- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
- Konu Sahibi cancanguness
-
Örneğin evi süpürür müsün diyorum? Ya dur süpürürüz tamam diyor. O hafta sonu süpürülmüyor. Sonraki hafta ya ev çok pis süpürecektin diyorum. Tamam ya süpürürüz ne var ki evde diyor. Tabi iki hafta süpürülmeyen ev pislik içinde oluyor. Ben süpüyorum. Aman boş ver gel otur diyor. Yani bu modtayız
Evlilik birligi icerisinde benim onceliklerim daha baska seyler evet bu dogru.onlar olmadan 7/24 is yapsa kiymeti uok. Aslinda onceliklerime cvp veren biri oldugu icin bu konuyu surekli dillendiren degilim.hep susmuyorum yeri geldikce soyluyorum ama mutemadiyen dilimde degil. Bebek icin tdv goruyorum.eger birgun olurda olursa bir oglum ogrenmesi gereken herşeyi ogrenecek.esim benim oglum değil.o kayinvalidemin oglu.degerler kayinvalideden miras bize. Arada diyorum bi oglan olsunda gor cocuk nasil buyutulurmus. tup mup dinlemem bilesin diyorum.Benim kırmızı çizgilerimdir. Ev işlerinin paylaşılması o yüzden evlilikten önce konuşulması gerekir. Ama sizin değilse saygı duyarım.
Bakın gül al, romantik ol gibi şeyler 50 kere söylenmez ve anlamını yitirir. Ev işleri anlamlı şeyler değil. Bu ikinize ait ortak bir görev. Onun lütfu değil yani. O yüzden gerekiyorsa da 50 kere söyleceksiniz ki öğrenecek. Yoksa sadece siz değil, sizden öğrenen çocuklarınız da bu şekilde yaşayacak. Oğlunuza ev işlerini ufak ufak öğretebilecek misiniz?
Evet çok var tabi ama çok az.
Oda bu toplumda esitlik var demeye yemiyor.
Esitlik var veya yok o onemli degil de cifte standart kesinlikle var. kocamin parasi benim param ama benim param da benim param diyen kadinlarimiz ,koca parasini yerken esitlik istemiyorlar nedense
elimi sallasam ellisi diyor ki kadın susuyor.O kadar köklü değişimler beklemiyorum ben. Sordum ama cevabını alamadım. Şunu as, salatayı yap, burayı süpür diyince ne diyor eşi?
Siz de yapmayin bu karniniz burnunuzda neden kendinize eziyet ediyorsunuzKonuya bu başlıkla girmek istemezdim ama artık sinirimden patlayacağım. Kadın erkek eşit. Kadında çalışıyor ne güzel. Kadının ekonomik özgürlüğü var eyvallah. Eeeeee... Sabahın köründen akşamın kör karanlığına işte çalış. Eve gel kocana yemek yap. Bulaşıkları yıka kaldır. Haftasonu sonu ev işi yap. Her taraf temiz olmalı. Eşin ne bu pislik demesin. Kocanın donlarını yıka ütüle. Koştur koştur kuaföre git. Eee malum kadınsın hoş gözükmen, bakımlı olman gerekiyor. Yaşın geçmeden kariyer yap. Bu arada 35 'i geçmeden çocuk yap. 4 aylık bebeğini onun bunun eline bırak. Koştur koştur işe devam et. Akşam gel. 4-5 aylık bebeğinle sabahlara kadar uyuma sabah tekrar işe git. Para kazanmam lazım.Eve destek olman lazım. Pardon ama biz kadınlar köle miyiz?
Bu mu yani.
Ne güzel şey erkek olmak günümüzde. Biz bunları bu hale getirdik maalesef. Şimdi kayınvalideler bile oğullarına sadece çalışan kız bakıyorlar oğlum rahat etsin diye. Ben kadın çalışmasın demiyorum tabiki çalışsın üretsin. Ama eşitlikse bir evde her şey eşit olsun. Eve kendi maaşımla ayda 1 temizlikçi almak için kocanın suratını çekiosn. Evde eşşek var . Ne gerek var para harcamaya. Ben sıkıldım aldım artık yoruldum. Vucudum kaldırmıyor. 37. hafta işten ayrılmam bile adamın gözüne battı ya.
Bizim babalarımız böyle değildi. Annelerimizin gençliğinde onlar böyle seyler yaşamadılar. Herkesin bir sorumluluğu vardı. İnsanlar en geç 22-23 yaşında evlenir. 1 yıl sonra çocuk yapar.Çocuğuyla ilgilenir. 30 olmadan 2. bebeğini yapar. Çocuğuyla uzun uzun zaman geçirir. Okula getirir götürür. Arkadaşlarıyla gezer , günler yapar . Ev işlerini yapardı. Herkes mutlu huzurluydu.
Ben çok bunaldım ya hangisi doğru bilmiyorum. Ama şuan ters giden bişeyler var ve kullanılıyoruz. Onu çok iyi biliyorum.
