Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

hayalımdeki yasam tarzı evlenincee beraber yapılcak o temızlıkk o yemek

Kadın yine başkasını mutlu etmek ,takdirini almak için kendini hırpalıyor.

Kadın ne için var peki,çalışmak zorunda değil yemek temizlik emzirmek ona keza, hani dinimiz demişsin ya merak ettim ne yazıyo kadına dair
Arkadaş yanlış bir şey söylememiş aslında.
"Zorunda" değil evet.
Çalışmak "zorunda" değil.
Ev işi zaten modern zamanda da dine göre de kadının değil ev halkının veya başka bir çalışanın görevi.
Emzirmek eğer süt anne varsa yine bir "zorundalık" değil.
Çocuklarıyla ve eşiyle ilgilenmek, çocuklarına güzel ahlak vermek "zorunda".
Amacın bunu erkeğin bu şekilde kabullenmesi olduğunu zannediyorum.
Zorundayı tırnak içine alıp durdum ama bunlar yapmasın anlamına gelmediği için aldım.
Tabii bunun arkasına sığınıp çalışmam, yapmam, etmem demek vicdana sığmaz.

Karşılıklı sevgi ve iyi niyet olduktan sonra bunların konu edilmesi bile gereksiz.
Ev hanımı olan bir insanın eşine yemek hazırlaması ve kıyafetlerini ütülemesi bir mecburiyet olmanın ötesinde de severek yapması gereken şeyler diye düşünüyorum. Zaten öyle hissetmediğin bir adamla da evlenilmez.O işten yorgun argın geldiğinde önüne iki kap yemeği koymaya, pantolonunu ütülemeye mecbur değilim demeye utanırım. Gönlüm el vermez.
Hele iki ay ütüsüz pantolanla gezdirmek bana çok ters ben yapamıyorsam kendine yaptırırım ya da yardımcı bayan tutarım ama ütüsüz gezdirmem.
Ayrıca bebek emzirmek zorunda değil deniyor da bu ben psikolojisi normal olup da bebeğini emzirmek istemeyen bir kadına rastlamadım henüz çok ütopik geliyor bana. Bu meseleyi araştırın. Bazı şeyler kültürel bağlamından çıkartılmamalı.
Böyle iş anlaşması gibi bir evlilik tuhaf geliyor bana.Gerçekçi bulmuyorum.

Bu konuyu okuyunca İclal Aydın'ın "Yağmur" şiiri geldi aklıma mutlaka dinleyin,duygularınıza tercüman olmuş gibi

Siz böyle bir eşe sahipseniz, işten çıkıp evde otursanız bu sefer evde oturup para yiyor diye her fırsatta ezmeye çalışır sizi. Eşiniz karşısındaki insanın ne hissettiğine pek önem vermiyor sanırım. Anlayışlı biri değil, nasıl yontarsınız bilemiyorum.

Anlayışsız bir koca varken, kocana ne yüz verdin o sana bakmak zorunda çık işten deme cürretini bulan kadınlara da hayret ediyorum. Daha çok ezilsin diye mi veriyorsunuz bu aklı.

Sizin yaşadığınız sorun kadın erkek eşitliği meselesi ya da bununla alakalı bir konu değil ki. Zaten anlattığınız meselede kadın ve erkek eşit değil. Size bariz daha fazla yük binmiş. Kadın erkek eşitliğinden anladığınız tek şey kadının da iş hayatında olması galiba. Çünkü siz zaten eşit değilsiniz bu anlattıklarınızda. Sorun tamamen kocanızın bencil olması ve sizi hiç düşünmemesi. Biz böyle erkeklerin soyu tükensin istiyoruz, bu kafalar değişsin istiyoruz, kendini serip çalışan karısından yemek bekleyen, eve gelen hizmetçiye bile laf eden heriflerin artık bu dünyada tükenmesini istiyoruz ama sizin gibiler onlarla evlenip bir de çoluk çocuk yapıyorlar. Yarın öbür gün sizin kızınız olursa aynı konudan o da şikayetçi olabilir. Nesli tükenmeli bunların ya evlenmeyin şöyle adamlarla.

Kiz nersen bilsin bu adamin boyle biri olduguni.meyve sebzemiki kokayip alsin.zaten erkeklerin cogu evlenmeden once kendi gibi davranmiyo.kopruyu gcene kadar hesabi.

