Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

Ne güzel Allah ağzınızın tadını kaçırmasın ama ne gerek var şimdi bunları yazmaya
Kadıncağız zaten gergin belli ki bu durumdan da mutsuz nispet yapar gibi bunları yazmanız ne kadar doğru sizce?
aynen ben de az evvel okudum ve üzüldüm
kız konu acmıs , bayan kendı kocasını övuyor
hay allahım ya.

Çalışan kadın erkeğe destek olmak icin değil sesi daha çok çıksın, kendi ayakları üzerinde dursun diye çalışır.
Temizlige yardimci alırken kocaya sormaya gerek yok aslında. Uygun gördüm aldım.
Haa sen mi yapacaksın.?
Al o zaman diye tuttur eline bezi. Bak çıkıyor mu sesi?

Açıklayayım şöyle. Ben şuanda 34 haftalık hamileyim. Normalde 3 hafta sonra izne çıkacağım. Ama bebeğimiz 1 hafta geriden geliyor. Sebebi belli değil geç döllenme gibi gözüküyor dedi. İsterseniz hesaplamayı 1 hafta geriden yapalım. Çalışma raporunuzu da ona göre vereyim dedi. Tabi eşim bu duruma çok sevindi. Çünkü 38 e kadar çalışmış olacaktım. Bende kabul etmedim. Ona bozuluyor. Vay efendim ben niye kabul etmemişim. Eğer istersen dedim 40 'a kadar çalışayım. Öğle arası doğumu yapar işe geri dönerim.

Kusura bakmayın da biz kdınlar böyle yapıyoruz hem geleneklerden kopmayalım hem modern olalım yok öle bişey ben akşama kadar eşşek gibi çalışıosam temizlikçiyr karışılmayacak he karışıo mu ver eline süpürgeyi başlasın o zaman .mübarek erkekler artık naz küpü .paralı hizmetçi arıolar resmen bu dengeyi kadın saglayacak ben öğretmenim şu an çalışmıorum çalışırkennve eşimle flört ederken evlenşnce çalışmayacağım bilgin olsun ona göre düşün demiştim ve yüzüne uzuuun uzuuun bakıp en ufak bi ifade kayması oldu mu die kontrol etmiştim. Çünkü daha evvelki bazı denemelerimde yüZünü asan hayat müşterek diyen ozaman evi tertemiz isterim diyen ne bilim diyen de diyeni çok gördüm bizimki sıkıntı yok sen nası istersen diyip konuyu uzatmamıştı bile nitekim evlendim bi süre daha çalıştım sonra ilk hamililiğimde bi sürü problem filan derken şimdiki gebeliğimde çalışmıorum ve uzuun bi süre de çalışmayacağım evet eskisi gibi harcayamıorum ama bişeyim de eksik değil cok şükür evime haftada bi kadın gelio ve bu hep böyle devam edecek haftada iki gün dışarda yiyoruz ve başka da bişe umrumda deil yine kuaförüme gidiorum ce allahıma şükürler olsun akşamları da yüzğm gülüo kendime vakit ayırıorum koşmuorum hiçbişeye hayat kısa erkenden yaşlanmak istemiorum

Hatanız, çalışma hayatında eşit olduğunuz halde ev hayatında eşit olmayışınız. Neden bütün işleri sahiplendiniz ki?
Ayrıca 37 aylık hamileyken elbette isterseniz işi bırakırsınız eşiniz ayıp etmiş.
Dediğiniz sorunların çözümü eşitliktir, kadının eve kapanması değil.
Ayrıca eski insanların hepsi de çok mu mutluydu? Kadınlar ezilmiyor muydu? Bence çok yanılıyorsunuz.

bencil!!!
acımayın acımayın diyorum
gözünüzü açmanın zamanı gelmiş

Yok artık karnın burnunda bu yaptıgı çok düşüncesizlik sanırım dogurup bi hafta sonra işe başlayacagını hayal edio hem cocgum olsun hem rahatım olsun ohhh yapma arkadaşım yapma bi surat asar iki surat asar görme duyma sen degerlisin önemlisin sensiz nefes dahi alamaz o mecbur yardımcı olucak

Kızım bıraksana işi , bak hala diyorum senin ne işin var orda , ağzımdan küfür çıkacak şimdi , ne hakla sana bu şekilde konuşabiliyor ya , banlanıcam şimdi tövbbeeeee

Bence kadınlar ilk evlendiği yıllarda yeni hayat yeni eşya yeni ev sevdiği adamı da bulmuş didindikçe didiniyor yapıyor e evlilik oturuyor adam daha iyisini istiyor sulu yemek olmadan doymam
Hani meyvem
Hani kahven
Eşya ev hevesini alıyoruz yoruldugumuzu anlamaya başlıyoruz cicim ayları falan bitiyor .. biz baba evinde bu kadar yorulmuyorduk zaten alışık degılız
Annemiz yardımcıydı
Ama çok gec oldu bunları artık yapmıcam demek ıcın adam bunları huy belliyor bu düzene alışıyor
Sanırım en baştan alıştırmamak

Valla hamilesiniz eşya dağınık kalsın yemek bi öğün olsun çamaşırlar telde kalsın
Madem size yardımcı degıl azar azar yapın

Tabi ilk başta eşinizle konusun
Biraz o Da sorumluluk alsın
Can taşıyorsunuz kendi çanınızdan ayrı siz robot degılsınız bunun farkına varsın bence

O anlattiginiz sey esitlik degil yalniz, esinizin merhametsizligi.

