- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.188
- 548
- Konu Sahibi cancanguness
-
Esiniz sizi de emekli yapacak mi peki? Insan is hayati haricinde de her türlü sosyallesir, üretir isterse. Ama benim için sigorta cok onemli mesela garantici bir insanım.Fikirlerimiz farklı cnm başka birşey demiyorum,eşim bu durumdan hiç şikayetçi değil çünkü oda benim gibi düşünüyor.çalışmayı istedim eşim olmaz dedi sen evinde, çocuklarına, benimle ilgilen yeter ben senin paranı istemiyorum,herşeyini ben karşılarım diyor bu durumda bende çalışmiyorum,o beni tepesine çıkmışım gibi görmüyor kendi istiyor çünkü
Saydiklarinizin hepsi gecerli mazeretler elbette. Ben calismam kocam bana bakar modunda degilsiniz ki. Zaten mesleginiz varmis,sartlari size uygun isinizi bulunca yine calisacaksinizdir. Sizin durum coook farkli bana kalirsa. Keyfi calismamak degil. Insallah gonlunuze gore olur hersey
Daha da komiği ben böyle yapıyorum çok da mutluyum siz çalışın köleler mantığı. E herhalde kim mutlu olmaz ki. Yiyim içiyim gezeyim. Eşim de ister ben de isterim. Gökten para gelse ne güzel olur. Ama gökten gelmiyor. Birileri o para için çalışmak zorunda. Herkes bilir evde kitap okumayı, spora gitmeyi, kurslara katılmayı. Eşim çalışmak zorunda olmasa kendisini müziğine adar. Şimdi sadece haftada 1 akşam stüdyoya gidebiliyor ama bir çalışmak zorunda olmasa yapacağı o kadar şey var ki. Erkekler de biliyor yani hayattan zevk almasını.
Esiniz sizi de emekli yapacak mi peki? Insan her türlü sosyallesir, üretir isterse. Ama benim için sigorta cok onemli mesela garantici bir insanım.
Yok asla keyfi çalışmamak gibi bir düşüncem olmadı. Birkaç mesaj önce de söyledim kendimi ev kadını olarak niteleyemiyorum bile. Teşekkür ederim. Herkesin gönlüne göre olsun her şey.
İlk mesajında da dedim ya güldüm buna diye. Böyle sanki koca parası yemeye bayılan piremses kadınlar gibi hissettim kendimi bi an onu okuyunca bunların hepsi bende var diye.
Iste evlenirken kp bize esya alsin dugunumuzu yapsin diyenler bu gruptalar, evlilik hayatlari boyunca da keyfi olarak calismayip es eline bakacaklar. Emekliliklerinde de huzurevine gitmeyip cocuklarina yuk olacaklar.Yarın öbür gün yaşlandıklarında millet çift emekli maaşıyla rahat ederken geçim derdine düşecekler muhtemelen. Ya da çocuklardan yardım isteyecekler.
sizinkisi bir zorunluluk haline gelmis. Ben de 15 aydir evdeyim, is ariyorum. Sizinle ayni durumdayim,ev hanimi degilim ama calisan kadin da degilim su an Bulunca tekrar calisacagim insallah. Keyfi olarak calismayip,evde de bir isin ucundan tutmayip, isime geldiginde de esitiz biz diyen kadinlardan olmamisiz sukur :)
Iste evlenirken kp bize esya alsin dugunumuzu yapsin diyenler bu gruptalar, evlilik hayatlari boyunca da keyfi olarak calismayip es eline bakacaklar. Emekliliklerinde de huzurevine gitmeyip cocuklarina yuk olacaklar.
Valla dark iyi diyorsun hoş diyorsun da susayıp suyunu bardağa döküp içmekten aciz olan kocalar biliyorum ben, hani bu konudaki koca da öyle biri, öyle bir kocan olsa çalışır mısın, onunla aynı taşın altına elini koyar mısın, yoksa o evde yokken bardağına mı tükürürsün, ay ben düşünemedim kendimi, çok pis çirkef yüzüm ortaya çıkacak.
