Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

madem bu kadar biliyor o zaman yardim edicek ev islerine

Peki değmiyorsa boşuna çabalamasınlar kaderlerina razı mı gelsinler?
Tam olarak anlatmak istediğiniz nedir? Eşitlik size göre nasıl sağlanır?
Bana gore oyle bir kavram yok herkes sorumluklarini yerine getirse .Hoş görülu ve vicdanli olsa yeter.illada eşit olmak zorunda değiliz

Senin durumuna demiyorum konu sahibi ve bu durumda olanlar için diyorum

Mesele çalışıp çalışmamak değil. Hayatı paylaşabilmek. Sizin açınızdan baktığımız zaman siz de kocanızın tepesine çıkmışsınız gibi oluyor.

Evlilik denilen şey birbirinin tepesine çıkmak değil, yanında olmak, destek olmak, hayata dair her şeyi paylaşmaktır.

Ne sizin gibi koca parası yiyip bunu savunan kadınlar olsun ne de ev işi kadın işidir yapacaksın tabi diyen adamlar.

Ben kendi fikrimi yazdim ama ekledim de orada dikkatli bakarsaniz. Bu sekilde yasamakta sorun yok,sorun esitlik isteyip de boyle yasamayi da istemek yani esitligi bu sekilde yasamak zannetmek. Yoksa kimsenin yasam tarzini elestirmek degil mesele

Es faktoru onemli yapmayin sizde eve gelince bir zahmet cocukla ilgilensin siz sofrayi hazirlayin veya tam tersi..cogu erkek es degilde evde yemegini hazirlayan camasirini yikayan cocugunu doguracak kadin ariyor sanki ama kadinlarin sucu daha fazla ogullarini yetistirirken kizlarindan farkli davraniyor ikiside temizlik yapicak ikiside anneye yardim edicek bir kadin kendine deger vermiyorki kayinvalidelerin cogu oglunu sofra hazirlarken gorse olay yapar oglum olursa kucuk yasta ogretmeye basliycam arkasini toplamiycam kendi yapicak ogrenecek cogu kadin da yok bu maalesef gerci yeni nesilden umutluyum:) kadinlar daha cagdas fikirli..

Biliyorum, takıldım sadece.
Ayni durumun tersi sekilde yasamak peki? Size uyar miydi? Esiniz sizin yerinizde olup siz esinizin yerinde olsaniz? Onemli olan bu bence. Evet seve seve esime ayni sartlari yillarca saglayabilirim diyorsaniz o zaman esitlik vardir diyorum ben

Fikirlerimiz farklı cnm başka birşey demiyorum,eşim bu durumdan hiç şikayetçi değil çünkü oda benim gibi düşünüyor.çalışmayı istedim eşim olmaz dedi sen evinde, çocuklarına, benimle ilgilen yeter ben senin paranı istemiyorum,herşeyini ben karşılarım diyor bu durumda bende çalışmiyorum,o beni tepesine çıkmışım gibi görmüyor kendi istiyor çünkü

Ben kendi fikrimi yazdim ama ekledim de orada dikkatli bakarsaniz. Bu sekilde yasamakta sorun yok,sorun esitlik isteyip de boyle yasamayi da istemek yani esitligi bu sekilde yasamak zannetmek. Yoksa kimsenin yasam tarzini elestirmek degil mesele
mesele herşeyi istemek ama birşey yapmamak.:))
güzel hayat elbette.
keşke benim de olsa

Ayni durumun tersi sekilde yasamak peki? Size uyar miydi? Esiniz sizin yerinizde olup siz esinizin yerinde olsaniz? Onemli olan bu bence. Evet seve seve esime ayni sartlari yillarca saglayabilirim diyorsaniz o zaman esitlik vardir diyorum ben

Tabi ki uyardı. Benim gibi elinde olmayan sebeplerle çalışamıyor olsa elimden gelenin en iyisini sağlarım onun için. Ama keyfi olarak çalışmıyor olsa boşanmalık adam kategorisine geçiş yapar

Tabi ki uyardı. Benim gibi elinde olmayan sebeplerle çalışamıyor olsa elimden gelenin en iyisini sağlarım onun için. Ama keyfi olarak çalışmıyor olsa boşanmalık adam kategorisine geçiş yapar
Sizin calismamak icin mazeretiniz mi var su an? O halde gercekten esitlik hakim evliliginize ne mutlu

yarın aldatıldığında ya da dayak yediğinde kendi kendini geçindirecek bir gelirin var mı?
bir kadının en temel hakkı olan çalışıp çalışmama halinin erkeğe bağlı olması ne acı?
kendi isteğinle çalışmazsın anlarım da böyle erkek istemiyor diye çalışmayan kadınlar bana biraz zavallı geliyor...

Ya kusura bakmayın ama bir kocalarınızı tuvalete götürüp kişisel temizlik yaptırmadığınız kalıyor. Ben anlamıyorum. Çalışan çalışmayan kadın olmakla alakası yok. Yedir içir giydir...evdr olsan bile bunlar bir yere kadar görevin olur, bir yerden sonrası kişisel sorunluluğa girer. Bunu bile yapmayan adamı koca diye görmeyin bence, olsa olsa çocuk olur ondan.

aynen böyle düşünen bir tanıdığım vardı kocasından dayak yemeye başlayınca nereye gideceğini şaşırdı şimdi asgari ücretle geçinmenin derdinde.
erkekse evini geçindirecek diyen kadınlar oldukça kadın oturacak evinde kafasında erkekler de bitmez.
çalışmaya bir tarafı yemeyen kadınlar kendilerini böyle rahatlatıyor anlaşılan. :)

Sizin calismamak icin mazeretiniz mi var su an? O halde gercekten esitlik hakim evliliginize ne mutlu

Mazeret denir mi bilmiyorum. Evlendiğimizde çalışıyordum. Çalıştığım kurum küçülmeye gidince kapının önüne konulan 300 kişiden biri oldum. Üstüne sağlık sorunları, ailevi problemler eklendi. Çalışmadığım süre uzadıkça iş bulma, işe kabul edilme ihtimallerim azaldı. Yaklaşık üç senede 80-100 mülakata girmişimdir, olmadı. Kendime güvenim de azaldı bu konuda bir yerden sonra. Dediğim gibi çalışmak istemeyen bir kadın olmadım hiç bir zaman, eşim de bunun farkında. Bu süreçte de boş kalmadım tabi ki. Zaten çalışırken de devam ettiğim serbest bir işim vardı ordan üç beş kuruş kazanmaya devam ettim. Kurslara, eğitimlere katıldım. Bir şekilde gelişmeye, körelmemeye çalıştım. Şimdi de kosgeb desteği almak üzere olan bir taze girişimciyim. Bir iki aya kadar kuracağım işimi.

Eşitlik kesinlikle hakim bizim evimizde her konuda.

Saydiklarinizin hepsi gecerli mazeretler elbette. Ben calismam kocam bana bakar modunda degilsiniz ki. Zaten mesleginiz varmis,sartlari size uygun isinizi bulunca yine calisacaksinizdir. Sizin durum coook farkli bana kalirsa. Keyfi calismamak degil. Insallah gonlunuze gore olur hersey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…