- 16 Haziran 2016
- 5.966
- 37.617
- 498
- Konu Sahibi DesignerAyse
-
Asıl ben teşekkür ederim "hafif bir feminist" olmama rağmen burdaki çoğu "kadının" benim gibi "bayan" kelimesinden rahatsız olmadığını ve benim bu konuda yalnız olmadığımı bana gösterdiniz...Bu şekilde saldırgan kelimelerle üstüme gelmeni anlamlandıramadım ve şaşırdım açıkçası. Çok biliyosan gibi tavırlara da gerek yok benim inandığım ve bildipim bu ve diğer kadınların ne düşündüğünü merak ettim açıkçası. Sizin de fikriniz için ayrıca teşekkürler
Hangi çeşidi soyliyimmi. Kadınları savunucam derken sacmaliyorum bazen çeşidiPardon?
Tc kimliğinizde 'bayan' yazmadığına ve bunu da feministler yapmadığına göre...
Ayrıca feminizm çok derin bir konudur, tür ve türevleri de mevcuttur.
Siz hangi çeşit feminizmden bahsediyorsunuz mesela?
Size birkaç önerim olacak.Hangi çeşidi soyliyimmi. Kadınları savunucam derken sacmaliyorum bazen çeşidi
Evet feminizm hakkında bildiğim pek bi şey yok. Derinlemesine bilgi sahibi olmam gerektiğini de düşünmüyorum. Her neyse. Sonuc olarak Kadın bayan falan. Yani bunları konuşmanın hiç bir anlamı yok. Madem bu kadar derin tarihi sosyolojik bir şeyse feminizm daha gerekli bir konuyla uğraşsın. Tamam?Size birkaç önerim olacak.
Önce, birini fişlemeye çalışmayın.
Hadi yaptınız diyelim, itham ettiğiniz konu hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.
Siz bilgiden öte, feminizmi sadece 'kadın savunucuları' olarak yalın ve bayağılaştırdığınız için, kelime hariç hiçbir birikime sahip olmadığınızı apaçık belirtiyorsunuz.
Koskoca sosyoloji biliminin tarihler boyunca incelediği konuyu, bu kadar mahalle ağzıyla söylemeniz, sadece eksikliğinizi gözler önüne seriyor.
Okuyun, öğrenin, bilgi dağarcığınızda konuyu süzün ve bundan sonra ancak bu kelimeyi kullanın.
Sizin ağzınızda ha feminizm ha poşet, farkı yok belli...
Evet feminizm hakkında bildiğim pek bi şey yok. Derinlemesine bilgi sahibi olmam gerektiğini de düşünmüyorum. Her neyse. Sonuc olarak Kadın bayan falan. Yani bunları konuşmanın hiç bir anlamı yok. Madem bu kadar derin tarihi sosyolojik bir şeyse feminizm daha gerekli bir konuyla uğraşsın. Tamam?
o zaman wc lerde bay bayan yazmasin!Kendi kafalarında anlamlandırdıkları "kadın" kelimesini belli kalıplara sokup, sanki ayıp bir kelime kullanıyormuş gibi titizlikle kadın demeyip bayan kelimesini kullanan erkekler gerçekten itici ve sığlar.
rahatsız olmam . bana kibar gelir . ama kendimden bahsederken şöyle bir kadınım derim yaş 30 . evli değilim diye tuhaf bakkıldığına şahit oldum bir kaç kez . saçma sapan şeyler işte .
Kendi kafalarında anlamlandırdıkları "kadın" kelimesini belli kalıplara sokup, sanki ayıp bir kelime kullanıyormuş gibi titizlikle kadın demeyip bayan kelimesini kullanan erkekler gerçekten itici ve sığlar.
hitap ederken kadın bakar mısınız denmez bayan bakar mısınız denir yada hanımefendi denir .Heh işte 1 saattir bahsettiğimiz konunun özeti, evli olmadığı halde kadınım dendiğinde garip görülmesi, bahsettiğimiz olay tam da buydu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?