kadın olmak cok zor :( bırde evlıysen

okuyunca banada yorucu geldı ama oyle hıssetmıyorum sadece bıraz acıkıyorum cuma aksamları

ay canım ya biz ne yapalım çalışan bir anneyim oğlumu kayınvalidemden alıp koşturarak eve yemek ve ev toplama olayı snra yemek faslı ama en güzel yanı yemekten sonra oğlum ve eşimle oturmak oynamak sıkılma bugünlerini ararsın

okurkenn yoruldumm kızzz
valla bende genelde cuma akşamı olmuyorsa c.tesi sabah yapıyorum...
önce senin yaptığın gibi kilim ne varsa kaldırıyorum camdan çırpıyorum onları bakona seriyorum..,
ama ben tüm evi aynı anda süpürüyorum...
2 kovaya su dolduyorum biri ile yerleri alıyorum biri ile mobilyaların tozunu...
sonra kalıyor bana banyo, tuvalet ve mutfak fayansı fırın..
önce mutfaga giriyorum fırınımı iyice temizliyorum..ardından mutfağın fayansını siliyorum..
wc benim alaturka orayı çamaşır suyu ile yıkıyorum..
banyomdada klozetim, duşakabanim var..ama benimde banyoda giderim olduğundan 2 kova çamaşır sulu suyumla yıkıyorum..sonra yerleri nemli bezimle silip çıkıyorum..
çamaşır işi bende pazarr gübü oluyor pazar günü 2 posta kesin yıkıyorum..
pazattesi yorgun olursam salı topluyorumm..

ben mutfagın tezgahını fayansını fırını buzdolaplarını vs cumartesı aksam kocamla kahve ıcerken onu sohbete tutarak yapıyorum :) beyaz ya malesef detay ıstıyor mutfak bu konuda
ama ben cocuktan dolayı her yerı aynı anda yapamıyorum ama en saglıklısı o elbette

evlenmeden önce rahatmışssın galiba ondan ben vietnam gibi bir evden geldim evlendim ne ev işi ne yemek ne bulaşık hiç sıkmadı beni..1 sene hiç komşum olmadı kimse kapımı çalmadı ama ben çok mutluydum..baba evinde iş de fazla yapmazdım yapacak pozisyon yoktu kız kardeşim abim yer içer tezgahı doldururdu babam bana bağırırdı bunların ne hali diye bende banane derdim zıkkım yiyin derdim sevgi saygı sıfır anne baba şefkatı sıfır içkici sorumsuz nobran abi eve gelen karıya kıza sulanır pislik kızkardeş suyunu kendi içmez hazır sofraya oturur sofra kalkacakken karnı ağrırdı annem hep bana yüklemeye çalışırdı bende yapmamak için elimden geleni yapardım.kız kareşimi ben büyüttüm annem hep onun annesi nio derdi ben bu görevi kendim yüklenmişim gibi halbu ki ben istemedim kızkardeşime bakmayı evi genede toplardım bi dönerdim arkamı maf olmuş babam evde bisiklet tamir eder sonrada buralar niye pis derdi..bende hakkıyla yemek ev işi yapmazdım kaçardım çoğu kere...şimdi kendi evimde yemek ev işi yapıyorum hiç olmassa sevdiğim kişi yiyor eline sağlık diyor babam yer yer dibini sıyırır tuzlu olmuş tuzsuz olmuş olmamış yal gibi derdi hey gidi günler..öteki dünyada yüzleşicem kimseye hakkım helal olmasın....

Evet zamanla alisirsin merak etme. Illa hergun kayinvalidne annene gitmek zorundamisin ? Cok uzuldum boyle bur mecburiyetin varsa.

canım sen cok erken evlenmişsin ben 24 yasındayım ben bıle cok erken oldugunu dusunuyorum kendım ıcın.ewlılık ne kadar gec yapılırsa okadar ıyı sorumluluk ıstıyor cunku..

siz çalışmadığınız halde şikayetçiyseniz
bir de hem dışarıda çalışıp hem çocuğu olup hem kayınvalide ile yaşayan hem ev işini yapmak zorunda olanları düşünün
evlenmeden önce rahat bir yaşamınız olduğundan şimdi zor geliyor
zaten 2 kişilik bir evde nasıl bu kadar yoruluyorsunuz anlayamadım
demek ki cok rahattınız önceden. 20 yaşında evlenmeyi göze aldıysanız yapacak bir şey yok

Son düzenleme:
Evet ya konuyu açan kişi tam da damarıma basmış.benim de durumum bir başka türlü.ben aslında kv den ayrı ama birlikte yaşıyorum.komşuyuz malesef.sadece yatak odalarımız ayrı evlerde düsünün.sabah 9dan akşam 11e kadar yani biz uyuyana kadar birlikteyiz.yemek,bulaşık ev işi her iş ama her iş bana bakıyor.üstüne üstlük 10aylık bir bebek ve işten ayrılmış dul bir görümce.tüm işlet bana bakıyor.kocamı seviyorum ama bu durum beni çok bunaltıyor.üstüne üstlük taktir etmeyi Sağ ol söğlemeyi beceremeyen bir kv...evet ben de kendi ailemi çok özlüyorum.ayda 2kez onlara misafir oluyorum.hergittiyimde kv 1001surat yapıyor.eve dönmek istemiyorum.burasına evim bile diyemiyorum.annemlere gittiğimde tüm gün yiyip içip uzanıyorum,kızımla oynuyorum.ohhh kızımla kocam olsa sadece her şey 4 4lük olucak ama malesef.böğle bir çeyin mucize...düşünün sabah kahvaltılarını bile bizde yapıyorlar.

