Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

kilit nokta istemek
o çalışsın ben yiyeceğim kafasında olmamak
siz zaten öyle biri degilsinizdir

adamın zihniyet bu yöndeyse zor.

Konu erkeklerin zihniyeti degil, kadinlarin haklarini koruyamamasi.
Esit olcaz diyip dengeyi tutturamamak bu hale getirdi.
Zira ilk yorumumda anlatmak istedigim erkekleri bu dusunceye iten gene kadinlar.
Valla ben erkek olcam her ise yetismeye calisan ustune ekonomiye katkida bulunan kadini havada kaparim.
Durumdan faydalaniyorlar iste.

Yarın öbür gün yaşlandıklarında millet çift emekli maaşıyla rahat ederken geçim derdine düşecekler muhtemelen. Ya da çocuklardan yardım isteyecekler.

Ee çocukları ne güne yaptılar
bugün kocam bana baksın diyen yarın çocuklarım o kadar emek verdim tabii ki bakacak diyerek onlara yük olacak sonra da kv kp sorunları gelsin

+1

işte havada kapıp evlendikten sonra yer dibi paspas yapıyorlar.benim eşimde senin sevgilin modelinde itiş kakış götürüyoruz.ben bıktım dövüşmekten ev işlerinde oda bıktı ben yapmak istemiyorum demekten.yardımcı almamıza rağmen üstelik.sonuç mutfağın büyük yükü onun omuzlarında elinden geldiği için oda.diğer yük bende.yıllarım gitti ama şöle kendinden eşitliğin ne olduğunu bilseydi daha az yıpranabilirdim.

Sanırım evin erkegi sizsiniz , kocanızı bu kadar hazıra alıştırmanız kötü olmuş . Alışveriş listesini tutuşturun eline alıp gelsin , haftada bir temizlikçi alın , arada yemek yapmayın sipariş verin . Fazla taviz vermişsiniz .

Ani bir bikkinlik gelip nalet gelsin deyip vazgecmeyin...
Hayat musterektir yapcak bir sey yok.
Etraftaki ornekler daha cazip geliyor o yuzden tersi olunca zitlasmalar oluyor.
Gonul ister ki kendiliginden olsun ama bu oturmus yanlis duzen isi bozuyor:)

ben de konu sahibinin yazdıklarını okuyunca eşimin ne kadar iyi ve anlayışlı olduğuna şükrettim. ikimiz de çalışıyoruz. akşam mesaiden sonra yemekleri beraber yapıp ortalığı beraber toplarız. temizlik de aynı şekilde birlikte yaparız. ben çerez koyarım o meyve soyar mesela. ne bileyim. o yüzden ev işleri hiç yormuyor beni. Allah herkese hayırlı bi eş nasip etsin

Ne alakası var..Sadece çoçuğuna temiz olur o merak etme.. Çoçuğun kullandığı oda,eşya her şey temiz olur.

Ama eşe yok..Duruşu net olmaz sa hiçbirşeye yaramaz .
Sizin çocuklar sadece tek oda kullanıyor heralde. Valla benim çocuklar mutfak oturma odası banyo kendi odaları heryeri kullanıyorlar.

böyle bi durum yok adamın görevini ustlenen kadınsa yanı kadın calısıyorsa erkekte kadının görevlerinde yardımcı olmak zorunda dedıgın esıtlık olmuyor yanı hayvanlarda bile esit paylasımcılık var ya hangi kuş avlanmaya gittıyse yuvayla dıgerı ılgılenıyor erkek dişi farketmıyor yanı tek bız evrilesemedik halen halendeee cok üzücü.

Benim eşim de öyle şükür ♡♡♡ kv Boşver in gitsin keşke onun eşi de öyle olsaymis
Boyle duydukca rahatliyorum gunumuzde anlayisli erkekler kaldigi icin cok mutluyum. Kvdem icin de ne desem bos huylu huyundan vazgecmez. Kendi kizi da hamile surekli ona yardima gider bana halilarin cok agir degil sen cikar oglumu yorma diyo karnimdaki bebegi de cocugum diye sevmeyi biliyo ne diyim ki

Kendinizi kolelik etiketinden kurtarin once.hep kocayi memnun et koca pasakli demesin kocaya guzel gorun demissiniz.bunlari yapinca ekstra degerli olacaginizi kendiniz dusunuyorsunuz gibi galiba.belki de hep bu sekilde davranip alistirdiniz kendinizi ve esinizi.
Eve temizlikci alirken ese danismak niye?ister ayda bir ister haftada 2 alirim.ister butub gun kuafor alisveris gezerim. Aksamda yemege cikalim derim.
Siz kendinizi hangi noktada gorurseniz esinizde orada gorecektir.

daha öncede yazmıştım bu erkekleri bu hale getiren yine biziz, aman kendi ayaklarım üzerinde durayım kadın erkek eşit diye diye robot yaptık kendimizi.Ve dediğiniz gibi artık erkeklerde erkek aileleride çalışan gelin istiyor, hatta öyle düz çalışan değil memur yada iyi bir maaşı olan çalışan.Evlilik niyeti ile tanıştırıldığım kişilere ilk dediğim ev ile iş hayatını deneyeceğim ama yürütemezsem çalışmam karşıdan aldığım tepki ama bu devirde tek maaşla çok zor..geçinmek her devirde zordu babalarımızın çalıştığı devirdede zordu, ama gelenle yetinmeyi bilirdik.bize aldığı tek bir bebekle mutlu olmayı bilirdik.Şimdi hepimiz doyumsuz hepimiz ruhsuz. ve o tek maaşla çalışan babalarımızın yaptıklarına bakıyorumda, evde aldılar,gelecek için yatırımda yaptılar bizleride okuttular.bu devirde ise bir ev için en az 10 yılımızı ipotek ediyoruz.

Maalesef boyle iste. Bisi dedinmide o senin gorevin diyorlar. Temizlikci konusunada gelince istemiyorsa ben yetisemiyorum o zaman beraber yapicaz butun isleri diyeceksiniz.

Ev işi yapmasan kavga çıkması bana da çok hüzünlü geliyor. Bi çeşit zulüm.
Sen, asgari olarak, ne ev işi yapman gerektiğini düşünüyorsan o kadarını yap. Bilirsin zaten.. Programını yap ona uy. Gerisini koyver gitsin

Kadinlar icin daha fazla yari zamanli is imkani saglanmali.
Is yerlerine ve üniversitelere kres acilmali ki cocuklu kadin iste veya okulda rahat etsin.
Dogum izni 1-2 sene olmali. Kadin maasinin en az %80 nini alabilmeli bu sürecte.

Ve en önemlisi koca ev isine yardim etmeli.
Is bölümü yapilmali.

Haklisiniz kesinlikle sartlar cok zor kadinlar icin.

Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum ataerkil toplumda yaşıyoruz ve erkekler bir çok konuda bizden üstünler. Ataerkil toplumlarda evi geçindirmek erkeğin görevidir ve ev işleri de kadının işidir, sen evi geçindirmek için kocanın yükünü alıyosan kocan da ev işlerinde senin yükünü almak zorunda. Kadın evdeyse ve akşama kadar çalışan adama gel yardım et demek vijdana sığmaz ama kadın da çalışıyosa dışarıda çalış bi de evde çalış demek vijdana sığmaz. Ağlamayana meme yok söyleyin kocanıza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…