüm günahını almak istemem ama bence oğlunu savunuyordur..
Bu canileri yetiştiren anneler ERKEK! çocukları dünyaya geldiği ilk günden itibaren "sen adamsin,sen aslansın,sen her şeyi yaparsın,kadına baş eğme gerektiğinde masaya yumruğunu vur sesini kesmezse patlat bi tane!"diyerek yetiştiren anneler..
O masum kadınları savurunurken bile yine kadınları suçluyorum şu anda ama gerçek bu.Agac yaşken eğilir sözü doğru değil mi?
Kadınların dertleri bitmiyor evet.Kv derdi,geçim derdi,koca derdi vs..butun bunların arasında dünyaya akli başında, efendi, kendini bilen,kadına değer veren,ince ruhlu ve vicdanı kuvvetli bir evlat yetiştirmenin hepsinden daha önemli olduğunu bu haberleri gördükçe daha iyi anlıyorum.
Artık verilecek cezaların bir önemi yok.Meselenin kökten çözümü için iyi evlatlar yetiştirmek zorundayız..

Ah ne acı ne acı bir sevdiğini kaybetmek. İnsan ölüme dayanamazken böyle canice bir sona nasıl dayanır. Ama üzülmeyin ilahi adalet öyle bir günde tecelli edecek ki o insan müsveddesinin kaçacak bir deliği bile olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…