kadın olmak cok zor :( bırde evlıysen

bir de bebek olunca daha zor amao zaman kendini amazon gibi hissediyorsun:) hem kadın, hem güçlü bir savaşçı:) o zaman aslında daha çok yoruluyorsun ama direniyorsun: çok güçlüyüm, yorulmadım diyorsun:) hem kadın, hem anne, hem çalışan , hem ders çalışan kadın olmak çok daha zor. evi topla, çamaşırı, bulaşığı makine yıkıyor. sadece yerleştirmesi var:) ama çalışmak ve ders çalışmak öyle değil. zor vesselam zooor kadın olmak her yönüyle...

çok erken evlenmişsin hemende bebek yaparsan daha çok bıkıp yıprancaksın biraz zaman tanı kendine ve evliliğine

aynen canım cok güzel anlatmışsın..:))

Işe çok boğulmayınca pek bir zorluğu kalmıyor, hatta bekarlık günlerini hiç aratmıyor.

Bense kocitomla kapimizi kapatacagim gunleri iple çekiyorum. .. Üniversitedeyken bn evde yalnizdim genelde biraber kaliorduk yine ole olsun die bekliorum... sorumluluk hep var hwr secim biseyler getirip götürüyor ama mutluluğu da paja biçilmez olsa gerek:-D

Aynı şeyleri yapıyoruz canım belki ben daha fazlasını yapıyorum ama senin gibi hiç düşünmedim...akşam eşimin dükkanı kapatıp eve gelmesini,ona sarılıp öpmeye,hoşgeldin demeyi dünyalara değişmem...Bekar olduğum günlerde güzeldi elbet ama bir fark yok...Şimdi de arkadaşlarımla buluşup bir yerlere gidiyorum,Annemlere zaten eşim de çok düşkün şükürler olsun haftada en az 3 kez görüşürüz...Bunların dışında da söylemek istediklerim olabilir ama sanırım sen erken yaşta evlendiğin için sorumluluk alacak kadar olgunlaşmamış olabilirsin belki de...Alışırsın canım evlilik çok güzel birşey :)

iki kisinin yasadigi evi hergun ne kadar temizlemen lazim ki ? ayrica hergun camasiri ben bile yikamiyorum su an bes kisiyiz evde.
yemekte dersen bir saatlik is be sekerim.

Tüm bu dediklerini her kadın yapıyor emin ol canım, hatta okuduysan senden çok daha zor durumda olanlar var...
Senin dezavantajın erken yaşta evlenmek olmuş; okulda olman gerekirken evinin hanımı olmak, her işe koşturmak tabiiki zor gelir bu yaşta..

Son düzenleyen: Moderatör:
Ahhhhhhhhhhh ustune bide offffffffffff. Bu ay tam iki yil oldu. Esimi cok ama cok seviyorum kacarak evlendim ama su sorumlulugun yuku yok mu. Sabahin besinde git calis yemek bilasik camasir misafir kaynanamin ev isi doktoru ay sonu faturalar arada bide annecime gorunurum ve butun hayatim bu bazi aksamlar kendimi yataga zor atiyorum simdi bide cocuk sahibi olmaya karar verdik artikk cumbus tam baslar....

Herkese , başka başka zorluklar tabi.
Ben annem olmadığı için, babamın evinde bunları hep yaptığımdan bana zor geleceğini düşünmüyorum :)
Aksine zevkli bile.
Mesela Pazartesi bütün çamaşırları yıkama ve komple temizlik günüm.
Yemeği de gece yaparım . Ertesi güne.
Tek avantajım, babam ve kardeşim pratik yemekler de yerler.
Dolaba, köfte yapıp koyarım. Barbunya , bezelye, nohut. Şişelik domate aldık vs.
Ben her şeyin planlı bir sistem şeklinde oturtulmasından yanayım.
O çamaşırlar pazartesi yıkanacak arkadaş :) Salı oldu mu, domino taşı gibi plan tak tak düşüyor.

o anlattıklarından bende çok şikayetçiyim canım yaa bekarken bu saatlerde mümkün değil hiç bi güç kaldıramazdı beni ama evlenince öyle olmuyo malesef daha ev temizlenecek ne yemek yapsam derdi var çamaşırı ütüsü var akşam kocanı memnun edecen bide benim eşim çok zor biridir onunla anlaşmak çok zor hiç bişeyi beğenmez hiç bişeyden memnun kalmaz durum öyle olunca bende sıkıldım artık arkadaşlarım gezip tozup gününü gün ederken ben kendime hiç vakit bile ayıramıyorum ve çoğu zaman bende diyorum keşke evlenmeseydim diye

Merhaba,

Kolay gelsin arkadaşım... Çalışırken evlenen ve sonrasında ev hanımı olan kadınların içine düştüğü genel bir sıkıntı bu. Yaşamayan anlamaz. Bir anda hayatın bu yönde değişince, kendini verimsiz ve önemsiz hissedebilirsin. Sosyal hayatın da çok etkilenir.

Ben sana çalışmaya devam etmeni tavsiye edebilirim mümkünse. O zamane eve daha çok yetebildiğini göreceksin.

Bir tavsiyem de genç yaşta evlendiğin için yakında sana çocuk baskısı yapmaya başlayanlar olabilir. Bana kalırsa çok erken yaşta çocuk sahibi olma. Eşinle biraz zaman geçir, birbirinizi daha iyi tanıyın, evliliğiniz otursun. Sen de okul ve iş yaşamında neler yapacağına karar vermiş olursun. Çok daha sağlıklı olur.

Bunları 35 yaşında, yıllarca çalışmış ve evlenince evhanımı olmuş, bir çocuk sahibi, ikinciye hamile bir ablan olarak yazıyorum.

Hakkında hayırlısı olsun, mutluluklar:)

canım benim çok gençsin yeni evlisin ya sorumluluk almak zor geliyor

zamanla oturacak pratikleşeceksin daha hızlı bitecek işlerin

hemen çocuk yapma kafayı yersin o zaman

düzenini oturt önce.

ben çalışıyorum tek izin günüm temizlikle geçer bazen...çok moralim bozulur hemen toparlanıp dua ederim tüm bunlara koşturacak gücüm sağlığım var diye...

Kadın olmak çok zor
Bir de evliysen
Ama bir de çalışıyorsan uzun saatler.
Bir de çocuğun varsa
Vee bir de hamileysen:))
Ben napayım.
Her akşam acele acele eve koşturuyorum,bir yandan akşam yemeğini masaya hazırlarken
bir yandan da ertesi günün yemeklerini hazırlıyorum.
Bir yandan oğlumu ödevlerinin başına oturtmaya çalışırken bir yandan da ev içindeki acil
gündelik işlere bakıyorum.
Sabah ise 6 da kalkıyorum.Yorucu gerçekten...

evet arkadaşların dediği gibi erken evlenmişsin ama herşeyin hayırlısı belkide böylesi senin için daha iyidir...bencede hemen çocuk yapma yani en azından 1-2 sene bekle evine alış işlerine alış herşeyi bi yoluna koy...

Eşiniz ne düşünüyor bu konuda. Yardımcı olabiliyor mu size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…