Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

Çalışmayan kadınları ise yaramaz ve koca parası yiyen bir fırsatçı gibi gören ne çok üye gördüm burda. Çok ilginç..
Bende çalışmıyorum.Eşim çalışıyor bütün gün. İster gezerim ister ev işi, yemek yaparım. Sık sık yemeğe çıkar her yıl iki üç kez tatile giderim.
Ama iki çocuğuma iyi bir anne eşim içinde eve geldiğinde huzur veren bir eş olmayı becerebiliyorum.
Dışardan bakıldığında çok şey yapıyorum gibi görünmemesede evin eksiklerini almak,faturaları yatırmak,çocukların ihtiyaçları ve sosyal aktivitelerini yapmalarını sağlamak,kendime ayırdığım vakit sayesinde psikojimin iyi olması nedeniyle eve geldiklerinde huzurlu ve mutlu bir ortam yaratmak az şey değildir herhalde.
Çalışmamak şu anda benim tercihim.İstersem çalışabilirim hatta bunu düşünüyorum da.Ama çalışmadığım için koca parası yiyen bir zavallı olarak nitelendilirilmek cidden çok saçma.
Çalışan kadınlar kadin-erkek esitliginden bahsederken kadin-kadın eşitliğini unutmuş gibi görünüyorlar. Kıskançlık olarak algilayacagim bunu neredeyse..

Esiniz sizi de emekli yapacak mi peki? Insan is hayati haricinde de her türlü sosyallesir, üretir isterse. Ama benim için sigorta cok onemli mesela garantici bir insanım.

Yok asla keyfi çalışmamak gibi bir düşüncem olmadı. Birkaç mesaj önce de söyledim kendimi ev kadını olarak niteleyemiyorum bile. Teşekkür ederim. Herkesin gönlüne göre olsun her şey.

İlk mesajında da dedim ya güldüm buna diye. Böyle sanki koca parası yemeye bayılan piremses kadınlar gibi hissettim kendimi bi an onu okuyunca bunların hepsi bende var diye.

Bak benim eşim istifa etti, acil iş bakmadı, 3-4 ay evdeydi, valla aynen yedi içti, gezdi, kitap okudu, spora gitti, tatile gitti. Ama akşam yemeğimizi hazırladı, evi de mis gibi yaptı. Valla ben evdeyim şuan, ev evlikten çıktı. Hani erkekler de bal gibi yapabiliyor, yeter ki fırsat verilsin.
Arada eşimle diyoruz, bir kaç yılda bir ben istifa edeyim, sonra o etsin, birbirimizi dinlendirelim diye:)

Esiniz sizi de emekli yapacak mi peki? Insan her türlü sosyallesir, üretir isterse. Ama benim için sigorta cok onemli mesela garantici bir insanım.

Yarın öbür gün yaşlandıklarında millet çift emekli maaşıyla rahat ederken geçim derdine düşecekler muhtemelen. Ya da çocuklardan yardım isteyecekler.

sizinkisi bir zorunluluk haline gelmis. Ben de 15 aydir evdeyim, is ariyorum. Sizinle ayni durumdayim,ev hanimi degilim ama calisan kadin da degilim su an Bulunca tekrar calisacagim insallah. Keyfi olarak calismayip,evde de bir isin ucundan tutmayip, isime geldiginde de esitiz biz diyen kadinlardan olmamisiz sukur :)

Yarın öbür gün yaşlandıklarında millet çift emekli maaşıyla rahat ederken geçim derdine düşecekler muhtemelen. Ya da çocuklardan yardım isteyecekler.
Iste evlenirken kp bize esya alsin dugunumuzu yapsin diyenler bu gruptalar, evlilik hayatlari boyunca da keyfi olarak calismayip es eline bakacaklar. Emekliliklerinde de huzurevine gitmeyip cocuklarina yuk olacaklar.

Valla dark iyi diyorsun hoş diyorsun da susayıp suyunu bardağa döküp içmekten aciz olan kocalar biliyorum ben, hani bu konudaki koca da öyle biri, öyle bir kocan olsa çalışır mısın, onunla aynı taşın altına elini koyar mısın, yoksa o evde yokken bardağına mı tükürürsün, ay ben düşünemedim kendimi, çok pis çirkef yüzüm ortaya çıkacak.

