Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

Yani şöyle ki genelde çalışmayan kadınların çevrede kim varsa maddi durumu iyi (kp ,kv,görümce, kayın vs) hep bir beklenti içinde oluyorlar. Ben çalışmıyorum kp 2 evi var birini bize vermiyor gibi konuları görüyoruz sıkça. Çalışmayan kadın elindeki maddiyatla yetinip gözünü başkasının malına dikmediği sürece sorun yok benim için. Aşağı gördüğüm tek bölüm hem çalışmayıp hem de önüne gelenden yardım isteyen kadınlar.

Ama sizi ben kıskanabilirim biraz , sevmiyorum işe gitmeyi evde saatler dakika gibi geçiyor , işte dakikalar saat gibi. Maddi durumumuz şu ankiyle aynı olacak olsa dakika durmam ayrılırım işten , güçlü olayım ayaklarımın üstünde durayım derdim Yok güçlüyüm çok şükür , diplomam cebimde , şimdi çalışmasam dahi 10 yıl sonra yeniden çalışmaya dönebilirim. Çocuk isterken çocuktan çok ücretsiz izne ayrılacağımın hayalini kuruyorum 3.5 yaşımdan beri her sabah 8 de kalkıp okula /işe gitmekten bıktım

Kuzenim biri ile nişanlanmıştı, nişanlandıktan sonra çocuk ona, evlendikten sonra hemen hamile kalırsan son haftana kadar çalış, doğum izni alma, doğur ver çocuğu anneme baksın sen hemen işe dön demişti, kız şok vaziyette apar topar attı nişanı, bizim ki şanslıydı demek ki çocuk baştan rengini belli etti, evlenmediler.

Siz de tavrınızı koyun, o size nasıl kıyıyorsa siz de ona kıyın, her işini yapmayın, sorumluluğu atın ona, görsün dünyanın kaç bucak olduğunu, sizin de insan olduğunuzu ve robot olmadığınızı anlasın.

Benim kodumda yok valla, doğum nedeniyle uzun bir ara verdim iş yaşamına, ev işlerini sevemedim gitti. Biraz yetiştirilmekle alakalı sanırım, baba evinde de ev işi yapmazdım.

İnşallah o canlı daha sonra taktik yaparak rengini belli etmeyip başka bir kızın başını yakmamıştır

Allahım iyiki çalışmıyorum.
Ev işi de yapmak zorunda değiliz valla iki üç ay ütüsüz pantolonları giydirdim adama gık demeye hakkı yok kadın isterse yapar istemiyorsa yapmaz. dinimiz de de söylüyo temizlik yemek kadının mecburiyeti değil hatta çocuğu emzirmek bile ama sevap için Allah rızası için isterse yaparsa derecesi artırır. O zaman adam onu el üstünde tutmalı. Hiç kendimi kasamam 7/24 temizlik yemek ütü çocuk için gelmedim bu dünyaya benim de keyiflerim var ben de insanım. Çalıştırmıyor sa da bakmak herşeyimizi karşılamak zorunda.
Kusura bakmayın ama ailemiz çok mutlu bi sıkıntımız da Yok maşallah kaç senedir

Kocanızla siz eşitliği çok yanlış anlamışsınız bence. Buraya yazdıklarınızı kocanıza söyleseniz haklı bir sitem olurdu. Zira bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Eşitlik bu değil zaten.

Iş yerinden bazı gerekçelerle ayrılmış bir kıza evlenmek üzere olduğu nişanlısının da yanında "evlendikten sonra çalışacakmısın" sorumun üzerine kızcağız cevaplayamadan nişanlısı zıpladı " çalışmayıpta ne yapacak mecbur çalışacak geçinemeyiz yoksa" diye bi cevap aldım.

Bir önceki işten çıkma sebebi de içerdeki tazminatını almak içinmiş, kıza O parayla da yatak odası aldırmış, sonradan öğrendiğimde şok olmştm...

Malesef hepsi değil belki ama bir çok erkek bu kafada artık...