Ben de calisiyorum. Ev isleri tamamen ortak. Ustelik agir islerin tamami onda (bazayi kaldirmak, evi supurmek, cam silmek vs.) Hamile oldugum sure boyunca surekli eger yoruluyorsam isten ayrilmami teklif etti. Cunku karnimda bir bebek tasirken ekstra toruluyordum. Yani esitlik budur. Sizinkisi fazladan is yuklenmek olmus. Cevremdeki bir cok calisan kadin da bu sekilde. Normali bu cunku. Biraz kendi degerinizi bilin. Sonucta siz de para kazaniyorsunuz.

Ha ben boyle birine cocuk yapmam o ayri.

Son düzenleme:
Bak bizi dinlee..

Bugün itibari ile bambaşka biri oluyorsun.

Artık yetişmeye çalışmıyorsun eve yardımcını da al ,eğer bir şey derse ''oyleyse sen yap,benden bu kadar'' diyorsun.

Sakın taviz verme,o inatsa sen daha inat.

Burada o kadar kişi yorum yaptık,eğer uygulamazsan döktüğümüz nefese yazık.

O anlamda söylemedim aslında. Kadın evde otursun hiç bişey yapmasın anlamında değil. Sadece modern çağda artık bazı şeyleri çok fazla geciktirmeye başladık. Evlilik yaşları artık çok geç . Çocuk yapma yaşı artık çok geç. Bende bu modern çağ kadınlarından biriyim . Aynı düşünceye sahibim. Ama bir kaç gündür düşünüyorum. 35 yaşına kadar kariyer hedefi ev alalım , araba alalım. Borçlar bitsin. 36 yaşında anne olmaya çalışıyorsun. Sen 40 yaşındayken çocugun daha minicik oluyor. Annem 40 yaşındayken ben 20 yaşındaydım. Annemle oyunlar oynardık. Parkalara giderdik. Eğlenirdik. Çalışan 40 yaşındaki bir anne çocuğuyla ne yapabiliyor. Evet özel okula yollayabiliyor , yüzme kursuna, tiyatro kursuna , yaz okuluna gönderebiliyor. Evde bir bakıcı senin görmediğin çocugunla daha yakın. Şimdi modern hayat dediğimiz şey ne oluyor tam olarak. Valla benim anneannem hiç çalışmamış , 7 çocuk büyütmüş inanın ki hiç ezilmemiş. Hep güçlüymüş. Şuan benim ailemde anneannem kadar gücüm yok. Güç dediğimiz şey sadece para kazanmak gibi algılanıyor ama öyle olmuyor.

Kendini köle olarak gören köle olur.

Şu an çalışmıyorum, yine de bu kadar iş yapmıyorum.

Canımı sokakta mı buldum da koştur koştur iş yapayım.
Yetişmiyorsa yetişmiyordur, insan hele ki kadınlar kendini neden parçalar hiçbir zaman anlayamayacağım.

Kendinizi değiştirmezseniz kölelik duygusundan kurtulamazsınız.

Şuan yardımcı alıyorum ayda bir ama bundan rahatsız oluyor. Yüzü düşüyor.

Çok şanslısınız

+++++++++

Şuan yardımcı alıyorum ayda bir ama bundan rahatsız oluyor. Yüzü düşüyor.
Bana bu hayatı uygun gören yardımcı almama bile karışan kocamın yüzünün düşmesinden keyif alırım ben. Öyle kocanın yüzünü güldürmem. Senin mi yüzün düşecek hep. Bir düşer iki düşer toparlar. Toparlamazsa kendi bilir. Alıştırmak senin elinde

Canım bak bunu yine biz kadınlar kendimşze yapıoruz ben öle genç yasta ama b ev alayım aman arabayı yenileyim çocugu sonr ayapayım die düşünenlere kızıorum herşeyin yaşı var eşbet bi ev alınır analarımızın 20 sene sonra evi oldu da noldu incileri mi dökğldü yooo cocugunu da büyüttü kendi de para kaznadı ve berabe rgüzelce harcadılar biz modernliği herşeye yeten kadın gibi algılıoruz öle bişey yok modernlik kendi hayatımızı kolaylaştırmak üzerine olmalı bazen eşim şaka yollu der bana ohh ye iç yat sakın yorma kendini evet yoramam diorum çocuk dogunca yorulcam zaten erkenden yaşlanamam sen kendine bu kadar bakarken ben yıpranamam kadınlar hayatın neşesi çünkü kimse kusura bakmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…