- 23 Ağustos 2016
- 5.861
- 3.700
- 93
- Konu Sahibi cancanguness
-
Valla canim bende kadini calismasi eve para getirmesine karsiyim medem evlenmissin esinin sorumlulugunu da bi zahmet kaldir ne demek kadin erkegin yükünü omuzlayacak erkek gel keyfim gel diyecek madem kadina bakamayacaksin ne diye evleniyor sunuz iyi dunya valla biz o zaman niye evleniyoruz ki
Ben esim köyün imami dini konularda cok hassa 3 yildir evliyiz bana karsi tek bi kotu soz soylememis onun icin bu kadar emin konusiyom canim
sen çok iyisin maşallah ben suan hamıleım dogum gerceklestıkten sonra iş ev cocuk nasıl olcak diye sımdıden kara kara dusunuyorum ama yınede esitiz hepımız senın esın bıraz sana yardımcı olsaymısKonuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
kk da bi üye yazmıştı; daha rahat yaşamak için çalışıyorum o yüzden her hafta eve kadın alıyorum işleri yapıyor vs diye. çok mantıklı geldi. evet çalışıyorum. eşimle maaşım arasında 300-400tl fark var. hesabımız bir. ev alalım araba alalım diye krediler bebeğin bakım parası derken ayda 5 bin ödeme yapıyoruz. kalanıyla geçiniyoruz. ve ben bundan temizlik için para ayıramıyorum. hafta sonu ev işi bebekle ilgilen yemek yap derken gezmeye bile fırsat ayıramıyorum. ayırsam da dinlenmek istiyorum diyip biryere gitmediğim bile oluyor.
eee ne oldu şimdi?? ortalama 3bin maaş alıyorum. daha rahat yaşamak için çalışıyorum ama rahat mıyım? hayır....
Lkusura bakmayin ben yarin evlensem ertesi gun bosanma pilanni yapmiuorum zaten bu evliliklerde boyle yurumuyor hem ne alaka ben sabah temizlik yapacam aksam yemek yapacam esimde eve bi ekmekmi getiremeyecek ne sacma dusunceler eger ben calissam yuvan huzursuz olur kal sen sunu yap ben bunu sonra tartisma sonra bosanma hem sanki annalariniz babanizn parasını yemiyor evlilikten senli benli olunca zaten yurumezbu ülke ne imamlar gördü. bence bu tür şeylerin arkasına saklanmayın.
bu arada değil 3 yıl 30 yıl sonra bile çok çok değişen adamlar biliyorum. bu kadar kesin konuşmanız komik.
bu ülke ne imamlar gördü. bence bu tür şeylerin arkasına saklanmayın.
bu arada değil 3 yıl 30 yıl sonra bile çok çok değişen adamlar biliyorum. bu kadar kesin konuşmanız komik.
Canim komik olan bi sey yok allah sukur esim bana o guveni verdi ben esime kesinlikle guveniyorum esine guvenmeyenlerin problemleri beni ilgilendirmez ama su konuda. Haklisin bu ulke ne imamamlar gördü dinle alakasi olmamyan ama herkes ani diye bi sey yok canmmmbu ülke ne imamlar gördü. bence bu tür şeylerin arkasına saklanmayın.
eşim yardımcı olmasa çok feci olur zaten ama genelde tam tersi oluyor o bebeğe bakıyor ben yemek yapıyorum.eşin yemek yapsın sen bebeğe bak ya da tam tersi, çalışmasan daha rahat mı yaşayacaksın peki bir de o açıdan bak, cevabın evetse işten çık, herkesin arabası olacak diye bişey yok, bak biz iki memuruz ev kredisi varken araba işine girmiyoruz ki birikmiş paramız olmasına rağmen, üstüne kredi çekmek gerekecek ne gerek var diyoruz, insanlar biraz da kendileri giriyolar bu çarka, ev alındı araba, araba alındı yazlık şu bu gibi
Size cok yazik isinize gelince nasilda konulari saptiriyonuz hem dinen de erkek kadin estit olamaz benim fikrimde boyle calisma kardesim esimin aldigi sunun surasi 2000 tl kirasi osu busu tabi yetmiyor ama esim eve gelince de rahat etsin ne yapayim dunya malini egerki esim evde kadin gibi calidacaksa sicak bi kap yemek yiyemeyecekse ayaklarini yikamayacaksam bunun cagdaslasmayla bi alakasi yok. Siz calisn benim calisan kadinlara saygim var ama calisacaksaniz esinizi kadinlasyirmayayinEsiniz tek maasla yetisiyor sanirim eve ki boylecrahat yaziyorsunuz. Biz 2 kidi zor yetiyoruz ayrica yarin 2 emekli oldugunda cocugumuzu cok daha rahat okutup evlendiririz. Evde oturup evi temizleyip para kazanilmiyor malesef. Ayrica bayanlarin cagdaslasmasi lazim erkeklerden kendinizi niye farkli kiliyordunuz yaratilis geregi gun erkege merhamet vb kadina verilmis dogru. Bu demek degilki hayatin yuku kadinin ustune binsin. Size evinizde esinizle mutluluklsr unutmayin dusmez kalkmaz Allahtir. Calisan bayanlari begenmiyorsunuz ama yarin obur gun esiniz bosamasa da vefat eder vb durumlarda ne yapmayi dusunuyorsunuz cocuklariniza uvey baba mi anne evinde siginti gibi yasamak mi malum is tecrubeniz olmicak is bulamicaksiniz. Begenmediginiz calisan bayanlar her turlu yeterler cocuklarina
