- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
- Konu Sahibi cancanguness
-
Boşver dinleme sen onuŞuan yardımcı alıyorum ayda bir ama bundan rahatsız oluyor. Yüzü düşüyor.
34. haftamdayım şuanda. 37 de ayrılacağım.Doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta izin vermek zorundalar şuan çalışıyo musunuz ?
Evet güç sadece para kazanmak değil. Mesela siz para kazanıyorsunuz ama bütün ipleri kocanızın eline öyle bir vermişsiniz ki, onun çocuğunu doğurabilmek için yorulduğunuzdan izninize bir hafta erken ayrılınca size surat yapabiliyor. Paranız da büyük ihtimalle hep masraflara gidiyordur. Maaşınızın ne kadarı sadece size, keyfinize göre harcamak için kalıyor?O anlamda söylemedim aslında. Kadın evde otursun hiç bişey yapmasın anlamında değil. Sadece modern çağda artık bazı şeyleri çok fazla geciktirmeye başladık. Evlilik yaşları artık çok geç . Çocuk yapma yaşı artık çok geç. Bende bu modern çağ kadınlarından biriyim . Aynı düşünceye sahibim. Ama bir kaç gündür düşünüyorum. 35 yaşına kadar kariyer hedefi ev alalım , araba alalım. Borçlar bitsin. 36 yaşında anne olmaya çalışıyorsun. Sen 40 yaşındayken çocugun daha minicik oluyor. Annem 40 yaşındayken ben 20 yaşındaydım. Annemle oyunlar oynardık. Parkalara giderdik. Eğlenirdik. Çalışan 40 yaşındaki bir anne çocuğuyla ne yapabiliyor. Evet özel okula yollayabiliyor , yüzme kursuna, tiyatro kursuna , yaz okuluna gönderebiliyor. Evde bir bakıcı senin görmediğin çocugunla daha yakın. Şimdi modern hayat dediğimiz şey ne oluyor tam olarak. Valla benim anneannem hiç çalışmamış , 7 çocuk büyütmüş inanın ki hiç ezilmemiş. Hep güçlüymüş. Şuan benim ailemde anneannem kadar gücüm yok. Güç dediğimiz şey sadece para kazanmak gibi algılanıyor ama öyle olmuyor.
Hangisi şans eşimin yumurta kırabilmesi mi? Perde yıkayıp asması mı?Çok şanslısınız
Son 3 hafta oluyo sanırım bu o zaman önceki izin haklarınızı doğumdan sonra kullanırsınız hem daha çok vakit geçirmiş olursunuz bebeginizle bide 6 ay ücretsiz izin34. haftamdayım şuanda. 37 de ayrılacağım.
+1 şimdi herkes aynı şartlara sahip değil diyenler çıkacak . Ama bence herkes aynı şartlara sahip . Daha modern hayat yerine biraz daha mütevazi bir hayatı ama mutlu huzurlu bir hayatı tercih edebiliriz ..Aynen öyle canım. Erkeğe ne kadar ben ayaklarımın üstündeyim mesajı verirsen o kadar sırtına biniyor.
Öğretmenim çalışmıyorum eşimle ortak karar olarak çocuklarımı büyütme kararınaldık. Başkasının emrinde akşama kadar çalışıp bir ton insanla muhattap olup tüm sinir sistemimi elaleme harcamak yerine eşimle ve çocuklarımla ilgileniyorum. Bütçem doğrultusunda yaşıyorum ayağımı yorganıma göre uzatıyorum. Hiç bişeyin sınır Yok her maddi durumum dah üstü varsa ömrü bunun için tüketmenin anlamı Yok gibi geliyor bana. Yani 100 bine de ev var 1 milyona da. Devlet okulu da var özel okul da yurtdışı eğitim de.
