- 24 Şubat 2014
- 12.532
- 23.227
- 348
- Konu Sahibi cancanguness
-
Çalışmayan kadınları ise yaramaz ve koca parası yiyen bir fırsatçı gibi gören ne çok üye gördüm burda. Çok ilginç..
Bende çalışmıyorum.Eşim çalışıyor bütün gün. İster gezerim ister ev işi, yemek yaparım. Sık sık yemeğe çıkar her yıl iki üç kez tatile giderim.
Ama iki çocuğuma iyi bir anne eşim içinde eve geldiğinde huzur veren bir eş olmayı becerebiliyorum.
Dışardan bakıldığında çok şey yapıyorum gibi görünmemesede evin eksiklerini almak,faturaları yatırmak,çocukların ihtiyaçları ve sosyal aktivitelerini yapmalarını sağlamak,kendime ayırdığım vakit sayesinde psikojimin iyi olması nedeniyle eve geldiklerinde huzurlu ve mutlu bir ortam yaratmak az şey değildir herhalde.
Çalışmamak şu anda benim tercihim.İstersem çalışabilirim hatta bunu düşünüyorum da.Ama çalışmadığım için koca parası yiyen bir zavallı olarak nitelendilirilmek cidden çok saçma.
Çalışan kadınlar kadin-erkek esitliginden bahsederken kadin-kadın eşitliğini unutmuş gibi görünüyorlar. Kıskançlık olarak algilayacagim bunu neredeyse..
Kesinlikle size katiliyorum bende calistim ve elbette calissin kadinlar, benim tepkim kadinlara yasaklar koyan erkeklere kadina hak vermeyen erkeklere . Fakat oyle bir hale geldiki kizlar okusun cumlesini biz yanlis anladik elbette okuyalim kadin kendini mutlaka gelistrsin okusun hertirli basarili olsun ama calismak istemiyorsa calismasin arkadas. Kulturli olmakla calismak ayri bisey. Bir evin isi kolaymi yemegi camasiri bulasigi uzerine cocuklar es. Uzerine is, vede is stresi. Kadin hasas ve duygusal yaratilmis erkege gore daha nazik oyuzden is hayati kadini yipratiyor . Kadinin yeri bana gore evi. Ha bu demek degilki kadin evden disari cikmamali vs kesinlikle boyle algilanmasin ama kadin boyle mutlu bence. Coxuklariyla ilgilensin evini temizlesin ki bence temixlik yapmak kadina iyi geliyor hangi erkek bundan zevk alirki yani kadinlar bu kodla yaratilmis. Gezsin arkadaslariyla gunler yapsin pastalar borekler bence boyle. Ama malesef kadinlar is es cocuk ve ev isleri ile gunumuzde kolelik gibi. Birde es destek degilse degmeyin kadinlara. Kadinlarimiz okusun ama erkekler bunu mecbur kilmasin kadin ustesinden geliyirsa calissin yoksa evi onu gayet mutlu eder.
İnşallah o canlı daha sonra taktik yaparak rengini belli etmeyip başka bir kızın başını yakmamıştırKuzenim biri ile nişanlanmıştı, nişanlandıktan sonra çocuk ona, evlendikten sonra hemen hamile kalırsan son haftana kadar çalış, doğum izni alma, doğur ver çocuğu anneme baksın sen hemen işe dön demişti, kız şok vaziyette apar topar attı nişanı, bizim ki şanslıydı demek ki çocuk baştan rengini belli etti, evlenmediler.
Siz de tavrınızı koyun, o size nasıl kıyıyorsa siz de ona kıyın, her işini yapmayın, sorumluluğu atın ona, görsün dünyanın kaç bucak olduğunu, sizin de insan olduğunuzu ve robot olmadığınızı anlasın.
