Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

canım ben çalışmıyorum. Çocuklarıma bakıyorum eşim de eve bakıyor. Şimdilik çalışmayı bende düşünmüyorum eşimde istemiyor. Bi yandan açıköğretim den çocuk gelişimi okuyorum. Okul bitene kadar çocuklar büyür belki o zaman çalışmayı düşünebilirim. O da uğraş olsun diye..

Aynen anlattığınız gibi kadın hem evde çalışsın, hem işte çalışsın bidr üstüne eşine hizmet etsin. Erkek bi iş yapmasın.

Bence yapmanız gereken ilk iş eşinizle konuşmanız. Çok yoruluyorum, ev işlerini bölüşelim diye. Bide yardımcı şart. . Haa yok ben iş yapmam, yardımcı tutmam mı dedi. Hiç bişi demeden işten çık. Bari yaptığın işi bilir, bebeğine bakarsın.

Şuan yardımcı alıyorum ayda bir ama bundan rahatsız oluyor. Yüzü düşüyor.
Boşver dinleme sen onu
Malesef günümüz kadını mükemmel olmak için uğraşırken köle gibi oluyor, yazdıklarına birebir katılıyorum
Şu an mesleğim için bu kadar okuyup emek vermemiş olsam çalışmaz çocuklarıma bakardım diyorum, çünkü kimse kariyerinle bakmıyor yemek var mı, ev temiz mi vs sorguluyor evde, şimdi çocuklar küçük, yarın Birgün büyüdüklerinde onlar da şikayet edecek belki,

Bir tane profesörün kızı annesini öldürmüştü, tabi bu uç bi örnek ama, acaba kadın Prof olacağım diye ihmal mi etti diye düşünüyorum,
Ne bileyim işte dengeyi sağlayabiliriz umarım, sonra ilerde bizimkiler de bize düşman olmasınlar

sorun sizin eşinizde malesef.
ev işleri de hayat gibi paylaşılacak. yapılamıyorsa yardımcı tutulacak.
"hem çalışan karım olsun hem de ev hanımı annem gibi bana hizmet etmek amacıyla yaşasın" diyen adamla o iş yürümez.yıpranırsınız erkenden.

ama sadece çalışan kadına yardımcı olunmalı diye bir anlayış olmamalı arkadaşlar ev hanımı arkadaşlarımız evinin emekçisi eşler her durumda çalışsın çalışmasın görev paylaşımı vs yapılmalı ..benim annem ev hanımı babamdan öğrenmiş birçok şeyi yemek yapmayı vs ..hala yemeği babam yapar bazen ..her türlü eşler yardımcı olacak

Doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta ücretli izin vermek zorundalar şuan çalışıyo musunuz ? Bu 16 hafta yeterli gelmedi işe dönmeye hazır degilim derseniz 6 ay ücretsiz izin hakkınız var çoğul ve riskli gebeliklerde 18 hafta izin kullanılır toplam

Son düzenleme:
Ben atanmak için ders çalışan bir ev hanımıyim. Ben senin kadar yapmıyorum yapmam da banane. Eşim yerleri silerken muhakkak yardım ediyor. Kendi tuvaletini temizliyor. Hafta sonu bazen kahvaltımi hazırlayıp beni kaldırıyor mesala. Eşim geçen kaynananin yanında çantasindan kirli atlet çıkardı yere attı. Yarım saat sonra sordum onu kim götürecek sen götür canım dedi. Asla götürmek onu alacaksın kendin götüreceksin , ben senin özel işini yapmam zorunda değilim dedim sakin sakin. Kaynana hemen durur mü eline alıyor kendi götürecek dedim onu bırak kendisi götürecek. Bıraktı eşim aldı kirli sepetine götürdü. Bunun gibi olaylarla yardım etmesini ona öğrettim. Geçenlerde kendisine çalıştığım zaman yaptığım şeylerin aynısını yapmamı bekleme kadın ve erkek eşittir. Sen de daha fazla yardım edeceksin dedim. Anne olmak zaten zor iken onların özel islerini yapmak zorunda da değiliz.

Keşke eşin daha anlayışlı olsaydı. Para kazandığın halde eşinin temizlikci tutmak istememesi ayrıca çok sinir bozucu bir durum. Bilmiyorum ya zor durumun allah yardimcin olsun.

