- 31 Ekim 2013
- 21.658
- 72.854
- 798
- 41
- Konu Sahibi cancanguness
-
Ne güzel Allah ağzınızın tadını kaçırmasın ama ne gerek var şimdi bunları yazmayaEsimin ne kadar guzel bir insan oldugunu suan daha iyi anliyorum calisiyorum ve hamileyim ama gece calisir isten gelir kahvalti hazirlayip beni uyandirir yeriz birlikte. Gunduz ise gidiyorsam tam aksi aksam yemegini ben yaparim. Yerleri supurur siler tozlari alir tuvaletleri yikar. Bende bulasik camasir ve utuyle ilgilenirim cok yorgun oldugumda aksam yemegini bile esim hazirlar. Erkek bayan esit olmali evet ama esinizi iyi secmelisiniz. O kadar borcun yani sira bebegimiz gelyor ve daha da borc bindi ustumuze. Ama mutluyuz birbirimizi anliyoruz ve el birligiyle yapiyoruz herseyi rabbim herkese boyle es nasip etsin. Benim de esim iyi ama kvdem biraz problem kari gibi oldun diyor esime altli ustluyuz esimde anne ikimizde calisiyoruz yuklenemem esime diyor ama bu durum degismis degil kari koylu der hala esime. Banada laf sokar cocugumu yorma yorgun calisiyo diye. Bende yorgunum hamile hamile calisiyorum annemde bana uzuluyordur der sustururum herkes baska yerden cekiyor sanirim. :)
İyi de butun bunlari yapan sensin. Yapma. Ben de calisiyorum ve evdeki sorumluluğumuzun da esimle eşit. Aman kocam da kocaman derse bir kadim iste ayni yazdigin gibi evde modern köleye dönüşür. Hic istemezdim 20 yasinda evlenip iki çocuk dogurup, gün gün gezip bombos bir kadin olmayi. Okudum, calisiyorum, uretiyorum, günün birinde yapayalniz kalsam bile ayakta kalirim çok da mutluyum. O senin bahsettigin eski kadinlarin kaci gerçekten mutlu olduğu için evliliklerine devam ediyordu. Te dayagini, koçan disarilarda Fink at sin, onun izni olmadan anani bile göreme... Bu mu eşitlik. Hoş burada calistigi halde ayni sorunları yasayan kadınlar da var ama bu tamamen kafa yapisiyla ilgili. Artik kadinlarimizin kafalarini değiştirmeleri gerekiyor. Daha doğarken köle ruhlu yetiştirilmeye basliyoruz. Ben kendinden küçük erkek kardeşine hizmet etmeye zorlanan kiz çocukları görüyorum. Ve yine tabii ki is yine biz kadınlarda bitiyor. Biz ogullarimizi ve kizlarimizi düzgün yetistirirsek gelecek nesiller daha rahat olur en azindan.Konuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
keşke bunları yazmasaydınızEsimin ne kadar guzel bir insan oldugunu suan daha iyi anliyorum calisiyorum ve hamileyim ama gece calisir isten gelir kahvalti hazirlayip beni uyandirir yeriz birlikte. Gunduz ise gidiyorsam tam aksi aksam yemegini ben yaparim. Yerleri supurur siler tozlari alir tuvaletleri yikar. Bende bulasik camasir ve utuyle ilgilenirim cok yorgun oldugumda aksam yemegini bile esim hazirlar. Erkek bayan esit olmali evet ama esinizi iyi secmelisiniz. O kadar borcun yani sira bebegimiz gelyor ve daha da borc bindi ustumuze. Ama mutluyuz birbirimizi anliyoruz ve el birligiyle yapiyoruz herseyi rabbim herkese boyle es nasip etsin. Benim de esim iyi ama kvdem biraz problem kari gibi oldun diyor esime altli ustluyuz esimde anne ikimizde calisiyoruz yuklenemem esime diyor ama bu durum degismis degil kari koylu der hala esime. Banada laf sokar cocugumu yorma yorgun calisiyo diye. Bende yorgunum hamile hamile calisiyorum annemde bana uzuluyordur der sustururum herkes baska yerden cekiyor sanirim. :)
