Kadın doğum mu? Psikolog mu?

Ben de 1 yıldır bu problemi çözmeye çalışıyorum doktora gitmedim ama Cem keçenin “10 adımda vajinismus tedavisi” adlı kitabını okudum. Kitabı burdan ve benzeri birçok yerden yaptığım araştırmalarla yazılarla öğrendim merak edip aldım başladım. Bu sorunu yaşayan bir çiftin adım adım seanslarını egzersizlerini vs içeriyor sen de kendinmiş gibi okuyup egzersizler vs yapıyorsun. Kitabı alman şart değil ama şunu mutlaka yap: genital bölgeni ayna karşısında detaylıca incele. Yavaş yavaş dokun keşfet. Biliyorum ki onu görmek bile zor geliyor sana. AğIn burnun parmakların nasıl vücununun bir patladıysa o da öyle. Şemalar var vajina yapısını anlatan onları incele. Bak ben 1 yıl sonunda nasıl yendim biliyor musun? Kızlık zarının duvar gibi değil vajinanın içinde rahime giden koridorda “çerçeve şeklinde” olduğunu öğrenince. Oranın aslında delik olduğunu delinme yırtılma patlama gibi salakça kelimelerin yıllarca beynime işleyip hayatımı mahvettiğini bi görselle fark ettim. Orası zaten delik. Kadın yeterince gevşediyse çoğu zaman kanama olayı olmuyor bile. Ayrıca kanama adet kanamasına bile benzemiyor minnnnacık ufacık bi lekelenme sadece

Uyuşturucu spreyler kremler her şey denedim canımı acıtmaktan bi işe yaramadı. Yalnızca parabensiz sülfatsız bebek yağı ya da kayganlaştırıcı kullan o da ilişkiyi kolaylaştırsın diye. İçinde sonsuz bir boşluk varmış gibi hissediyorsun inan bana bi de deneme esnasında kasıldın diyelim hemen bırakmayın. Öpüşün sarılın konuşun ama denemeyi sonlandırmayın. Çünkü ilk giriş denemesinde değil dakikalar sonrasında oldu benim. Korkularının üzerine git sen korktuğun şeyden daha güçlüsün unutma. Daha güçlüsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…