- 12 Haziran 2009
- 3.935
- 4.319
- 158
- Konu Sahibi DesignerAyse
-
Bana da mesela "30 yaşında evli bir bayanım" cümlesi tuhaf geliyor. "Evli bir kadınım" demek varken insan niye bayanım der ki? Bayanlık bir cinsiyet değil, ya erkeksindir ya kadınsındır.Ben çok rahatsız oluyorum açıkçası ve mutlaka uyarıyorum da.
Çok cinsiyetçi bir söz.
Erkekleri geçtim bunu kadınlarımızın da ısrarla kullanmasına ve onaylamasına sinir oluyorum en çok.
Kadınız işte bundan utanmak neden? Kadın cümlesi utanç verici gibi daha kibarlaştıran hitaplara ne gerek var
Bana da mesela "30 yaşında evli bir bayanım" cümlesi tuhaf geliyor. "Evli bir kadınım" demek varken insan niye bayanım der ki? Bayanlık bir cinsiyet değil, ya erkeksindir ya kadınsındır.
Komik geliyor bana yani. Koskoca evli barklı kadınların kendine "kadın" demekten gocunması. Hadi kadın-kız konusuna daha gelemedim bile, önce bayan-kadın/kızı aşmak lazım.Tamamen cinsel ilişki imasından rahatsız olmak esasında.
Benim hiç evlenmeyen bir teyzem var ellilerinde hala kendine kız der. Kırk kere uyardım ama ben evlenmedim koca kız diyorlar bana diyor. Sinirimden çatlıyorum her seferinde.
Bizim üniversitede bir hoca öğrencinin birine çok sinirlenmiş koca kadınsın sınıfta nasıl davranılır bilmiyorsun demişti. O öğrenci de ama ben kızım hocaaamm demişti. Hocamız da o benim meselem değil sizler kızlar kadınlar erkekler oğlanlar diye sınıflara ayrılmazsınız. Erişken bir insansan ya erkeksindir ya kadın cinsel hayatın benim meselem değil demişti.
Cidden bu cinsel kalıplardan kurtulamadık kurtulamayacağız. Burada bile herkes bayanı tercih ediyor kadını kötü görüyor baksanıza..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?