Eşiniz herkes çalışıyor diyormuş ya ben çalışmıyorum örnek verebilirsiniz eşinize, hem de çocuğum yok sırf keyfi çalışmıyorum, öğretmendim evlenince bıraktım. Neden çünkü etrafımda tam da sizin anlattığınız gibi örnekleri çok gördüğüm için. Erkekleri bu rahatlığa yıllardır kadınlar alıştırmış, sanırım cumhuriyet devrimlerinin en yanlış anlaşılanı da şu kadının kendi ayakları üzerinde durması mevzusu, tamam dursun da köle olmasın bir zahmet. Ben eşime çalışamam evlilikle yürütemem dedim o da kabul etti, çünkü kabul edecek birini aradım 30 um da evlendim bunları baştan konuştum. Yoksa hem çalışsın hem evi çekip çevirsin oh ne ala herkes ister öyle birini evde. Evde mutlu huzurlu fit bakımlı sana ilgili bir kadın istiyorsan benim olayım bu dedim. 3 yıldır da her istediğimi yapar temizliğe yardım dahil. Ben de öyle alıştırsaydım öyle devam ederdi yaptıklarım minnet sebebi değil vazifem olurdu. Ben daha henüz markette bile gitmedim çünkü bu tarz işleri erkeğin görevi olarak empoze ettim en başta. Ama ben de onun yaptiklarini karşılıksız bırakmam , o bir zorluk çekiyorsa bir zorluk da ben cekeyim şeklinde değil daha kadınsal yollarla mutlu ederim onu (ben de o yolla mutlu olurum çünkü sevdiğim adam bunu vazife gibi yapmam). çünkü diğer türlüsü kadının erkeklesmesine sebep oluyor dikkat ederseniz o şekilde devam eden evliliklerde erkek çok daha vasifsiz başka bir kadına gidiyor bir süre sonra neden çünkü evdeki erkek arkadaşı gibi gelmeye başlıyor.İşte anlatamıyorsun ki karşındakine . Ne yazık ki karşımdakinin eşitlik anlayışı bu. Herkes çalışıyor diyor. Bi tek sen mi çalışıyorsun. Herkes çocuk yapıyor diyor. Herkes ev işini yapıyor diyor. Herkes dediği kendi iş yerindeki diğer hanımlar. Burda eşleri yardımcı olan hanımlar varmış. Ne güzel şanslılar. Ama benim çevremde de çoğunluk benim yaşadığımı yaşıyor maalesef. Stajer bir genç arkadaşımız var erkek. Dün ona soruyorum özellikle. Eşini nasıl seçeceksin diye. Tabi ki çalışacak diyor. Başka diyorum. Maaşı iyi olsun , güzel olsun diyor. Yardım eder misin diyorum. Arada ederim diyor. Ama ben anlamamı da ekliyor ev işinden. Yani erkekler ne yazık ki anlayış artık bu olmuş.
Kusura bakma ama çüşşşş yani ,kocana çüşşşş 37. haftandasın ve işten ayrılman gözüne batıyo , kızım ne işin var senin orda yat evde bırak gitsin gitsin gelsinKonuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
az önce okudun yazmışsınız yaUzun yıllardır çalışıyorum . İyi bir işim var. Ama şuan 8 aylık hamileyim ve çok yoruldum. Şu süreçte artık evde olmam gerekiyor. İnanın ki 37'yi bile bekleyecek dermanım yok. Her sabah 6'da evden çıkıyorum işe gitmek için. Bu marifet değil tabiki her insan hayatını devam ettirmek için çalışmalı.Ama bebeğine en azından 1 yaşına kadar evinde bakabilmeli.
