- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi cancanguness
-
Evet yani esitlik istiyoruz da, erkek calisir para getirir,kadin calismaz evde oturur durumunda da cok sey istiyor pek cok hemcinsimiz. Kadinim,hem calismayayim evde oturayim,temizlige yardimci gelsin,cocuga bakici veya buyukanne baksin, disarida yemeklere cikalim haftada 3 gun, kuaforume gideyim, cebimde kocamin kredi karti olsun hesapsiz harcayabileyim, ayrica nakit de su kadar versin ki magdur olmayayim, yilda 3 defa tatile cikayim,canimin istedigi kiyafeti alip giyineyim. Kocam ev alsin,araba alsin hatta bir tane araba da bana alsin,benzinini eksik etmesin ki ben ugrasmayayim.boyle adami bulayim ben de evleneyim ikinciye. Malum bu devirde bunca yuku tek koca karsilayamaz iki koca gerekliYazik yav erkeklere valla bu devirde erkek olmak cok zor esas. Erkek olmaya ozenen kardeslerimiz herhalde ya hayatlarinin hicbir doneminde para kazanmamislar ya da esler evde bir seyin ucundan tutmamis.
Kim nasil engel oluyor mesela.
Benimde hem kizim hem oglum var ikisinide ayni sekilde yetistiriyorum eşitlik buysa.Ve bana engel olan kimse yok.
Esimin ne kadar guzel bir insan oldugunu suan daha iyi anliyorum calisiyorum ve hamileyim ama gece calisir isten gelir kahvalti hazirlayip beni uyandirir yeriz birlikte. Gunduz ise gidiyorsam tam aksi aksam yemegini ben yaparim. Yerleri supurur siler tozlari alir tuvaletleri yikar. Bende bulasik camasir ve utuyle ilgilenirim cok yorgun oldugumda aksam yemegini bile esim hazirlar. Erkek bayan esit olmali evet ama esinizi iyi secmelisiniz. O kadar borcun yani sira bebegimiz gelyor ve daha da borc bindi ustumuze. Ama mutluyuz birbirimizi anliyoruz ve el birligiyle yapiyoruz herseyi rabbim herkese boyle es nasip etsin. Benim de esim iyi ama kvdem biraz problem kari gibi oldun diyor esime altli ustluyuz esimde anne ikimizde calisiyoruz yuklenemem esime diyor ama bu durum degismis degil kari koylu der hala esime. Banada laf sokar cocugumu yorma yorgun calisiyo diye. Bende yorgunum hamile hamile calisiyorum annemde bana uzuluyordur der sustururum herkes baska yerden cekiyor sanirim. :)
+1Siz kendinizi yıpratıyorsunuz ve bu gücü erkeğin eline vermişsiniz, ne demek kendi paramla aldığım Temizlikçi'ye bile laf söylüyor? Orda duracak, o zaman ev temizlenmeyecek, donları yıkanıp ütülenmeyecek, herkes kendi işini yapacak, kazandığını harcayacak.
Bi de kadın çalışsın ama istiyorsa çalışsın, zorla çalıştırılmasın ben buna karşıyım. Siz hamilesiniz nasıl vicdan yapmıyor?
En çok da "kadınlar da iş hayatına atıldı o yüzden işsizlik arttı" cümlesi cinnetlik yani. Tek problemin istihdam yetersizliği olduğunu kabul etmezler hatta haberleri de yoktur bundan, söylenir dururlar ancak.Efendim yıldıramazlar kiKızınız misal ilerde o şekilde düşünmeyen birini eş seçti kendine, yalvar yakar iş yaptırmaya çalışıyor. Oldu mu size engel? Toplumda eşitlik yok diyorsunuz sonra da kim engel oluyor diyorsunuz. Anlamadım ben sizi cidden. Eşitliği istemeyen beyinler engel oluyor olabilir mi? Yıkamadığımız ataerkil sistem engel oluyor olabilir mi? Hala kadınlar da iş hayatına atıldı o yüzden işsizlik arttı diye konuşmasına müsade edilen tuhaf beyinler olabilir mi?
Sonunda iyiki hedeflerimden sasmadim derseniz deger tabi yorulmaya.Ama bir çoğunun yorulduguna degmiyor demek istedigim bu.O olmazamabyle
Eşit olma çabası değil de enayi olmama,topluma karışabilme,temiz bir eşe sahip olabilme,ilerde çocuk isterse de her yönüyle iyi örnek bi baba figürü görebilme,kendi parasını kazanırken bu kadar ezilmeme çabası belki yorar.
Hatta bu zihniyetle ,hele ki kadın olduğunuzu belirttiniz, çok daha fazla yorar haklısınız yorar yani fakat "oh be iyiki de hedeflerimden şaşmamışım" deriz sonunda.Hayatta hedeflerimizi gerçekleştiremiceksek ne yapıcaz ki başka.
Ama bir çoğunun yorulduguna degmiyor demek istedigim bu.
Amin.Ben bizim ülkemizdeki çalışan kadınların halini hayretler içinde izliyorum.
İnş hepsi aynı durumda değildir.
