Kadın Erkek Eşit Olmasın Efendim

Evi süpürür müsün gibi genel olarak değil. Haydi şimdi ev süpürüyoruz diyeceksiniz. Yemek hazırlanıyor haydi salata yap diyeceksiniz. Ne gerek var salataya demez herhalde. Ya da dur yaparız salatayı demez. Mızırdanacak, istemeyecek ama siz söyleye söyleye yaptıracaksınız. Yoksa bebek de geldikten sonra çok çok zor. Bakın hiç bir şey yapamıyorsanız bari eve gelen kadına laf söyletmeyin. O konuda sesiniz çıksın rica ediyorum.

Evlilik birligi icerisinde benim onceliklerim daha baska seyler evet bu dogru.onlar olmadan 7/24 is yapsa kiymeti uok. Aslinda onceliklerime cvp veren biri oldugu icin bu konuyu surekli dillendiren degilim.hep susmuyorum yeri geldikce soyluyorum ama mutemadiyen dilimde degil. Bebek icin tdv goruyorum.eger birgun olurda olursa bir oglum ogrenmesi gereken herşeyi ogrenecek.esim benim oglum değil.o kayinvalidemin oglu.degerler kayinvalideden miras bize. Arada diyorum bi oglan olsunda gor cocuk nasil buyutulurmus. tup mup dinlemem bilesin diyorum.

toplum açısından kadın hem işte hem evde hem annelikte hem de yatakta iyi olmalı. yoksa kocasını cici kadınlar kapar, aldatılmayı hakeder.

sonuç aldatan, mutlu erkekler. aldatılmış mutsuz kadınlar. dinç kalmış erkekler, erkenden çökmüş yıpranmış kadınlar.

kadın tıpkı erkek gibi özgürdür. dilerse çalışır, isterse ev işi yapar, isterse kadın tutar hem ev işi hem çocuk için. şu kısa ömürden kâm almak kadının da hakkı.

Evet çok var tabi ama çok az.
Oda bu toplumda esitlik var demeye yemiyor.

Toplumda eşitlik yok malesef. Ama olması için elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarımızı ona göre yetiştiriyoruz. Ve bu çabamız değil bizi mutsuz eden. Karşımızda buna engel olan insanlar.

O kadar köklü değişimler beklemiyorum ben. Sordum ama cevabını alamadım. Şunu as, salatayı yap, burayı süpür diyince ne diyor eşi?
elimi sallasam ellisi diyor ki kadın susuyor.

Siz de yapmayin bu karniniz burnunuzda neden kendinize eziyet ediyorsunuz
Parayi kazaniyorsaniz da paraniza laf ettirmeyin istediginizi yapin kocaniza ne oluyor
Yemek de yapmayin ütü de her sey mukemmel olmak zorunda degil cok istiyorsa esiniz kendi yapsin hizmetci misiniz siz
Hayat yeterince zor zaten kendinize yuklenmeyin bu kadar
Ben yeni evliyim ev her zaman topludur takintim var cunku
Ama evim her zaman 4*4lük temiz degildir 5 tane oda var hangi birini temizleyeyim
Isteyen pis pasakli desin umrumda degil canimdan kiymetli degil
Buyuksehirde yasiyorum her gun 7de evden cikiyorum 1 gibi eve geliyorum yine de sizin kadar kendimi yipratmiyorum.
Camlari merdivenleri eşime sildiriyorum ütüsünü kendi yapar.
Ben yemek yapmayi seviyorum o yuzden yemekler bende. Kadin da erkek de bir evdeki isleri genel olarak bilmeli, herkes gerektiginde basinin caresine bakmali. Ben esim tamir yaparken yaninda duruyorum belki bir seyler ogrenirim diye. Bu isler boyle olmali bence.

O olmazamabyle

Eşit olma çabası değil de enayi olmama,topluma karışabilme,temiz bir eşe sahip olabilme,ilerde çocuk isterse de her yönüyle iyi örnek bi baba figürü görebilme,kendi parasını kazanırken bu kadar ezilmeme çabası belki yorar.
Hatta bu zihniyetle ,hele ki kadın olduğunuzu belirttiniz, çok daha fazla yorar haklısınız yorar yani fakat "oh be iyiki de hedeflerimden şaşmamışım" deriz sonunda.Hayatta hedeflerimizi gerçekleştiremiceksek ne yapıcaz ki başka.

