Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

keşke bunları yazmasaydınız
bu konu sahibini daha çok üzer
Bence iyi oldu aslinda normali bu kainatin efendisi kendi islerini bile kendi yaparmis
35 yasindayim daha 20 aylik kizim genc bi annesi olmucak uzuluyorum

Bunun düzenle kadın olmakla alakası yok ki bunları siz görev edinip sanki yapmak zorundasınız izlenimini en baştan karşınızdaki kişiye verirseniz o da öyle davranır. Yani sizin eşinizle alakalı. Mesela, neden donları ütüleyeyim yahu, ya da neden sürekli kuaföre gitmek kendimi beğendirmek çabasında olayım, neden evim her hafta dip bucak temiz olmak zorunda. Aman mükemmel eş olayım yoksa eşim başkasına bakar mantığı mı? yapmayın Allah aşkına bir erkek eğer yapacağı varsa siz amuda da kalksanız yapar.

Artık erkekler için mükemmel kadın olma imajından sıyrılın. Kendi rahatınızı düşünün. Temizlikçi alıyorsun diye surat yapıyorsa eşinizde sorun var. Baştan alıştırmakla alakalı bazı şeyler. Mükemmel olmak zorunda değiliz ve bunu karşı tarafa da idrak ettirmeliyiz çünkü alıştırıyoruz. Ayrıca bu zamanda iki kişi çalışmadan geçinmek zor bu da hayatın gerçeği.

Ben diyim de canına garezi yoksa yapar
Bebek gelince ne olacak bu daha fragman filmi o zaman gör sen

Burda bir konu vardı. Kadın eşiyle evden çıkarken hem bebeği hem de bebeğin çantalarını taşımak zorundaydı. Çünkü beyimiz asansörün aynasında eliyle saçlarını düzeltemiyormuş çanta taşıyınca. Olmaz bu kadarı diyordum ama artık varlıklarına inandım böyle tiplerin.

Aynen gecende el havlusunu kullanmistim oturma odasina birakmisim esim elini yikamis bu evde niye havlu yok diye bana soruyor cekmece de yerini biliyorsun git al dimi gel de sinir olma.

Eşin kahvaltısını kendi de hazırlayabilir ya da bir poğaça simitle geçiştirebilir. Keşke öyle yapsanız en azından iş saatine kadar biraz daha dinlenirsin.

İyi de çizilen bu tabloda kadın erkek eşit değil ki...kadın bildiğin köle...kadının çalışması eşitlik mi???

Erkek çocuk yetiştiremiyoruz...doğumdan başlıyor

Herkesin kendini mutlu hissettiği bir seyler var su hayatta.
Türkiyede ilk üçte sayılan bir mesleğim var. Ailemdeki en düşük kariyer seviyesi doktoradır. Eşimle ayni meslekteyiz, ufak tefek yardımlar dışında ofisine bile gitmiyorum. Çocugum yok, eve yardimci almıyorum, Allah sağlık verdiği sürece kendi evimin işimi kendim yapıyorum. Spora gidiyorum, yüzmeye gidiyorum, hobi kurslarina gidiyorum. Daha ortaokulda dersanede ne olacaksın dediklerinde, ev hanımı olacağım diyordum :) ben bu hayatı tercih ediyorum.
Herkes bana, gül gibi mesleğin var neden calismiyorsun diyor. Ama herkes halt yesin. Ben evimin sultanı olmaktan mutluyum. Sizin gibi hem işe hem eşe hem eve kosturamam,kimse kusura bakmasin, canımı sokakta bulmadım.
Sizin tercihiniz calismaksa, ev hanımligindan istifa etmelisiniz. Canınıza eziyet etmeyin. Veya ütü yapmaktan mutluysaniz, işe gitmeyin. Tercihinizi yapın bence

Bence boşanma sebebi, bir erkek vicdansız ise bitti, diğer hiçbir artısı bu eksiyi tolere etmeye yetmez,bence, şimdi biri çıkıp herşeye boşan diyosun der gene, o zaman çeksinler yaa, herkes nasıl yaşamak istiyosa öyle istiyo, çok az bir kesim cidden çaresiz cidden durumu yok,gerisi entrika arıyo

Konu sahibi derdinizi anlatmissiniz da genelleme yaparak kullaniliyoruz demeniz yanlis. Kullaniliyorsaniz siz kullaniliyorsunuz. Bu sizin fikriniz ve seciminiz. Eve temizlikci alirken esinizin surat etmesini cekmek, eve gelince kostur kostur yemek temizlik ustlenmek ve esinizi koltukta dinlendirmek sizin seciminiz. Kime anlatsaniz bunlari e yapma guzel kardesim der. Pazar sabahi uyanip guzelce temizligi yaparken esinizin eline bez ve kovayi tutusturmamak da sizinseciminiz. Uzgunum. Ayrica bir kadin ev hanimi da olsa temizlik yemek gibi ev isleri onun boynunun borcu degildir,o evde kim yasiyorsa hepsi birlikte yapar ev isini. Siz bir seyleri yanlis biliyorsunuz sadece ve elinizdeki calismak gibi bir nimeti duzgun kullanamiyorsunuz