Aynen katılıyorum arkadaşım lüks müş gibi empoze etmemek lazım ben çalışmıyorum diye temizlemek zorunda olmamalıyım. Ki temizlemiyorum da öyle aham Şaham büyük işleri yapamam diyorum ee noolcak ya kendi yapıcak ya temizlikçi tutucak. Bakıyo hayır Yok kadını çağır diyo naapsın.Çalışan kadının kendini köle etmesi sizin hayatınız. Para kazanıyorsun,o para hayat standartlarını yükseltmek için var ama siz dahada düşürüyorsunuz. Ne haddine temiZlikçiye karışmak? Sormanıza gerek var mı ? Lüks gibi değil olması gereken bu gibi davranın. Sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmez.
Aynen öyle işte.. haftada 120 tl kimi zengin eder? Evin tüm işini yükleniyoruz sonra vay efendim eşim bşey yapmıyor.. erkek bu doğasında yok.. sen kadın olarak net olacaksın olması gereken zaten bu gibi davranacaksın ki adama normal gelsin.Aynen katılıyorum arkadaşım lüks müş gibi empoze etmemek lazım ben çalışmıyorum diye temizlemek zorunda olmamalıyım. Ki temizlemiyorum da öyle aham Şaham büyük işleri yapamam diyorum ee noolcak ya kendi yapıcak ya temizlikçi tutucak. Bakıyo hayır Yok kadını çağır diyo naapsın.
Ben en baştan tavrımı koydum hiç ellemedim büyük işleri cam silmek halı duvar dip köşe silmek üstten süpürürüm anca rahatsız olursa çağırır anam
Taviz vermeyin ezdirmeyin noolur kendinizi. Yok ben dayanamam diyo çoğu yok kirlenmesin evim bilmem ne senin sağlığından psikolojinden değerli mi ki diyorum ama kime...
Kod numaraniz nedir? Hani eger kaybolursaniz bulalim sizi diye seettim de..Kesinlikle size katiliyorum bende calistim ve elbette calissin kadinlar, benim tepkim kadinlara yasaklar koyan erkeklere kadina hak vermeyen erkeklere . Fakat oyle bir hale geldiki kizlar okusun cumlesini biz yanlis anladik elbette okuyalim kadin kendini mutlaka gelistrsin okusun hertirli basarili olsun ama calismak istemiyorsa calismasin arkadas. Kulturli olmakla calismak ayri bisey. Bir evin isi kolaymi yemegi camasiri bulasigi uzerine cocuklar es. Uzerine is, vede is stresi. Kadin hasas ve duygusal yaratilmis erkege gore daha nazik oyuzden is hayati kadini yipratiyor . Kadinin yeri bana gore evi. Ha bu demek degilki kadin evden disari cikmamali vs kesinlikle boyle algilanmasin ama kadin boyle mutlu bence. Coxuklariyla ilgilensin evini temizlesin ki bence temixlik yapmak kadina iyi geliyor hangi erkek bundan zevk alirki yani kadinlar bu kodla yaratilmis. Gezsin arkadaslariyla gunler yapsin pastalar borekler bence boyle. Ama malesef kadinlar is es cocuk ve ev isleri ile gunumuzde kolelik gibi. Birde es destek degilse degmeyin kadinlara. Kadinlarimiz okusun ama erkekler bunu mecbur kilmasin kadin ustesinden geliyirsa calissin yoksa evi onu gayet mutlu eder.
Aynı kafadayız senleAynen öyle işte.. haftada 120 tl kimi zengin eder? Evin tüm işini yükleniyoruz sonra vay efendim eşim bşey yapmıyor.. erkek bu doğasında yok.. sen kadın olarak net olacaksın olması gereken zaten bu gibi davranacaksın ki adama normal gelsin.
Evin işine zerre katkısı olmayan adama nasıl bu konuda söz hakkı tanıyorlar hayret.. destek olmuyorsun kösteke olma..
biz kadın olarak kıymetimizi bilmiyoruz. Kendimizi dinlemek ezdiriyoruz sonrada zorumuza gidiyor..
