kadın sığınma evine gitmeyi düşünüyorum biri acilen akıl verebilirmi?

Allah aşkına kim evlenirken kötü biri diye evlenir ki iyi biri zannedersin kötü biri çıkabilir ailesinden daha da kötü olabilir ayrıca evlendiğinde üzerine bir sürü sorumluluk binecek belki de kayınvalidesi kötü olacak öyle bir psikolojisi olacak aileden daha beter olacak hayat bu kadar tozpembe değil evlilik böyle bir şey değil asıl gerçekçi olunacak bir konu varsa bence en üst seviyesi bu . evlilik kadınlar için bir yerden sonra zorlaşıyor ister istemez bir bireyin daha bütün sorumlulugunu üstüne alıyorsun aynı şekilde o da senin sorumlulugunu üstüne alıyor eş ne kadar yardımcı olursa olsun evi kadın çekip cevırıyor tam anlamıyla .
bir evin içine iki yabancı girdiği zaman öyle kolay anlaşamıyor tanıması etmesi evliliğe adım atması için 3-4sene gerekir evliliğin tam anlamıyla oturması gerçekten evet eşim bu artık başlayabilirim diyip hayata bir adım atıp kendine olan güvenini geri kazanması yine çok zaman alacak . 30 lu yaşlardan önce daha kendı benliğini bulmadan yapılan evliliklerin çoğu bitmiş durumda bir coguda çocuk ve geri dönülecek aile evı olmaması yüzünden devam ediyor

Alın size gerçekçi yorum

Yaşınız çok çok genç. Şu noktada evden ayrılmak sizin kafanızda hayal ettiğiniz gibi olmaz. Kadın sığınma evine gitmenin altında bir şey olması lazım (şiddet, taciz, tehdit vs). Yani öyle merhaba ben geldim diye girip yerleşemezsiniz.
Anne babanızın yaptıkları ya da kısıtlamaları doğru ya da yanlış olabilir ancak gideceğiniz evde de aynı kısıtlamalar olacak. Çok sayıda insanın bir arada yaşadığı yerlerden bahsediyoruz. Ne kadar zaman tahammül edebileceksiniz.
Okul filan var mı bilemiyorum. Eğer varsa mesleğinizi elinize alın önce. Sonra kendi hayatınızı kurarsınız. Dışarıdaki hayat sandığınız gibi her şeyin yolunda gittiği bir hayat değil.

kendisi muhtac-ı himmet bir dede nerde kaldı gayrıya himmet ede.
Siz akıl vermeyin lütfen.

Şekerim aile profilini çözmüşsün sence bu aile profili bu kızcağızı evlendikten sonra eğitimine devam edebileceği biri ile evlendirir mi?
Hoşçakal

Eski iş arkadaşlarım kadın sığınma evinde ama kolay değil.

ergen gibi evde oturup annemle tartışma yaratmıyorum. Kafama göre davranmak gibide bi hayalim yok. zor olduğunun tabiki farkındayım fakat yaşadıklarımı tam anlamıyla burda anlatamıyorum annem yarın bi gün sitede denk gelirse benim olduğumu anlamamalı.

anne ve babam laftan anlıyo olsalardı zaten bende konuşarak halledebilirdim.

işe girmeme izin veriliyo olsaydı zaten çoktan bi işe girip çalışmaya başlamıştım

kazanmıştım ama göndermediler
kendi sehirindeki yere de mi gondermediler? bu yasinda kyk basvurusu yapip okula kayit olabilirsin. o kyk bursu ile ve garson olup gidebilirsin. hepsi zor olacak ama evde olmayi asla istmeiyorsunuz anladigim kadariyla

Ne zaman olursa kısmet, ben nereden bileyim.ailesinin evinde kızımız otursun.evden sakin ayrılmayın
aile evinden kurtulmak için evlilik yapmanın ileride yanlış sonuçlar doğuracağını düşünebilicek olgunluktayım kendimce.
oturup konuşmayı aklınıza gelebilicek her türlü yolu denedim.

kendi sehirindeki yere de mi gondermediler? bu yasinda kyk basvurusu yapip okula kayit olabilirsin. o kyk bursu ile ve garson olup gidebilirsin. hepsi zor olacak ama evde olmayi asla istmeiyorsunuz anladigim kadariyla
okula kaydımı yaptırmıştım inatla okumak istediğimi belirttim fakat müsaade edilmedi

okula kaydımı yaptırmıştım inatla okumak istediğimi belirttim fakat müsaade edilmedi
kpss calisabilirsin, atandiginda inanilmaz rahat edersin cunku parasi cidden iyi. ayrica lise mezunlarina daha kolay soruluyor. o sekilde kacabilirsin. aile buyuklerin de mi karismiyor bu duruma? veya yksye tekrar girip iyi bir dereceyle okullardan burs alirsin, onlarda kyk da bursun icine dahil oluyor. hani bedavaya inanilmaz iyi oluyor. diger yol evlenmek ama inan cok pisman olursun. umarim senin icin guzel kapilar acilir, okurken cok uzuldum. boyleleri anne baba olmamali.

tüm bunların farkındayım kadın sığınmada uzun süre kalmayı düşünmüyorum destek verebilicek bi kaç akrabam ve arkadaşım var ama kimseye güvenerek bi yola adım atmamam gerektiğinide biliyorum. kadın sığınmadaki şartların zorluğunu elimden geldiğinçe araştırdım ve farkettim fakat bu zaten benim alışkın olduğum kurallar.

Kaçmak istediğin yer ,belki de şuan senin için en güvenilir yer..ayrı eve çıkacağım diyorsun,evin var mı,kiralardan haberin var mı,nasıl geçinip, nasıl yaşamayı düşünüyorsun?işin var mı,bir meslek edinmek için neler yapıyorsun mesela?kadın sığınma evi ,başka ev hayalleri v.s bunlar çözüm mü?şunu öğren ,bu hayatta güçlü olmadan, mesleğin olmadan,paranı kazanamayan, her durumda ailenin kurallarına uyumaktan başka çaren olmayacak

Ne yapsın siz söyleyin.
şuan görüştüğüm ve konuştuğum kimse yok. bu devirde birine güvenmek ve sığınmak oldukça zor şeyler kaldıki ben bu şartlar altında sağlıklı bi ilişki yaşayabiliceğimi düşünemiyorum. Devir kötü yaşıtlarımdaki erkekler
annem ve babam ayrı annem işe gittiğinde ondan gizli muhasebe kursuna gidip bitirip belgemi aldım. iş bulmanın zorluğundan kiralardan tabiki haberim var çünkü sadece oturup ağlayıp zırlamıyorum bişeyler yapmaya çalışıyorum.
hepsini tek tek araştırıyorum. Aklım bi karış havada gezip tozmama izin verilmiyo demiyorum.

Ne güzel bir yerden başlamışsın mesela bi işe falan girsen annen izin vermez mi?

20 yaş evden ayrılmak için erken. O yaşlar tam delikanlı yaşları. Yanlış yollara sapmanız olası… üniversite yoksa uğraşın. Yada iş edindirme kursları düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…