- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi cancanguness
-
Aynen, hasbelkader mutfağa girsem babam çağırırdı annemden önce, gel 32.gün başladı diye, genç bakış 32.gün, arena ne izlerdik, ah babam
Teşekkürler moral oldu . Ne yapayım işte dertleşiyorum burada çünkü şuan bunu başka birileriyle konuşamam.. Evet moralim bozuk , sinirim bozuk. Yapabileceğim çok bişey yok. Ya hergün kavga edeceğim. Yada kendimi yiyip biteceğim.
+1 ev işi ev işidir cidden duygu yüklü bir olay değildir ve asla pes etmeden yapılması gerekeni söylemek gerekir.Ben kardeşlerim üzerinde denedim, yani asla pes etmedim,oldu.Benim kırmızı çizgilerimdir. Ev işlerinin paylaşılması o yüzden evlilikten önce konuşulması gerekir. Ama sizin değilse saygı duyarım.
Bakın gül al, romantik ol gibi şeyler 50 kere söylenmez ve anlamını yitirir. Ev işleri anlamlı şeyler değil. Bu ikinize ait ortak bir görev. Onun lütfu değil yani. O yüzden gerekiyorsa da 50 kere söyleceksiniz ki öğrenecek. Yoksa sadece siz değil, sizden öğrenen çocuklarınız da bu şekilde yaşayacak. Oğlunuza ev işlerini ufak ufak öğretebilecek misiniz?
Bana evlenince yaparsın dediler, evlendim yok olmuyor, gökten zembille de inmiyor yetenekler. Gömlek ütülerken kollarını yapamam, hayatımda hiç pantolon ütülemedim. Kapı sildim ama pencere silmedim, nasıl silinir de bilmiyorum. Hala çayları götürürken elim titriyor dibine dökülebiliyor. Şimdi de çocuk olunca yaparsın diyorlar. Bilemiyorm valla. İnşallah ne diyim.
Teşekkürler moral oldu . Ne yapayım işte dertleşiyorum burada çünkü şuan bunu başka birileriyle konuşamam.. Evet moralim bozuk , sinirim bozuk. Yapabileceğim çok bişey yok. Ya hergün kavga edeceğim. Yada kendimi yiyip biteceğim.
Ya sen hiç '' tamam konuşacağim ya da bundan sonra elimi sürmeyeceğim ''gibi net bir şey demiyorsun konu sahibi..
O zaman neden fikir alıyorsun anlamadım ben.Sen baştan teslim olmuşsun bir kendine gelir misinz azıcık??
Yazdıklarımızı okumadığını düşünüyorum..
Tekrar söylüyoorum : ESKİ HALİNİ BİRAK,YENİ NİR KİMLİK KAZAN VE BU GÜNDEN BAŞLAA..
Eşitlik erkeğin de ev hanımı olmasıyla sağlanır?Evet kadin milleti kendini istediği kadar paralasada kadin erkek hiç esit olmayacak.
Çünkü eşitlik kadininda çalışması vs ile olmaz.
Örneğin evi süpürür müsün diyorum? Ya dur süpürürüz tamam diyor. O hafta sonu süpürülmüyor. Sonraki hafta ya ev çok pis süpürecektin diyorum. Tamam ya süpürürüz ne var ki evde diyor. Tabi iki hafta süpürülmeyen ev pislik içinde oluyor. Ben süpüyorum. Aman boş ver gel otur diyor. Yani bu modtayızDaha önce de sordum. Siz eşinizden bir işi yapmasını rica ettiğinizde ne yapıyor?
Kadinim.Eşitlik erkeğin de ev hanımı olmasıyla sağlanır?
Kadın milleti derken kadın mısınız erkek mi?
Erkekler genellikle güzel yapar bu yüzden aşçılar çoğunlukla erkektir.. ama yaradılıştan gelen bir ozelliktir kadınlar için yemek yapmak gibi evin sorumlulukları istisnalar kaideyi bozmaz tabi yetiştirilme tarzı da önemli ölçüde etkiler buna birşey diyememKadının doğasından çok yetiştirilme tarzından olabilir mi? Şahsen annem beni hiç mutfağa sokmadı ders çalışın diye şimdi de hiç doğamdan gelmiyor bir şeyler. İnanılmaz yeteneksizim. Eşim benden güzel yapıyor yemekleri.
