- 25 Aralık 2014
- 8.231
- 27.863
- 748
- Konu Sahibi cancanguness
-
Ben çocuk doğurmuyorum.
Temizlik de yapmıyorum pek hele tatil günümde dinleneceğim yerde hayatta temizlik yapmam.
Canım yemek yapmak istemezse eşim menemen yapar,yumurta kırar, bir yerlere gideriz vs.
Gece mutfağı toplamadan yatmam gibi takıntılarım yoktur, uykum geldiyse direk yatarım yemekleri eşim kaldırır.
Camları o siler, perdeleri yıkayıp asar.
Öyle çok temiz olsun takıntılarımız da yok, olsaydı da beğenmeyen kendi yapsın derdim.
Müslüman kadın, Hz. Peygamber sallallahü aleyhi ve sellem zamanından beri kocasının yanında ve yardımında olmuş, onun yemeğini pişirmiş, çamaşırını yıkamış ve ev işlerini yapmıştır. şüphesiz bu işleri gene de yapacaktır. Ancak koca, karısının bunları yapmak ------
zorunda olmadığını ----
bilirse her defasında ona teşekkür eder ve onu onurlandıracak davranışlarda bulunur. Ev işlerinin istenilen biçimde yapılamaması huzursuzluk sebebi olmaz.. Yaptığı şeylerin takdir edildiğini gören kadın bunları kendisi için bir zevk ve mutluluğunun parçası olarak değerlendirir. Koca bilir ki, eşim; anneme, babama ve akrabamdan her hangi birine karşı hukukî bir sorumluluk taşımamaktadır. Onu bu gibi konularda zorlayamam. O zaman karısı, annesiyle birlikte kalmak istemediği taktirde bu bir sorun olmaz. Kayınvalide ve kayınpeder de, gelinlerinin kendilerine hizmet etmek zorunda olmadığını bilince onun gösterdiği her iyi davranışı takdir eder, bir bardak su bile verse bundan dolayı ona teşekkür ederler. Her insan gibi gelin hanım da kıymetinin bilinmesinden mutlu olur ve kocasının akrabasına karşı iyi davranışlar içinde bulunur. Böylece aileler ihtiyaç duydukları mutluluk ve huzura kavuşurlar. Mutluluk ve başarı Allah'ın bir lutfudur.
Alıntıdır.
Arkadaş yanlış bir şey söylememiş aslında.Kadın ne için var peki,çalışmak zorunda değil yemek temizlik emzirmek ona keza, hani dinimiz demişsin ya merak ettim ne yazıyo kadına dair
Allahım iyiki çalışmıyorum.
Ev işi de yapmak zorunda değiliz valla iki üç ay ütüsüz pantolonları giydirdim adama gık demeye hakkı yok kadın isterse yapar istemiyorsa yapmaz. dinimiz de de söylüyo temizlik yemek kadının mecburiyeti değil hatta çocuğu emzirmek bile ama sevap için Allah rızası için isterse yaparsa derecesi artırır. O zaman adam onu el üstünde tutmalı. Hiç kendimi kasamam 7/24 temizlik yemek ütü çocuk için gelmedim bu dünyaya benim de keyiflerim var ben de insanım. Çalıştırmıyor sa da bakmak herşeyimizi karşılamak zorunda.
Kusura bakmayın ama ailemiz çok mutlu bi sıkıntımız da Yok maşallah kaç senedir
Bu konuyu okuyunca İclal Aydın'ın "Yağmur" şiiri geldi aklıma mutlaka dinleyin,duygularınıza tercüman olmuş gibi
Kiz nersen bilsin bu adamin boyle biri olduguni.meyve sebzemiki kokayip alsin.zaten erkeklerin cogu evlenmeden once kendi gibi davranmiyo.kopruyu gcene kadar hesabi.Sizin yaşadığınız sorun kadın erkek eşitliği meselesi ya da bununla alakalı bir konu değil ki. Zaten anlattığınız meselede kadın ve erkek eşit değil. Size bariz daha fazla yük binmiş. Kadın erkek eşitliğinden anladığınız tek şey kadının da iş hayatında olması galiba. Çünkü siz zaten eşit değilsiniz bu anlattıklarınızda. Sorun tamamen kocanızın bencil olması ve sizi hiç düşünmemesi. Biz böyle erkeklerin soyu tükensin istiyoruz, bu kafalar değişsin istiyoruz, kendini serip çalışan karısından yemek bekleyen, eve gelen hizmetçiye bile laf eden heriflerin artık bu dünyada tükenmesini istiyoruz ama sizin gibiler onlarla evlenip bir de çoluk çocuk yapıyorlar. Yarın öbür gün sizin kızınız olursa aynı konudan o da şikayetçi olabilir. Nesli tükenmeli bunların ya evlenmeyin şöyle adamlarla.