Bu durumda olan bayanlarin tavrini koymasi lazim. Cocuk bakimi ev isi yemek ve is hayati hepsini bir insan nasil kaldirir Allah askina. Esinizi bu kadar da dusunmeyin artik. Kavgadan gurultuden korkuyorsaniz da birakin olsun o kavgalar. Bunun icin bosanacak degil ya. Sonra kadinlar erken cokuyor karim saldi kendini adamin gozu disariya kayarsa suclu yine siz

Birinde pembe digerinde mavi kimlik oldugu surecede hicbirzaman esit olmayacaklar zaten emin olun.

Eşitlik yok sizde. Eşitlik sadece kadınla erkeğin çalışması değil, iş bölümü de yapabilmek. Eğer kadın da erkek de çalışıyorsa, evin/çocukların yükü ve sorumluluğu bölüşülmelidir. Örneğin siz yemek yapıyorsanız eşiniz sofra kurmalı ya da bulaşıkları makineye yerleştirmeli. Bir gün çocuğunuzu siz okuldan alıyorsanız bir sonraki gün eşiniz almalı ki siz de o gün rahatça kuaföre gidin ya da başka işlerinizi halledin mesela. Ama sizin ailenizde hala ataerkil düzen hakim. Öncelikle eşinizin bakış açısını değiştirin, sizin paranızla yaptığınız şeylere karışmasını engelleyin ve iş bölümü yapın. Biraz diş göstermenin zamanı gelmiş.

bende bundan çok yakındım ve işten ayrıldım tedaviler vs. çocuğum yok tabi ama çocuk sahibi olmak istiyordum bu süreçte çalışmak istemiyordum çocuğuma da kendim bakmak istiyordum çocuğum belli bir yaşa geldiğinde çalışma isteğim tabi ki var ama şimdilerde aynısını eşime söyledim. işe geri döndüğümde evde yemek yapmamı bekleme artık o devirler bitti. herşey ortak yapılacak temizlik yemek vs. ortaklaşa madem hayat müşterek .aslında bu kadar sinirlenmemin sebebi eşimin arkadaşı sürekli sen ne zaman işe dönüyorsun diye sorup duruyordu ve ben öyle çok sinirleniyordum ki kırmayım diyorum yok olmuyor anlamıyor ne yapsam. eşime o benim karım seni ilgilendirmez neden demiyorsun diye sinirlenirken artık birgün tepem attı çalışmak mı tamam ama çocuk yapmamı bekleme çünkü sorunlu yaşıyorum gebeliklerimi sürekli hastane rapor bunu hiçbir iş yeri kaldırmaz üstelik baktıracağım kimsede yokken olması mümkünde değil. çalışırken bende çok yoruluyorum aynı evde yaşıyorsak herşeyide ortak yapmalıyız artık dedim. o da tabi bana kadın tutarız ben yapamam dedi. valla ne rahat hayat. ben tek başıma yaparken oluyordu ama ortak lafı bile kadın tuturmaya yetiyor anlıycağın

Yurt dışında kadın erkek beraber çalışıyor ama ev işlerini beraber hallediyorlar bebeklerine sırayla bakıyorlar
Kadın da erkek de çalışırken nerde bu yemek diye bagirilmiyor kadınlara
Bizim modernliğimiz bu kadar
Çalış üstüne maaşını kocanin eline say üstüne evin her işini yap

Komidin bile çekemem demiş ben hoşlanmadım anlatım tarzından

Kadın hassastır de temizlik yapmak kadına iyi gelir de kodlarımız böyle de, iş hayatı yıpratır de.
Kadın evde çocuklarıyla ilgilenmekten, günlerde pasta börek yemekten anlar, hoşlanır doğası böyle de.
Sonra da tepkim kadınlara yasak koyan, hak vermeyen erkeklere de.
Zaten baştan zayıf olduğunuzu kabul ederek, erkekten hak talep edecek hale getiriyorsunuz kadınları, sonra eziyorlar, ben bu zihniyeti okudukça daha çok sinirleniyorum ya kusura bakmayın da.
Bir de ben kocam beni çalışmaya mecbur etmiyor ne güzel diye sevinmem.
Bu da bana çok acizlik geliyor ne münasebet, birbirimizden izin almak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…