Kadın olmak...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende düşünürüm bunları.. mesela en basitinden genç kızlara ayy evlende mutlu ol inş deniyo .. tamam niyet iyi ama mutlu olmak için illa evlenmek mi lazım?? Ya da biz evlilerr.. çok mu mutluyuz?? Bu da farkında olmadan bi dayatma değil mi??

Sizin istediğiniz düşündüğünüz kalıplarla yaşamıyor diye kendinizde aşağılama hakkı görüyorsunuz demek.. ilginç ...

Evlende mutlu ol :) evlenmeden mutlu olunmuyor zaaar kocan olunca mutlusun sanıyolllaaaa
Şaka bir yana mutluluğu bile erkeğe bağlıyorlar ya daha ne diyim?

Ah inşallah!

Sizin istediğiniz düşündüğünüz kalıplarla yaşamıyor diye kendinizde aşağılama hakkı görüyorsunuz demek.. ilginç ...

Evet evet benim kalıplarım. Aldatan kocasını "ben bu saatten sonra ne yaparım iş yok güç yok" diye boşayamadığında yerin dibine girmiş olacak zaten. Hiç gerek kalmayacak bana.

Ya da çocuklarıyla ailesinin bi odasına sığındığında.

Görmüyor muyuz arkadaşım? Boşanamayan kadınların en büyük sorunu bu.

sanki bu yazıyı ben yazdım öyle güzel tercüman oldunuz ki duygularıma bomboş eğitimsiz insanlar kendilerini neden geliştirmediklerine üzüleceklerine beni dert ediyorlar bir kaç yıldır çocuk sebebiyle çalışmıyorum diye .Ben de biri hazırlıkla 5 yıl lisans biri de açıköğretim lisans olmak üzere 2 üniversite bitirdim.kaç yıl orta düzey yöneticilik yaptım.çocuk olunca 2 yıldan fazla yakındaki okulda açık var diye İngilizce öğretmenliği yaptım ücretli çocuklara bir faydam olsun diye.aynen sizin gibi ihtiyacım yok çalışmaya zengin olmasam da kendi gelirim eşimle ya da eşimsiz ömür boyu geçindirir beni.ama moralim bozuluyor zaman zaman cahil komşularımın beni kendilerinden bile nerdeyse basit görmelerinden.Şu an pırıl pırıl 1 kız çocuğu ev de emeğim az olsa da 4 kız da yetiştirme yurdunda hafta da gidemezsem 10 gün de bir onlarla vakit geçirerek ders çalıştırarak öğüt vererek geçiyor vaktim.Çok şukur boş insanım maazallah onlar gibi dolu olmaktan kat be kat iyidir

işte kadın kadının kurdudur a şahane bir örnek daha.insanların kendi seçimlerine özgürlüklerine karışıyorsunuz .Eğitim aldım dediğiniz buysa ne desem boşş size

hak veriyorum cherry
geçen başka bir konuda da aynısını düşündüm
kadınlar doğum yaptıktan sonra işe başlamak istemiyor mesela
iki yaşına gelmiş hatta beş yaşına gelmiş çocuklarından ayrılmak istemiyorlar
ayrıca hiç zora gelmiyorlar

benim annem bundan 35 sene önce çalışmaya başlamış
her doğumda hamileliğin son iki haftası ve doğumdan sonraki 40 günü verirlermiş
ondan sonra hemen ertesi günü mesaiye başlatırlarmış
üstelik devlet memuruydu
şimdi özelde çalışanlar dahil annemden misli misli fazla izin kullanıyor
ücretsizi ücretlisi süt izni şunu bunu
yani yeni kuşak kadınlar çok konformist

işte kadın kadının kurdudur a şahane bir örnek daha.insanların kendi seçimlerine özgürlüklerine karışıyorsunuz .Eğitim aldım dediğiniz buysa ne desem boşş size

Kadın kadının değil insan insanın kurdudur.

Valla benim burda karşı çıktığım şey kadınlara en büyük zararı veren şey. Ben onlar için buna karşı çıkıyorum. Kadınların boşanmasının önündeki en büyük engel işsizlik. Sizin için öyle değilse de büyük çoğunluk için öyle.

