Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

Bende çalışıyorum. Hemde 3 de evde oluyorum.bu sandıklarınizi asla yapmam.yatarim uyurum.2 saat.sonra eşim gelmeden ya bir çorba ya buzluktan kavanozdan bişey çıkarırım yarım saatte pişer zaten sonra ev eğer tozsa 10 dk süpürür. Zaten genelde bir abla var onu çağırırım bütün temizliği yapar.hafta sonları çağırıyorum o ablayı. Mesela çağırmadim mi eşimde evde diyelim.o süpürür ben silerim.balkonlari eşim yıkar bende tuvalet banyo yıkarım. Bazen çamaşırı bile asar.

40 hafta üzerinden hesaplanır
Memur ise 24 ay ücretsiz izin, bunu kullanmayacaksa analık izni bitimi ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1.5 saat süt izni var

Eşinizin uyumlu ve yardımcı olması. Siz doğrusu bu diyeceksiniz de işte bize öylesi denk gelmeyince onlar azınlık diye düşünüyorum:)
ASlında bana bu da yetmiyor, yani makine boşaltmak, perde asmak, yemek olmayınca yemek yapmak gibi işler günlük işlerin yüzde kaçı ki? Bir erkek tam kapasite çalışsa bile yine de bir kadın kadar eve hakim olamıyor.

cancanguness
Çalışan annelerin şartları iyileştirilse, izinleri düzenlense, insanlar daha erken yaşta anne olsa bile siz o adamla evli olduğunuz sürece sizin yaşamınız düzelmez. Siz gene evde de bütün işi yaparsınız, yarın çocuk doğduğunda bütün bakımı gene sizin üzerinizde olur, hem bebeği hem bebeğin çantalarını taşırken elleri cepte gezen bir kocanız olur. Siz de aman yüzü düşmesin diye sesiniz bile çıkaramazsınız.
Kadınlar ve erkekler eşit olsun. Hatta buna kız çocukları ile erkek çocuklarını eşit büyüterek başlayalım. Ancak o şekilde düzelecek bazı şeyler. Ama sizin 1 hafta erkek izin almanıza laf söyleyen adamın kalbine vicdan koyacak sistem henüz geliştirilmedi malesef. Gene de bir umut o bir haftayı daha sonra bebeğinizle geçirirsiniz diye hesap yaptı da o yüzden yüzü düştü demek istiyorum.

Çalışmak güç sanırdım, ama hayat bana gösterdi ki değilmiş, burda çalışan çok esir kadın var mesela, ya da reelde tanıdığım...maaşını bilmeyen kendine çorap alamayan kadın var, iş arkadaşlarım var, ama aksine çalışmayıp hükümet gibi olan kadınlar var, hasılı iş fıtratta bitiyo hayatının hakimi ya sensin ya başkaları

İnsan kendi bebeği ile nasıl ilgilenmez ya?
Olması gereken ben iki dakika ilgileneyim de eşimin de biraz kendine zamanı olsun, bir duş alsın bir kahve içsin demesi iken, hadi bunu beklemiyorum eşinizden ama nasıl bu kadar aksi yönde vicdansız olunabilir? Bu adam hayatınızın hangi alanlarında size sevdiğini, saydığını, önemesediğini hissettiriyor çok merak ediyorum.

Maalesef ki o eşitliği biz sağlayacağız bizim ülkemizde eşitlik denilince akla bu saydıklarınız geliyor..O zaman kendimizi bu kadar paralamayacağıź akışına bırakacağız..
Konuyla alakası yok ama ne güzel kilo vermişsiniz. Yaza kadar bende verebilsem o kadar keşke yaaa

Bizde cocuk yok henuz.tedaviyle ugrasiyoruz olmasi icin. İyimi yapiyorum kotumu yapiyorum diye dusunmeden edemiyorum ara ara. Bana havlu yokmu diye soylenmedi daha o mertebeye cikmadik.zamanla asilacak bir konu olduginuda dusunmuyorum canim. Boyle geldi boyle gider.annenin kaderi kizina derlermis ya annecimde babam ise gidicek diye gece agladigimzda agzimizi kapatirmis.babam sustur dermis cunku.ahh ahhh.

