- 2 Ağustos 2016
- 1.907
- 1.715
- 63
- Konu Sahibi cancanguness
-
Son 3 hafta oluyo sanırım bu o zaman önceki izin haklarınızı doğumdan sonra kullanırsınız hem daha çok vakit geçirmiş olursunuz bebeginizle bide 6 ay ücretsiz izin40 hafta üzerinden hesapladim ama 41 yada 42 hafta mı sayılıyo o kısmı bilmiyorum bu arada
ASlında bana bu da yetmiyor, yani makine boşaltmak, perde asmak, yemek olmayınca yemek yapmak gibi işler günlük işlerin yüzde kaçı ki? Bir erkek tam kapasite çalışsa bile yine de bir kadın kadar eve hakim olamıyor.Eşinizin uyumlu ve yardımcı olması. Siz doğrusu bu diyeceksiniz de işte bize öylesi denk gelmeyince onlar azınlık diye düşünüyorum:)
Teşekkür ederim öğrenmiş oldum bende :)40 hafta üzerinden hesaplanır
Memur ise 24 ay ücretsiz izin, bunu kullanmayacaksa analık izni bitimi ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1.5 saat süt izni var
Aynı bizde de böyle, eskiden ilk çocukta bebeğin altını değiştirmisliği vardı, şimdi Bebek ağlıyor ben yemek hazırlıyorum, kucağına almak aklına gelmiyor. Birde şimdi çamaşır yıkama , temizlik gibi şeyleri o evdeyken yapmayacakmışım (çünkü o sırada Bebek durmuyor) ,
Sizinki havlu asmamış, benimki birde havluyu asmadım diye söylendi:)
Konuyla alakası yok ama ne güzel kilo vermişsiniz. Yaza kadar bende verebilsem o kadar keşke yaaaMaalesef ki o eşitliği biz sağlayacağız bizim ülkemizde eşitlik denilince akla bu saydıklarınız geliyor..O zaman kendimizi bu kadar paralamayacağıź akışına bırakacağız..
Bizde cocuk yok henuz.tedaviyle ugrasiyoruz olmasi icin. İyimi yapiyorum kotumu yapiyorum diye dusunmeden edemiyorum ara ara. Bana havlu yokmu diye soylenmedi daha o mertebeye cikmadik.zamanla asilacak bir konu olduginuda dusunmuyorum canim. Boyle geldi boyle gider.annenin kaderi kizina derlermis ya annecimde babam ise gidicek diye gece agladigimzda agzimizi kapatirmis.babam sustur dermis cunku.ahh ahhh.Aynı bizde de böyle, eskiden ilk çocukta bebeğin altını değiştirmisliği vardı, şimdi Bebek ağlıyor ben yemek hazırlıyorum, kucağına almak aklına gelmiyor. Birde şimdi çamaşır yıkama , temizlik gibi şeyleri o evdeyken yapmayacakmışım (çünkü o sırada Bebek durmuyor) ,
Sizinki havlu asmamış, benimki birde havluyu asmadım diye söylendi:)
ilk bebeğin sanırım.Konuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
Ya benim eşim bekar evinde kalmış , dört dörtlük temizlik yemek yapabilen bir adam üstelik, ütüyü filan da süper yapar üniformalarını kendi ütülermiş , ilk bebeğimizde bebeğin altını bile değiştirmişti , benim gece mesailerinde anneler istediği halde ikisine de götürmeyip kendi baktı, ama şimdi adamın üzerine ölü toprağı serpilmiş sanki, dolaptaki yemeği ısıtıp önüne koymazsan aç oturuyorASlında bana bu da yetmiyor, yani makine boşaltmak, perde asmak, yemek olmayınca yemek yapmak gibi işler günlük işlerin yüzde kaçı ki? Bir erkek tam kapasite çalışsa bile yine de bir kadın kadar eve hakim olamıyor.
Bende çalışıyorum. Hemde 3 de evde oluyorum.bu sandıklarınizi asla yapmam.yatarim uyurum.2 saat.sonra eşim gelmeden ya bir çorba ya buzluktan kavanozdan bişey çıkarırım yarım saatte pişer zatensonra ev eğer tozsa 10 dk süpürür. Zaten genelde bir abla var onu çağırırım bütün temizliği yapar.hafta sonları çağırıyorum o ablayı. Mesela çağırmadim mi eşimde evde diyelim.o süpürür ben silerim.balkonlari eşim yıkar bende tuvalet banyo yıkarım. Bazen çamaşırı bile asar.
