- 28 Aralık 2016
- 1.861
- 4.712
- 133
- 40
- Konu Sahibi cancanguness
-
aynen ben de az evvel okudum ve üzüldümNe güzel Allah ağzınızın tadını kaçırmasın ama ne gerek var şimdi bunları yazmaya
Kadıncağız zaten gergin belli ki bu durumdan da mutsuz nispet yapar gibi bunları yazmanız ne kadar doğru sizce?
Açıklayayım şöyle. Ben şuanda 34 haftalık hamileyim. Normalde 3 hafta sonra izne çıkacağım. Ama bebeğimiz 1 hafta geriden geliyor. Sebebi belli değil geç döllenme gibi gözüküyor dedi. İsterseniz hesaplamayı 1 hafta geriden yapalım. Çalışma raporunuzu da ona göre vereyim dedi. Tabi eşim bu duruma çok sevindi. Çünkü 38 e kadar çalışmış olacaktım. Bende kabul etmedim. Ona bozuluyor. Vay efendim ben niye kabul etmemişim. Eğer istersen dedim 40 'a kadar çalışayım. Öğle arası doğumu yapar işe geri dönerim.az önce okudun yazmışsınız ya
37 ye kadar çalışıp bırakacağıma bozuluyor diye
o nedemek ya o ? ne diyor size
eve para falan vermeyeceksiniz bu gibi durumlarda
olmuyor falan demeyin lütfen
bu arada inşallah maaş kartınız eşinizde durmuyordur
Hatanız, çalışma hayatında eşit olduğunuz halde ev hayatında eşit olmayışınız. Neden bütün işleri sahiplendiniz ki?Konuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
bencil!!!Açıklayayım şöyle. Ben şuanda 34 haftalık hamileyim. Normalde 3 hafta sonra izne çıkacağım. Ama bebeğimiz 1 hafta geriden geliyor. Sebebi belli değil geç döllenme gibi gözüküyor dedi. İsterseniz hesaplamayı 1 hafta geriden yapalım. Çalışma raporunuzu da ona göre vereyim dedi. Tabi eşim bu duruma çok sevindi. Çünkü 38 e kadar çalışmış olacaktım. Bende kabul etmedim. Ona bozuluyor. Vay efendim ben niye kabul etmemişim. Eğer istersen dedim 40 'a kadar çalışayım. Öğle arası doğumu yapar işe geri dönerim.
Yok artık karnın burnunda bu yaptıgı çok düşüncesizlik sanırım dogurup bi hafta sonra işe başlayacagını hayal edio hem cocgum olsun hem rahatım olsun ohhh yapma arkadaşım yapma bi surat asar iki surat asar görme duyma sen degerlisin önemlisin sensiz nefes dahi alamaz o mecbur yardımcı olucakAçıklayayım şöyle. Ben şuanda 34 haftalık hamileyim. Normalde 3 hafta sonra izne çıkacağım. Ama bebeğimiz 1 hafta geriden geliyor. Sebebi belli değil geç döllenme gibi gözüküyor dedi. İsterseniz hesaplamayı 1 hafta geriden yapalım. Çalışma raporunuzu da ona göre vereyim dedi. Tabi eşim bu duruma çok sevindi. Çünkü 38 e kadar çalışmış olacaktım. Bende kabul etmedim. Ona bozuluyor. Vay efendim ben niye kabul etmemişim. Eğer istersen dedim 40 'a kadar çalışayım. Öğle arası doğumu yapar işe geri dönerim.
Kızım bıraksana işi , bak hala diyorum senin ne işin var orda , ağzımdan küfür çıkacak şimdi , ne hakla sana bu şekilde konuşabiliyor ya , banlanıcam şimdi tövbbeeeeeAçıklayayım şöyle. Ben şuanda 34 haftalık hamileyim. Normalde 3 hafta sonra izne çıkacağım. Ama bebeğimiz 1 hafta geriden geliyor. Sebebi belli değil geç döllenme gibi gözüküyor dedi. İsterseniz hesaplamayı 1 hafta geriden yapalım. Çalışma raporunuzu da ona göre vereyim dedi. Tabi eşim bu duruma çok sevindi. Çünkü 38 e kadar çalışmış olacaktım. Bende kabul etmedim. Ona bozuluyor. Vay efendim ben niye kabul etmemişim. Eğer istersen dedim 40 'a kadar çalışayım. Öğle arası doğumu yapar işe geri dönerim.
O anlamda söylemedim aslında. Kadın evde otursun hiç bişey yapmasın anlamında değil. Sadece modern çağda artık bazı şeyleri çok fazla geciktirmeye başladık. Evlilik yaşları artık çok geç . Çocuk yapma yaşı artık çok geç. Bende bu modern çağ kadınlarından biriyim . Aynı düşünceye sahibim. Ama bir kaç gündür düşünüyorum. 35 yaşına kadar kariyer hedefi ev alalım , araba alalım. Borçlar bitsin. 36 yaşında anne olmaya çalışıyorsun. Sen 40 yaşındayken çocugun daha minicik oluyor. Annem 40 yaşındayken ben 20 yaşındaydım. Annemle oyunlar oynardık. Parkalara giderdik. Eğlenirdik. Çalışan 40 yaşındaki bir anne çocuğuyla ne yapabiliyor. Evet özel okula yollayabiliyor , yüzme kursuna, tiyatro kursuna , yaz okuluna gönderebiliyor. Evde bir bakıcı senin görmediğin çocugunla daha yakın. Şimdi modern hayat dediğimiz şey ne oluyor tam olarak. Valla benim anneannem hiç çalışmamış , 7 çocuk büyütmüş inanın ki hiç ezilmemiş. Hep güçlüymüş. Şuan benim ailemde anneannem kadar gücüm yok. Güç dediğimiz şey sadece para kazanmak gibi algılanıyor ama öyle olmuyor.Hatanız, çalışma hayatında eşit olduğunuz halde ev hayatında eşit olmayışınız. Neden bütün işleri sahiplendiniz ki?