Evet güç sadece para kazanmak değil. Mesela siz para kazanıyorsunuz ama bütün ipleri kocanızın eline öyle bir vermişsiniz ki, onun çocuğunu doğurabilmek için yorulduğunuzdan izninize bir hafta erken ayrılınca size surat yapabiliyor. Paranız da büyük ihtimalle hep masraflara gidiyordur. Maaşınızın ne kadarı sadece size, keyfinize göre harcamak için kalıyor?
Ben de çalışıyorum. Mesaim yok o yüzden daha rahatım. Bazen çok yoğun oluyorum bazen günlerce işe gitmeme gerek kalmıyor. Evde olduğum günler yemek falan yapıyorum. Ama yemek yapmak benim için hobi. İnternette gördüğüm değişik tarifleri falan yapıyorum mesela. O da beni yoruyor ve genelde tek çeşit oluyor. Salata çorba, şu bu yapmam. Tatlı yapacaksam yine aynı şekilde, ya değişik tarif görmüşümdür ya da sevdiğim bir şeyi canım istemiştir ondan yaparım.
Temizlik hiç yapmıyorum. Kadın geliyor sadece o temizliyor evi. Ben akşamdan akşama bulaşıkları makineye diziyorum sadece bu.
Benim eşim çok titiz. Bıraksam o da isterdi ev her gün süpürülsün, halıda saçlar gezmesin, sadece gömlekleri değil tişörtleri de pantolonları da ütülensin. Ama ben yaptığım kadarını yapıyorum. Bir şey derse duymazdan geliyorum işime gelmezse. Onu zaten alıştırdım. Beni öğrendi. Ben kolay yorulurum, fazla ev işi falan yapamam. Bunu böyle kabul etti. Çok melek olduğundan değil, elindeki bu, ne yapsın boşansın mı bu yüzden?
Ben işe gittiğim günler genelde yemek yapmam. Ki eşim de alışık olduğundan, eğer yaptıysam şaşırır, canım çalıştın sen bugün sipariş verirdik der.
Evet her halükarda kadınlar hala ev işlerini ne kadar az da yapsa daha çok kadının işi gibi görülüyor. Kadınlarımız sosyal eşitliği kabul ettiremedi. Ama kendimizi yormamak, eşimize kendimizi olduğu gibi kabul ettirmek de elimizde.
Ben çok becerikli bir kadın değilim. Çok becerikli bir kadın olsaydım aynı zamanda çok da yorgun bir kadın olurdum. O yüzden olmuyorum. Siz de olmayın. Kendinizi kabul ettirin.
Bakın benim kocam şöyle iyi böyle iyi o yüzden rahatım demiyorum. İyidir ama mesela o değil. Ben böyleyim, o yüzden rahatım diyorum. Bırakın biraz tartışma çıksın, biraz surat yapsın. Ev işlerini paylaşın. İstiyorsanız ücretsiz izin alın. O çok gönüllü ve çok mutlu olmak zorunda değil. Olsa ne güzel olur, ama olmasa da diretebilmeniz lazım. Neden? Çünkü eşitsiniz. Çünkü sizin ekonomik özgürlüğünüz var. Çünkü siz daha ergenliği bitmeden iki çocuk doğurmuş, kaynanasıyla yaşayan, okumamış, cahil, hakkını hukukunu bilmeyen, boşanırsa daha yaşına girmemiş bebeğini elinden alabilecekler sanan, dayak yiyip oturan, aldatma işini bütün erkekler yapıyor diye kabullenmiş, kocası kahveden, meyhaneden eve zaten gece yarısından önce gelmeyen bir eski zaman kadını değilsiniz. Halinize şükredin ve hakkınızı savunun.

34. haftamdayım şuanda. 37 de ayrılacağım.
Son 3 hafta oluyo sanırım bu o zaman önceki izin haklarınızı doğumdan sonra kullanırsınız hem daha çok vakit geçirmiş olursunuz bebeginizle bide 6 ay ücretsiz izin 40 hafta üzerinden hesapladim ama 41 yada 42 hafta mı sayılıyo o kısmı bilmiyorum bu arada

Iyide sizin evde eşit değil ki. Kadın çalışıyor diye eşit oldular demek değil bu. Esin seni resmen kullanıyor. Benim eşim ben oturmadan oturmaz evde

+1 şimdi herkes aynı şartlara sahip değil diyenler çıkacak . Ama bence herkes aynı şartlara sahip . Daha modern hayat yerine biraz daha mütevazi bir hayatı ama mutlu huzurlu bir hayatı tercih edebiliriz ..
bende öğretmenim ve çocuklarımı yetiştirmeyi tercih ettim bu arada tabi ki bende bol bol kitap okuyorum , hatta yazıyorum . Bi kaç dergide köşe yazarıyım , kitap çalışmalarım var . Bir bayan kendisini evde de gayet iyi yetiştirebilir , çocuklarını bırakmadan ..