Dün aksam yaşadığım olay üzerine bu yazıyı okuyunca biraz rahatladımEsimin ne kadar guzel bir insan oldugunu suan daha iyi anliyorum calisiyorum ve hamileyim ama gece calisir isten gelir kahvalti hazirlayip beni uyandirir yeriz birlikte. Gunduz ise gidiyorsam tam aksi aksam yemegini ben yaparim. Yerleri supurur siler tozlari alir tuvaletleri yikar. Bende bulasik camasir ve utuyle ilgilenirim cok yorgun oldugumda aksam yemegini bile esim hazirlar. Erkek bayan esit olmali evet ama esinizi iyi secmelisiniz. O kadar borcun yani sira bebegimiz gelyor ve daha da borc bindi ustumuze. Ama mutluyuz birbirimizi anliyoruz ve el birligiyle yapiyoruz herseyi rabbim herkese boyle es nasip etsin. Benim de esim iyi ama kvdem biraz problem kari gibi oldun diyor esime altli ustluyuz esimde anne ikimizde calisiyoruz yuklenemem esime diyor ama bu durum degismis degil kari koylu der hala esime. Banada laf sokar cocugumu yorma yorgun calisiyo diye. Bende yorgunum hamile hamile calisiyorum annemde bana uzuluyordur der sustururum herkes baska yerden cekiyor sanirim. :)
Neden temizlikci aldiginiz aslinda ortada.bunu esinize dillendirmek detayli aciklamayla izah etmek bile bir yuk.cok anlasilir bir durum bu. Esiniziz suratinin değişmesi bozulmasi onun bu konuya sicak bakmadigini gosteriyor.yani sizin alinmanizdan kirilmanizdan cekinmiyor gibi. Hamileyken ustelik bu istekleriniz cok normal.
İstisnai eşler dışında cogu erkek ne yazik ki eslerine yardimci olmuyor. Bu tip esleri bizler annelerinden alip bakimini ustlenen yeni anneleri pozisyonuyla karsiliyoruz.biz ikimizde calisiyoruz. Evegiriyoruz aksam.ben mutfaga direkt o salona. Yemek hazirliyorum cagiriyorum yiyoruz.kalkiyor tekrar salona.ben bulasiklar ve yarinin yemegiyle ilgilenirken makinaya camasir atiyorum.supurge açıyorum.o tv izliyor. Camasirlari asiyorum.saat 23 e dogru salona geciyorum.ayni saatte eve giriyoruz.o 19 da ben 23 te oturuyorum.veeee mutemadiyen boyle.bu sekilde bir duzn icinde sevdigin adamda olsa sevmedigin adamda olsa evlilik kolelikten baska bisi olmuyor. Sn yapmazsan yapan olmuyor.bende diger isleri saliyorum cayira. Bundan 3 sene sonra boynumda belimde 10 tane fitikla dolasmamak icin kendim icin saliyorum. Banyodaki yuz havlusunu kirli sepetine attim ve yenisini bilerek asmadim. Tam 3 gunnn alipta dolaptan bi havlu asmadi askiya.beni bekledi.daha ne diyimmm
Dün aksam yaşadığım olay üzerine bu yazıyı okuyunca biraz rahatladımeşimin abisi ablası felan bizdeydi ,eşim bi ara halıyı düzeltti ve abisi ne karı gibi halı ile uğraşıyorsun kahveye gitsene dedi,yani ev ile ne uğraşıyorsun erkek ol demek istedi.Çünkü eşim bu dediklerinin çoğunu yapar yemek hariç ve onlarda bilir .O kadar güçüme gitti ki eşim ne hissetti bilmiyorum .Maalesef eşlerimiz bu dışarıdan gelen tepkiler nedeni ile yardım edecekse de edemiyor.
Bu ara hissettirmiyor, işle ilgili yoğun sıkıntıları var bir düzlüğe çıksın ozaman soracağım ben onaİnsan kendi bebeği ile nasıl ilgilenmez ya?
Olması gereken ben iki dakika ilgileneyim de eşimin de biraz kendine zamanı olsun, bir duş alsın bir kahve içsin demesi iken, hadi bunu beklemiyorum eşinizden ama nasıl bu kadar aksi yönde vicdansız olunabilir? Bu adam hayatınızın hangi alanlarında size sevdiğini, saydığını, önemesediğini hissettiriyor çok merak ediyorum.
Ya benim eşim bekar evinde kalmış , dört dörtlük temizlik yemek yapabilen bir adam üstelik, ütüyü filan da süper yapar üniformalarını kendi ütülermiş , ilk bebeğimizde bebeğin altını bile değiştirmişti , benim gece mesailerinde anneler istediği halde ikisine de götürmeyip kendi baktı, ama şimdi adamın üzerine ölü toprağı serpilmiş sanki, dolaptaki yemeği ısıtıp önüne koymazsan aç oturuyor
Konuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?