- 23 Ağustos 2016
- 5.861
- 3.700
- 93
- Konu Sahibi cancanguness
-
Tüm ev işlerinin sorumluluğunu neden tek başınıza üstleniyorsunuz?Konuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
Canım bunu ben eşime sıkça dile getiriyorum. Sonuç olarak tartışıyoruz. Konuşmuyoruz. Ben ev işi yapmayı bırakıyorum. Yemek yapmıyorum. Eeee sonra. Bir hafta sonra pis evde uyanıyorum. Mutfakta bir dolu bulaşık. Suratsız her an laf sokan bir eş. Huzur zaten yok. Sinir bozukluğu ağlama krizleri. Mutsuz olup depresyonda olan ,eşşek gibi bütün evi temizlemeye kalkan ben oluyorum. Sonra sil baştan.Sen kocana çok yüz vermişsin maalesef. Bu yaptıklarına ses çıkarmıyormusun? BUraya bizlere yazıyorsun peki kocana bunları söylüyormusun ve ne tepki alıyorsun? Bence sen hiç rest çekmemişsin kocana. Ben mutlaka haftada 1 temizliğe kadın alıyorum ve kocam buna karışamaz. Hamilelikten önce de şimdi de mutlaka yemeğe yardımcı olur. Ben ana yemek salata yaparım o da pilav ve çorbayı yapar, sofrayı koyar kaldırır. Çamaşırları asar. Ütüyü beceremez onu da ben canım istedikçe ya da acil giyilecek birşey varsa yaprım. İlk evlendiğimde yapmıyordu. Ama iş vere vere alıştırdım şimdi kendiliğinden yapıyor. Sen de kocanı rahata alıştırmışsın. Bir kere rest çek bakalım noluyor. Hiçbirşey yapma, temizliğe kadın çağır konuşsun dursun kocan gerekirse sesler yükselsin tartışın ama bu düzeni kır bence.
Canım bunu ben eşime sıkça dile getiriyorum. Sonuç olarak tartışıyoruz. Konuşmuyoruz. Ben ev işi yapmayı bırakıyorum. Yemek yapmıyorum. Eeee sonra. Bir hafta sonra pis evde uyanıyorum. Mutfakta bir dolu bulaşık. Suratsız her an laf sokan bir eş. Huzur zaten yok. Sinir bozukluğu ağlama krizleri. Mutsuz olup depresyonda olan ,eşşek gibi bütün evi temizlemeye kalkan ben oluyorum. Sonra sil baştan.
Canım bunu ben eşime sıkça dile getiriyorum. Sonuç olarak tartışıyoruz. Konuşmuyoruz. Ben ev işi yapmayı bırakıyorum. Yemek yapmıyorum. Eeee sonra. Bir hafta sonra pis evde uyanıyorum. Mutfakta bir dolu bulaşık. Suratsız her an laf sokan bir eş. Huzur zaten yok. Sinir bozukluğu ağlama krizleri. Mutsuz olup depresyonda olan ,eşşek gibi bütün evi temizlemeye kalkan ben oluyorum. Sonra sil baştan.
Ben elimi peceteye kuruladim muhtemelen oda oyle yapmıştır.evlenmeden once benim evlilikteki asil beklentilerimin neler oldugunu konustum.beklentilerimin cevabinida cok şükür aliyorum.onlar cok onemli olanlar. Fakat bu konuda hayatin musterekliginden vs bahsedilmisti. Yemek yedikten sonra tabagi mutfak tezgahina birakiyor (bunu ben alistirdim) eline saglik cok begendim diyor . Bu onun icin bir mutfak isi. Onore ediyor tezgaha tabak birakiyor. Yorgun hasta oldugumda yemek yapma atistirirz bisi diyo ama atistirmaliklarida ben hazirliyom.anlatabiliyormuyum.kucuk ufak konu arasinda sıkışıp kalan seyler onun yaptiklari oluyor. Soylenince yapilan seylerin hicbirini sevmiyorum ben.anlami onemi azaliyor. 50 kere soyleterek biseyi yaptirirken yapilan seyin memnuniyetini yasayamiyorum. Sadece elimden geleni yapiyorum. Sitem etmedim oyle direkt.soylenmiyorumda ama bekliyorum yaniElini nereye kuruladı 3 gün? Üzerine mi?
Peki hiç konuştunuz mu bunları? Evlenmenden önce konuşmuş muydunuz? Yani bunları yapan çalışan arkadaşım da var ama düzenli aralıklarla konuşup düzeltmeye çalışıyor. Zorla da olsa işin bir ucundan tutturuyor. Siz siten edince bir şey olmuyor mu?
Pes etme işte. Kocan pes etsin. Kendine göre birşeyler yap ye, kendi kullanacağın bulaşıkları yıka kullan, temizliği boşver yapma bir tek wc yi temizle o de kendin için bırak toz olsun her yer ya da işte çağırırsın kadını temizletirsin. Yani kısaca pes etme. Kocan nasıl seni yıldırana kadar devam ediyorsa triplerine sen de devam et. Ancak bu şekilde baş edebilirsin. Yoksa bu triplerle adam ssana istediğini yaptırıyor. Yakında doğum yapcaksın o zaman nasıl yetişceksin?Canım bunu ben eşime sıkça dile getiriyorum. Sonuç olarak tartışıyoruz. Konuşmuyoruz. Ben ev işi yapmayı bırakıyorum. Yemek yapmıyorum. Eeee sonra. Bir hafta sonra pis evde uyanıyorum. Mutfakta bir dolu bulaşık. Suratsız her an laf sokan bir eş. Huzur zaten yok. Sinir bozukluğu ağlama krizleri. Mutsuz olup depresyonda olan ,eşşek gibi bütün evi temizlemeye kalkan ben oluyorum. Sonra sil baştan.
