Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

Temizlik işini kadının işi olarak gören kadınlar var çok ilginç gerçekten. Biz eşimle çoğu şeyi ortak yaparız. O benden daha fazla saat çalışıyor. Kim demiş kadın naif, zayıf vs diye. Kadınlar erkeklerden çok daha güçlü. Yapmayın bunu.

Mecbur değil isterse yapar demek istedim. Yaparsa güzel olur tabi ama yapmazsa zorlayamaz demek istedim

İstemiyorum derse erkek hem dışarda çalışıp hem de evde mi iş yapacak, o mecbur mu? Bir arkadaş haftada 120 TL kimseyi zengin etmez yazmış şaşırdım ama olabilir dedim belki geliri 10 bin TL falandır, zira haftada 120 TL 4 haftada 480 TL ediyor, adam asgari ücretli ise ya da az fazlası ne yapacak, karısı evde iş yapmak istemiyor zorunda değilim diyor 2 çocuk var gelir belli, sadece merak hani burası Türkiye ortalama gelir belli, komidin dediğimiz üstüne abajur koyduğumuz zımbırtıydı değil mi onu da bilemedim de bi ara

Ne guzrl güçlü bir kadınsın. Zor bile gelse iyi tarafından bakmayı becerebiliyorsun.
Tatil olduğunda bol bol tadını çıkar ama.
Ahh evet bende çalışacağım çok iyi gelecek buna eminim.
Sağlık olsun da herşeyin üstesinden gelinir

Dediğinize katılıyorum Allah'a şükür bizde kimseden birşey beklemiyoruz, durumumuz şükür şimdilik iyi geçinip gidiyoruz :)

Aynı fikirdeyiz

Annelere sesleniyorsun iyi hoş da , bunu evliliğinin başındaki duruşunla sen de yapabilirdin. Eşimgil de 3 erkek kardeş ve kp hala daha suyunu kalkıp almaz ayağına ister eşim kirlisini makinaya atmazdı yeni evliyken, eline süpürge almamış adam. Eee böyle gelmiş böyle gider deyip bıraksaydım ben de şu an senin yaşadıklarını yaşıyor olurdum. Eşim yapmayınca ben de yapmadım. Afedersin şey götürdü evi ama yapmadım. Temiz kıyafet kalmadı giyecek , kullanacak tabak kalmadı. Ama yapmadım. En son isyan edip bu evin hali ne diye çıkışacak olduğunda 3 kat daha fazla çıkıştım bu evin hali ne diye. Sonra da işte hafta sonu temizlik yapalım dedim o bir işe ben bir işe öyle öyle temizledik. Şimdi yapmazsa benim de yapmayacağımı biliyor , annesi öğretmemiş ama ben öğrettim

Birlikte omuz omuza yürümek bu kadar zor değil, 5 bilinmeyenli denklem değil bu, prenses sendromu ya da modern köleliğin ortası inanın var, ha nedir taraflar birbirini sömürme işkembe büyütme derdindedir o ayrı, çalışıp çalışmamaktan ziyade eşlerin birbirine bakışı mesele

Kocaniza neden bukadar yuz verdiniz caninizi yolda mi buldunuz o sizin esiniz size bakma sorimlulugu onun ama hamile halde neden calisiyosunuz.hic destek gormeden kole gibi hem ev hem is bebek.bumudur esitlik kadin erkek esit degil estir erkek evi gecindirmek zorundadir.o adama o rahatligi vermeyin cikin isten evinizin tadini cikarin.gezin tozun uyuyun kocaniz baksin size nedir cok luks yasamayin aza kanaat edin cok zor degil insanlar doymaz hep daha fazla ister.calisiyosun diye sende alirsinda alirsin ama olan sana olur coker gidersin sonraaaa kocanin gozu disari kayar ve yine suclu sen olursun.
Kendinize deger verin kimseye acimayin ev hanimligi en agir istir bana gore..

benim eşim bana ev işinde yardım etmez, yoruluyorum dediğimde " çık işten çalış diyen mi var ?" diyo, temizlikçi tutsam bi ton kavga ederiz, işimden hayatta çıkmam, evde boş oturmak için okumadım, e ben napayım a kızlar siz söyleyin?

