Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

Allah yardımcınız olsun valla zor böyle okuyunca evlilikten korkuyor insan

Ben esim köyün imami dini konularda cok hassas 3 yildir evliyiz bana karsi tek bi kotu soz soylememis onun icin bu kadar emin konusiyom canim

Ne mutlu sana ama o durum eşinin mesleği ile alakalı bir şey değil sana öylesi denk gelmiş.
İmamlarda 2. eş alma oranı çok fazla günümüzde...

sen haklısın . aynısını düsünüyorum bir ara esim evdeydi bende izindeydim cocukla . tek istediği oturmak internet kafedeymiş gibi . ben bebekle ilgilen mutfakla temizlikle iki dakka kendime bakanıyordum. yardıme t diyincede birkac yardım edip sen kadınsın alısıksın böyle seylere diyordu

elma ile armut eşit midir ? kadınla erkek eşitse neden çocuğu erkek doğurmuyor ? eşitlik yok birbirini tamamlama var...
malesef bizim kuşağa çeşitli medya vb unsurlarla 'güç' öğretildi ve erkek gibi olmaya mecbur edildik.
bize öğretilen erkek gibi olmayı red edince her şey rayına oturacaktır fıtratımız neyden hoşlanıyorsa onunla olmakta serbestiz çalışmak ev geçindirmek kadının işi değil isterse çalışır ama parasını kocasına vermek zorunda değil, hatta yaptığımız ev işleri bile mecburi değil bir ihsanken neden bu kadar çile ?

30 sayfayi okuyamicam fakat,

Sayın konu sahibi, sizin bahsettiğiniz şey eşitlik olmuyor. Eşitsizlik oluyor.

Evliliğinizde eşitlik yaşasaydınız, kadın-erkek eşitligini desteklerdiniz.

Ben esim köyün imami dini konularda cok hassa 3 yildir evliyiz bana karsi tek bi kotu soz soylememis onun icin bu kadar emin konusiyom canim

Bütün köye cinsel organının fotoğrafını gönderen de bir imamdı yanılmıyorsam. Meslek ile karakterin bir alakası yok. Dediğim gibi umarım başınıza gelmez ama gelirse de kırar dizinizi oturursunuz. Başka çareniz yok çünkü.

Okurken ben yoruldum gerçekten bide hamilelik zor bi surec ben çalışmıyorum ama çalışsam 25 30 haftalik demeden isten cikardim herhalde esitlik göremedim ben canim ALLAH yardimcin olsun kendini cok hirpalama en azindan okadar çalışıyorsun maasinla temizlik icin birini tutabilrsin okadar karistirma canim.

Kesinlikle size katiliyorum bende calistim ve elbette calissin kadinlar, benim tepkim kadinlara yasaklar koyan erkeklere kadina hak vermeyen erkeklere . Fakat oyle bir hale geldiki kizlar okusun cumlesini biz yanlis anladik elbette okuyalim kadin kendini mutlaka gelistrsin okusun hertirli basarili olsun ama calismak istemiyorsa calismasin arkadas. Kulturli olmakla calismak ayri bisey. Bir evin isi kolaymi yemegi camasiri bulasigi uzerine cocuklar es. Uzerine is, vede is stresi. Kadin hasas ve duygusal yaratilmis erkege gore daha nazik oyuzden is hayati kadini yipratiyor . Kadinin yeri bana gore evi. Ha bu demek degilki kadin evden disari cikmamali vs kesinlikle boyle algilanmasin ama kadin boyle mutlu bence. Coxuklariyla ilgilensin evini temizlesin ki bence temixlik yapmak kadina iyi geliyor hangi erkek bundan zevk alirki yani kadinlar bu kodla yaratilmis. Gezsin arkadaslariyla gunler yapsin pastalar borekler bence boyle. Ama malesef kadinlar is es cocuk ve ev isleri ile gunumuzde kolelik gibi. Birde es destek degilse degmeyin kadinlara. Kadinlarimiz okusun ama erkekler bunu mecbur kilmasin kadin ustesinden geliyirsa calissin yoksa evi onu gayet mutlu eder.

