- 23 Ekim 2016
- 19
- 40
- 18
- Konu Sahibi DesignerAyse
-
Hayır, ısrarla "bayan değiiiill yalnız kadığğn" diyen BAYANLAR sinirimi bozuyor. Hayır niye bu kadar abartılıyor anlamıyorum bayan gayet kibar bir kelime. Bazılarına kadın diye hitap edildiğinde ben kızım yalnız diyen tipler olduğu için bayan bence en mantıklısı.
"Bayan" kelimesi "Bay" dan türemiştir. Direk kadınlar için kullanılan bir kelime değil. Bu yüzden özellikle feminist görüş "kadın" kelimesinin kullanımının yaygınlaşmasını, cinsiyetçi yaklaşımın toplumdan kalkması için önemli görüyor. Özellikle kadın- kız ayrımı, cinsel hayatı sorgular nitelikte olduğundan, sadece "kadın" kullanılmalı diyorlar.
Açıkcası bu anlamda bende "kadın" cıyım..
Niye ben severim bayan denmesini .. Kadin demekde iyi de bayan lafi daha bi nazik..Kendi kafalarında anlamlandırdıkları "kadın" kelimesini belli kalıplara sokup, sanki ayıp bir kelime kullanıyormuş gibi titizlikle kadın demeyip bayan kelimesini kullanan erkekler gerçekten itici ve sığlar.
Beni rahatsız etmiyor.Kibar olmaya çalıştıklarını düşünüyorum.
Erkeklerde durum çok farklı değil aslında.Mesela resmi ortamda "bir erkek sizi görmek istiyor" denmez.Bay da denmez ama bey denir.Erkek kelimesi günlük hayatta da çok kullanılmaz,onun yerine "adam" denir.
Bu konu genellikle sporda "bayan takımı-erkek takımı" denmesine dayandırılıyor.
Küçücük kızlaara kadın denmesinin daha acayip olduğunu düşündüğümden,bayan takımı denmesinde sakınca görmüyorum.
demek istediğini anladım
evet cidden çok rahatsızım, genelde bunu "muhafazakar" tipler söylüyo, basit bir kelime değil temeli var, nedir, kadın ve erkek diye iki cins var, yan yana, eşit, ama o kafalar bu eşitliği hazmedemediklerinden bayan diyolar, cinsel bir alt yapısı da var bunun, sana bakıyo kadın mısın kız mısın (kızlık zarı anlamında diyorum) bilemiyo ya, o yüzden bayan diyo, toplumun kadını sınıflara ayırması: kadın kız dul gibi gibi, halbuki erkek evlense de boşansa da bakir de olsa şeyi dışarda da gezse gene erkek
İlk "a" harfi uzun bir de.bayanın nesi nazik yahu, haza beyefendi tipler hanımefendi diyo bağyan diyen model var bir de öğhhh
"Kız takımı" denebilir? Küçücük çocuklar sözkonusu ise, küçük kız çocuğuna kız denir.Beni rahatsız etmiyor.Kibar olmaya çalıştıklarını düşünüyorum.
Erkeklerde durum çok farklı değil aslında.Mesela resmi ortamda "bir erkek sizi görmek istiyor" denmez.Bay da denmez ama bey denir.Erkek kelimesi günlük hayatta da çok kullanılmaz,onun yerine "adam" denir.
Bu konu genellikle sporda "bayan takımı-erkek takımı" denmesine dayandırılıyor.
Küçücük kızlaara kadın denmesinin daha acayip olduğunu düşündüğümden,bayan takımı denmesinde sakınca görmüyorum.
Hanımefendi güzel:)Yooo. Kadın bi cinsiyeti isaret ederken bayan bi hitap sekli oluyor. Kadın bakar mısiniz olmuyor, bayan bakar mıniz yada hanfendi bakar misiniz falan kullanilir normalde. Feministligin cılkıni cikarmaya gerek yok.
Hanımefendi uygunu canımBiz de işyerimize gelen hanımlara "bayan" seklinde sesleniyoruz. düşünsenize şu "kadını" çağırın imza atsın dersek eşi veya cocugu tarafından nasıl bir tepkiyle karsılasırız. o yüzden cogu insan sizin söylediğiniz altında yatan sebeplerden dolayı değil de daha kibar oldugunu düşündüğü içinbayan kelimesini kullanıyor.
Tamam orada cinsiyet belirtiyor :bay ve bayan .bayanın bunun dışında kullanılmasına kızıyor zaten konu sahibio zaman wc lerde bay bayan yazmasin!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?