- 19 Mayıs 2016
- 1.113
- 2.001
- 133
- Konu Sahibi cancanguness
-
İşte anlatamıyorsun ki karşındakine . Ne yazık ki karşımdakinin eşitlik anlayışı bu. Herkes çalışıyor diyor. Bi tek sen mi çalışıyorsun. Herkes çocuk yapıyor diyor. Herkes ev işini yapıyor diyor. Herkes dediği kendi iş yerindeki diğer hanımlar. Burda eşleri yardımcı olan hanımlar varmış. Ne güzel şanslılar. Ama benim çevremde de çoğunluk benim yaşadığımı yaşıyor maalesef. Stajer bir genç arkadaşımız var erkek. Dün ona soruyorum özellikle. Eşini nasıl seçeceksin diye. Tabi ki çalışacak diyor. Başka diyorum. Maaşı iyi olsun , güzel olsun diyor. Yardım eder misin diyorum. Arada ederim diyor. Ama ben anlamamı da ekliyor ev işinden. Yani erkekler ne yazık ki anlayış artık bu olmuş.
ben de çalışıyorum . 3 de çocuk var. en küçük 1.5 yaşındaİşte anlatamıyorsun ki karşındakine . Ne yazık ki karşımdakinin eşitlik anlayışı bu. Herkes çalışıyor diyor. Bi tek sen mi çalışıyorsun. Herkes çocuk yapıyor diyor. Herkes ev işini yapıyor diyor. Herkes dediği kendi iş yerindeki diğer hanımlar. Burda eşleri yardımcı olan hanımlar varmış. Ne güzel şanslılar. Ama benim çevremde de çoğunluk benim yaşadığımı yaşıyor maalesef. Stajer bir genç arkadaşımız var erkek. Dün ona soruyorum özellikle. Eşini nasıl seçeceksin diye. Tabi ki çalışacak diyor. Başka diyorum. Maaşı iyi olsun , güzel olsun diyor. Yardım eder misin diyorum. Arada ederim diyor. Ama ben anlamamı da ekliyor ev işinden. Yani erkekler ne yazık ki anlayış artık bu olmuş.
Kusura bakmayın lütfen ama eşiniz beş para etmezmiş o zaman. Kendine köle istiyorsa ona artık öyle bir dünya olmadığını, köleliğin kalktığını, insan hakları diye bir şey olduğunu hatırlatın. Kendi ağzınızla söylüyorsunuz "eşitlik". siz çalışmada eşit olmuşsunuz ama ev içi sorumluluklarında eşit olamamışsınız. ne demek herkes doğuruyor herkes temizlik yapıyor bilmem ne. Şuna bak ya ayı. Sizin maaşınızı nasıl harcayacağınıza da karışıyormuş bi de. Siz yanlış bir eş seçmişsiniz maalesef
Mesele çalışıp çalışmamak değil. Hayatı paylaşabilmek. Sizin açınızdan baktığımız zaman siz de kocanızın tepesine çıkmışsınız gibi oluyor.
Evlilik denilen şey birbirinin tepesine çıkmak değil, yanında olmak, destek olmak, hayata dair her şeyi paylaşmaktır.
Ne sizin gibi koca parası yiyip bunu savunan kadınlar olsun ne de ev işi kadın işidir yapacaksın tabi diyen adamlar.
Esiniz sizi de emekli yapacak mi peki? Insan is hayati haricinde de her türlü sosyallesir, üretir isterse. Ama benim için sigorta cok onemli mesela garantici bir insanım.
Valla hanimlar hic dovunmeyin bu hale getiren gene biz kadinlariz.
Erkegin "gorevi" neydi eve para getirmek, kadinin "gorevi" neydi ev temizleyip coluk cocuk bakmak.
Sonradan attik kendimizi ortaya ekonomik ozgurluk kadinda da olacak, kadin da kariyer yapacak( ki hakkidir).
Ama bunu diyipte ayni zamanda "kadinlik" gorevinden de vazgecilmedi.
Kadinim tabi ev isi yemek bana bakar olayini kafadan atamayinca durum bu.
Sevgilimle lafi gecmisti bir ara, dedim calistigim donem yemek, temizlik vs vs ortak, asla eve birlikte giripte sen koltuga ben mutfaga durumu olmayacak.
Adam bana ne dedi, sen gozunde cok buyutuyosun ben cevremde de goruyorum felanca kisilerin esleri de calisiyor ama ev isine yemege onlar yetisiyor fln.