Bazen ne kadar ağır yazıyorsunuz, herkesin fikri farklı düşüncesi farklı. Sizlere çalışmayın diyen yok,siz çalışın evdeki işlerinizi de yardımlasin eşinizle. Ama başkasının fikrinde saygı duyun

Kimseye saygı duymak zorunda değilim ki. Bu zihniyete saygı duyamam kusura bakmayın.

He ya gorv dagilimi mantik diyon da acaba sende var mi tm o zaman erkek evi supursun sen yemek erkek tuvalet yikasin sen camlari sil cok sacma boyle yapacaklarin kadin evinde kalsa erkek calissa. Mantikli hanim

Esiniz tek maasla yetisiyor sanirim eve ki boylecrahat yaziyorsunuz. Biz 2 kidi zor yetiyoruz ayrica yarin 2 emekli oldugunda cocugumuzu cok daha rahat okutup evlendiririz. Evde oturup evi temizleyip para kazanilmiyor malesef. Ayrica bayanlarin cagdaslasmasi lazim erkeklerden kendinizi niye farkli kiliyordunuz yaratilis geregi gun erkege merhamet vb kadina verilmis dogru. Bu demek degilki hayatin yuku kadinin ustune binsin. Size evinizde esinizle mutluluklsr unutmayin dusmez kalkmaz Allahtir. Calisan bayanlari begenmiyorsunuz ama yarin obur gun esiniz bosamasa da vefat eder vb durumlarda ne yapmayi dusunuyorsunuz cocuklariniza uvey baba mi anne evinde siginti gibi yasamak mi malum is tecrubeniz olmicak is bulamicaksiniz. Begenmediginiz calisan bayanlar her turlu yeterler cocuklarina

He ya gorv dagilimi mantik diyon da acaba sende var mi tm o zaman erkek evi supursun sen yemek erkek tuvalet yikasin sen camlari sil cok sacma boyle yapacaklarin kadin evinde kalsa erkek calissa. Mantikli hanim
Saçma olan ne? Tuvalet banyo temizliği eşimde, süpürme bende , silme eşimde , toz alma bende. Yemek de birlikte yaparız yada dışardan söyleriz.
Ben de işe gidiyorsam eşim de bu konularda tabiki görevini yapacak. Mantıksızlık bunun neresinde?

30 sayfayi okuyamicam fakat,

Sayın konu sahibi, sizin bahsettiğiniz şey eşitlik olmuyor. Eşitsizlik oluyor.

Evliliğinizde eşitlik yaşasaydınız, kadın-erkek eşitligini desteklerdiniz.
yahu esit olmadıgından dert yanmıs
zaten kocam ıse gıder ben bunların hepsını yaparım ustne ıse gıder ustune cocuk bakar ustune esıme hızmöet edıp esıtız demıyor
esıtlık denen algı bızım evdse yok diyor baslıkta bu yonde konuda bu yomde
hanfendının dedıgı bu yonde

Karşılıklı oturur bu durumu dile getirirseniz anlayışla karşılar diye düşünüyorum..bazen biz kadınlar yorulup üzülüyoruz ama bunu dile getirmeden erkekler anlayamıyo net bi şekilde açıklamak lazım malesef pek düşünceli değiller

Hanımlar,
konu çalışan kadının evde eşinden yardım görememesi, olay imamlara niye geldi?
Rica ediyorum konunun özüne dönünüz.

2 kelamda ben yazayım, çalışmıyorum, kendimi bildim bileli ev kadınıyım, eşimde işlerini evden yürüten biri, biz eşitlikten yanayız, eşim süpürür, ben silerim, kızım bulaşık makinesini boşaltır, ben yemek yaparken kızım sofra kuruyorsa eşim salatayı yapar.

Kadın erkek iş konusunda pekala da iş bölümü yapabilir, erkeğin dışarıda çalışıyor olması buna engel değil, kadında dışarıda çalışıyor, üstelik kadın akşam işten gelince kendini koltuğa atıp oh şükür mesai bitti diyemiyor ama adam pek güzel yayılıyor.

Eşlerinizi, oğullarınızı evde yardım etmeye alıştırın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…