Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

Kusura bakmayın lütfen ama eşiniz beş para etmezmiş o zaman. Kendine köle istiyorsa ona artık öyle bir dünya olmadığını, köleliğin kalktığını, insan hakları diye bir şey olduğunu hatırlatın. Kendi ağzınızla söylüyorsunuz "eşitlik". siz çalışmada eşit olmuşsunuz ama ev içi sorumluluklarında eşit olamamışsınız. ne demek herkes doğuruyor herkes temizlik yapıyor bilmem ne. Şuna bak ya ayı. Sizin maaşınızı nasıl harcayacağınıza da karışıyormuş bi de. Siz yanlış bir eş seçmişsiniz maalesef

ben de çalışıyorum . 3 de çocuk var. en küçük 1.5 yaşında
37. haftaya kadar çalıştım. sonra yasak zaten .
doğumdan sonra bebek 3 aylıkken işe başladım. çalışmadan yana sıkıntı yok.
ama dediğin gibi yorucu . süt izinleri olmazsa yandık zaten

eşim yardım ediyor ama. süpürür , siler , bulaşık makinasını boşaltır. hiç yetişemedğim yerde çamaşır serer . toplar . çocukların oyuncaklarını toplar .
ama mesela cumartesi günleri dediğin gibi 3 çocukla sanki çöpün içindeyim. kahvaltı. meyveleri. kızın öğlen uykusun. ve uyuymaması , uyusa da hemen uyanıvermesi. kendine zaman ayıramaman

bende çalışmaktan sürekli yakınıyorum ama sizden çok daha iyi durumdaymışım ya.

ev işleri tamamen ortak. bir hafta ben bir hafta eşim yapar sırayla. bulaşık çamaşır makine bitiğini kim görürse o boşaltır. ütüsünü yapmam.market pazar eşimde. çocuk bile ben hazırlarım o masalını okur yatırır. paramada karışmaz hergün kadın alsam laf etmez.ama ben hala hergün yakınırım. üstelik çok rahat bir işim var ve bu işe girmek için kendimi yırrtiğim halde.

sizdeki durum çok vahim.canınıza yazık

Aynen katılıyorum tam bir ayı
Evlenmemiş köle sahiplenmiş adeta çalıştırıp canını çıkarma derdinde

Ben her şeyi yapayım bey de köşede oturup sefasını sürsün yok öyle şehzade mi bu

Çocuk olmasaydı atardım evden bir işe faydası yok zaten sırtımda taşımazdım

Çok haklısınız

Valla hanimlar hic dovunmeyin bu hale getiren gene biz kadinlariz.
Erkegin "gorevi" neydi eve para getirmek, kadinin "gorevi" neydi ev temizleyip coluk cocuk bakmak.

Sonradan attik kendimizi ortaya ekonomik ozgurluk kadinda da olacak, kadin da kariyer yapacak( ki hakkidir).
Ama bunu diyipte ayni zamanda "kadinlik" gorevinden de vazgecilmedi.
Kadinim tabi ev isi yemek bana bakar olayini kafadan atamayinca durum bu.

Sevgilimle lafi gecmisti bir ara, dedim calistigim donem yemek, temizlik vs vs ortak, asla eve birlikte giripte sen koltuga ben mutfaga durumu olmayacak.
Adam bana ne dedi, sen gozunde cok buyutuyosun ben cevremde de goruyorum felanca kisilerin esleri de calisiyor ama ev isine yemege onlar yetisiyor fln.
Dedim onlar modern koleligi sectiyse ben ne yapayim.
Velhasil kelam yapmayin, eve para getiren mesai cikisi eve gidip yayiliyorsa siz de yayilin, etrafa kotu ornek olmayin...

Peki sevgiliniz haklısın birlikte yaparız dedi mi?

terk ettim de bu herifi lütfeen.yoksa sende bu adamla evlenerek etrafa kötü örnek olmaya adaysın

Eşit olsun ki evde yardım etsin eşin.
Ayrıca ben bu yaptıklarının neredeyse hiçbirini yapmıyorum.
Çalışıyorken canım isterse yemek yapıyordum ki eşimin her fırsatta yaptığını bilirim.Temizlik sıkıyorsa yapmasın,kölesi değilim kimsenin,ben de yapmam.Kendine vakit ayıracaksa ben ondan daha özgürdüm bekarken,engellemeye kalksın alıveririm aklını.
35 yaş ,çocuk yok hala ,daha hazır değilim,
Ters giden bir şey varsa çok özür ya sensin zamanında eşinle bunları yoluna koymamakla ya da eşin biraz tembel,kibar olmak istedim.

Peki sevgili kişisi haklısın birlikte yaparız dedi mi?
Ben cazgir oldugumdan beni bastiramadigi icin sustu, soguk ruzgarlar esti tabi o ayri.
6 yili gecti birlikteyiz emir verir gibi yapacaksin deyince ters tepiyor hem bende, hem onda.
Zaten yapar evde de annesine yeri gelince yardimci olur, akisina biraktim yani.

ne diyosun sen yaaa saçını başını yolacan asansörde evlerden ırak bu tipler

Daha onceki mesajimda utu meselesi ile ilgili mesajimi okudun dimi esim besinci yilimizda utu yapmaya basladi koydum kiyafetleri sozde verdi ben yaparim diye bir hafta durdu yapti bundan sonra ellerinden oper.sizde supurmuycektiniz eninde sonunda supurecekti

Beni en çok korkutanlar susanlar aslında. Düğünden sonra konuşacaklar gibi geliyor.

Bazılarımız da böyle işte nazlanmayı hiç bilmiyoruz. Yıllar sonra aklım başıma geldi ayy çok yoruldum ay belim ağrıyor vs felan diyorum ama nasıl alıştırırsan öyle gidiyor.. naz yapmak üstümdede yapmacık duruyo ben bile inanmıyorum kendine :)hep herşeyin üstesinden gelen iyi anne, iyi eş ,süper temizlik, harika yemek yapan bir kadın olmak zorundaymışız gibi bir hissi ben annemden öğrenmiş olmalıyım ama keşke biraz el bebek gül bebek büyüseymişim

Çünkü hep kıyas var canım da ondan, sen de deli oluyorsun. Örneğin kadın çalışıyor, ama çalışmayan eltisi ile kıyaslanıyor aile tarafından, kadın da dekiye dönüp o evde yan gelip yatıyor diyor, haklı değil belki ama öyle oluyor bence, halbuki çalışan erkekle kıyaslanması gerekmez mi illa kıyas yapılacaksa.

Ben o sekilde yasamayi istemem ya gercekten, ne o oyle. Adamla sadece sevisiyorum yani baska bir ise yaramiyorum gibi olurum kendi adima

bir de üstüne para alıyorsun o zaman çok kötü bir konuma dusulmus oluyor bana göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…