bende bundan çok yakındım ve işten ayrıldım tedaviler vs. çocuğum yok tabi ama çocuk sahibi olmak istiyordum bu süreçte çalışmak istemiyordum çocuğuma da kendim bakmak istiyordum çocuğum belli bir yaşa geldiğinde çalışma isteğim tabi ki var ama şimdilerde aynısını eşime söyledim. işe geri döndüğümde evde yemek yapmamı bekleme artık o devirler bitti. herşey ortak yapılacak temizlik yemek vs. ortaklaşa madem hayat müşterek .aslında bu kadar sinirlenmemin sebebi eşimin arkadaşı sürekli sen ne zaman işe dönüyorsun diye sorup duruyordu ve ben öyle çok sinirleniyordum ki kırmayım diyorum yok olmuyor anlamıyor ne yapsam. eşime o benim karım seni ilgilendirmez neden demiyorsun diye sinirlenirken artık birgün tepem attı çalışmak mı tamam ama çocuk yapmamı bekleme çünkü sorunlu yaşıyorum gebeliklerimi sürekli hastane rapor bunu hiçbir iş yeri kaldırmaz üstelik baktıracağım kimsede yokken olması mümkünde değil. çalışırken bende çok yoruluyorum aynı evde yaşıyorsak herşeyide ortak yapmalıyız artık dedim. o da tabi bana kadın tutarız ben yapamam dedi. valla ne rahat hayat. ben tek başıma yaparken oluyordu ama ortak lafı bile kadın tuturmaya yetiyor anlıycağınKonuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
Yurt dışında kadın erkek beraber çalışıyor ama ev işlerini beraber hallediyorlar bebeklerine sırayla bakıyorlarEşitlik değil bu saydıkların adaletsizlik.. Ya sana ev işlerinde yardımcı olacak ya da yardımcı tutacak ha hiç birine yanaşmıyo mu o zaman sana eşin bakmak zorunda sen çalışıp ona maddi destekte bulunmak zorunda değilsin çalışmak istemediğini söylersin kocana o da anlayışla karşılamak zorunda..
Arkadaş yanlış bir şey söylememiş aslında.
"Zorunda" değil evet.
Çalışmak "zorunda" değil.
Ev işi zaten modern zamanda da dine göre de kadının değil ev halkının veya başka bir çalışanın görevi.
Emzirmek eğer süt anne varsa yine bir "zorundalık" değil.
Çocuklarıyla ve eşiyle ilgilenmek, çocuklarına güzel ahlak vermek "zorunda".
Amacın bunu erkeğin bu şekilde kabullenmesi olduğunu zannediyorum.
Zorundayı tırnak içine alıp durdum ama bunlar yapmasın anlamına gelmediği için aldım.
Tabii bunun arkasına sığınıp çalışmam, yapmam, etmem demek vicdana sığmaz.
Kadın hassastır de temizlik yapmak kadına iyi gelir de kodlarımız böyle de, iş hayatı yıpratır de.Kesinlikle size katiliyorum bende calistim ve elbette calissin kadinlar, benim tepkim kadinlara yasaklar koyan erkeklere kadina hak vermeyen erkeklere . Fakat oyle bir hale geldiki kizlar okusun cumlesini biz yanlis anladik elbette okuyalim kadin kendini mutlaka gelistrsin okusun hertirli basarili olsun ama calismak istemiyorsa calismasin arkadas. Kulturli olmakla calismak ayri bisey. Bir evin isi kolaymi yemegi camasiri bulasigi uzerine cocuklar es. Uzerine is, vede is stresi. Kadin hasas ve duygusal yaratilmis erkege gore daha nazik oyuzden is hayati kadini yipratiyor . Kadinin yeri bana gore evi. Ha bu demek degilki kadin evden disari cikmamali vs kesinlikle boyle algilanmasin ama kadin boyle mutlu bence. Coxuklariyla ilgilensin evini temizlesin ki bence temixlik yapmak kadina iyi geliyor hangi erkek bundan zevk alirki yani kadinlar bu kodla yaratilmis. Gezsin arkadaslariyla gunler yapsin pastalar borekler bence boyle. Ama malesef kadinlar is es cocuk ve ev isleri ile gunumuzde kolelik gibi. Birde es destek degilse degmeyin kadinlara. Kadinlarimiz okusun ama erkekler bunu mecbur kilmasin kadin ustesinden geliyirsa calissin yoksa evi onu gayet mutlu eder.
Çok iyi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?