- 24 Ağustos 2015
- 4.650
- 12.518
- 128
- 32
- Konu Sahibi cancanguness
-
Çalışmayan kadınları ise yaramaz ve koca parası yiyen bir fırsatçı gibi gören ne çok üye gördüm burda. Çok ilginç..
Bende çalışmıyorum.Eşim çalışıyor bütün gün. İster gezerim ister ev işi, yemek yaparım. Sık sık yemeğe çıkar her yıl iki üç kez tatile giderim.
Ama iki çocuğuma iyi bir anne eşim içinde eve geldiğinde huzur veren bir eş olmayı becerebiliyorum.
Dışardan bakıldığında çok şey yapıyorum gibi görünmemesede evin eksiklerini almak,faturaları yatırmak,çocukların ihtiyaçları ve sosyal aktivitelerini yapmalarını sağlamak,kendime ayırdığım vakit sayesinde psikojimin iyi olması nedeniyle eve geldiklerinde huzurlu ve mutlu bir ortam yaratmak az şey değildir herhalde.
Çalışmamak şu anda benim tercihim.İstersem çalışabilirim hatta bunu düşünüyorum da.Ama çalışmadığım için koca parası yiyen bir zavallı olarak nitelendilirilmek cidden çok saçma.
Çalışan kadınlar kadin-erkek esitliginden bahsederken kadin-kadın eşitliğini unutmuş gibi görünüyorlar. Kıskançlık olarak algilayacagim bunu neredeyse..
adamın zihniyet bu yöndeyse zor.
Yarın öbür gün yaşlandıklarında millet çift emekli maaşıyla rahat ederken geçim derdine düşecekler muhtemelen. Ya da çocuklardan yardım isteyecekler.
+1Valla hanimlar hic dovunmeyin bu hale getiren gene biz kadinlariz.
Erkegin "gorevi" neydi eve para getirmek, kadinin "gorevi" neydi ev temizleyip coluk cocuk bakmak.
Sonradan attik kendimizi ortaya ekonomik ozgurluk kadinda da olacak, kadin da kariyer yapacak( ki hakkidir).
Ama bunu diyipte ayni zamanda "kadinlik" gorevinden de vazgecilmedi.
Kadinim tabi ev isi yemek bana bakar olayini kafadan atamayinca durum bu.
Sevgilimle lafi gecmisti bir ara, dedim calistigim donem yemek, temizlik vs vs ortak, asla eve birlikte giripte sen koltuga ben mutfaga durumu olmayacak.
Adam bana ne dedi, sen gozunde cok buyutuyosun ben cevremde de goruyorum felanca kisilerin esleri de calisiyor ama ev isine yemege onlar yetisiyor fln.
Dedim onlar modern koleligi sectiyse ben ne yapayim.
Velhasil kelam yapmayin, eve para getiren mesai cikisi eve gidip yayiliyorsa siz de yayilin, etrafa kotu ornek olmayin...
işte havada kapıp evlendikten sonra yer dibi paspas yapıyorlar.benim eşimde senin sevgilin modelinde itiş kakış götürüyoruz.ben bıktım dövüşmekten ev işlerinde oda bıktı ben yapmak istemiyorum demekten.yardımcı almamıza rağmen üstelik.sonuç mutfağın büyük yükü onun omuzlarında elinden geldiği için oda.diğer yük bende.yıllarım gitti ama şöle kendinden eşitliğin ne olduğunu bilseydi daha az yıpranabilirdim.Konu erkeklerin zihniyeti degil, kadinlarin haklarini koruyamamasi.
Esit olcaz diyip dengeyi tutturamamak bu hale getirdi.
Zira ilk yorumumda anlatmak istedigim erkekleri bu dusunceye iten gene kadinlar.
Valla ben erkek olcam her ise yetismeye calisan ustune ekonomiye katkida bulunan kadini havada kaparim.
Durumdan faydalaniyorlar iste.
Konussun yaw ben de konusurum:)Beni en çok korkutanlar susanlar aslında. Düğünden sonra konuşacaklar gibi geliyor.
işte havada kapıp evlendikten sonra yer dibi paspas yapıyorlar.benim eşimde senin sevgilin modelinde itiş kakış götürüyoruz.ben bıktım dövüşmekten ev işlerinde oda bıktı ben yapmak istemiyorum demekten.yardımcı almamıza rağmen üstelik.sonuç mutfağın büyük yükü onun omuzlarında elinden geldiği için oda.diğer yük bende.yıllarım gitti ama şöle kendinden eşitliğin ne olduğunu bilseydi daha az yıpranabilirdim.
Hah iste bubir de üstüne para alıyorsun o zaman çok kötü bir konuma dusulmus oluyor bana göre
Sizin çocuklar sadece tek oda kullanıyor heralde. Valla benim çocuklar mutfak oturma odası banyo kendi odaları heryeri kullanıyorlar.Ne alakası var..Sadece çoçuğuna temiz olur o merak etme.. Çoçuğun kullandığı oda,eşya her şey temiz olur.
Ama eşe yok..Duruşu net olmaz sa hiçbirşeye yaramaz .
Boyle duydukca rahatliyorum gunumuzde anlayisli erkekler kaldigi icin cok mutluyum. Kvdem icin de ne desem bos huylu huyundan vazgecmez. Kendi kizi da hamile surekli ona yardima gider bana halilarin cok agir degil sen cikar oglumu yorma diyo karnimdaki bebegi de cocugum diye sevmeyi biliyo ne diyim kiBenim eşim de öyle şükür ♡♡♡ kv Boşver in gitsin keşke onun eşi de öyle olsaymis
Maalesef boyle iste. Bisi dedinmide o senin gorevin diyorlar. Temizlikci konusunada gelince istemiyorsa ben yetisemiyorum o zaman beraber yapicaz butun isleri diyeceksiniz.Konuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?