- 9 Aralık 2009
- 17.209
- 54.946
- 1.123
- Konu Sahibi cancanguness
-
Mecbur değil isterse yapar demek istedim. Yaparsa güzel olur tabi ama yapmazsa zorlayamaz demek istedim
Ne guzrl güçlü bir kadınsın. Zor bile gelse iyi tarafından bakmayı becerebiliyorsun.Evde 1 aydan uzun süre hiç kaldığım olmadı ki benim , belki de evde olsam of sıkıldım diyeceğimüzülme benim için hafta içi 8-5 ,hafta sonu bayram seyran tatil rahat sayılabilecek bir iş, benimki şımarıklık biraz
Ama gerçekten 2 senelik ücretsiz izni , 2 senelik bir molayı dört gözle bekliyorum. Sıkılırsam erken dönerim işe ama yaşayıp görmeliyim bunu.
Siz de işinizi seversiniz umarım, değişiklik iyidir .
Dediğinizi doğru öyle çalışmadığı halde kv kp den hep bir beklenti içinde olan kadınlar var ve brnde onlardan hiç hoşlanmıyorum. Eşim çok çalışıyor hiç bir zaman ailesinden maddi destek almadik.Zaten eşim karakter olarak iskolik denebilecek bir yapıya sahip ama güzel olan para hırsı değilde bunu başarı için yapması.tabi bu beraberinde parada getiriyor.Önümüzdeki yil bende çalışacağım hatta isim hazır. Artık çocuklar büyüdü ve ben hep aynı şeyleri yapmaktan sıkıldım çünkü.
Sizin adınıza üzüldüm çalışmayı istemediğiniz halde çalıştığınız için. Kolay bir şey degil gerçekten.çok sabır ve kolaylık diliyorum.
İnşallah bu ugraslarinizin karşılığını bolca alirsiniz.
Şimdi bazıları beni de taşlayacak belki ama düşüncemi yazmadan edemeyeceğim ,
Ben çalışmıyorum çalışmak istemezdim, tabiki bayanın bi mesleği olmalı önlisans mezunuyum bi mesleğim var ama bu mesleği çalışmak için yapmadım ben. Ben kadının evinde çocuklarıyla vakit geçirmesinin daha güzel olduğunun kanısındayım. Ama bu kadın çalışamaz gibi bi düşünce ile değil. Kadın annedir herşeyden önce ve bi çocuk büyürken en çok annesinin yanında olmaya muhtaçtır.annesi de ona. Bebek büyürken her anını anne görmeli hiç bir güzelliğini kaçırmamalı benim gözümde. belki maddi durumumuz çok şükür iyi olduğundan böyle düşünüyorum ihtiyacım olsa tabiki çalışırım , ama maddi olarak iyi olan bi ailede de kadının çalışmasına Gerek görmüyorum ben. Konu sahibinin de dediği gibi çalışan kadın daha çok zorluk yaşıyor hem ev hem iş hem çocuk bi arada götürmek çok zor olmalı . Ne kadar eşit denirse densin kadın yaratılış olarak daha naif daha zayıftır . Bu yüzden bu kadar yükün altında olması zor bi bayan için. Herkesin hayat görüşü ve durumu farklı bu çalışıp çalışmamam meselesi bi kalıp veya saygı göstergesi olmamalı . Evlilikte saygı meslek ile değil kişilik ve zihniyete bağlı olmalı .
Yarama tuz bastın arkadasım.daha dün tartıstık .camaşiri yerleştirmemisim.katlanmış camasiri yerine koyacaksın ne var.yataga yatarken üzerinde katlı camasır varsa ayagıyla yerlere devirir bir de onları.alayım koyayım dolaba bu camasırlar buraya kadar gelmiş zaten demez...adamvtam bir odun.yahu yetisemiyorum.ben yapıyorum o batırıyor.hiç temiz tutmaz bir yeri.bana hesap sorar.niye böyle niye söyle ne yaptın bugün niye yemek yapmadın gibi...
Valla hala sinirliyim.seytan diyor bosa rahat et! Hiç degilse temizledigim yer öyle temiz kalır.yani tamam seviyorsun kocam ama yani bu adamın lavabodaki sakalını ben temizlemek zorunda mıyım???üstelik yeni temizlik yapılmışken girer banyoya batırır lavaboyu...anlatsam roman olur.
Hic bir yararı yok adamın bana.hiç...hep kayınvalidem 3 oglu var.hicbirini alıştırmamıs.üstelik kendi de calısıyormus.3 oglanın bir de kocası peslerinde koşmaktan kadın cökmüş artık.65 yasında hala aynı.lütfen erkek cocuklarınıza ögretin ev ißlerini.onlar paşaysa milletin kızı da sultan!!4 yasındski kızıma üzülüyorum simdiden.benim kıyamadıgım kızım bi ev isi bilmem ne meselesinden stres yorgunluk cekecek diye...
ben de calısıyorum.paraysa ben de getiriyorum.bizim buralarda da kadın bulmak sıkıntı iste.
Allah daha da iyilik versin :)Dediğinize katılıyorum Allah'a şükür bizde kimseden birşey beklemiyoruz, durumumuz şükür şimdilik iyi geçinip gidiyoruz :)
Bu kadar güzel anlatılabilirdi muazzam tespitler tebrik ediyorum. Katılıyorum her ne kdr eşim evde yardımcı olmaya çalışsa da bi gariplik var çağımızda.Konuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
benim eşim bana ev işinde yardım etmez, yoruluyorum dediğimde " çık işten çalış diyen mi var ?" diyo, temizlikçi tutsam bi ton kavga ederiz, işimden hayatta çıkmam, evde boş oturmak için okumadım, e ben napayım a kızlar siz söyleyin?
Bu saydiklariniz eşitlik değil zaten
daha kadınlarımız
sosyal anlamda eşitligi saglamadan erkekler tarafından maddi olarak eşitlik bahanesiyle sömürüluyor
Çok doğru tam anlamıyla eşitlik değil erkeklerin kastettiği eşitlik adı altında sömürü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?