Aynı eski annenlerin hayatının bi tık modernini yaşıyorum bende o yüzden 21 de evlendim 26 da 2. Çocuğumu doğurdum. Kızımı okula götürüp getiriyorum günlere gidiyorum :) haftalık kadın gelse de ili çocukla hergün ev süpürüyorum siliyorum onlar için yemekler çamaşırlar hepsiyle uğraşıp çok da bunalmadığım için de eşimi Güler yüzle karşılıyorum çok şükür. Üniversiteden liseden evlendikten sonra edindiğim arkadaşlarım var. Onlarla geİyorım sosyal olarak eşime bağlı değilim. Evde vaktim olduğundan sporumu yapıyorum boooolca kitap okuyorum hatta kızımın eşimin kitap seçimlerini üstlendim onları TEmin esiyorum. Film izliyorum bol bol eşimle sinema akşamları düzenliyorum.
Bunları neden anlatıyorum çevremde çalışanlar iki kısma ayrılıyorlar eğer anneyse aynı sizin gibi düşünüyorlar anne dsğillerse anne olunca nasıl olacak diye diye erteliyorlar. Evin direği erkek değil kadındır. Bizim evin direği benim eşimde bunu söyler anne hasta olursa,anne yorgun olursa ,anne mutsuz olursa o ev yuva olmaz. Evet Birgün eşim vefat ederse,hastalanırsa yahut boşanırsak o zaman çalışacak mesleğim var zaten taşı sıksam suyunu çıkartırım ama şimdi ben anne olarak evdeki huzuru sağlıyorum para kazanmak eşime kalsın.
Tabi yazdığım herşey tamamen benim görüşüm benim fikrim
Konuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
Eşinizin uyumlu ve yardımcı olması. Siz doğrusu bu diyeceksiniz de işte bize öylesi denk gelmeyince onlar azınlık diye düşünüyorum:)Hangisi şans eşimin yumurta kırabilmesi mi? Perde yıkayıp asması mı?
Aynı bizde de böyle, eskiden ilk çocukta bebeğin altını değiştirmisliği vardı, şimdi Bebek ağlıyor ben yemek hazırlıyorum, kucağına almak aklına gelmiyor. Birde şimdi çamaşır yıkama , temizlik gibi şeyleri o evdeyken yapmayacakmışım (çünkü o sırada Bebek durmuyor) ,Neden temizlikci aldiginiz aslinda ortada.bunu esinize dillendirmek detayli aciklamayla izah etmek bile bir yuk.cok anlasilir bir durum bu. Esiniziz suratinin değişmesi bozulmasi onun bu konuya sicak bakmadigini gosteriyor.yani sizin alinmanizdan kirilmanizdan cekinmiyor gibi. Hamileyken ustelik bu istekleriniz cok normal.
İstisnai eşler dışında cogu erkek ne yazik ki eslerine yardimci olmuyor. Bu tip esleri bizler annelerinden alip bakimini ustlenen yeni anneleri pozisyonuyla karsiliyoruz.biz ikimizde calisiyoruz. Evegiriyoruz aksam.ben mutfaga direkt o salona. Yemek hazirliyorum cagiriyorum yiyoruz.kalkiyor tekrar salona.ben bulasiklar ve yarinin yemegiyle ilgilenirken makinaya camasir atiyorum.supurge açıyorum.o tv izliyor. Camasirlari asiyorum.saat 23 e dogru salona geciyorum.ayni saatte eve giriyoruz.o 19 da ben 23 te oturuyorum.veeee mutemadiyen boyle.bu sekilde bir duzn icinde sevdigin adamda olsa sevmedigin adamda olsa evlilik kolelikten baska bisi olmuyor. Sn yapmazsan yapan olmuyor.bende diger isleri saliyorum cayira. Bundan 3 sene sonra boynumda belimde 10 tane fitikla dolasmamak icin kendim icin saliyorum. Banyodaki yuz havlusunu kirli sepetine attim ve yenisini bilerek asmadim. Tam 3 gunnn alipta dolaptan bi havlu asmadi askiya.beni bekledi.daha ne diyimmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?