- 23 Eylül 2014
- 3.621
- 4.098
- 333
- Konu Sahibi DesignerAyse
Bir tezgahtar bana şiittt kadın! sezon indirimi var bakmak istermisiniz dese ,ne diyor bu diye düşünürüm.En güzeli "hanimefendi".
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Memlekette onca sorun varken erkekler bayan degil de kadin deyince erecek miyiz?
Rahatsiz eden bi kullanim degil bana gore de?
Otobuste fln yer verirler bazen, buyrun bayan oturun diye he hanimefendi daha uygunudur ama sonucta insanlarin onu kotu amacli soylemedikleri ortada zaten bi kabalik ta goremiyorum.
Seminerlerde sunumlarda tiyatrolarda siz hic soze kadinlar erkekler diye baslayani gordunuz mu?
Saygideger bayanlar baylar denir e o zaman erkekler de bayrak kaldirsin ne bayi erkegim ben errrkek diye.
Turkceden bahsediyoruz herseyin bi kullanim alani var.
Bunu asiri ve gereksiz bi tepki olarak bulup hicbiseyin asirisini sevmiyorum sahsen
Hah cok guzel bi tespit, aynen bu tarz kullanimlara karsi cikilabilir ama bayan kelimesinin her turlusune carlamak sacma.Oglan takimi denmemesinin nedeni de kelimelere yuklenen algilar. Yoksa kucuk erkek cocuguna oglan denir.
Kucuk cocuklarin olusturdugu spor takimina "kiz basketbol takimi" denmeli. Kucucuk cocuklarin takimina bayan demenin mantigini anlamiyorum mesela. Kiz cocugu o.
Yetiskinlerde de erkek takimi varsa kadin takimi olur. Bay voleybol takimi denmiyorsa niye bayan densin?
İlginç bir bakış açısı.............muhafazakar kesim de zaten kadın erkek eşitliğini reddettiği için bir kesim kadının bayan hitabından rahatsızlık duymamasını doğal görüyorum, bize bayan diyen adamın evdeki eşine çok normal gelecektir elbette, herkes kendi habitatını bilir
Aklıma şu geldi: 25-26 yaşında bekar öğretmenim küçük bir yerde. Bir komşum var 40 yaşlarında, akşamları spora gidiyoruz. Ne olduysa hava mı karardı ne , bu kadın şöyle bir cümle kurdu: Ayyy bise olsa hadi ben kadınım da, sen kızsın. Oha dedim ya! Asıl sapık olan kadınlar. Bir de ben cinsel hayatımdan falan hiç bahsetmedim. Ama o kız olduğuma ya da benim konumumda herhangi birinin kız olduğuna emin. Kız olmak neyse işte.
Dalasmak icin adim atmamakla baslayabilirsin meselaonca sorundan birini de siz açın, belki ereriz
Okulda bayan öğrenci wc falan yazılması da çok saçma. Lisedeki kız öğrenci, bakire olsun olmasın kızdırOglan takimi denmemesinin nedeni de kelimelere yuklenen algilar. Yoksa kucuk erkek cocuguna oglan denir.
Kucuk cocuklarin olusturdugu spor takimina "kiz basketbol takimi" denmeli. Kucucuk cocuklarin takimina bayan demenin mantigini anlamiyorum mesela. Kiz cocugu o.
Yetiskinlerde de erkek takimi varsa kadin takimi olur. Bay voleybol takimi denmiyorsa niye bayan densin?
Orası öyle bir yerdi ki en çok evliler yapardı bu işleri, neyse..evli değilsen kızsın işte başka alternatif var mı, varsa zaten adına kadın kız vs demiyolar başka şeyler diyolar
Dalasmak icin adim atmamakla baslayabilirsin mesela![]()
Oglan takimi denmemesinin nedeni de kelimelere yuklenen algilar. Yoksa kucuk erkek cocuguna oglan denir.
Orası öyle bir yerdi ki en çok evliler yapardı bu işleri, neyse..
Evet aynı algı Adam Olacak Kız ın değindiği "adam" meselesinde de var.
Ben bayan denmesinden rahatsız olmuyorum dediğim gibi.Bayan takımı denmesi tuhaf gelmiyor.
Mesela son zamanlarda "evet" yerine ısrarla "aynen" denmesi beni daha çok rahatsız ediyor.
Aynenneden, çünkü "kaybedeceği" birşey yok o gözle düşünüyo o tip evli hatunlar
Hayir konu acis tarzinin derin oldugunu dusunmuyorum. Konu sahibi kadin kelimesi yerine bayan kullanimini dogru bulmuyorum demis bunu genellemis.niye dalaşma olsun ki, onca sorun varsa açılır konuşulur, burda millet kedisini köpeğini tırnağını saçını başını da yazıyor değil mi
kaldı ki konu sahibi çok derin bir ifadeyle yazmış ama karşılığını bulamadı burda, normaldir
Ben de bir şey sorduğumda " doğrudur " cevabını sevmiyorum. İşle alakalı biri geliyor isim Ahmet mi ? diye soruyorum cevap "doğrudur"Evet aynı algı Adam Olacak Kız ın değindiği "adam" meselesinde de var.
Ben bayan denmesinden rahatsız olmuyorum dediğim gibi.Bayan takımı denmesi tuhaf gelmiyor.
Mesela son zamanlarda "evet" yerine ısrarla "aynen" denmesi beni daha çok rahatsız ediyor.
Ben de bir şey sorduğumda " doğrudur " cevabını sevmiyorum. İşle alakalı biri geliyor isim Ahmet mi ? diye soruyorum cevap "doğrudur"
Sanki "tam emin değilim öyle olması lazım " gibi geliyor bana bu cevap
Memlekette onca sorun varken erkekler bayan degil de kadin deyince erecek miyiz?
Rahatsiz eden bi kullanim degil bana gore de?
Otobuste fln yer verirler bazen, buyrun bayan oturun diye he hanimefendi daha uygunudur ama sonucta insanlarin onu kotu amacli soylemedikleri ortada zaten bi kabalik ta goremiyorum.
Seminerlerde sunumlarda tiyatrolarda siz hic soze kadinlar erkekler diye baslayani gordunuz mu?
Saygideger bayanlar baylar denir e o zaman erkekler de bayrak kaldirsin ne bayi erkegim ben errrkek diye.
Turkceden bahsediyoruz herseyin bi kullanim alani var.
Bunu asiri ve gereksiz bi tepki olarak bulup hicbiseyin asirisini sevmiyorum sahsen