Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

Tüm ev işlerinin sorumluluğunu neden tek başınıza üstleniyorsunuz?
Eşiniz kendi işini görememe hastalığına mı tutuldu?
Don ütülemek de nesi aklınızı mı kaçırdınız?
Zor durumda değilseniz ve evin geçimi yalnızca sizin maaşınıza bakmıyorsa kocanıza ne oluyor da surat yapıyor verdiğiniz temizlikçi kararına?
Tabi ki de herkesin bir sorumluluğu her zaman vardı hep de herkesin bir sorumluluğu olacak annelerimizin, babalarımızın, bizim, kocalarımızın...
Bir de onlardan,annelerden, dinlemek lazım çalışmamanın nasıl bir şey olduğunu bence siz iyi ki de çalışıyorsunuz yalnızca iş işten geçmeden kocanızı karşınıza alıp eşit ve ortak bir hayat yaşamak istediğinizi kabul ettirin.Bakın çocuk da yoldaymış tam bir köle olmaya çok az kalmış gibi benden demesi...

Canım bunu ben eşime sıkça dile getiriyorum. Sonuç olarak tartışıyoruz. Konuşmuyoruz. Ben ev işi yapmayı bırakıyorum. Yemek yapmıyorum. Eeee sonra. Bir hafta sonra pis evde uyanıyorum. Mutfakta bir dolu bulaşık. Suratsız her an laf sokan bir eş. Huzur zaten yok. Sinir bozukluğu ağlama krizleri. Mutsuz olup depresyonda olan ,eşşek gibi bütün evi temizlemeye kalkan ben oluyorum. Sonra sil baştan.

Nasıl söylenir bilemedim doğrudan söylüyorum: bunlar daha iyi günlerin

Yemek yaparken gel salatayı yap diyince ne diyor?
Evi sen süpür ben de sileyim diyince ne diyor?
Ben mutfakta uğraşıyorum sen şu çamaşırları as diyince ne diyor?

eve temizlikçi tut. istediği kadar yüzünü sarkıtsın. kendin yiyeceğin kadar yemek yap. kendi çamaşırlarını yıka. bunu da mı yapamıyosun?

Ben elimi peceteye kuruladim muhtemelen oda oyle yapmıştır.evlenmeden once benim evlilikteki asil beklentilerimin neler oldugunu konustum.beklentilerimin cevabinida cok şükür aliyorum.onlar cok onemli olanlar. Fakat bu konuda hayatin musterekliginden vs bahsedilmisti. Yemek yedikten sonra tabagi mutfak tezgahina birakiyor (bunu ben alistirdim) eline saglik cok begendim diyor . Bu onun icin bir mutfak isi. Onore ediyor tezgaha tabak birakiyor. Yorgun hasta oldugumda yemek yapma atistirirz bisi diyo ama atistirmaliklarida ben hazirliyom.anlatabiliyormuyum.kucuk ufak konu arasinda sıkışıp kalan seyler onun yaptiklari oluyor. Soylenince yapilan seylerin hicbirini sevmiyorum ben.anlami onemi azaliyor. 50 kere soyleterek biseyi yaptirirken yapilan seyin memnuniyetini yasayamiyorum. Sadece elimden geleni yapiyorum. Sitem etmedim oyle direkt.soylenmiyorumda ama bekliyorum yani

Pes etme işte. Kocan pes etsin. Kendine göre birşeyler yap ye, kendi kullanacağın bulaşıkları yıka kullan, temizliği boşver yapma bir tek wc yi temizle o de kendin için bırak toz olsun her yer ya da işte çağırırsın kadını temizletirsin. Yani kısaca pes etme. Kocan nasıl seni yıldırana kadar devam ediyorsa triplerine sen de devam et. Ancak bu şekilde baş edebilirsin. Yoksa bu triplerle adam ssana istediğini yaptırıyor. Yakında doğum yapcaksın o zaman nasıl yetişceksin?