Kimse gerçekten ihtiyacınız yoksa, size çalışmanız gerektiği imasını yapamaz. Bu hayat sizin. Bebek sizin, ev sizin. İçindeki her şey sizin. Kendi tercihinizle çalışıyorsanız para sizin. Onu eşinizle paylaşarak bütçeye katkı sağlama kararı sizin. O parayla temizlikçi tutma hakkı sizin. Dolayısıyla kimsenin lafına aldırış etmemelisiniz. Eğer buna karışılıyorsa, " Ben artık yetişemiyorum ve çok yıpranıyorum. Eğer temizlikçi tutmadan temizliğimi kendim yapmamı istiyorsan, işten ayrılmamla ilgili ima yapmayacaksın. Ne istiyorsun? Mutlu bir ev hanımı mı yoksa ailesiyle ve eviyle ilgilenmeye mecali kalmamış yorgun kadın mı.."

Bu dünyaya bir kere geliyoruz. Dilediğiniz gibi evinizin rahatlığını yaşamak hakkınız. Keyif sizin, karar sizin..

Neden temizlikci aldiginiz aslinda ortada.bunu esinize dillendirmek detayli aciklamayla izah etmek bile bir yuk.cok anlasilir bir durum bu. Esiniziz suratinin değişmesi bozulmasi onun bu konuya sicak bakmadigini gosteriyor.yani sizin alinmanizdan kirilmanizdan cekinmiyor gibi. Hamileyken ustelik bu istekleriniz cok normal.
İstisnai eşler dışında cogu erkek ne yazik ki eslerine yardimci olmuyor. Bu tip esleri bizler annelerinden alip bakimini ustlenen yeni anneleri pozisyonuyla karsiliyoruz.biz ikimizde calisiyoruz. Evegiriyoruz aksam.ben mutfaga direkt o salona. Yemek hazirliyorum cagiriyorum yiyoruz.kalkiyor tekrar salona.ben bulasiklar ve yarinin yemegiyle ilgilenirken makinaya camasir atiyorum.supurge açıyorum.o tv izliyor. Camasirlari asiyorum.saat 23 e dogru salona geciyorum.ayni saatte eve giriyoruz.o 19 da ben 23 te oturuyorum.veeee mutemadiyen boyle.bu sekilde bir duzn icinde sevdigin adamda olsa sevmedigin adamda olsa evlilik kolelikten baska bisi olmuyor. Sn yapmazsan yapan olmuyor.bende diger isleri saliyorum cayira. Bundan 3 sene sonra boynumda belimde 10 tane fitikla dolasmamak icin kendim icin saliyorum. Banyodaki yuz havlusunu kirli sepetine attim ve yenisini bilerek asmadim. Tam 3 gunnn alipta dolaptan bi havlu asmadi askiya.beni bekledi.daha ne diyimmm

Aynı bizde de böyle, eskiden ilk çocukta bebeğin altını değiştirmisliği vardı, şimdi Bebek ağlıyor ben yemek hazırlıyorum, kucağına almak aklına gelmiyor. Birde şimdi çamaşır yıkama , temizlik gibi şeyleri o evdeyken yapmayacakmışım (çünkü o sırada Bebek durmuyor) ,
Sizinki havlu asmamış, benimki birde havluyu asmadım diye söylendi:)

Yapmayın. O yemeği, ütüyü, temizliği aksatın. Yetişemiyorum, deyin. Hem yapıp hem söylenmeyin. Yapmayın ve sorunca söylenin. Ben babamın bu zamana kadar bir çay demlediğini görmedim. Tatile gitsek dönüşte bulaşık yığını buluyoruz, bir bardak bile çalkalamıyor. Böyle olmasının sebebi annem ama. Ay eli yakışmaz, ay yapamaz diye diye hiç ortak etmeyerek bu hale getirdi.

Günümüz ortalama çalışan kadınları o meşhur karakter kakılmış gibi bir şey oldu çıktı. Hem para getir erkeğin eline say idaresini ona bırak, hem evin yemeğini temizliğini yap, hem kocanı memnun et ilgi göster, üstüne bir de sözlü/fiziksel şiddet gör. Harika ya. Odunu yontacaksınız, kendi kendine şekil almıyor o odunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…