Size cok yazik isinize gelince nasilda konulari saptiriyonuz hem dinen de erkek kadin estit olamaz benim fikrimde boyle calisma kardesim esimin aldigi sunun surasi 2000 tl kirasi osu busu tabi yetmiyor ama esim eve gelince de rahat etsin ne yapayim dunya malini egerki esim evde kadin gibi calidacaksa sicak bi kap yemek yiyemeyecekse ayaklarini yikamayacaksam bunun cagdaslasmayla bi alakasi yok. Siz calisn benim calisan kadinlara saygim var ama calisacaksaniz esinizi kadinlasyirmayayin
Size cok yazik isinize gelince nasilda konulari saptiriyonuz hem dinen de erkek kadin estit olamaz benim fikrimde boyle calisma kardesim esimin aldigi sunun surasi 2000 tl kirasi osu busu tabi yetmiyor ama esim eve gelince de rahat etsin ne yapayim dunya malini egerki esim evde kadin gibi calidacaksa sicak bi kap yemek yiyemeyecekse ayaklarini yikamayacaksam bunun cagdaslasmayla bi alakasi yok. Siz calisn benim calisan kadinlara saygim var ama calisacaksaniz esinizi kadinlasyirmayayin
ev işinin kadın işi olduğunu kim söyledi?
bir sürü erkek var ev işi yaparlar onlar kadınlaşmış mı oluyor?
ya da erkek bekar olsa yalnız yaşasa kadınlaşmış mı olacak?
herkes sizin gibi kocasına köle olmak zorunda mı bir de bunu zorunluluk gibi anlatıyorsunuz yazık..
olay basit. kadın ve erkek çalışıyorsa ev işleri ortak yapılacak.
ev işi ortak yaşanan alanın işidir kadını erkeği yok.
Sen eşinin ayaklarını mı yıkıyorsun. Ayrıca bizim evde en az üç gün yemeği, ağır temizliği eşim yapar. Geri kalanı ben yaparım. Şimdi eşim kadın mı oldu ne alaka. Çıkın şu kalıplarınızdan ya erkekleri amma yüceltiyosunuz. Biraz çağa uyum sağlayınSize cok yazik isinize gelince nasilda konulari saptiriyonuz hem dinen de erkek kadin estit olamaz benim fikrimde boyle calisma kardesim esimin aldigi sunun surasi 2000 tl kirasi osu busu tabi yetmiyor ama esim eve gelince de rahat etsin ne yapayim dunya malini egerki esim evde kadin gibi calidacaksa sicak bi kap yemek yiyemeyecekse ayaklarini yikamayacaksam bunun cagdaslasmayla bi alakasi yok. Siz calisn benim calisan kadinlara saygim var ama calisacaksaniz esinizi kadinlasyirmayayin
Ayaklarını siz mi yıkıyorsunuz gerçektenSize cok yazik isinize gelince nasilda konulari saptiriyonuz hem dinen de erkek kadin estit olamaz benim fikrimde boyle calisma kardesim esimin aldigi sunun surasi 2000 tl kirasi osu busu tabi yetmiyor ama esim eve gelince de rahat etsin ne yapayim dunya malini egerki esim evde kadin gibi calidacaksa sicak bi kap yemek yiyemeyecekse ayaklarini yikamayacaksam bunun cagdaslasmayla bi alakasi yok. Siz calisn benim calisan kadinlara saygim var ama calisacaksaniz esinizi kadinlasyirmayayin
Noktası virgülüne katılıyorum.Kullanılıyoruz.Kadın eve para getirmeye yükümlü maaşını kocasına olduğu gibi vermeye yukümlü(kendi kocasınınkini alamaz) ama yine ev işlerine deKonuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
yazik yazik valla ne diyim allah yardimciniz olsun ama dusunce saygi azkadınlaşmakla ne ilgisi var yahu, sen doya doya yıka eşinin ayaklarını te Allahım, dışarda çalışan kadın erkekleşmediği gibi ev süpürdü diye de kadınlaşmaz bi erkek, ha senin kocandan şüphen vardır meyli vardır bilemem o sizin özeliniz
yazik yazik valla ne diyim allah yardimciniz olsun ama dusunce saygi az
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?