Çalışan kadının kendini köle etmesi sizin hayatınız. Para kazanıyorsun,o para hayat standartlarını yükseltmek için var ama siz dahada düşürüyorsunuz. Ne haddine temiZlikçiye karışmak? Sormanıza gerek var mı ? Lüks gibi değil olması gereken bu gibi davranın. Sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmez.

Aynen katılıyorum arkadaşım lüks müş gibi empoze etmemek lazım ben çalışmıyorum diye temizlemek zorunda olmamalıyım. Ki temizlemiyorum da öyle aham Şaham büyük işleri yapamam diyorum ee noolcak ya kendi yapıcak ya temizlikçi tutucak. Bakıyo hayır Yok kadını çağır diyo naapsın.
Ben en baştan tavrımı koydum hiç ellemedim büyük işleri cam silmek halı duvar dip köşe silmek üstten süpürürüm anca rahatsız olursa çağırır anam
Taviz vermeyin ezdirmeyin noolur kendinizi. Yok ben dayanamam diyo çoğu yok kirlenmesin evim bilmem ne senin sağlığından psikolojinden değerli mi ki diyorum ama kime...

Aynen öyle işte.. haftada 120 tl kimi zengin eder? Evin tüm işini yükleniyoruz sonra vay efendim eşim bşey yapmıyor.. erkek bu doğasında yok.. sen kadın olarak net olacaksın olması gereken zaten bu gibi davranacaksın ki adama normal gelsin.
Evin işine zerre katkısı olmayan adama nasıl bu konuda söz hakkı tanıyorlar hayret.. destek olmuyorsun kösteke olma..
biz kadın olarak kıymetimizi bilmiyoruz. Kendimizi dinlemek ezdiriyoruz sonrada zorumuza gidiyor..

Kod numaraniz nedir? Hani eger kaybolursaniz bulalim sizi diye seettim de..

Aynı kafadayız senle
Köle gibi çalış sonra şikayet et olmuyo. En baştan yapmıycan benim gibi
Valla bi küçük komidini bile çekmem çektiririm. Bana ne kadın işi değil o. O kadar

Aynı kafadayız senle
Köle gibi çalış sonra şikayet et olmuyo. En baştan yapmıycan benim gibi
Valla bi küçük komidini bile çekmem çektiririm. Bana ne kadın işi değil o. O kadar
Nasıl alıştırırsan öyle gider.. bi çay demlede içelim diyebilmeli insan :)

Şimdi bazıları beni de taşlayacak belki ama düşüncemi yazmadan edemeyeceğim ,

Ben çalışmıyorum çalışmak istemezdim, tabiki bayanın bi mesleği olmalı önlisans mezunuyum bi mesleğim var ama bu mesleği çalışmak için yapmadım ben. Ben kadının evinde çocuklarıyla vakit geçirmesinin daha güzel olduğunun kanısındayım. Ama bu kadın çalışamaz gibi bi düşünce ile değil. Kadın annedir herşeyden önce ve bi çocuk büyürken en çok annesinin yanında olmaya muhtaçtır.annesi de ona. Bebek büyürken her anını anne görmeli hiç bir güzelliğini kaçırmamalı benim gözümde. belki maddi durumumuz çok şükür iyi olduğundan böyle düşünüyorum ihtiyacım olsa tabiki çalışırım , ama maddi olarak iyi olan bi ailede de kadının çalışmasına Gerek görmüyorum ben. Konu sahibinin de dediği gibi çalışan kadın daha çok zorluk yaşıyor hem ev hem iş hem çocuk bi arada götürmek çok zor olmalı . Ne kadar eşit denirse densin kadın yaratılış olarak daha naif daha zayıftır . Bu yüzden bu kadar yükün altında olması zor bi bayan için. Herkesin hayat görüşü ve durumu farklı bu çalışıp çalışmamam meselesi bi kalıp veya saygı göstergesi olmamalı . Evlilikte saygı meslek ile değil kişilik ve zihniyete bağlı olmalı .