Bana göre kadın kadının yoldaşıdır. Kötü kadınlar bile benim yoldaşım. Hepimiz "kadınlık" noktasında buluşuyoruz. Eğitim düzeyimizden , maddi imkanlarımızdan , kötülüğümüzden bağımsız hepimiz sırf kadın olduğumuz için aynı şeyleri yaşıyoruz.

Ekonomik özgürlük illa çalışmakla olacak diye bi kaide yok.yani kadının birikimi vardır,babası vermiştir,kocası sağlamıştır.yani bi şekilde kendisini ve çocuklarını ömür boyu geçindirecek güce sahiptir kadın ve kimseye boyun eğmek zorunda değildir.tercih ondadır çalışır ya da çalışmaz.bu durumda çalışmıyorsa boşu boşuna okumuştur diyemeyeceğim tercihine saygı duyarım.ama kadının bi mesleği varsa ve sırf evlendi çocuk yaptı diye o mesleği elinin tersiyle itip,sonra o koca olmadık şeyleri kadına yapıp dımdızlak ortada kalıyorsa maalesef boşuna eğitim almıştır o kadın.daha doğrusu alamamıştır.

hayatında anne babası ya da eşi olmadan yaşamını idame ettirecek geliri olmayan kadınlar çalışmalı mutlaka haklısın o konu da ben de aynı fikirdeyim sen le.Ama benim çok arkadaşım var hem yüksek tahsilli hem çalışmayan.sonuçta kendi seçimleri kimseye muhtaç değiller öyle mutlular ben de dahil saygı duymak lazım

ama konu sahibine hak veriyorum
kadınlar birbirine karşı aşırı acımasız
en büyük örnekleri kayınvalide görümce elti konuları
örneğin kadın kocasının ev işine yardım etmemesi sorun ediyor
kayınvalide işinin adı ne evi temizle her kadın yapıyor tembel diyor
örneğin bir kadının dış görünüşüyle kilosuyla makkajıyla saçıyla ağır eleştiriler yapan arkasından dalga geçen yanında bir iki iğneleyici laf söyleyen başka bir kadın oluyor

iş yerlerinde genelde erkek erkeğin değil kadın kadının kuyusunu kazıyor
başka bir kadının mevki sahibi olmasını istemiyor
mevki sahibi olan kadın en çok kadın çalışanlara eziyet ediyor

Ben onceki mesajiniza da katiliyorum

Herkes kendi geciminden sorumlu

Kadin calismasa da olur var ama erkek calismasa da olur diye bir sey yok. Eeee neden yani, erkekler insan da kadin degil mi? Erkek gitsin calissin evine baksin "mecbur" deniyor da, eli ayagi tutan bir insani beslemeye baska bir insan neden mecbur? Sonra da toplumda "adam" yerine konmuyor kadinlar. Kim ne derse desin, dunyada da toplumda da tek bir guc vardir, o da maddi guc bu kadar. Kimse deger yaratiyorum farkindalik yaratiyorum vs yazip kendini kandirmasin. Sabah 7de kalkan ekmeginin pesine dusen, ekonomiye katilan bir insanla evde oturan bir insan asla denk olamaz.

Madem ekmek icin baskasinin eline bakiyorsun kardesim, o zaman adam ne derse desin ne yaparsa yapsin katlanmak zorundasin cunku ekmegini o veriyor. Adam iyi cikarsa ne ala, kotu cikarsa eyvah cunku kadinin gidecek yeri parasi yok.

Aşağılayın o zmn ne diyim..

Önceden inanılmaz derecede kadının çalışıp kendi ayakları üzerinde durmasını savunurdum. Ama çalışınca gördüm ne olduğunu hem ev sana kalıyor hem işte kadınsın diye bir küçümseme. Şimdi ne isterse onu yapmasından yanayım mümkünse el aleme kulak tikayarak

Burada yanlış olan ve düzeltilmesi gereken tüm evin sana kalması. Çalışıyorsanız kocanız da yapacak ev işi , yemek. Ortak görevler bunlar.[/QUOTE]

Ne güzelde anlatmışsın biz kadınları perşembe günü boşanma duruşması olan biri olarak uyuyamazken bebeğimi emziririrken okudum bunu ve ağlamaksı oldum yüreğiniZe sağlık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…