• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın demek yerine ısrarla "bayan" kelimesini kullanan erkekler sizi de rahatsız etmiyor mu?

Bir tezgahtar bana şiittt kadın! sezon indirimi var bakmak istermisiniz dese ,ne diyor bu diye düşünürüm.En güzeli "hanimefendi".

Memlekette onca sorun varken erkekler bayan degil de kadin deyince erecek miyiz?
Rahatsiz eden bi kullanim degil bana gore de?
Otobuste fln yer verirler bazen, buyrun bayan oturun diye he hanimefendi daha uygunudur ama sonucta insanlarin onu kotu amacli soylemedikleri ortada zaten bi kabalik ta goremiyorum.

Seminerlerde sunumlarda tiyatrolarda siz hic soze kadinlar erkekler diye baslayani gordunuz mu?
Saygideger bayanlar baylar denir e o zaman erkekler de bayrak kaldirsin ne bayi erkegim ben errrkek diye.
Turkceden bahsediyoruz herseyin bi kullanim alani var.
Bunu asiri ve gereksiz bi tepki olarak bulup hicbiseyin asirisini sevmiyorum sahsen

onca sorundan birini de siz açın, belki ereriz

Oglan takimi denmemesinin nedeni de kelimelere yuklenen algilar. Yoksa kucuk erkek cocuguna oglan denir.

Kucuk cocuklarin olusturdugu spor takimina "kiz basketbol takimi" denmeli. Kucucuk cocuklarin takimina bayan demenin mantigini anlamiyorum mesela. Kiz cocugu o.

Yetiskinlerde de erkek takimi varsa kadin takimi olur. Bay voleybol takimi denmiyorsa niye bayan densin?
Hah cok guzel bi tespit, aynen bu tarz kullanimlara karsi cikilabilir ama bayan kelimesinin her turlusune carlamak sacma.

Aklıma şu geldi: 25-26 yaşında bekar öğretmenim küçük bir yerde. Bir komşum var 40 yaşlarında, akşamları spora gidiyoruz. Ne olduysa hava mı karardı ne , bu kadın şöyle bir cümle kurdu: Ayyy bise olsa hadi ben kadınım da, sen kızsın. Oha dedim ya! Asıl sapık olan kadınlar. Bir de ben cinsel hayatımdan falan hiç bahsetmedim. Ama o kız olduğuma ya da benim konumumda herhangi birinin kız olduğuna emin. Kız olmak neyse işte.

evli değilsen kızsın işte başka alternatif var mı, varsa zaten adına kadın kız vs demiyolar başka şeyler diyolar

Oglan takimi denmemesinin nedeni de kelimelere yuklenen algilar. Yoksa kucuk erkek cocuguna oglan denir.

Kucuk cocuklarin olusturdugu spor takimina "kiz basketbol takimi" denmeli. Kucucuk cocuklarin takimina bayan demenin mantigini anlamiyorum mesela. Kiz cocugu o.

Yetiskinlerde de erkek takimi varsa kadin takimi olur. Bay voleybol takimi denmiyorsa niye bayan densin?
Okulda bayan öğrenci wc falan yazılması da çok saçma. Lisedeki kız öğrenci, bakire olsun olmasın kızdır

Dalasmak icin adim atmamakla baslayabilirsin mesela :KK66:

niye dalaşma olsun ki, onca sorun varsa açılır konuşulur, burda millet kedisini köpeğini tırnağını saçını başını da yazıyor değil mi

kaldı ki konu sahibi çok derin bir ifadeyle yazmış ama karşılığını bulamadı burda, normaldir

Evet aynı algı Adam Olacak Kız ın değindiği "adam" meselesinde de var.
Ben bayan denmesinden rahatsız olmuyorum dediğim gibi.Bayan takımı denmesi tuhaf gelmiyor.
Mesela son zamanlarda "evet" yerine ısrarla "aynen" denmesi beni daha çok rahatsız ediyor.