Çok net kendi kendimi yiyip bitireceğime eşimin başının etini yerim isteklerim olana kadar. Kavga edin yani gerekirse her gün bu adam hakediyor çünkü.Teşekkürler moral oldu . Ne yapayım işte dertleşiyorum burada çünkü şuan bunu başka birileriyle konuşamam.. Evet moralim bozuk , sinirim bozuk. Yapabileceğim çok bişey yok. Ya hergün kavga edeceğim. Yada kendimi yiyip biteceğim.
Evlilik birligi icerisinde benim onceliklerim daha baska seyler evet bu dogru.onlar olmadan 7/24 is yapsa kiymeti uok. Aslinda onceliklerime cvp veren biri oldugu icin bu konuyu surekli dillendiren degilim.hep susmuyorum yeri geldikce soyluyorum ama mutemadiyen dilimde degil. Bebek icin tdv goruyorum.eger birgun olurda olursa bir oglum ogrenmesi gereken herşeyi ogrenecek.esim benim oglum değil.o kayinvalidemin oglu.degerler kayinvalideden miras bize. Arada diyorum bi oglan olsunda gor cocuk nasil buyutulurmus. tup mup dinlemem bilesin diyorum.
Toplumda eşitlik yok malesef. Ama olması için elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarımızı ona göre yetiştiriyoruz. Ve bu çabamız değil bizi mutsuz eden. Karşımızda buna engel olan insanlar.
Evet yani esitlik istiyoruz da, erkek calisir para getirir,kadin calismaz evde oturur durumunda da cok sey istiyor pek cok hemcinsimiz. Kadinim,hem calismayayim evde oturayim,temizlige yardimci gelsin,cocuga bakici veya buyukanne baksin, disarida yemeklere cikalim haftada 3 gun, kuaforume gideyim, cebimde kocamin kredi karti olsun hesapsiz harcayabileyim, ayrica nakit de su kadar versin ki magdur olmayayim, yilda 3 defa tatile cikayim,canimin istedigi kiyafeti alip giyineyim. Kocam ev alsin,araba alsin hatta bir tane araba da bana alsin,benzinini eksik etmesin ki ben ugrasmayayim.boyle adami bulayim ben de evleneyim ikinciye. Malum bu devirde bunca yuku tek koca karsilayamaz iki koca gerekliEvet ona ben de anlam veremedim.
Toplumda eşitlik yok malesef. Ama olması için elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarımızı ona göre yetiştiriyoruz. Ve bu çabamız değil bizi mutsuz eden. Karşımızda buna engel olan insanlar.
Is basa dusunce yapiyor hic yapmiyor degil bazen de hazirlamiyorum kahvaltiyi kizimla ilgileniyorum vakit olmuyor mecbur hazirliyorEşin kahvaltısını kendi de hazırlayabilir ya da bir poğaça simitle geçiştirebilir. Keşke öyle yapsanız en azından iş saatine kadar biraz daha dinlenirsin.
doğru tespit:))Evet yani esitlik istiyoruz da, erkek calisir para getirir,kadin calismaz evde oturur durumunda da cok sey istiyor pek cok hemcinsimiz. Kadinim,hem calismayayim evde oturayim,temizlige yardimci gelsin,cocuga bakici veya buyukanne baksin, disarida yemeklere cikalim haftada 3 gun, kuaforume gideyim, cebimde kocamin kredi karti olsun hesapsiz harcayabileyim, ayrica nakit de su kadar versin ki magdur olmayayim, yilda 3 defa tatile cikayim,canimin istedigi kiyafeti alip giyineyim. Kocam ev alsin,araba alsin hatta bir tane araba da bana alsin,benzinini eksik etmesin ki ben ugrasmayayim.boyle adami bulayim ben de evleneyim ikinciye. Malum bu devirde bunca yuku tek koca karsilayamaz iki koca gerekliYazik yav erkeklere valla bu devirde erkek olmak cok zor esas. Erkek olmaya ozenen kardeslerimiz herhalde ya hayatlarinin hicbir doneminde para kazanmamislar ya da esler evde bir seyin ucundan tutmamis.
Bu cevabı kendi eşimden rüyamda bile duyamam heralde. Ben de öğretmenim çalışıyorum 19 aylık kızım var bakıcıya emanet ben okuldayken. Derslerimi azalttım haftalık 18 saat derse giriyorum öğleye kadar. Belki konu sahibi de öyle yapabilir. Ama bana da sorsanız çok isteyerek çalışmıyorum. Ev işleri de bende tabii ki. Ütüyü yapmıyorum sadece. Bi de canı isterse haftada bir yemek yapar.Şu durumda eş seçerken bunları baştan konuşmanız gerektiğini anlamışsınızdır.
Allah yardımcınız olsun o adamla hayat size zor olacak gibi.
Benim eşim de ev işinden pek anlamaz yapamaz yani ama bana çalışmak zorunda değilsin dedi ben de bi süre çalıştım baktım yoruluyorum istifa ettim. Ama hala akşam ne yemek yapayım diye sorunca yorma kendini dışarda yeriz cevabını alıyorum. Şükrettim eşime şu an..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?