Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

Ne güzel Allah ağzınızın tadını kaçırmasın ama ne gerek var şimdi bunları yazmaya
Kadıncağız zaten gergin belli ki bu durumdan da mutsuz nispet yapar gibi bunları yazmanız ne kadar doğru sizce?

İyi de butun bunlari yapan sensin. Yapma. Ben de calisiyorum ve evdeki sorumluluğumuzun da esimle eşit. Aman kocam da kocaman derse bir kadim iste ayni yazdigin gibi evde modern köleye dönüşür. Hic istemezdim 20 yasinda evlenip iki çocuk dogurup, gün gün gezip bombos bir kadin olmayi. Okudum, calisiyorum, uretiyorum, günün birinde yapayalniz kalsam bile ayakta kalirim çok da mutluyum. O senin bahsettigin eski kadinlarin kaci gerçekten mutlu olduğu için evliliklerine devam ediyordu. Te dayagini, koçan disarilarda Fink at sin, onun izni olmadan anani bile göreme... Bu mu eşitlik. Hoş burada calistigi halde ayni sorunları yasayan kadınlar da var ama bu tamamen kafa yapisiyla ilgili. Artik kadinlarimizin kafalarini değiştirmeleri gerekiyor. Daha doğarken köle ruhlu yetiştirilmeye basliyoruz. Ben kendinden küçük erkek kardeşine hizmet etmeye zorlanan kiz çocukları görüyorum. Ve yine tabii ki is yine biz kadınlarda bitiyor. Biz ogullarimizi ve kizlarimizi düzgün yetistirirsek gelecek nesiller daha rahat olur en azindan.

Sunu da soyluyeyim her yere her ise yetismemek gerek. Biraz hatayi kadinda da buluyorum.yetisemediginde yada yapmak istemediginde esinden yardim al.mesela gecen hafta esimin is kiyafetlerini utulemedim.utu masasinin ustune koydum.canim ben utunu yapamiyacagim zamanim yok tamam ben yaparim dedi tam bir hafta oyle durdu kiyafet baktim bi gece utuluyor.bu anin fotosunu cekmem lazim 4.5 senedir ilk defa utu yapiyorsun dedim guluyor.eger ben yapsayfim yine yapmayacakti.ben bir cesit yemek yapiyorum cesit cesit hazirlamiyorum.ben esimden yardim istedigimde ucundan tutar isin.dun aksam yogundum.kizi banyo ettirdik.mutfakta bulasik yarim kaldi onlari durlamis camasiri asmis falan mutlu oldum belli degilmi benim yoruldum gel yap demeye gerek yok yani.anlamiyorsa is biyuracaksin.

Bu anlattıklarınız eşitlik değil ki... ben bu dediklerinizin hepsini hayatta yapmam sanırım o yüzden bekarım hala:)) hayat sizin için çekilmez hale gelmiş biraz nefes almanız lazım. Tüm sorumlulukları üzerinize almayın yapamıyorum yoruluyorum deyin. Karşınıza alıp eşinizi konuşun hatta birçok şey malesef toplum yüzünden sizin göreviniz gibi olmuş.
Öyle değil çalışmayan eşlere bile kocaları yardım ediyor. Alıştırmışsınız eşinizi

Valla cnm kusura bakmada eşin baya öküzmüş eşitlik dediğin bu değilki bizde eşimle çalışıyoruz ben ondan erken geldiğim için yemeği yaparım oda sonrasında mutfağı temizler hafta sonuda beraber evi temizleriz olması gerekende bu eşinle konuş ya yardım edicek yada temizlikçiye karışmıcak sanada yazık.

keşke bunları yazmasaydınız
bu konu sahibini daha çok üzer

Eşiniz herkes çalışıyor diyormuş ya ben çalışmıyorum örnek verebilirsiniz eşinize, hem de çocuğum yok sırf keyfi çalışmıyorum, öğretmendim evlenince bıraktım. Neden çünkü etrafımda tam da sizin anlattığınız gibi örnekleri çok gördüğüm için. Erkekleri bu rahatlığa yıllardır kadınlar alıştırmış, sanırım cumhuriyet devrimlerinin en yanlış anlaşılanı da şu kadının kendi ayakları üzerinde durması mevzusu, tamam dursun da köle olmasın bir zahmet. Ben eşime çalışamam evlilikle yürütemem dedim o da kabul etti, çünkü kabul edecek birini aradım 30 um da evlendim bunları baştan konuştum. Yoksa hem çalışsın hem evi çekip çevirsin oh ne ala herkes ister öyle birini evde. Evde mutlu huzurlu fit bakımlı sana ilgili bir kadın istiyorsan benim olayım bu dedim. 3 yıldır da her istediğimi yapar temizliğe yardım dahil. Ben de öyle alıştırsaydım öyle devam ederdi yaptıklarım minnet sebebi değil vazifem olurdu. Ben daha henüz markette bile gitmedim çünkü bu tarz işleri erkeğin görevi olarak empoze ettim en başta. Ama ben de onun yaptiklarini karşılıksız bırakmam , o bir zorluk çekiyorsa bir zorluk da ben cekeyim şeklinde değil daha kadınsal yollarla mutlu ederim onu (ben de o yolla mutlu olurum çünkü sevdiğim adam bunu vazife gibi yapmam). çünkü diğer türlüsü kadının erkeklesmesine sebep oluyor dikkat ederseniz o şekilde devam eden evliliklerde erkek çok daha vasifsiz başka bir kadına gidiyor bir süre sonra neden çünkü evdeki erkek arkadaşı gibi gelmeye başlıyor.