ilk bebeğin sanırım.
daha doğumdan önce bu duygulardasın.
doğumdan sonra zorlu bir hayat bekliyor seni tahmin ettiğin üzere.
kadınlık zor.
annelik zor.
çalışan anne olmak hepsinden zor.
fedakarlığın büyük kısmı genelde annelere düşüyor.
not: sabaha kadar ağlayan hasta ikizleriyle uğraşan ve bu arada ateşlenen büyük oğluna bakan yorgun anne(

Ya benim eşim bekar evinde kalmış , dört dörtlük temizlik yemek yapabilen bir adam üstelik, ütüyü filan da süper yapar üniformalarını kendi ütülermiş , ilk bebeğimizde bebeğin altını bile değiştirmişti , benim gece mesailerinde anneler istediği halde ikisine de götürmeyip kendi baktı, ama şimdi adamın üzerine ölü toprağı serpilmiş sanki, dolaptaki yemeği ısıtıp önüne koymazsan aç oturuyor

Eşinize maşallah, onlardan çok az var

Dün aksam yaşadığım olay üzerine bu yazıyı okuyunca biraz rahatladım eşimin abisi ablası felan bizdeydi ,eşim bi ara halıyı düzeltti ve abisi ne karı gibi halı ile uğraşıyorsun kahveye gitsene dedi,yani ev ile ne uğraşıyorsun erkek ol demek istedi.Çünkü eşim bu dediklerinin çoğunu yapar yemek hariç ve onlarda bilir .O kadar güçüme gitti ki eşim ne hissetti bilmiyorum .Maalesef eşlerimiz bu dışarıdan gelen tepkiler nedeni ile yardım edecekse de edemiyor.

Elini nereye kuruladı 3 gün? Üzerine mi?
Peki hiç konuştunuz mu bunları? Evlenmenden önce konuşmuş muydunuz? Yani bunları yapan çalışan arkadaşım da var ama düzenli aralıklarla konuşup düzeltmeye çalışıyor. Zorla da olsa işin bir ucundan tutturuyor. Siz siten edince bir şey olmuyor mu?

Bir hanzo ve kıronun lafı sizi neden incitti ki?
Yani gözümde bir mağara adamı canlandı.

Bu ara hissettirmiyor, işle ilgili yoğun sıkıntıları var bir düzlüğe çıksın ozaman soracağım ben ona

O zaman aç otursun, yeterince aç olsa kalkar yer yıpratma kendini

Valla kim ne derse desin ama dinimizin kadınlara yapmakla yükümlü bırakılmadığı durumları biz kadına yüklüyoruz. Evin temizliği,çoluk cocuk vs.. Çocuğu yetiştiren daha çok annedir. Siz çocuklarınızı bu zihniyetle yetiştirmezseniz böyle nesil çıkmaz. Erkek hocam dahi söylüyor erkek ve kadının asla eşit olamayacağını. Bir erkek bir kadın kadar zeki olmaz derdi.

Temizlikçi al haftada 1 gün, kimsenin gönlü hoş olsun diye bekleme kadın alma konusunda, ikna etmek zorunda değilsin eşini, biraz dik durun bayanlar yaa
Esim izin vermiyor, esim kiziyor, esim laf ediyor bla bla bla, şu vasat adamları bu kadar yüceltmeyin, sanki ananız sizi çamurdan yoğurdu , degerli olun

Olayı o onun görevi bu bunun görevi diye parsellememek lazım, kasmamak lazım,ben geminin dümeninde iki kaptan oldugumuzu düşünüyorum mesela, omuz omuza hayat mücadelesi veriyoruz maddi manevi...arada ben hasta oluyorum arada eşim, ya da havamızda olmadığımız günler oluyo, atıyorum rutinimizde oğlanı hep o banyo yaptırır ama hastadır keyfi yoktur ben yaparım,ya da ben 8de vurur kafayı yatarım o yapar ne yapılacaksa, haftasonları bir o erken kalkar oğlanı eyler bir ben, digerimiz 2 saat fazladan uyur,iyiniyet olduktan sonra bir ritm tutturuluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…