kızcagız siz kocanızı övün diye konu açmamış, kendi sıkıntısı için açmış konuyu.Esimin ne kadar guzel bir insan oldugunu suan daha iyi anliyorum calisiyorum ve hamileyim ama gece calisir isten gelir kahvalti hazirlayip beni uyandirir yeriz birlikte. Gunduz ise gidiyorsam tam aksi aksam yemegini ben yaparim. Yerleri supurur siler tozlari alir tuvaletleri yikar. Bende bulasik camasir ve utuyle ilgilenirim cok yorgun oldugumda aksam yemegini bile esim hazirlar. Erkek bayan esit olmali evet ama esinizi iyi secmelisiniz. O kadar borcun yani sira bebegimiz gelyor ve daha da borc bindi ustumuze. Ama mutluyuz birbirimizi anliyoruz ve el birligiyle yapiyoruz herseyi rabbim herkese boyle es nasip etsin. Benim de esim iyi ama kvdem biraz problem kari gibi oldun diyor esime altli ustluyuz esimde anne ikimizde calisiyoruz yuklenemem esime diyor ama bu durum degismis degil kari koylu der hala esime. Banada laf sokar cocugumu yorma yorgun calisiyo diye. Bende yorgunum hamile hamile calisiyorum annemde bana uzuluyordur der sustururum herkes baska yerden cekiyor sanirim. :)
Kızlar 7 aylık hamileyim. 70 kg ile hamile kaldım maalesef. Bu sürede 16 kg aldım. Cmt günü dr gittik eşimle genel kontroler için . Dr kg ile ilgili çok bir yorum yapmadı. Sadece son haftalarda dikkat etmemi. 2 kg fazla aldığımı söyledi. Bende dr bebekle ilgili sorular sordum aklıma gelenleri. Belki biraz fazla sordum bilmiyorum. Dr odasından çıktım. İğne olmam gerekiyordu beni ayrı bir yere alıp beklettiler. Eşim işlem sırasında bana bi ters davranmaya başladı ne olduğunu anlamadım. Sonra bana bütün gün yemek yiyorsun bak kaç kg olmuşsun şimdi eve gidelim yine poça simit yersin gibi bişeyler söyledi. Baya azarladı. Ben çok kötü oldum . Tutamadım kendimi ağlamaya başladım. Bu ağlama huyuma sinir oluyorum ama tutamadım. Kendimi çok kötü hissettim. Yanımdan çekti gitti. Neyse iğnemi oldum ben konuşmadım hiç O arada da kv kahvaltıya davet etmişti. Gittim ama çok kötüydüm. kv demde neşeli neşeli bişeyler anlatıyor kadının haberi yok. Bi sürü şey söylemişler.Ben kahvaltıda yemedim bişey. Eşim yesene deyip duruyor. Bende artık yemiyorum dedim. Yine ağlamaya başladım. Gerçekten sinirim boşaldI. Kv şaşırdı ne oldu falan dedi. Dedim böyle azar işitiyorum. Tabi o kızdı oğluna hamilesin tabi yiyeceksin falan die.Neyse kalktık bu sefer yolda sen beni annemin yanında nasıl rezil edersin die başladı. Özellikle yapmışım. Dr un yanında da çocuk çocuk konuşuyormuş. Heralde utandı benden. Ben bişey yapmadım.Bu arada eşim 130 kg bir insan . Her zaman kg problemi vardı. Ben daha önce çok zayıf olmama karşın bir gün bile onu kg için üzmedim. Çevremde akrabalarım bir çok kişi onu eleştirdi . Ben ona söylemedim bile. Bu arada benim konuşmalarımdan utanıyor. Ben kendini bilmez bir insan değilim. Şuan gerçekten herkesin bildiği çok iyi bir firmada iyi bir konumda çalışıyorum. Çok iyi bir kariyerim var. Ertesi gün benim gönlümü almaya çalışıyor.Güzel şeyler falan söylüyor ama çok kırıldım. Şuan bile yazarken gözlerim doluyor. Moralim çok bozuk bunu hak etmiyorum. Öyle bir dönemdeyim ki ne yapacağımı biledim.
Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Konu farklı eşinizin mükemmel olması ne alaka :) biri dert anlatırken olduğu yerden ay benim kocam da boyle diyenler dertle hiç bagdaştıramam zaten bence bu karşı tarafı daha da üzerEsimin ne kadar guzel bir insan oldugunu suan daha iyi anliyorum calisiyorum ve hamileyim ama gece calisir isten gelir kahvalti hazirlayip beni uyandirir yeriz birlikte. Gunduz ise gidiyorsam tam aksi aksam yemegini ben yaparim. Yerleri supurur siler tozlari alir tuvaletleri yikar. Bende bulasik camasir ve utuyle ilgilenirim cok yorgun oldugumda aksam yemegini bile esim hazirlar. Erkek bayan esit olmali evet ama esinizi iyi secmelisiniz. O kadar borcun yani sira bebegimiz gelyor ve daha da borc bindi ustumuze. Ama mutluyuz birbirimizi anliyoruz ve el birligiyle yapiyoruz herseyi rabbim herkese boyle es nasip etsin. Benim de esim iyi ama kvdem biraz problem kari gibi oldun diyor esime altli ustluyuz esimde anne ikimizde calisiyoruz yuklenemem esime diyor ama bu durum degismis degil kari koylu der hala esime. Banada laf sokar cocugumu yorma yorgun calisiyo diye. Bende yorgunum hamile hamile calisiyorum annemde bana uzuluyordur der sustururum herkes baska yerden cekiyor sanirim. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?