Bir ev sorumlulugu almak kolay deegil tabii annelerimiz yillardir is guc cocuk nasil ugrasiyorlarmis degilmi ama eskiden birde cok cocuk yapiyorlarmis zor valla

Bende 20 yasinda ve evliyim ayrica 3 yıl olacak.daha sen simdiden zor diyorsansa bir süre cocuk yapma çünkü o cok daha fazla sorumluluk istiyo benim 2 yasinda kizim var cok yoruyor beni ama yinede ne evlendigime nede erken cocugum oldugu icin pisman degilim seviyorum hayatimi������

Son düzenleme:

ayyy allah kolaylıklar versın kardeşim, ben baska sebeplerden dolayıda cok zorlandım eşim babamla bıkac ay falan konuşmadı. düğün günümde ağladım neler neler zaten hepsı aklıma gelınce uzuluyorum yoksa sukurler olsun :))))

aynen canım vallahı suan bende yenı yazdıklarınıza bakıyorum sabah erkenden kayınvalıdem ve görümcemle temızlıge basladık ayy bırde adettım nasıl yoruldum

çok erken evlenmişsin. yaşıtların üniversitede tek kaygıları vize ve finalleri geçmek, ilk aşklar,kalp çarpıntıları, arkadaş grupları etkinlikler vs iken sen evliliğin sorumluluğunu çok erken almışsın üzerine. yaşam seçimlerimizden ibaret elbette.ama bazen yaşayamadıklarımız için gün geliyor hayıflanıyoruz. her şey zamanında güzel..

yok canım burda uzun uzun hayatımı yazmadım tabıı kı ben yerı geldı 12 yasında 7 kişiye yemek yaptım.. evlendiğim gün eşimi sinir krızıne sokacak kadar karışanlar oldu düğün günüm sabah ağlaya ağlaya gectı mıllette gelın oluyom dıye ağlıyorm zannedıyo..evlendık ev işleri zor geldı tabıı cunku hem eşim hemde aılesı cok düzenli tertipli ınsanlar ve ben kendımı sorumlu hıssedıyorum halıyle tabıı hepsı kolay allah baska sıkıntı vermesın ama yapı meselesı işte evlendıkten sonra zor geldı ınsanlık halii!!!

Allah mutluluğumuzu daim etsin arkdasim senin gibi arkadaşları kiskanmiyorum değilevlilik sorumlulugu bi yana esin evlenince aksinin teki oluveriorsa pismanlik istemeden oluyor tamamen ŞANS boşuna allah iyilerinle karsilastirsin demio buyuklerimiz

evet doğru.. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.. :)

Ah cnm ah seni en iyi ben anlarım ikizim 25 ben 27 yaşımda evlendim.kaç yaşında olursan ol İnan çok zor o başka bi yerde ben başka bi memlekette annem babam farklı şehirde erkek kardeşim Üniversitesi okuyor ailecek dağıldık ama Allah'a çok çok şükürler olsun ki hiç değilse seslerini duyuyorum arada bir toplanıyoruz Rabbim ölüm ayrılığı yaşatmasın diyorum

Eğer fırsatın varsa bir işe başla derim. Çalışan ve evli kadın olmak daha zordur fakat hayattan daha çok keyif alırsın. Duvarlar üzerine üzerine gelmez. Sosyal çevren değişir.. Düşünecek daha az fırsatın, konuşacak daha çok şeyin olur.. Rengin değişir.. Yeni evliliğe evde alışmak zordur ama çalışırken bence her şey daha da kolay

Yaşın evliliği kaldıracak bir yaş değil.Yine de hayırlısı olsun.Canım, yeni evli için iki kişilik yeni bir evde,temizlik vs. çokta sorun olmaz.Senin bekar hayatındaki alışkanlığınla alakalı bu.Daha henüz sorumluluk almadın evlilikte.Daha dur bakalım.Aile büyüsün,çoluk çocuk girsin işin içine o zaman başlayacak maratonun.Şu an hem evli,hem çalışan bayanlar için sorumluluk,evlilik daha zor.Hem ev işi yap,hem yemek pişir hem çalış.O yüzden bugünlerinin tadını çıkar.Özlemek kısmına gelince,ailen uzakta değilse,her istediğin zaman gidip gelme imkanın vardır demektir.Sağlık shıhhat olsun da,dert tasa olmasın da varsın özleyelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…