Dedim onlar modern koleligi sectiyse ben ne yapayim.
Velhasil kelam yapmayin, eve para getiren mesai cikisi eve gidip yayiliyorsa siz de yayilin, etrafa kotu ornek olmayin...
terk ettim de bu herifi lütfeen.yoksa sende bu adamla evlenerek etrafa kötü örnek olmaya adaysınValla hanimlar hic dovunmeyin bu hale getiren gene biz kadinlariz.
Erkegin "gorevi" neydi eve para getirmek, kadinin "gorevi" neydi ev temizleyip coluk cocuk bakmak.
Sonradan attik kendimizi ortaya ekonomik ozgurluk kadinda da olacak, kadin da kariyer yapacak( ki hakkidir).
Ama bunu diyipte ayni zamanda "kadinlik" gorevinden de vazgecilmedi.
Kadinim tabi ev isi yemek bana bakar olayini kafadan atamayinca durum bu.
Sevgilimle lafi gecmisti bir ara, dedim calistigim donem yemek, temizlik vs vs ortak, asla eve birlikte giripte sen koltuga ben mutfaga durumu olmayacak.
Adam bana ne dedi, sen gozunde cok buyutuyosun ben cevremde de goruyorum felanca kisilerin esleri de calisiyor ama ev isine yemege onlar yetisiyor fln.
Dedim onlar modern koleligi sectiyse ben ne yapayim.
Velhasil kelam yapmayin, eve para getiren mesai cikisi eve gidip yayiliyorsa siz de yayilin, etrafa kotu ornek olmayin...
Ben cazgir oldugumdan beni bastiramadigi icin sustu, soguk ruzgarlar esti tabi o ayri.Peki sevgili kişisi haklısın birlikte yaparız dedi mi?
ne diyosun sen yaaa saçını başını yolacan asansörde evlerden ırak bu tiplerBurda bir konu vardı. Kadın eşiyle evden çıkarken hem bebeği hem de bebeğin çantalarını taşımak zorundaydı. Çünkü beyimiz asansörün aynasında eliyle saçlarını düzeltemiyormuş çanta taşıyınca. Olmaz bu kadarı diyordum ama artık varlıklarına inandım böyle tiplerin.
Terk etmedim aday da degilim.terk ettim de bu herifi lütfeen.yoksa sende bu adamla evlenerek etrafa kötü örnek olmaya adaysın
Daha onceki mesajimda utu meselesi ile ilgili mesajimi okudun dimi esim besinci yilimizda utu yapmaya basladi koydum kiyafetleri sozde verdi ben yaparim diye bir hafta durdu yapti bundan sonra ellerinden oper.sizde supurmuycektiniz eninde sonunda supurecektiÖrneğin evi süpürür müsün diyorum? Ya dur süpürürüz tamam diyor. O hafta sonu süpürülmüyor. Sonraki hafta ya ev çok pis süpürecektin diyorum. Tamam ya süpürürüz ne var ki evde diyor. Tabi iki hafta süpürülmeyen ev pislik içinde oluyor. Ben süpüyorum. Aman boş ver gel otur diyor. Yani bu modtayız
adamın zihniyet bu yöndeyse zor.Terk etmedim aday da degilim.
Kariyer yapipta sirf kadinim diye sadece ben ev isi yapmam.
Ben cazgir oldugumdan beni bastiramadigi icin sustu, soguk ruzgarlar esti tabi o ayri.
6 yili gecti birlikteyiz emir verir gibi yapacaksin deyince ters tepiyor hem bende, hem onda.
Zaten yapar evde de annesine yeri gelince yardimci olur, akisina biraktim yani.
Dogru söylüyorsun.yok hicbir zaman üstüme düşen sorumluluktan kaçmadım.
Ya ne biliyim sen değilde son yıllarda toplumda çalışmayan kadınlara bakış açısı bu gibi gelmeye başladı. Ev hanımı deyince "ohhh bütün gün keyif ne güzel hayat"diyenler oluyor.
Yaşadığım ülkede bu tavır yok ama Türkiye de böyle nedense..bunu anlamıyorum gerçekten
Ben o sekilde yasamayi istemem ya gercekten, ne o oyle. Adamla sadece sevisiyorum yani baska bir ise yaramiyorum gibi olurum kendi adima
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?