- 1 Mart 2012
- 6.106
- 3.358
- 373
- Konu Sahibi cancanguness
-
Çok şükür bu kafada bir kadın değilim.
madem bu kadar biliyor o zaman yardim edicek ev islerineKonuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
İşte öyle olunmadigi içinde erkekler tepenize cikar
Bana gore oyle bir kavram yok herkes sorumluklarini yerine getirse .Hoş görülu ve vicdanli olsa yeter.illada eşit olmak zorunda değilizPeki değmiyorsa boşuna çabalamasınlar kaderlerina razı mı gelsinler?
Tam olarak anlatmak istediğiniz nedir? Eşitlik size göre nasıl sağlanır?
Çıkmış gibi mi görünüyor ordan?
Senin durumuna demiyorum konu sahibi ve bu durumda olanlar için diyorum
Ben kendi fikrimi yazdim ama ekledim de orada dikkatli bakarsaniz. Bu sekilde yasamakta sorun yok,sorun esitlik isteyip de boyle yasamayi da istemek yani esitligi bu sekilde yasamak zannetmek. Yoksa kimsenin yasam tarzini elestirmek degil meseleAy kusura bakma buna güldüm ister istemez.
Çalışmıyorum evde oturuyorum. Temizliğe yardımcı geliyor, çocuk yapmıyorum. Haftada en az bir akşam dışarda yiyoruz, yemek yapmak istemezsem dışardan söylüyoruz. Cebimde beyimin ek kartı var, nakit de bırakır belli bir miktar. Harcamama karışmaz. Kuaföre çok sık gitmesem de gerekli olunca gidiyorum. Senede 3 ya da dört kez tatile gidiyoruz. İki arabamız vardı gereksiz masraf diye teke düştük ama onun kavgası da çok oluyor sen aldın bana lazım diye. Evimiz yok, annem babam sağolsun onların evinde yaşıyoruz. Böyle yazınca kendimi yiyici kadın gibi hissettim yeminle. Valla koca parası yemek gibi bir amacım yoktu.
Ben kendi fikrimi yazdim ama ekledim de orada dikkatli bakarsaniz. Bu sekilde yasamakta sorun yok,sorun esitlik isteyip de boyle yasamayi da istemek yani esitligi bu sekilde yasamak zannetmek. Yoksa kimsenin yasam tarzini elestirmek degil mesele
Ayni durumun tersi sekilde yasamak peki? Size uyar miydi? Esiniz sizin yerinizde olup siz esinizin yerinde olsaniz? Onemli olan bu bence. Evet seve seve esime ayni sartlari yillarca saglayabilirim diyorsaniz o zaman esitlik vardir diyorum benBiliyorum, takıldım sadece.
Mesele çalışıp çalışmamak değil. Hayatı paylaşabilmek. Sizin açınızdan baktığımız zaman siz de kocanızın tepesine çıkmışsınız gibi oluyor.
Evlilik denilen şey birbirinin tepesine çıkmak değil, yanında olmak, destek olmak, hayata dair her şeyi paylaşmaktır.
Ne sizin gibi koca parası yiyip bunu savunan kadınlar olsun ne de ev işi kadın işidir yapaxaksın tabi diyen adamlar.
mesele herşeyi istemek ama birşey yapmamak.:))Ben kendi fikrimi yazdim ama ekledim de orada dikkatli bakarsaniz. Bu sekilde yasamakta sorun yok,sorun esitlik isteyip de boyle yasamayi da istemek yani esitligi bu sekilde yasamak zannetmek. Yoksa kimsenin yasam tarzini elestirmek degil mesele
Ben o sekilde yasamayi istemem ya gercekten, ne o oyle. Adamla sadece sevisiyorum yani baska bir ise yaramiyorum gibi olurum kendi adimamesele herşeyi istemek ama birşey yapmamak.:))
güzel hayat elbette.
keşke benim de olsa
Ayni durumun tersi sekilde yasamak peki? Size uyar miydi? Esiniz sizin yerinizde olup siz esinizin yerinde olsaniz? Onemli olan bu bence. Evet seve seve esime ayni sartlari yillarca saglayabilirim diyorsaniz o zaman esitlik vardir diyorum ben
Sizin calismamak icin mazeretiniz mi var su an? O halde gercekten esitlik hakim evliliginize ne mutluTabi ki uyardı. Benim gibi elinde olmayan sebeplerle çalışamıyor olsa elimden gelenin en iyisini sağlarım onun için. Ama keyfi olarak çalışmıyor olsa boşanmalık adam kategorisine geçiş yapar
Fikirlerimiz farklı cnm başka birşey demiyorum,eşim bu durumdan hiç şikayetçi değil çünkü oda benim gibi düşünüyor.çalışmayı istedim eşim olmaz dedi sen evinde, çocuklarına, benimle ilgilen yeter ben senin paranı istemiyorum,herşeyini ben karşılarım diyor bu durumda bende çalışmiyorum,o beni tepesine çıkmışım gibi görmüyor kendi istiyor çünkü
Ben onu bunu bilmem kadın evde oturacak,erkek çalışacak biz yiyeceğiz. 3 çocuğum var eşimin gelirı Allaha şükür iyi,oh evde rahatım sabah istediğim vakit kalkıyorum, istediğim zaman uyuyorum,istediğim zaman geziyorum. İhtiyaçlarımı eşim karşılıyor alamam vs. demiyor. Erkekse evini gecindirecek kendine güveni yoksa evlenmeyecek
Sizin calismamak icin mazeretiniz mi var su an? O halde gercekten esitlik hakim evliliginize ne mutlu
Saydiklarinizin hepsi gecerli mazeretler elbette. Ben calismam kocam bana bakar modunda degilsiniz ki. Zaten mesleginiz varmis,sartlari size uygun isinizi bulunca yine calisacaksinizdir. Sizin durum coook farkli bana kalirsa. Keyfi calismamak degil. Insallah gonlunuze gore olur herseyMazeret denir mi bilmiyorum. Evlendiğimizde çalışıyordum. Çalıştığım kurum küçülmeye gidince kapının önüne konulan 300 kişiden biri oldum. Üstüne sağlık sorunları, ailevi problemler eklendi. Çalışmadığım süre uzadıkça iş bulma, işe kabul edilme ihtimallerim azaldı. Yaklaşık üç senede 80-100 mülakata girmişimdir, olmadı. Kendime güvenim de azaldı bu konuda bir yerden sonra. Dediğim gibi çalışmak istemeyen bir kadın olmadım hiç bir zaman, eşim de bunun farkında. Bu süreçte de boş kalmadım tabi ki. Zaten çalışırken de devam ettiğim serbest bir işim vardı ordan üç beş kuruş kazanmaya devam ettim. Kurslara, eğitimlere katıldım. Bir şekilde gelişmeye, körelmemeye çalıştım. Şimdi de kosgeb desteği almak üzere olan bir taze girişimciyim. Bir iki aya kadar kuracağım işimi.
Eşitlik kesinlikle hakim bizim evimizde her konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?