Kendini neden o grupta gordun ki? Bak saymissin ne guzel yaptigin isleri. Cocuklara bakiyormussun,evin eksikleri senden soruluyormus, cocuklarin her turlu ihtiyacini sen hallediyormussun, elbette ki az is degil bunlar. Kaldi ki calismayi da dusunuyormussun ne guzel. Kendi cocuguna bakmayip ustune de calismayip bakicilarin ve babaannelerin uzerine bu isleri yikan ve yaptiran gruplar var, ben onlari hazir yiyici olarak goruyorum acikcasiÇalışmayan kadınları ise yaramaz ve koca parası yiyen bir fırsatçı gibi gören ne çok üye gördüm burda. Çok ilginç..
Bende çalışmıyorum.Eşim çalışıyor bütün gün. İster gezerim ister ev işi, yemek yaparım. Sık sık yemeğe çıkar her yıl iki üç kez tatile giderim.
Ama iki çocuğuma iyi bir anne eşim içinde eve geldiğinde huzur veren bir eş olmayı becerebiliyorum.
Dışardan bakıldığında çok şey yapıyorum gibi görünmemesede evin eksiklerini almak,faturaları yatırmak,çocukların ihtiyaçları ve sosyal aktivitelerini yapmalarını sağlamak,kendime ayırdığım vakit sayesinde psikojimin iyi olması nedeniyle eve geldiklerinde huzurlu ve mutlu bir ortam yaratmak az şey değildir herhalde.
Çalışmamak şu anda benim tercihim.İstersem çalışabilirim hatta bunu düşünüyorum da.Ama çalışmadığım için koca parası yiyen bir zavallı olarak nitelendilirilmek cidden çok saçma.
Çalışan kadınlar kadin-erkek esitliginden bahsederken kadin-kadın eşitliğini unutmuş gibi görünüyorlar. Kıskançlık olarak algilayacagim bunu neredeyse..
Valla dark iyi diyorsun hoş diyorsun da susayıp suyunu bardağa döküp içmekten aciz olan kocalar biliyorum ben, hani bu konudaki koca da öyle biri, öyle bir kocan olsa çalışır mısın, onunla aynı taşın altına elini koyar mısın, yoksa o evde yokken bardağına mı tükürürsün, ay ben düşünemedim kendimi, çok pis çirkef yüzüm ortaya çıkacak.
cok hossun. Canim ben oyle biriyle evli olsam, calisirim. Esas boyle bir koca kisisiyle evliysen iki kat fazla calisip kendini kurtarman lazimdir bana gore. Calisirim,cocuguma bakicimi tutarim, evime temizlikci alirim. Kalan parami da kendi bakimima yememe icmeme ayiririm. Kocaya vermem yani
Keskeee ne guzel olurO adam seni boşar
Dogru söylüyorsun.yok hicbir zaman üstüme düşen sorumluluktan kaçmadım.Kendini neden o grupta gordun ki? Bak saymissin ne guzel yaptigin isleri. Cocuklara bakiyormussun,evin eksikleri senden soruluyormus, cocuklarin her turlu ihtiyacini sen hallediyormussun, elbette ki az is degil bunlar. Kaldi ki calismayi da dusunuyormussun ne guzel. Kendi cocuguna bakmayip ustune de calismayip bakicilarin ve babaannelerin uzerine bu isleri yikan ve yaptiran gruplar var, ben onlari hazir yiyici olarak goruyorum acikcasi
Calismayan kadinin da yiyeyim iceyim yan geleyim yatayim kocam bana bakmak zorunda tavri yuzunden belki be canim ne bilelim. Bu tavir var gercekten dogru soyluyorsun. Calisan kadinlarda da bilincsizlik var. kocamin parasi benim param ama benim param sadece benim param diye dusunuyorlar. Kadinlar olarak esitligi cok farkli algilama huyumuz var. erkek bize her imkani en yuksek derecede versin ama bizim canimiz isterse cocuklarla ilgilenelim,evin sorumlulugunu ustlenmeyelim diyenlerimiz oldugu icin kurunun yaninda yas da yaniyor.Dogru söylüyorsun.yok hicbir zaman üstüme düşen sorumluluktan kaçmadım.
Ya ne biliyim sen değilde son yıllarda toplumda çalışmayan kadınlara bakış açısı bu gibi gelmeye başladı. Ev hanımı deyince "ohhh bütün gün keyif ne güzel hayat"diyenler oluyor.
Yaşadığım ülkede bu tavır yok ama Türkiye de böyle nedense..bunu anlamıyorum gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?