Nasıl alıştırırsan öyle gider.. bi çay demlede içelim diyebilmeli insan :)Aynı kafadayız senle
Köle gibi çalış sonra şikayet et olmuyo. En baştan yapmıycan benim gibi
Valla bi küçük komidini bile çekmem çektiririm. Bana ne kadın işi değil o. O kadar
Dediğinizi doğru öyle çalışmadığı halde kv kp den hep bir beklenti içinde olan kadınlar var ve brnde onlardan hiç hoşlanmıyorum. Eşim çok çalışıyor hiç bir zaman ailesinden maddi destek almadik.Zaten eşim karakter olarak iskolik denebilecek bir yapıya sahip ama güzel olan para hırsı değilde bunu başarı için yapması.tabi bu beraberinde parada getiriyor.Önümüzdeki yil bende çalışacağım hatta isim hazır. Artık çocuklar büyüdü ve ben hep aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım çünkü.Yani şöyle ki genelde çalışmayan kadınların çevrede kim varsa maddi durumu iyi (kp ,kv,görümce, kayın vs) hep bir beklenti içinde oluyorlar. Ben çalışmıyorum kp 2 evi var birini bize vermiyor gibi konuları görüyoruz sıkça. Çalışmayan kadın elindeki maddiyatla yetinip gözünü başkasının malına dikmediği sürece sorun yok benim için. Aşağı gördüğüm tek bölüm hem çalışmayıp hem de önüne gelenden yardım isteyen kadınlar.
Ama sizi ben kıskanabilirim biraz , sevmiyorum işe gitmeyievde saatler dakika gibi geçiyor , işte dakikalar saat gibi. Maddi durumumuz şu ankiyle aynı olacak olsa dakika durmam ayrılırım işten , güçlü olayım ayaklarımın üstünde durayım derdim Yok güçlüyüm çok şükür , diplomam cebimde , şimdi çalışmasam dahi 10 yıl sonra yeniden çalışmaya dönebilirim. Çocuk isterken çocuktan çok ücretsiz izne ayrılacağımın hayalini kuruyorum 3.5 yaşımdan beri her sabah 8 de kalkıp okula /işe gitmekten bıktım
Allahım iyiki çalışmıyorum.
Ev işi de yapmak zorunda değiliz valla iki üç ay ütüsüz pantolonları giydirdim adama gık demeye hakkı yok kadın isterse yapar istemiyorsa yapmaz. dinimiz de de söylüyo temizlik yemek kadının mecburiyeti değil hatta çocuğu emzirmek bile ama sevap için Allah rızası için isterse yaparsa derecesi artırır. O zaman adam onu el üstünde tutmalı. Hiç kendimi kasamam 7/24 temizlik yemek ütü çocuk için gelmedim bu dünyaya benim de keyiflerim var ben de insanım. Çalıştırmıyor sa da bakmak herşeyimizi karşılamak zorunda.
Kusura bakmayın ama ailemiz çok mutlu bi sıkıntımız da Yok maşallah kaç senedir
Mecbur değil isterse yapar demek istedim. Yaparsa güzel olur tabi ama yapmazsa zorlayamaz demek istedimKadın ne için var peki,çalışmak zorunda değil yemek temizlik emzirmek ona keza, hani dinimiz demişsin ya merak ettim ne yazıyo kadına dair
Dediğinizi doğru öyle çalışmadığı halde kv kp den hep bir beklenti içinde olan kadınlar var ve brnde onlardan hiç hoşlanmıyorum. Eşim çok çalışıyor hiç bir zaman ailesinden maddi destek almadik.Zaten eşim karakter olarak iskolik denebilecek bir yapıya sahip ama güzel olan para hırsı değilde bunu başarı için yapması.tabi bu beraberinde parada getiriyor.Önümüzdeki yil bende çalışacağım hatta isim hazır. Artık çocuklar büyüdü ve ben hep aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım çünkü.
Sizin adınıza üzüldüm çalışmayı istemediğiniz halde çalıştığınız için. Kolay bir şey degil gerçekten.çok sabır ve kolaylık diliyorum.
İnşallah bu ugraslarinizin karşılığını bolca alirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?