Babannem bir evde bir kız çocuğu doğacağı zaman o evde en çok sevineceklerden biri de evin süpürgesidir der. Bu zihniyet tabi ki erkeği temizliğin t sini bile bilmemeye itiyo. En önemlisi kişisel temizlik, lavaboda sakal bırakmak nedir ya, herkes kendi kılını tüyünü temizlese en ennn azından.. yine kk da sifonu karısına çektiren adam vardı bak o geldi aklıma off! düşündükçe bayılasım geliyo

Bu kadar güzel anlatılabilirdi muazzam tespitler tebrik ediyorum. Katılıyorum her ne kdr eşim evde yardımcı olmaya çalışsa da bi gariplik var çağımızda.

Temizlikçi tutmak için neden izin alıyorsunuz, neden kavga ediyorsunuz yahu? Çalışan kadın olarak sizin hakkınız bu. Kendi kazandığınız parayla kendiniz için bir harcama yapacaksınız. Bu eşinizi ilgilendirmez. İşten çık diyebilen adamın sizin kazandığınıza ihtiyacı yok demektir. Nereye harcayacağınız da sizin insiyatifinizde olsun.

Müslüman kadın, Hz. Peygamber sallallahü aleyhi ve sellem zamanından beri kocasının yanında ve yardımında olmuş, onun yemeğini pişirmiş, çamaşırını yıkamış ve ev işlerini yapmıştır. şüphesiz bu işleri gene de yapacaktır. Ancak koca, karısının bunları yapmak ------

zorunda olmadığını ----

bilirse her defasında ona teşekkür eder ve onu onurlandıracak davranışlarda bulunur. Ev işlerinin istenilen biçimde yapılamaması huzursuzluk sebebi olmaz.. Yaptığı şeylerin takdir edildiğini gören kadın bunları kendisi için bir zevk ve mutluluğunun parçası olarak değerlendirir. Koca bilir ki, eşim; anneme, babama ve akrabamdan her hangi birine karşı hukukî bir sorumluluk taşımamaktadır. Onu bu gibi konularda zorlayamam. O zaman karısı, annesiyle birlikte kalmak istemediği taktirde bu bir sorun olmaz. Kayınvalide ve kayınpeder de, gelinlerinin kendilerine hizmet etmek zorunda olmadığını bilince onun gösterdiği her iyi davranışı takdir eder, bir bardak su bile verse bundan dolayı ona teşekkür ederler. Her insan gibi gelin hanım da kıymetinin bilinmesinden mutlu olur ve kocasının akrabasına karşı iyi davranışlar içinde bulunur. Böylece aileler ihtiyaç duydukları mutluluk ve huzura kavuşurlar. Mutluluk ve başarı Allah'ın bir lutfudur.

Alıntıdır.

Ev işine destek çıkmayıp yayılıp oturan, merhamet etmeyen, yardım istendiğinde de çalışma sana çalış diyen mi var tepkisi veren kişi net olarak kötü niyetlidir, potansiyel ekonomik şiddet uygulayıcısıdır.

Her bir kelimenize katılıyorum,eskiler şanslıymış...Biz daha güçlü ama daha yorgun kadınlarız...Onca yorgunluğa rağmen bir de evde güler yüz bekliyorlar ya makineye döndü kadınlar,ruhsuz duygusuz her yere yetişmeye çalışan mükemmel olmaya çalışan ama hayatı ıskalayan kadınlarız biz

Evde yardım etmemesi hadi gene neyse dicem.Anasının öyle bardak kaldırtmadığı çocuk dana kadar adam olduğunda da yapmaz anlarım da 37 haftalık hamile kadının izne ayrılması nasıl gözüne batıyor.Ne karısına ne çocuğuna merhameti yok demek ki.

Helal olsun size , ben evi süpürsem 3 gün yatıyorum, ortalığı dagitmayin diye darliyorum ev halkını. Keşke temizlik bir sefer yapılıp yıllarca bir daha yapılması gerekmeyen bir şey olsaydı . Neyse. Benim annecigimde öyleydi. Haftaici mesaiye kalırdı bir de. Haftasonu temizlik vs. Babam sadece ütüsünü yapardi, kendi ütüsünü, temizlikçi alsa lafını ederdi . Hala öyledir babam, biz bir şeyle uğraşırız o öylece yatar. Değiştirebilirsiniz belki bir deneyin . Evliliğin hiç özenilecek bir yanı yok galiba ya , giderek soguyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…