Aynen insallah de gecBana evlenince yaparsın dediler, evlendim yok olmuyor, gökten zembille de inmiyor yetenekler. Gömlek ütülerken kollarını yapamam, hayatımda hiç pantolon ütülemedim. Kapı sildim ama pencere silmedim, nasıl silinir de bilmiyorum. Hala çayları götürürken elim titriyor dibine dökülebiliyor. Şimdi de çocuk olunca yaparsın diyorlar. Bilemiyorm valla. İnşallah ne diyim.
Kadinim.Eşitlik erkeğin de ev hanımı olmasıyla sağlanır?
Kadın milleti derken kadın mısınız erkek mi?
Gördüğümü söylüyorum düşündüğümü değil.Neden?
Kadinim.
Gördüğümü söylüyorum düşündüğümü değil.
Esit olma uğruna verdigi caba bir çok kadini mutsuz ettiği için.
Benim eşim de öyle şükür ♡♡♡ kv Boşver in gitsin keşke onun eşi de öyle olsaymisEsimin ne kadar guzel bir insan oldugunu suan daha iyi anliyorum calisiyorum ve hamileyim ama gece calisir isten gelir kahvalti hazirlayip beni uyandirir yeriz birlikte. Gunduz ise gidiyorsam tam aksi aksam yemegini ben yaparim. Yerleri supurur siler tozlari alir tuvaletleri yikar. Bende bulasik camasir ve utuyle ilgilenirim cok yorgun oldugumda aksam yemegini bile esim hazirlar. Erkek bayan esit olmali evet ama esinizi iyi secmelisiniz. O kadar borcun yani sira bebegimiz gelyor ve daha da borc bindi ustumuze. Ama mutluyuz birbirimizi anliyoruz ve el birligiyle yapiyoruz herseyi rabbim herkese boyle es nasip etsin. Benim de esim iyi ama kvdem biraz problem kari gibi oldun diyor esime altli ustluyuz esimde anne ikimizde calisiyoruz yuklenemem esime diyor ama bu durum degismis degil kari koylu der hala esime. Banada laf sokar cocugumu yorma yorgun calisiyo diye. Bende yorgunum hamile hamile calisiyorum annemde bana uzuluyordur der sustururum herkes baska yerden cekiyor sanirim. :)
Kadının doğasında yemek bulaşık çocuk yoktur doğuştan gelmez her zaman içten gelerek yapılmaz bu saydıklarınız zamanla dayatılır. Halbuki verdiğiniz akıllar ne kadar güzeldi.. Temizlik her iki cinsin de içinden gelmeli...Kesinlikle çok haklisin sana katılıyorum kadının doğasında zaten yemek bulaşık çocuk temizlik bunlar var içten gelerek yapıyor bide eve katkıda bulunuyum deyip çalışırsa hepsi ağır oluyor ama kadın yinede icgudusel olarak yapmaya çalışıyor.. bu süreçte eşine hergun laf sokarak sana yardımcı olmasını saglamaliydin mesela mutfağa yemek yapmaya beraber girmeli beraber bulaşıkları kaldirmali erkek evi supurmeli kadın yerleri silmeli gibi bütün işleri paylaşarak beraber yapmalısınız en başından böyle alistirirsan öyle gider
Erkekler genellikle güzel yapar bu yüzden aşçılar çoğunlukla erkektir.. ama yaradılıştan gelen bir ozelliktir kadınlar için yemek yapmak gibi evin sorumlulukları istisnalar kaideyi bozmaz tabi yetiştirilme tarzı da önemli ölçüde etkiler buna birşey diyemem
Konuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
Evet çok var tabi ama çok az.Eşit olmak adına verilen çaba değil, bunun başarısız olması mutsuz ediyor kadınları. Konu sahibinde olduğu gibi. Yoksa eşit olan bunu yaşayan kadınlar oldukça da mutlu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?