Şuan hala cıddı bır kesım calısmıyor ama gercekten cıddı bır topluluk bu

Ben ıse calısıyorum bana temızlıkcı gelıyor hemde her hafta. Ona rafmen gundelık ısler bıle benı yoruyor

süper kadın olmaya çalışmıcaksınız arkadaşlar, arkadaş az yazmış daha bunun eş dost akraba eylemesi var, kaynananın gözüne bakcaksın ağzına laf vermiceksin gerginliği vs, kendi ailen var, aman iyi evlat olayım koşturması, herkesle ilgilen herkese yetiş derken kadınlar hasta oluyor işte, çoğu hastalığın altında psikolojik sebepler yatıyor bence

yalnız ben özellikle bdvde de bunu gözlemliyorum bununla gurur duyan kadında çok, yani heryere herşeye yetişip, diğer kadınlara nispet olsun diye mi gurur duyuyorlar yoksa gerçekten bu süper kadın sendromundan memnunlar mı, ya da stockholm sedromu mu, belki de başka çarem yok bari gurur duyayım diyorlar

Kusura bakma ama çüşşşş yani ,kocana çüşşşş 37. haftandasın ve işten ayrılman gözüne batıyo , kızım ne işin var senin orda yat evde bırak gitsin gitsin gelsin

Erkekler ogrenebilen varliklar ama biraz caba sarf etmen gerekiyor hele ki annesi elini ise surdurmediyse o yasina kdr dişini sıkıp uzun bir eğitim surecine baslicaksin nasil alistirirsan oyle de gider. Yavas yavas yuklendigin sorumluluklari birakmaya baslamalisin bence ev biraz daginik kalsin utuler yapilmayiversin esinin dolabi karman corman oluversin sonrasinda isin daha kolay olur isteklerini yaptırmada..

kadın kadının en büyük düşmanı ben onu bunu bilmem ..benim eşimde evde bana çok yardımcı olur çocukları okula o hazırlayıp gönderir saçlarını yapar kahvaltılarını hazırlar vs ama bu bayan arkadaşlarım tarafından benim eksikliğim olarak eleştiriliyor sen ne iş yapıyorsun gibi saçma sapan şeyler söylüyorlar hani eşitliği savunuyoruz nerde daha kadın kadını anlamıyorki erkekleri hiç saymıyorum bile eşine yardım eden erkeğe nasıl gözle bakıyorlar..birde çalışma ortamında olan bayanlar en iyi onların anlaması lazım ama kendi hemcinslerimiz hemen bizim bir eksikliğimiz kusurumuzmuş gibi gösteriyorlar eşlerimizin bize yardım etmesini... ne yapayım yani ben sabah 6da evden çıkıyorum çocuklarım 9da servise biniyor idare edin madem beni 10 a kadar ben çocuklarımı hazırlayıp ben göndereyim okula o zaman

az önce okudun yazmışsınız ya
37 ye kadar çalışıp bırakacağıma bozuluyor diye
o nedemek ya o ? ne diyor size
eve para falan vermeyeceksiniz bu gibi durumlarda
olmuyor falan demeyin lütfen
bu arada inşallah maaş kartınız eşinizde durmuyordur

kızcagız siz kocanızı övün diye konu açmamış, kendi sıkıntısı için açmış konuyu.

2 mesajını alıntılama gereği duydum.
Eşin tam anlamıyla bencilin biri.
Sen ona göre daima yetersizsin ve sürekli onu memnun etmek zorundasın.
Yalnız onu böyle alıştırdığın için bu özelliğini değiştirmen zor.
Çocuk doğduktan sonra daha da bencilleşen bir egoist ile evli olacaksın farkında mısın bilmiyorum.
Adamın eşitlikten kastı sana hizmetçilik yaptırması ve paranı sömürmesi.
Madem eşitlik var, yemek de yapacak bulaşık da yıkayacak yerleri de süpürecek.
Ha, yapmıyorum yorgunum derse alacağın yardımcıya da ses etmeyecek.

Biz çalışan kadınlar önce şu eşin yardım etmiyor cümlesini bırakalım. Eşlerinize asla bana yardım et demeyin. Sanıyolar ki ev işleri çocuk işleri bize zimmetli. Onlar da çok ıyıler de bizim işlermizi hafifletiyorlar. Yok böyle dünya. Kadın çalışıyorsa, erkek en başta çalışan bir kadın istiyorsa hele hele o ev işlerini sakın üstünüze almayın. Ev işleri yarı yarıyadır. Makineyi ben dolduruyosam sen boşaltırsın. Ev süpürmek sana silmek bana ait yemekleri yapıyosam eşyaları sen ütüle kaldır gibi oturup iş bölümü yapılmalı. Yardım değil. İş bölümü. Bilinçaltlarına yardım kelimesini sokmayalım.

Bazı kayınvalideler de buldular eşeği. Çalışan kadın adayışındalar oğuluşlarını evlendirirken. Oğuluşları ev işi yapmasın. Oldu gözlerim doldu.

Erkekleri nasıl alıştırırsan öyle gider. Adamakıllı karşına al net net konuş. Bundan ala işkence olmaz. Kölesi miymişsin. İnsan karısına bunu reva görüyor, üzülmüyor ise sevmiyor kullanıyordur.

Konu farklı eşinizin mükemmel olması ne alaka :) biri dert anlatırken olduğu yerden ay benim kocam da boyle diyenler dertle hiç bagdaştıramam zaten bence bu karşı tarafı daha da üzer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…