Boyle erkeklerin kalmis olmasi beni cok mutlu ediyor bir bayan olarak. Esim aldirmiyor bile annesine bile laf ettirmiyor icten ice kiriliyodue belki. Esinizi takdir ettimDün aksam yaşadığım olay üzerine bu yazıyı okuyunca biraz rahatladımeşimin abisi ablası felan bizdeydi ,eşim bi ara halıyı düzeltti ve abisi ne karı gibi halı ile uğraşıyorsun kahveye gitsene dedi,yani ev ile ne uğraşıyorsun erkek ol demek istedi.Çünkü eşim bu dediklerinin çoğunu yapar yemek hariç ve onlarda bilir .O kadar güçüme gitti ki eşim ne hissetti bilmiyorum .Maalesef eşlerimiz bu dışarıdan gelen tepkiler nedeni ile yardım edecekse de edemiyor.
Ben elimi peceteye kuruladim muhtemelen oda oyle yapmıştır.evlenmeden once benim evlilikteki asil beklentilerimin neler oldugunu konustum.beklentilerimin cevabinida cok şükür aliyorum.onlar cok onemli olanlar. Fakat bu konuda hayatin musterekliginden vs bahsedilmisti. Yemek yedikten sonra tabagi mutfak tezgahina birakiyor (bunu ben alistirdim) eline saglik cok begendim diyor . Bu onun icin bir mutfak isi. Onore ediyor tezgaha tabak birakiyor. Yorgun hasta oldugumda yemek yapma atistirirz bisi diyo ama atistirmaliklarida ben hazirliyom.anlatabiliyormuyum.kucuk ufak konu arasinda sıkışıp kalan seyler onun yaptiklari oluyor. Soylenince yapilan seylerin hicbirini sevmiyorum ben.anlami onemi azaliyor. 50 kere soyleterek biseyi yaptirirken yapilan seyin memnuniyetini yasayamiyorum. Sadece elimden geleni yapiyorum. Sitem etmedim oyle direkt.soylenmiyorumda ama bekliyorum yani
Teşekkürler moral oldu . Ne yapayım işte dertleşiyorum burada çünkü şuan bunu başka birileriyle konuşamam.. Evet moralim bozuk , sinirim bozuk. Yapabileceğim çok bişey yok. Ya hergün kavga edeceğim. Yada kendimi yiyip biteceğim.Nasıl söylenir bilemedim doğrudan söylüyorum: bunlar daha iyi günlerin
Kesinlikle çok haklisin sana katılıyorum kadının doğasında zaten yemek bulaşık çocuk temizlik bunlar var içten gelerek yapıyor bide eve katkıda bulunuyum deyip çalışırsa hepsi ağır oluyor ama kadın yinede icgudusel olarak yapmaya çalışıyor.. bu süreçte eşine hergun laf sokarak sana yardımcı olmasını saglamaliydin mesela mutfağa yemek yapmaya beraber girmeli beraber bulaşıkları kaldirmali erkek evi supurmeli kadın yerleri silmeli gibi bütün işleri paylaşarak beraber yapmalısınız en başından böyle alistirirsan öyle gider
Teşekkürler moral oldu . Ne yapayım işte dertleşiyorum burada çünkü şuan bunu başka birileriyle konuşamam.. Evet moralim bozuk , sinirim bozuk. Yapabileceğim çok bişey yok. Ya hergün kavga edeceğim. Yada kendimi yiyip biteceğim.
Evet kadin milleti kendini istediği kadar paralasada kadin erkek hiç esit olmayacak.
Çünkü eşitlik kadininda çalışması vs ile olmaz.
Kadının doğasından çok yetiştirilme tarzından olabilir mi? Şahsen annem beni hiç mutfağa sokmadı ders çalışın diye şimdi de hiç doğamdan gelmiyor bir şeyler. İnanılmaz yeteneksizim. Eşim benden güzel yapıyor yemekleri.
Ne alakası var..Sadece çoçuğuna temiz olur o merak etme.. Çoçuğun kullandığı oda,eşya her şey temiz olur.HANımlar yapmayın kalsın diyorsunuz da yakında çocuğu olacak yapmamak gibi lüksü Yok ki. Çocuk pis evde mi büyütecek annem yetişemedi diye yemek mi yemeyecek.
İnanmıyorum ya eşiniz size merhamet etmeli karnın burnunda çalışma artık diyeceğine bir de böyle mi yapıyor ? Bence çocuktan sonra çalışmayın zaten bebek bakımı zor neden başkasına bırakacaksın zaten esinde haketmiyor bırak evi o gecindirsin sende evde bebisine bak.. ayrıca eşine çok yüz vermissin hergun işten gelince sikayetlenmelisin karnım burnumda çok yoruldum hiç halim kalmadı kendimi iyi hissetmiyordum belim agriyo falan falan naz niyaz yapacaksın ki erkek sana bu kadar yuklenmesinAçıklayayım şöyle. Ben şuanda 34 haftalık hamileyim. Normalde 3 hafta sonra izne çıkacağım. Ama bebeğimiz 1 hafta geriden geliyor. Sebebi belli değil geç döllenme gibi gözüküyor dedi. İsterseniz hesaplamayı 1 hafta geriden yapalım. Çalışma raporunuzu da ona göre vereyim dedi. Tabi eşim bu duruma çok sevindi. Çünkü 38 e kadar çalışmış olacaktım. Bende kabul etmedim. Ona bozuluyor. Vay efendim ben niye kabul etmemişim. Eğer istersen dedim 40 'a kadar çalışayım. Öğle arası doğumu yapar işe geri dönerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?