Kesinlikle çok haklisin sana katılıyorum kadının doğasında zaten yemek bulaşık çocuk temizlik bunlar var içten gelerek yapıyor bide eve katkıda bulunuyum deyip çalışırsa hepsi ağır oluyor ama kadın yinede icgudusel olarak yapmaya çalışıyor.. bu süreçte eşine hergun laf sokarak sana yardımcı olmasını saglamaliydin mesela mutfağa yemek yapmaya beraber girmeli beraber bulaşıkları kaldirmali erkek evi supurmeli kadın yerleri silmeli gibi bütün işleri paylaşarak beraber yapmalısınız en başından böyle alistirirsan öyle gider

HANımlar yapmayın kalsın diyorsunuz da yakında çocuğu olacak yapmamak gibi lüksü Yok ki. Çocuk pis evde mi büyütecek annem yetişemedi diye yemek mi yemeyecek.

Boyle erkeklerin kalmis olmasi beni cok mutlu ediyor bir bayan olarak. Esim aldirmiyor bile annesine bile laf ettirmiyor icten ice kiriliyodue belki. Esinizi takdir ettim

Benim kırmızı çizgilerimdir. Ev işlerinin paylaşılması o yüzden evlilikten önce konuşulması gerekir. Ama sizin değilse saygı duyarım.
Bakın gül al, romantik ol gibi şeyler 50 kere söylenmez ve anlamını yitirir. Ev işleri anlamlı şeyler değil. Bu ikinize ait ortak bir görev. Onun lütfu değil yani. O yüzden gerekiyorsa da 50 kere söyleceksiniz ki öğrenecek. Yoksa sadece siz değil, sizden öğrenen çocuklarınız da bu şekilde yaşayacak. Oğlunuza ev işlerini ufak ufak öğretebilecek misiniz?

Nasıl söylenir bilemedim doğrudan söylüyorum: bunlar daha iyi günlerin
Teşekkürler moral oldu . Ne yapayım işte dertleşiyorum burada çünkü şuan bunu başka birileriyle konuşamam.. Evet moralim bozuk , sinirim bozuk. Yapabileceğim çok bişey yok. Ya hergün kavga edeceğim. Yada kendimi yiyip biteceğim.

Evet kadin milleti kendini istediği kadar paralasada kadin erkek hiç esit olmayacak.
Çünkü eşitlik kadininda çalışması vs ile olmaz.

Kadının doğasından çok yetiştirilme tarzından olabilir mi? Şahsen annem beni hiç mutfağa sokmadı ders çalışın diye şimdi de hiç doğamdan gelmiyor bir şeyler. İnanılmaz yeteneksizim. Eşim benden güzel yapıyor yemekleri.

İnşallah uslu bir bebeğin olur, gazı olmaz hemen uyur zırt pırt uyanmaz falan, ne diyelim ki bu durumda adam seni sindirmis tek çocukla kal bari

Evet kadin milleti kendini istediği kadar paralasada kadin erkek hiç esit olmayacak.
Çünkü eşitlik kadininda çalışması vs ile olmaz.

Aynen, hasbelkader mutfağa girsem babam çağırırdı annemden önce, gel 32.gün başladı diye, genç bakış 32.gün, arena ne izlerdik, ah babam

HANımlar yapmayın kalsın diyorsunuz da yakında çocuğu olacak yapmamak gibi lüksü Yok ki. Çocuk pis evde mi büyütecek annem yetişemedi diye yemek mi yemeyecek.
Ne alakası var..Sadece çoçuğuna temiz olur o merak etme.. Çoçuğun kullandığı oda,eşya her şey temiz olur.

Ama eşe yok..Duruşu net olmaz sa hiçbirşeye yaramaz .

İnanmıyorum ya eşiniz size merhamet etmeli karnın burnunda çalışma artık diyeceğine bir de böyle mi yapıyor ? Bence çocuktan sonra çalışmayın zaten bebek bakımı zor neden başkasına bırakacaksın zaten esinde haketmiyor bırak evi o gecindirsin sende evde bebisine bak.. ayrıca eşine çok yüz vermissin hergun işten gelince sikayetlenmelisin karnım burnumda çok yoruldum hiç halim kalmadı kendimi iyi hissetmiyordum belim agriyo falan falan naz niyaz yapacaksın ki erkek sana bu kadar yuklenmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…