Yarama tuz bastın arkadasım.daha dün tartıstık .camaşiri yerleştirmemisim.katlanmış camasiri yerine koyacaksın ne var.yataga yatarken üzerinde katlı camasır varsa ayagıyla yerlere devirir bir de onları.alayım koyayım dolaba bu camasırlar buraya kadar gelmiş zaten demez...adamvtam bir odun.yahu yetisemiyorum.ben yapıyorum o batırıyor.hiç temiz tutmaz bir yeri.bana hesap sorar.niye böyle niye söyle ne yaptın bugün niye yemek yapmadın gibi...

Valla hala sinirliyim.seytan diyor bosa rahat et! Hiç degilse temizledigim yer öyle temiz kalır.yani tamam seviyorsun kocam ama yani bu adamın lavabodaki sakalını ben temizlemek zorunda mıyım???üstelik yeni temizlik yapılmışken girer banyoya batırır lavaboyu...anlatsam roman olur.
Hic bir yararı yok adamın bana.hiç...hep kayınvalidem 3 oglu var.hicbirini alıştırmamıs.üstelik kendi de calısıyormus.3 oglanın bir de kocası peslerinde koşmaktan kadın cökmüş artık.65 yasında hala aynı.lütfen erkek cocuklarınıza ögretin ev ißlerini.onlar paşaysa milletin kızı da sultan!!4 yasındski kızıma üzülüyorum simdiden.benim kıyamadıgım kızım bi ev isi bilmem ne meselesinden stres yorgunluk cekecek diye...

ben de calısıyorum.paraysa ben de getiriyorum.bizim buralarda da kadın bulmak sıkıntı iste.

Dediğinizi doğru öyle çalışmadığı halde kv kp den hep bir beklenti içinde olan kadınlar var ve brnde onlardan hiç hoşlanmıyorum. Eşim çok çalışıyor hiç bir zaman ailesinden maddi destek almadik.Zaten eşim karakter olarak iskolik denebilecek bir yapıya sahip ama güzel olan para hırsı değilde bunu başarı için yapması.tabi bu beraberinde parada getiriyor.Önümüzdeki yil bende çalışacağım hatta isim hazır. Artık çocuklar büyüdü ve ben hep aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım çünkü.
Sizin adınıza üzüldüm çalışmayı istemediğiniz halde çalıştığınız için. Kolay bir şey degil gerçekten.çok sabır ve kolaylık diliyorum.
İnşallah bu ugraslarinizin karşılığını bolca alirsiniz.

Kadın ne için var peki,çalışmak zorunda değil yemek temizlik emzirmek ona keza, hani dinimiz demişsin ya merak ettim ne yazıyo kadına dair

Vicdansız merhametsiz bencil adam da zor yahu.

Ya tüm evin işini yaparken yorulacaksın ya da adama ufacık bişey yapmayı öğreteceğim diye soğuk savaş (böyleleri inatlaşır bi de yapmamak için) yaparken yorulacaksın.

Eşinin parasını yiyip bi de semer vurana adam denmez. Allah herkesi düzgün insanlarla karşılaştırsın inşallah kan emicilerle değil.

Son düzenleme:
Kadın ne için var peki,çalışmak zorunda değil yemek temizlik emzirmek ona keza, hani dinimiz demişsin ya merak ettim ne yazıyo kadına dair
Mecbur değil isterse yapar demek istedim. Yaparsa güzel olur tabi ama yapmazsa zorlayamaz demek istedim

Evde 1 aydan uzun süre hiç kaldığım olmadı ki benim , belki de evde olsam of sıkıldım diyeceğim üzülme benim için hafta içi 8-5 ,hafta sonu bayram seyran tatil rahat sayılabilecek bir iş, benimki şımarıklık biraz

Ama gerçekten 2 senelik ücretsiz izni , 2 senelik bir molayı dört gözle bekliyorum. Sıkılırsam erken dönerim işe ama yaşayıp görmeliyim bunu.

Siz de işinizi seversiniz umarım, değişiklik iyidir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…