Ayrıca 37 aylık hamileyken elbette isterseniz işi bırakırsınız eşiniz ayıp etmiş.
Dediğiniz sorunların çözümü eşitliktir, kadının eve kapanması değil.
Ayrıca eski insanların hepsi de çok mu mutluydu? Kadınlar ezilmiyor muydu? Bence çok yanılıyorsunuz.
Şuan yardımcı alıyorum ayda bir ama bundan rahatsız oluyor. Yüzü düşüyor.Bak bizi dinlee..
Bugün itibari ile bambaşka biri oluyorsun.
Artık yetişmeye çalışmıyorsun eve yardımcını da al ,eğer bir şey derse ''oyleyse sen yap,benden bu kadar'' diyorsun.
Sakın taviz verme,o inatsa sen daha inat.
Burada o kadar kişi yorum yaptık,eğer uygulamazsan döktüğümüz nefese yazık.
Çok şanslısınızBen çocuk doğurmuyorum.
Temizlik de yapmıyorum pek hele tatil günümde dinleneceğim yerde hayatta temizlik yapmam.
Canım yemek yapmak istemezse eşim menemen yapar,yumurta kırar, bir yerlere gideriz vs.
Gece mutfağı toplamadan yatmam gibi takıntılarım yoktur, uykum geldiyse direk yatarım yemekleri eşim kaldırır.
Camları o siler, perdeleri yıkayıp asar.
Öyle çok temiz olsun takıntılarımız da yok, olsaydı da beğenmeyen kendi yapsın derdim.
Siz eşitliği çok yanlış anlamışsınız. Eşitlik hem kadının hem erkeğin çalışması değil ki sadece.
Hayattaki tüm sorumlulukları paylaşması buna ev de dahil, iş de dahil.
Niye akşama kadar çalışıp bir de evde hizmet ediyorsunuz yardım etsin beyefendi.
Etmiyor mu yardımcı çağırmaya laf etmeyecek.
Çalışan insan olduğunuz halde bunun için izin alıyorsanız eşit değilsiniz zaten siz.
Bana bu hayatı uygun gören yardımcı almama bile karışan kocamın yüzünün düşmesinden keyif alırım ben. Öyle kocanın yüzünü güldürmem. Senin mi yüzün düşecek hep. Bir düşer iki düşer toparlar. Toparlamazsa kendi bilir. Alıştırmak senin elindeŞuan yardımcı alıyorum ayda bir ama bundan rahatsız oluyor. Yüzü düşüyor.
Canım bak bunu yine biz kadınlar kendimşze yapıoruz ben öle genç yasta ama b ev alayım aman arabayı yenileyim çocugu sonr ayapayım die düşünenlere kızıorum herşeyin yaşı var eşbet bi ev alınır analarımızın 20 sene sonra evi oldu da noldu incileri mi dökğldü yooo cocugunu da büyüttü kendi de para kaznadı ve berabe rgüzelce harcadılar biz modernliği herşeye yeten kadın gibi algılıoruz öle bişey yok modernlik kendi hayatımızı kolaylaştırmak üzerine olmalı bazen eşim şaka yollu der bana ohh ye iç yat sakın yorma kendini evet yoramam diorum çocuk dogunca yorulcam zaten erkenden yaşlanamam sen kendine bu kadar bakarken ben yıpranamam kadınlar hayatın neşesi çünkü kimse kusura bakmasınO anlamda söylemedim aslında. Kadın evde otursun hiç bişey yapmasın anlamında değil. Sadece modern çağda artık bazı şeyleri çok fazla geciktirmeye başladık. Evlilik yaşları artık çok geç . Çocuk yapma yaşı artık çok geç. Bende bu modern çağ kadınlarından biriyim . Aynı düşünceye sahibim. Ama bir kaç gündür düşünüyorum. 35 yaşına kadar kariyer hedefi ev alalım , araba alalım. Borçlar bitsin. 36 yaşında anne olmaya çalışıyorsun. Sen 40 yaşındayken çocugun daha minicik oluyor. Annem 40 yaşındayken ben 20 yaşındaydım. Annemle oyunlar oynardık. Parkalara giderdik. Eğlenirdik. Çalışan 40 yaşındaki bir anne çocuğuyla ne yapabiliyor. Evet özel okula yollayabiliyor , yüzme kursuna, tiyatro kursuna , yaz okuluna gönderebiliyor. Evde bir bakıcı senin görmediğin çocugunla daha yakın. Şimdi modern hayat dediğimiz şey ne oluyor tam olarak. Valla benim anneannem hiç çalışmamış , 7 çocuk büyütmüş inanın ki hiç ezilmemiş. Hep güçlüymüş. Şuan benim ailemde anneannem kadar gücüm yok. Güç dediğimiz şey sadece para kazanmak gibi algılanıyor ama öyle olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?