Iste evlenirken kp bize esya alsin dugunumuzu yapsin diyenler bu gruptalar, evlilik hayatlari boyunca da keyfi olarak calismayip es eline bakacaklar. Emekliliklerinde de huzurevine gitmeyip cocuklarina yuk olacaklar.

Huzurevi dediğine de tek maaşla gidilmez ki. Devletinkinde sıra gelirse eşle de ayrı odalarda kalmak göze alınırsa bir ihtimal. Ama özel bir huzurevini bir maaş tek kişi için ucu ucuna karşılar zaten. Her türlü çocuklara yük olacaklar.

Su içmekten acizse susuz kalabilir, bence bir sorun yok. Konu sahibi de böyle düşünürse bir şeyler aşılacak sanki.

Kendini neden o grupta gordun ki? Bak saymissin ne guzel yaptigin isleri. Cocuklara bakiyormussun,evin eksikleri senden soruluyormus, cocuklarin her turlu ihtiyacini sen hallediyormussun, elbette ki az is degil bunlar. Kaldi ki calismayi da dusunuyormussun ne guzel. Kendi cocuguna bakmayip ustune de calismayip bakicilarin ve babaannelerin uzerine bu isleri yikan ve yaptiran gruplar var, ben onlari hazir yiyici olarak goruyorum acikcasi

cok hossun. Canim ben oyle biriyle evli olsam, calisirim. Esas boyle bir koca kisisiyle evliysen iki kat fazla calisip kendini kurtarman lazimdir bana gore. Calisirim,cocuguma bakicimi tutarim, evime temizlikci alirim. Kalan parami da kendi bakimima yememe icmeme ayiririm. Kocaya vermem yani

O adam seni boşar

Dogru söylüyorsun.yok hicbir zaman üstüme düşen sorumluluktan kaçmadım.
Ya ne biliyim sen değilde son yıllarda toplumda çalışmayan kadınlara bakış açısı bu gibi gelmeye başladı. Ev hanımı deyince "ohhh bütün gün keyif ne güzel hayat"diyenler oluyor.
Yaşadığım ülkede bu tavır yok ama Türkiye de böyle nedense..bunu anlamıyorum gerçekten

Calismayan kadinin da yiyeyim iceyim yan geleyim yatayim kocam bana bakmak zorunda tavri yuzunden belki be canim ne bilelim. Bu tavir var gercekten dogru soyluyorsun. Calisan kadinlarda da bilincsizlik var. kocamin parasi benim param ama benim param sadece benim param diye dusunuyorlar. Kadinlar olarak esitligi cok farkli algilama huyumuz var. erkek bize her imkani en yuksek derecede versin ama bizim canimiz isterse cocuklarla ilgilenelim,evin sorumlulugunu ustlenmeyelim diyenlerimiz oldugu icin kurunun yaninda yas da yaniyor.

ne güzel ya çalışan çalışmayan kadınlar yine fikirlerini sunuyor, ben de bir çalışamayan olarak sessizce okuyorum
iş vardı da biz mi çalışmadık, şaka maka çok fena işsizim, öyle böyle değil, 08:30 dan beri yine iş bulma sitelerinin, ik cıların altını üstüne getirdim
ama ne yalan söyleyeyim, bir yerden biraz para gelse şöyle sırtımı yaslayabilirim diyebileceğim, ömür boyu çalışmam, mis gibi uyurum, kızımı okuldan karşılarım, her gün taze sıcak ekmeğimi, yemeğimi yaparım, yürüyüşe çıkarım, kitap okurum, hayaller/hayatlar

Biraz eşin yapısıyla, biraz da sizin alıştırmanızla alakalı şeyler bunlar. Çalışan bir kadın olarak bunların hepsini yapmak zorunda değilsiniz. Temizlikçi almak konusunu eşinize nasıl bırakıyorsunuz? Bunu hiç anlamadım. İkiniz de çalışıyorsunuz, aynı yoruluyorsunuz. Bir de üstüne bütün ev işini siz yapıyorsunuz, yakında buna bir de bebek eklenecek. Biraz canınızın kıymetini bilin. Söz hakkı vermeyin bu konuda.

