- 23 Ağustos 2016
- 5.861
- 3.700
- 93
- Konu Sahibi cancanguness
-
Sizden üstünlerdir belki ama ben benden üstün olduklarını düşünmüyorum aklı başında bir kadın olarak.Ben kadın erkek eşitliğine inanmıyorum ataerkil toplumda yaşıyoruz ve erkekler bir çok konuda bizden üstünler. Ataerkil toplumlarda evi geçindirmek erkeğin görevidir ve ev işleri de kadının işidir, sen evi geçindirmek için kocanın yükünü alıyosan kocan da ev işlerinde senin yükünü almak zorunda. Kadın evdeyse ve akşama kadar çalışan adama gel yardım et demek vijdana sığmaz ama kadın da çalışıyosa dışarıda çalış bi de evde çalış demek vijdana sığmaz. Ağlamayana meme yok söyleyin kocanıza.
Biri hukümet gadin mı dediÇalışmak güç sanırdım, ama hayat bana gösterdi ki değilmiş, burda çalışan çok esir kadın var mesela, ya da reelde tanıdığım...maaşını bilmeyen kendine çorap alamayan kadın var, iş arkadaşlarım var, ama aksine çalışmayıp hükümet gibi olan kadınlar var, hasılı iş fıtratta bitiyo hayatının hakimi ya sensin ya başkaları
Maalesef ki o gücü eşinizin eline veren sizsiniz ben şu an çalışmıyorum ev hanımıyım ama eşim ev işine de yardım eder kızımın bakımına da yardım eder sabah beni uyandırmaz kahvaltısını yapar sofrasını toplar gider erkeklere ne kadar yüz verirsen o kadar şımarır...kendi kazandığın parayla bir temizlikçi dahi tutamıyorsan bence ayrıl evinde çocuğunla ilgilen....Konuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
Biri hukümet gadin mı dedi
Aynen dediğin gibi şu adamları kafamıza çıkaran gene biziz maalesef
Aslanla boğanın fıkrasını bilirmisin bilmem AOK benimki bizi evde aslan bekliyor der hep o hesap
Valla canim bende kadini calismasi eve para getirmesine karsiyim medem evlenmissin esinin sorumlulugunu da bi zahmet kaldir ne demek kadin erkegin yükünü omuzlayacak erkek gel keyfim gel diyecek madem kadina bakamayacaksin ne diye evleniyor sunuz iyi dunya valla biz o zaman niye evleniyoruz ki
Siz bir erkeğin parasını harcamak için mi evlendiniz? Ne bu şimdi yani? Kadın erkek eşit olsun dedikçe bazı hemcinslerimin şu saçma sapan düşünceleri beni deli ediyor. Niye kendi şaram olsun,kendi birikimim olsun,kimseye bağlı olmayayım,bir erkeğe muhtaç olmayayım, hayat bu ne olacağı belli olmaz diye düşünmüyosunuz da böyle saçma sapan triplere giriyosunuz ki. Mantık mantık mantık. Sen cok avrupayi yasiyon be guzelimmmm ama gercek bu beni alam adam sorumlulugumuda almak zorunda zaten aliyor elimi sicak sudan soguk suyu koymuyor
He ya gorv dagilimi mantik diyon da acaba sende var mi tm o zaman erkek evi supursun sen yemek erkek tuvalet yikasin sen camlari sil cok sacma boyle yapacaklarin kadin evinde kalsa erkek calissa. Mantikli hanimEşiniz cins bir insan onu geçtim zaten de, sizde de hata var. En başından nasıl başlarsanız her şey öyle devam eder. Siz ne diye evin her işini kendinize görev olarak görüyosunuz ki? En başından bir görev dağılımı yapacaktınız. Sınırlarınızı çizecektiniz. Her erkeği biraz şekillendirmek gerek ne yazık ki.
IsikOlsun Peki yarın öbür gün alan adam sizden vazgeçerse, iade ederse aldığı yere ne olacak?[/
Ben oyle seyler dusnmem cunku yarini bosanma pilanlarila gecirmiyorum hem bizde bosanmak diye bi seyde yok canim
IsikOlsun bir de alıntı yapmayı becerseniz ne güzel olacak.
Sizde boşanma diye bir şey yoksa -umarım başınıza gelmez- aldatılır ya da şiddet görürseniz kırar dizinizi oturursunuz. Hayatın ne getireceği belli olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?