Ben bayan denmesinden rahatsız olmuyorum dediğim gibi.Bayan takımı denmesi tuhaf gelmiyor.
Mesela son zamanlarda "evet" yerine ısrarla "aynen" denmesi beni daha çok rahatsız ediyor.

onu ben de sevmiyorum

niye dalaşma olsun ki, onca sorun varsa açılır konuşulur, burda millet kedisini köpeğini tırnağını saçını başını da yazıyor değil mi

kaldı ki konu sahibi çok derin bir ifadeyle yazmış ama karşılığını bulamadı burda, normaldir
Hayir konu acis tarzinin derin oldugunu dusunmuyorum. Konu sahibi kadin kelimesi yerine bayan kullanimini dogru bulmuyorum demis bunu genellemis.
Aralarda ne yazmistir bilemem.
Biz de burada konu sahibinin detaylandiramadigini detaylandirmaya calisip fikir belirtiyoruz, nerede bayan nerede kadin nerede kiz kullanmak nerede hanimefendi kullanmak icap eder bunu detaylandiriyoruz.
Kaldi ki arkasindan ornek te vermisim aksi bi gorusunuz varsa bunun uzerinden gidip fikrinizi beyan etseydiniz bende dalasmak istediginizi dusunmezdim.
Kaldi ki erkek milli takim derken bayan milli takim denmesi durumunu da savunmuyorum. Umarim anlatabilmisimdir

Ben de bir şey sorduğumda " doğrudur " cevabını sevmiyorum. İşle alakalı biri geliyor isim Ahmet mi ? diye soruyorum cevap "doğrudur"
Sanki "tam emin değilim öyle olması lazım " gibi geliyor bana bu cevap

Ben de bir şey sorduğumda " doğrudur " cevabını sevmiyorum. İşle alakalı biri geliyor isim Ahmet mi ? diye soruyorum cevap "doğrudur"
Sanki "tam emin değilim öyle olması lazım " gibi geliyor bana bu cevap

İşyerinde vatandaş geliyo x hanıma bakmistik diye, o hanim da bendenizim :)
Buyursunlar diyorum onlar da kesin bana ayar oluyodur

Memlekette onca sorun varken erkekler bayan degil de kadin deyince erecek miyiz?
Rahatsiz eden bi kullanim degil bana gore de?
Otobuste fln yer verirler bazen, buyrun bayan oturun diye he hanimefendi daha uygunudur ama sonucta insanlarin onu kotu amacli soylemedikleri ortada zaten bi kabalik ta goremiyorum.

Seminerlerde sunumlarda tiyatrolarda siz hic soze kadinlar erkekler diye baslayani gordunuz mu?
Saygideger bayanlar baylar denir e o zaman erkekler de bayrak kaldirsin ne bayi erkegim ben errrkek diye.
Turkceden bahsediyoruz herseyin bi kullanim alani var.
Bunu asiri ve gereksiz bi tepki olarak bulup hicbiseyin asirisini sevmiyorum sahsen

Burda memleket sorunlarını değil kendi sorunlarımızı konuşuyoruz, bu da konu sahibinin sorunu.

Daha önce de burda bunun açıklamasını yaptım birçok kez, belki önceki cevaplarda da yazan olmuştur ama ben tekrar yazayım.

Bayan hitap kelimesidir, cinsiyet belirtmez. Yani birine hitap ederken bayan diyebiliriz pek sevimli olmasa da. Bay kelimesinin karşıtıdır. "Bayanlar ve baylar hoşgeldiniz" gibi bir cümle uygun ve doğrudur.

Kadın kelimesi ise cinsiyet belirtir, hitap kelimesi değildir. Erkek kelimesinin karşıtıdır. Kadın reyonu, kadın tuvaleti, kadın elbisesi gibi kullanımlar doğrudur. Burda bayan kelimesi kullanırsanız sevimsiz değil yanlış kullanım olur.

Back
X