Maaşınız ne kadar bilmiyorum. Belki temizlikçiye verilen para fazla gelebilir bütçenize ama parayı kazanma sebebimiz sonsuza kadar biriktirmek değil, hayat konforumuzu yükseltmek. Çalışan bir kadın en az haftada bir tam gün kadın alabilmeli evine, mümkünse haftada bir temizlik, yarım gün ütü. Ya da yarım gün temizlik, yarım gün ütü.

Benim eşim de titiz bir insan. Ama iş yapmaz o da. Ütüsü her daim hazır olmalı, ev temiz olmalı. Ben de dağınık, süpürülmemiş bir evde rahat edemem doğrusu. Evin sorumluluğu benim, biz de durum bu. Eşi evde iş yapan sayılı arkadaşım var, onlar da genelde bulaşık makinesini filan boşaltmak gibi işler. Benim eşim de ben yorgun olduğum da sofrayı kaldırır, lavaboya koyar. Onun da en fazla yapabildiği bu. Arada o da. Ama küçükten alışmış, kendi başına yaşadığı için evi süpüren, haftalık ütüsünü yapan erkek tanıdıklarım da var, biri de kaynım ve çocukları :)

Ben eşimin yapısını biliyorken, ondan daha fazlasını bekleyemem. Boşuna huzurumuz kaçar. Ama o da ben bu işleri ister kendim yaparım, ister temizlikçi kadına yaptırırım buna karışamaz. İki sene evden 12 de çıktım, gece 10.30 da girdim, hem iş hem de okulum olduğu için. O dönem temizlikçiye verecek paramız yoktu, oğlanın kreşine anca yetiyordu para. O zaman yine yemeğimi, temizliğimi yapar öyle çıkardım. Zaten dışarıda yemeğe de para yoktu. Temizlikçi alabilecek duruma gelince, eşime sormadım bile. Direk aldım. Eskiden tam gün geliyordu. Şimdi çalışmıyorum, temizlikçiyi haftada bir günden yarım güne düşürdüm, ev her daim temiz olmalı ama bunun ayarlamasına eş karışmamalı eğer yardım etmiyorsa. Dip köşe temizliği seninle beraber yapmıyorsa.

Eşini en iyi bilen sensin. Zıtlaşarak değil ama net olarak konuş. Taviz verme kendinden. Bazen yumuşak, bazen sert bir dille. Akşam eve geldiğinde yorgunluktan tükenmiş bir kadının değil, mutlu ve dinlenmiş bir kadının ona kapıyı açması, elbette onu daha mutlu edecektir ama henüz yaşamadığı için bilmiyor :) erkek ve kadının çalıştığı bir ev zaten gün boyunca çok kirlenmiyor. Haftada bir derin bir temizlik ve ütü seni çokça rahatlatır. Yalnızca yemek kalır geriye.

İste bu yuzden calismak istemiyorum. Calisirsam yorgun isten gelip yemek yapcam cocuga bakcam emiyorsa emzircem gece uyanirsa ben ilgilenicem. Kocamin cocugun kiyafetlerini ben yikicam evi ben temizlicem oldu bi de uzerine calisayim yani oh ne ala :)
Eşimde calisirsam ayni zamanda bunlari da yapacagimi bildigi icin kendi yardim edemeyecegi icin zaten calismami istemez. Kredi kartim elimde istedigim cogu seyi alabiliyorum kocama hesap vermiyorum bence gercek ekonomik özgürlük bu :)

Sırf bu yüzden evlilik dusunmuyorum bi erkege de en fazla birkac ay dayanabiliyorum... Hamilesiniz ne munasebet hala sizden hizmet bekliyor bir de calistiriyor okurken kan beynime sicradi. Boyle erkekler oksururken tikanmis olsa su vermem. Eve alacaganiz yardimciya bile karismis pes diyorum. Yardimci kadinlar gelir evi guzelce temizler ihtiyaca gore yardimci olurlar ve fazla bir ucreti bile yok buna nasil karisiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…