O zaman siz mi titizsiniz? Eşinize batmıyor demek ki. Bana da batmaz. Üç hafta evi süpürmediğim oldu üşengeçlikten. Bu arada Benim ev temizliği anlayışım süpürge açmak ve viledalamaktır. Cam silmek, kapı silmek... onlar benlik değil. WC'yi temizlerkende çamaşır suyu döküp ardından su tutuyorum. Kedi olduğu için artık iki günde bir süpürüyorum. Olmasa yapmazdım ama. Benim erkek arkadaşım da öyle. Eğer evlenirsek evin halini düşünemiyorum.Örneğin evi süpürür müsün diyorum? Ya dur süpürürüz tamam diyor. O hafta sonu süpürülmüyor. Sonraki hafta ya ev çok pis süpürecektin diyorum. Tamam ya süpürürüz ne var ki evde diyor. Tabi iki hafta süpürülmeyen ev pislik içinde oluyor. Ben süpüyorum. Aman boş ver gel otur diyor. Yani bu modtayız
Son 5 yilimi ozetlemissin. Ben su an ucretsiz izindeyim ve ciddi.anlamda karar verdik ise dondugumde her gun eve yardimci gelecek. Cunku sabah 3 cocugun.kahvaltisi ustu basi vs esimin.becerecegi is degil .artij arkasini toplamak istemiyorum kimsenin. Sabah vok erken cikio ogleden sonra 2 3 gibi eve gelio cocuklarin odevleri ihtiyaclariyla ilhilenmek.istiyorum sadece. Insallah gonlume gore birini bulabilirimKonuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
Eşitliğin ne olduğunu bilmiyor çünkü toplumun büyük kesimi, hayattaki sorumlulukları eşit paylaşmak olduğunu anlayabilsek sorun kalmayacak. Para kazanmayla da olmuyor, evde yan gelip yatmayla da. Elini taşın altına koyacaksın ama ne eşinden fazla ne eksik.Evet yani esitlik istiyoruz da, erkek calisir para getirir,kadin calismaz evde oturur durumunda da cok sey istiyor pek cok hemcinsimiz. Kadinim,hem calismayayim evde oturayim,temizlige yardimci gelsin,cocuga bakici veya buyukanne baksin, disarida yemeklere cikalim haftada 3 gun, kuaforume gideyim, cebimde kocamin kredi karti olsun hesapsiz harcayabileyim, ayrica nakit de su kadar versin ki magdur olmayayim, yilda 3 defa tatile cikayim,canimin istedigi kiyafeti alip giyineyim. Kocam ev alsin,araba alsin hatta bir tane araba da bana alsin,benzinini eksik etmesin ki ben ugrasmayayim.boyle adami bulayim ben de evleneyim ikinciye. Malum bu devirde bunca yuku tek koca karsilayamaz iki koca gerekliYazik yav erkeklere valla bu devirde erkek olmak cok zor esas. Erkek olmaya ozenen kardeslerimiz herhalde ya hayatlarinin hicbir doneminde para kazanmamislar ya da esler evde bir seyin ucundan tutmamis.
Evet yani esitlik istiyoruz da, erkek calisir para getirir,kadin calismaz evde oturur durumunda da cok sey istiyor pek cok hemcinsimiz. Kadinim,hem calismayayim evde oturayim,temizlige yardimci gelsin,cocuga bakici veya buyukanne baksin, disarida yemeklere cikalim haftada 3 gun, kuaforume gideyim, cebimde kocamin kredi karti olsun hesapsiz harcayabileyim, ayrica nakit de su kadar versin ki magdur olmayayim, yilda 3 defa tatile cikayim,canimin istedigi kiyafeti alip giyineyim. Kocam ev alsin,araba alsin hatta bir tane araba da bana alsin,benzinini eksik etmesin ki ben ugrasmayayim.boyle adami bulayim ben de evleneyim ikinciye. Malum bu devirde bunca yuku tek koca karsilayamaz iki koca gerekliYazik yav erkeklere valla bu devirde erkek olmak cok zor esas. Erkek olmaya ozenen kardeslerimiz herhalde ya hayatlarinin hicbir doneminde para kazanmamislar ya da esler evde bir seyin ucundan tutmamis.
Ay kusura bakma buna güldüm ister istemez.
Çalışmıyorum evde oturuyorum. Temizliğe yardımcı geliyor, çocuk yapmıyorum. Haftada en az bir akşam dışarda yiyoruz, yemek yapmak istemezsem dışardan söylüyoruz. Cebimde beyimin ek kartı var, nakit de bırakır belli bir miktar. Harcamama karışmaz. Kuaföre çok sık gitmesem de gerekli olunca gidiyorum. Senede 3 ya da dört kez tatile gidiyoruz. İki arabamız vardı gereksiz masraf diye teke düştük ama onun kavgası da çok oluyor sen aldın bana lazım diye. Evimiz yok, annem babam sağolsun onların evinde yaşıyoruz. Böyle yazınca kendimi yiyici kadın gibi hissettim yeminle. Valla koca parası yemek gibi bir amacım yoktu.
Ay kusura bakma buna güldüm ister istemez.
Çalışmıyorum evde oturuyorum. Temizliğe yardımcı geliyor, çocuk yapmıyorum. Haftada en az bir akşam dışarda yiyoruz, yemek yapmak istemezsem dışardan söylüyoruz. Cebimde beyimin ek kartı var, nakit de bırakır belli bir miktar. Harcamama karışmaz. Kuaföre çok sık gitmesem de gerekli olunca gidiyorum. Senede 3 ya da dört kez tatile gidiyoruz. İki arabamız vardı gereksiz masraf diye teke düştük ama onun kavgası da çok oluyor sen aldın bana lazım diye. Evimiz yok, annem babam sağolsun onların evinde yaşıyoruz. Böyle yazınca kendimi yiyici kadın gibi hissettim yeminle. Valla koca parası yemek gibi bir amacım yoktu.
Herkes böyle olmalı çalışan kadınları anlamıyorum demediğin sürece sorun yok :)
Çok şükür bu kafada bir kadın değilim.Tabi kocanın parasını yiyecen kiminkini yiyecen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?