Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

Daha da komiği ben böyle yapıyorum çok da mutluyum siz çalışın köleler mantığı. E herhalde kim mutlu olmaz ki. Yiyim içiyim gezeyim. Eşim de ister ben de isterim. Gökten para gelse ne güzel olur. Ama gökten gelmiyor. Birileri o para için çalışmak zorunda. Herkes bilir evde kitap okumayı, spora gitmeyi, kurslara katılmayı. Eşim çalışmak zorunda olmasa kendisini müziğine adar. Şimdi sadece haftada 1 akşam stüdyoya gidebiliyor ama bir çalışmak zorunda olmasa yapacağı o kadar şey var ki. Erkekler de biliyor yani hayattan zevk almasını.

Kim nasil engel oluyor mesela.
Benimde hem kizim hem oglum var ikisinide ayni sekilde yetistiriyorum eşitlik buysa.Ve bana engel olan kimse yok.

Kızınız misal ilerde o şekilde düşünmeyen birini eş seçti kendine, yalvar yakar iş yaptırmaya çalışıyor. Oldu mu size engel? Toplumda eşitlik yok diyorsunuz sonra da kim engel oluyor diyorsunuz. Anlamadım ben sizi cidden. Eşitliği istemeyen beyinler engel oluyor olabilir mi? Yıkamadığımız ataerkil sistem engel oluyor olabilir mi? Hala kadınlar da iş hayatına atıldı o yüzden işsizlik arttı diye konuşmasına müsade edilen tuhaf beyinler olabilir mi?

Çalışıyorum sizin saydıklarınızın onda birini yapmıyorum .Eşime sorsan bin defa dünyaya gelse benden iyi eş bulamaz, yine benimle evlenir.
Ütü yapmam, temizlik yapmam bi yemek yaparım onun için eşim nerdeyse yemeği sindirene kadar eline sağlık demekten perişan olur.
Hafta içi gece kızımız uyandığında eşimi uyandırmam hiç, ama hafta sonu 10-11'e kadar uyurum eşim kızımıza bakar. Ben uyanana kadar kahvaltı bile yapmaz ki birlikte yapalım.
Eş olduğunuzu, eşit olduğunuzu bilen adamlarla evlenin. Hödükten hallicelerle evlenmeyin üremesinler ki nesilleri tükensin

+1

Maşallah.. Allah nazarlardan korusun evlerinizi, hamile halinizle herkese de bol bol dua edin

En çok da "kadınlar da iş hayatına atıldı o yüzden işsizlik arttı" cümlesi cinnetlik yani. Tek problemin istihdam yetersizliği olduğunu kabul etmezler hatta haberleri de yoktur bundan, söylenir dururlar ancak.Efendim yıldıramazlar ki

Sonunda iyiki hedeflerimden sasmadim derseniz deger tabi yorulmaya.Ama bir çoğunun yorulduguna degmiyor demek istedigim bu.
Ve zihniyetimde ne gordunuz ....
Ben duncelerimi degil gorduklerimi soyluyorum.
Çabalarından sonuç alabilen ve ezilmeyen bir kadin olarak

O zaman siz mi titizsiniz? Eşinize batmıyor demek ki. Bana da batmaz. Üç hafta evi süpürmediğim oldu üşengeçlikten. Bu arada Benim ev temizliği anlayışım süpürge açmak ve viledalamaktır. Cam silmek, kapı silmek... onlar benlik değil. WC'yi temizlerkende çamaşır suyu döküp ardından su tutuyorum. Kedi olduğu için artık iki günde bir süpürüyorum. Olmasa yapmazdım ama. Benim erkek arkadaşım da öyle. Eğer evlenirsek evin halini düşünemiyorum.

Son 5 yilimi ozetlemissin. Ben su an ucretsiz izindeyim ve ciddi.anlamda karar verdik ise dondugumde her gun eve yardimci gelecek. Cunku sabah 3 cocugun.kahvaltisi ustu basi vs esimin.becerecegi is degil .artij arkasini toplamak istemiyorum kimsenin. Sabah vok erken cikio ogleden sonra 2 3 gibi eve gelio cocuklarin odevleri ihtiyaclariyla ilhilenmek.istiyorum sadece. Insallah gonlume gore birini bulabilirim

Ev işlerinin kadının sorumluluğunda olduğu zamanlar kadının çalışmadığı zamanlardı. Şimdi iki kişi de çalışıyorsa işler paylaşılacak siz çok kendinizi yıpratmışsınız. Dümen sizde olmalı ama eşiniz de yardımcı olmalı. Madem çalışıyorsunuz haftada bir kadın tutun laf etmesine de bakmayın. Aman her şey dört dörtlük olsun diye de kendinizi yıpratmayın bence

Eşitliğin ne olduğunu bilmiyor çünkü toplumun büyük kesimi, hayattaki sorumlulukları eşit paylaşmak olduğunu anlayabilsek sorun kalmayacak. Para kazanmayla da olmuyor, evde yan gelip yatmayla da. Elini taşın altına koyacaksın ama ne eşinden fazla ne eksik.

Ay kusura bakma buna güldüm ister istemez.
Çalışmıyorum evde oturuyorum. Temizliğe yardımcı geliyor, çocuk yapmıyorum. Haftada en az bir akşam dışarda yiyoruz, yemek yapmak istemezsem dışardan söylüyoruz. Cebimde beyimin ek kartı var, nakit de bırakır belli bir miktar. Harcamama karışmaz. Kuaföre çok sık gitmesem de gerekli olunca gidiyorum. Senede 3 ya da dört kez tatile gidiyoruz. İki arabamız vardı gereksiz masraf diye teke düştük ama onun kavgası da çok oluyor sen aldın bana lazım diye. Evimiz yok, annem babam sağolsun onların evinde yaşıyoruz. Böyle yazınca kendimi yiyici kadın gibi hissettim yeminle. Valla koca parası yemek gibi bir amacım yoktu.

Herkes böyle olmalı çalışan kadınları anlamıyorum demediğin sürece sorun yok :)

Ben onu bunu bilmem kadın evde oturacak,erkek çalışacak biz yiyeceğiz. 3 çocuğum var eşimin gelirı Allaha şükür iyi,oh evde rahatım sabah istediğim vakit kalkıyorum, istediğim zaman uyuyorum,istediğim zaman geziyorum. İhtiyaçlarımı eşim karşılıyor alamam vs. demiyor. Erkekse evini gecindirecek kendine güveni yoksa evlenmeyecek

Tabi kocanın parasını yiyecen kiminkini yiyecen

Herkes böyle olmalı çalışan kadınları anlamıyorum demediğin sürece sorun yok :)

Yok ayol herkes böyle olmasın. Ben de isteyerek böyle olmadım ki. Evde oturmak mı çalışmak mı deseler çalışmayı tercih ederim her zaman. Ama işte zaman zaman seçme şansımız olmuyor. Bir süredir evde oturuyor olsam da kendimi "ev kadını" olarak niteleyemiyorum. Bi bitse şu dönem diye gün sayıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…