Tatlım üzüldüm haline, çok bunalıp patlamissin artık. Ve anlattiklarina gore cooook haklısın. Ama işte kocalar bize piyangodan çıkmıyor, kendimiz seçip beğenip alıyoruz değil mi? Her kadın senle aynı şeyleri yaşamıyor bence senin kocan çok anlayışsız. Ben de işten yorgun argın geliyorum eşimin işi bana göre daha rahat. Benden hiç beklentiye girmez. Yemek yapmayı beceremiyor ama onun dışında her işte bana yardımcı. Asla da şunu neden yapmadın diye hesap sormaz, surat yapmaz. Ayda 2 kez temizlikçi getirir. Yine de etrafı temiz tutması konusunda başının etini yer dururum adamcağızın. Kocan resmen herşeyi senin görevin olarak bellemiş. O koca bende olsa hergün süpürgeyle döverdim keşke baştan konuşsaydın ben de çalışıyorum ev işleri ortak olacak iş bölümü yapıcaz deseydin. Yine bir konuşmayı dene diyecem ama hamile halinle izne çıkmana surat yapan adamdan ne hayır gelecek bilemedim. Allah yardımcın olsun

o zaman çalışmayın ....
eskıler gıbı ev hanımı olun; cocugunuzla ılgılenın ,evın ıslerını yapın ve uc kurus para ıcın esınızın elıne bakın, eskıden kadınlar erken yasta evlenır para kazanmazmıs ama bızım kadar rahat ve özgürde değillermiş çocuklar birbirinin kıyafetini giyer, kadınlar gerekirse evde dikiş örgü vs yapar, dışarda yemek, sınema gıbı sosyal etkınlıkler olmazmış, her sene tatıle gıdılmezmıs, ne kendılerıne ne cocuklarına her ıstedıklerını alamazlarmış vs vs saymakla bıtmez bunlar....

çalışmak her daim güzeldir , ev işi yoruyorsa tutun temızlıkçı gelsın ayda bır ıkı defa dıp bucak temızlesın her yerı, herseyı utulemeyın herkes gunluk kıyafetını utulesın yeter, camasır bulasık dıyorsunuz da makıneler cogu ısı halledıyor zaten barı bundan usenmeyın cok zorlanıyorsanız esınızden yardım ısteyın.... yardım etmeyıp ustune laf edıyorsada hıc bır ıs yapmayın bır yapmaz ıkı yapmaz zorda kalırsa kendı yapar merak etmeyın.....

Güzel örnekler yazildiginda hemen tepki veriliyor , neden nispet yapıyorsun diye.

Oysa güzel örnekler yazılsın , okunsun ki , sadece anlayışsız , saygısız erkek yığınlarının olduğu algısı uyanmasın.

Kadınlarda , erkeklerde okusun.

Erkekler, ve eski kafa bazı kadınlar böyle erkeklere , başka isimler takıyorlar ve bunu sadece o at bakışı kalpleriyle gördükleri için söylediklerinin farkında değiller.

Lütfen güzel örnekler verildiğinde uyarmayin. Bırakın herkes yazsın.

Bakın ben 15 yıllık evliyim 36 yaşındayım ve sizi Temin ederim ev dört dörtlük temiz yemekleri çeşitli ütüsü tastamam diye yani sadece bu sebeblerle bunları yapıyor diye değer gören kadın görmedim
Bir erkeğe böyle yaranılmıyor
( elbette bunlar da yapılmalı ama abartmadan kendini parçalamadan heder olmadan)
Benim bir teyzem var nasıl anlatayım ellerine bakamazsınız içiniz acır
Öyle ki temiz titizdir eli deterjandan sudan çıkmaz evine vileda sokmaz içine sinmiyor beyaz havlu ile dizleri üstünde yer siler
Yemin ediyorum zerre de kıymeti olmaz eşinin ve onun ailesinin yanında
Aynı şekilde çocukları da birşeye takmaz
Yani demek istediğim şu ki dünyaya bir defa geliyoruz ne için kendinizi heder ettiğinize bir bakmak gerek
Evvela siz kendi kıymetinizi bilin ki etraf da sizin kıymetinizi bilsin
Ben ev hanımıyım ama yardımcı alıyorum eve
Çünkü yetişemiyorum
Esasen istesem yaparım hemde tamamını ama neden ne için kimin için değer mi? Sağlığımdan ve sinir sistemimden olacağım
Ve ben bunu öyle normal dile getiririm ki hayır demeyi bırakın neden bile diyemez eşim
"Ben yetişemiyorum bir yardımcı alacağım" bitti bu kadar
Yani " alabilir miyim?, alsam olur mu? İzin verir misin?" Hayır bunları söylemeyin net olun
Evvela siz önce siz en önemli sizsiniz bunu unutmayın ve bu can bize emanet
Kurban olduğum rabbim hesabını soracak her yaptığımızın
Şimdi bi sakinleşin yavaşlayın ve yine yavaş yavaş sırtlandığınız yükleri bir bir bırakın bir kısmını eşiniz alsın
Yardım isteyin ondan
Kabul etmezse siz de yapmayın çok ciddiyim
Hele ki hamilesiniz
Sakın sakın sıkıntı sinir stres yaşamayın
Allah yardımcınız olsun

Sen kocana çok yüz vermişsin maalesef. Bu yaptıklarına ses çıkarmıyormusun? BUraya bizlere yazıyorsun peki kocana bunları söylüyormusun ve ne tepki alıyorsun? Bence sen hiç rest çekmemişsin kocana. Ben mutlaka haftada 1 temizliğe kadın alıyorum ve kocam buna karışamaz. Hamilelikten önce de şimdi de mutlaka yemeğe yardımcı olur. Ben ana yemek salata yaparım o da pilav ve çorbayı yapar, sofrayı koyar kaldırır. Çamaşırları asar. Ütüyü beceremez onu da ben canım istedikçe ya da acil giyilecek birşey varsa yaprım. İlk evlendiğimde yapmıyordu. Ama iş vere vere alıştırdım şimdi kendiliğinden yapıyor. Sen de kocanı rahata alıştırmışsın. Bir kere rest çek bakalım noluyor. Hiçbirşey yapma, temizliğe kadın çağır konuşsun dursun kocan gerekirse sesler yükselsin tartışın ama bu düzeni kır bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…