Çok net kendi kendimi yiyip bitireceğime eşimin başının etini yerim isteklerim olana kadar. Kavga edin yani gerekirse her gün bu adam hakediyor çünkü.

Açıkçası evlilik birliğinden beklentileriniz bence zaten insan olan birinin yapması gereken şeyler. Yani ne olduğunu tam söylememişsiniz ama iş yapsa onları yapmasa kıymeti yok dediğinize göre onlar zaten evlilikte asgari olması gereken şeyler diye düşünüyorum. Yani tabiki de bir evlilikte saygı sevgi muhabbet olmalı. Bu evlenmeden önce konuşulmasına bile gerek olmayan şeyler.
İnşallah hayırlı zamanlarda hayırlı evlatlarınız olur. Hep mutlu ederler sizi.

Toplumda eşitlik yok malesef. Ama olması için elimizden geleni yapıyoruz. Çocuklarımızı ona göre yetiştiriyoruz. Ve bu çabamız değil bizi mutsuz eden. Karşımızda buna engel olan insanlar.

Akşamdan sabaha değişim elbette olmaz toplum mühendisliği bu bir nevi, ama sen ben oğlumuza bulaşıkları makinaya diz demeye başlarsak bir gün olacak

Evet ona ben de anlam veremedim.
Evet yani esitlik istiyoruz da, erkek calisir para getirir,kadin calismaz evde oturur durumunda da cok sey istiyor pek cok hemcinsimiz. Kadinim,hem calismayayim evde oturayim,temizlige yardimci gelsin,cocuga bakici veya buyukanne baksin, disarida yemeklere cikalim haftada 3 gun, kuaforume gideyim, cebimde kocamin kredi karti olsun hesapsiz harcayabileyim, ayrica nakit de su kadar versin ki magdur olmayayim, yilda 3 defa tatile cikayim,canimin istedigi kiyafeti alip giyineyim. Kocam ev alsin,araba alsin hatta bir tane araba da bana alsin,benzinini eksik etmesin ki ben ugrasmayayim.boyle adami bulayim ben de evleneyim ikinciye. Malum bu devirde bunca yuku tek koca karsilayamaz iki koca gerekli Yazik yav erkeklere valla bu devirde erkek olmak cok zor esas. Erkek olmaya ozenen kardeslerimiz herhalde ya hayatlarinin hicbir doneminde para kazanmamislar ya da esler evde bir seyin ucundan tutmamis.

Kim nasil engel oluyor mesela.
Benimde hem kizim hem oglum var ikisinide ayni sekilde yetistiriyorum eşitlik buysa.Ve bana engel olan kimse yok.

Eşin kahvaltısını kendi de hazırlayabilir ya da bir poğaça simitle geçiştirebilir. Keşke öyle yapsanız en azından iş saatine kadar biraz daha dinlenirsin.
Is basa dusunce yapiyor hic yapmiyor degil bazen de hazirlamiyorum kahvaltiyi kizimla ilgileniyorum vakit olmuyor mecbur hazirliyor

Koca evine bakmak zorunda. Karısı çalışmak istiyorsa bu kadının tercihi olmalı. Kocasının zoruyla değil !!
Konu sahibi arkadaşın eşi temizlikçi tutmasına bile laf ediyormuş.
Arkadaşım cebinde paran yoksa, bir ailenin sorumluluğunu alacak güce sahip değilsen evlenmeyeceksin bu kadar basit !!!
Karısının maaşına güvenip evlenen erkeğe erkek denmez !!

doğru tespit:))
bazılarının hoşuna gitmeyecektir.

Bu cevabı kendi eşimden rüyamda bile duyamam heralde. Ben de öğretmenim çalışıyorum 19 aylık kızım var bakıcıya emanet ben okuldayken. Derslerimi azalttım haftalık 18 saat derse giriyorum öğleye kadar. Belki konu sahibi de öyle yapabilir. Ama bana da sorsanız çok isteyerek çalışmıyorum. Ev işleri de bende tabii ki. Ütüyü yapmıyorum sadece. Bi de canı isterse haftada bir yemek yapar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…