- 24 Ekim 2016
- 229
- 284
- 103
- 33
- Konu Sahibi cancanguness
-
Ben esim köyün imami dini konularda cok hassa 3 yildir evliyiz bana karsi tek bi kotu soz soylememis onun icin bu kadar emin konusiyom canim
Ben esim köyün imami dini konularda cok hassas 3 yildir evliyiz bana karsi tek bi kotu soz soylememis onun icin bu kadar emin konusiyom canim
Ben esim köyün imami dini konularda cok hassa 3 yildir evliyiz bana karsi tek bi kotu soz soylememis onun icin bu kadar emin konusiyom canim
Okurken ben yoruldum gerçekten bide hamilelik zor bi surec ben çalışmıyorum ama çalışsam 25 30 haftalik demeden isten cikardim herhalde esitlik göremedim ben canim ALLAH yardimcin olsun kendini cok hirpalama en azindan okadar çalışıyorsun maasinla temizlik icin birini tutabilrsin okadar karistirma canim.Konuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
Bütün köye cinsel organının fotoğrafını gönderen de bir imamdı yanılmıyorsam. Meslek ile karakterin bir alakası yok. Dediğim gibi umarım başınıza gelmez ama gelirse de kırar dizinizi oturursunuz. Başka çareniz yok çünkü.
Bazen ne kadar ağır yazıyorsunuz, herkesin fikri farklı düşüncesi farklı. Sizlere çalışmayın diyen yok,siz çalışın evdeki işlerinizi de yardımlasin eşinizle. Ama başkasının fikrinde saygı duyun
He ya gorv dagilimi mantik diyon da acaba sende var mi tm o zaman erkek evi supursun sen yemek erkek tuvalet yikasin sen camlari sil cok sacma boyle yapacaklarin kadin evinde kalsa erkek calissa. Mantikli hanim
Kimseye saygı duymak zorunda değilim ki. Bu zihniyete saygı duyamam kusura bakmayın.
Saçma olan ne? Tuvalet banyo temizliği eşimde, süpürme bende , silme eşimde , toz alma bende. Yemek de birlikte yaparız yada dışardan söyleriz.He ya gorv dagilimi mantik diyon da acaba sende var mi tm o zaman erkek evi supursun sen yemek erkek tuvalet yikasin sen camlari sil cok sacma boyle yapacaklarin kadin evinde kalsa erkek calissa. Mantikli hanim
yahu esit olmadıgından dert yanmıs30 sayfayi okuyamicam fakat,
Sayın konu sahibi, sizin bahsettiğiniz şey eşitlik olmuyor. Eşitsizlik oluyor.
Evliliğinizde eşitlik yaşasaydınız, kadın-erkek eşitligini desteklerdiniz.
Karşılıklı oturur bu durumu dile getirirseniz anlayışla karşılar diye düşünüyorum..bazen biz kadınlar yorulup üzülüyoruz ama bunu dile getirmeden erkekler anlayamıyo net bi şekilde açıklamak lazım malesef pek düşünceli değillerBu cevabı kendi eşimden rüyamda bile duyamam heralde. Ben de öğretmenim çalışıyorum 19 aylık kızım var bakıcıya emanet ben okuldayken. Derslerimi azalttım haftalık 18 saat derse giriyorum öğleye kadar. Belki konu sahibi de öyle yapabilir. Ama bana da sorsanız çok isteyerek çalışmıyorum. Ev işleri de bende tabii ki. Ütüyü yapmıyorum sadece. Bi de canı isterse haftada bir yemek yapar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?