Otobüs minibüs zaten sira veririm çocuklu hamile biri savrulurken oturamamama normal bi yerde cocuklu olmak engellilik degildir benim için dediğim gibi ülkenin yarısı bebekli zaten bize sıra hiç gelmez
bayan
ad
demeki ikisi ayni seymis cok takilmayin buna konu o degil cünkü..
- 1.
kadın adlarının ya da soyadlarının başına getirilen, kişinin kadın olduğunu belirten bir san.
"Size Bayan Güler’i tanıtayım"
eş anlamlısı: hanım - 2.
kadınlar için ad yerine kullanılır.
"Az önce sizi bir bayan aradı"
3 kisi vardi zaten genel olarak soledim ben ilk ve son oldu bnm icin saolunÇok kötü olmuş. Yalnız tek bişey söylemek lazım
En öncekinin sırasını isteyince arkadaki herkesin de sırasını istemiş oluyorsunuz. Benim de bebeğim var küçük, sırayı mecburen bekliyorum. Gerçekten acil durumlar dışında istemeyin kimsenin sırasını boşverin
Çok geçmiş olsun
arkadasim dünden beri ben ne haldeyim sen kalkmis bna bayan degilde kadinsin diyosun birak Allah askina ya. birgun sen benim durumumda olmassin umarim..Buna çok takılan ben değilim yalnız. Ayrıca siz gerçekten bu okuduklarınızdan ikisinin aynı olduğu sonucunu mu çıkarttınız ciddi ciddi? Sırf beni alıntıladığınız için cevap yazdım. Daha fazla uzatmak istemiyorum. Siz sırf cevap vermiş olmak için bayan dayın mı oluyor diyebiliyorsunuz zira
Bizde öğrencilik gecirdk,hala calısyorm ,ben yasça buyuk birine kalkar yer veririm.Konu dışı ama ne okutuyorlar söylemek istedim.
Ben lisedeyken stajım 8.30 da başlıyordu.
Anaokulunda akşam 18.00e kadar ayakta çocukların peşinden koşuyordum. Sırtımda içinde tedt kitaplarımın olduğu ağır çantayla iş çıkışı o yorgunlukla biniyordum otobüse. Yol en az 1 saat sürüyordu. Şimdi ben nasıl yer vereyim?
Genç diye çok saplıklı, dinamilk ve yorulmayan zannediyoruz. Ama öğrenciler de çok yoruluyorlar.
Ay evet gel önüme geç demekle olmuyoBi de kalkip her ulkeyi Turkiyeyle kiyaslamamak lazim. Kucuk, nufusu az, dogum orani cok az, yasam sartlari farkli ulkeler var. Bu ulkelerde tabi ki insanlar daha anlayisli olur. Bundan 5-6 sene once benim bekarken yasadigim sehir, göç aldiktan sonra cekilmez biyer haline gelmişti mesela oysa eskiden ne guzeldi. Sehirden sehire bile farklilik gosteriyor.
Suan İstanbuldayim. Burasi da kucuk bir ulke kadar nufusu var zaten cocuk desen 3er 5er herkeste.
Her cocukluyu öncelik öncelik diyerek heryerde öne koysalar millet kafayi yer zaten herkesin kosturmacasi var. Cocukluya oncelik vermeme zihniyetinden ulke bu halde degil, begenmeyen de hic durmasin zaten.
Cok bilen de kendi sirasini verip, verdigi kisinin yerine gecsin kimse karismaz buna.
Bizde öğrencilik gecirdk,hala calısyorm ,ben yasça buyuk birine kalkar yer veririm.
Görgudur o.
60 yasındaki bir insanın metal yorgunluğuyla bir olamaz bizimkiler.
Bizde öğrencilik gecirdk,hala calısyorm ,ben yasça buyuk birine kalkar yer veririm.
Görgudur o.
60 yasındaki bir insanın metal yorgunluğuyla bir olamaz bizimkiler.
saol cnm polisi bekledim uzun bi sure ekrafimda kadin dolu zaten agliyodum o an adami göremedim pttyemi girdi tekrar bilmiyorum polisde gelmeyince bebekde cok agliyodu mecbur eve geldim. adamin plakasini aldim ama delinin teki basima bela olur bu kez esimide isin icine sokucam olay buyucek bu noktaya gelmesini istemiyorum.Canım neler yaşamışsın çok geçmiş olsun.Tabi ki sıra istemek minnet etmek doğru değil ama insanın basireti bağlanıyor söyleneni yapıveriyor bazen.keşke kalıp seni savunan adama yardımcı olsaydın eğer şikayetçi olursa ben ona üzüldüm
Doğru eşine anlatmadın mı tabi farklı dinamikler ama eşin arayıp helallik isteyebilir eşime yardımcı olmuşsun diye sen de vicdana sanı çekmezsin hem de insanlık olursaol cnm polisi bekledim uzun bi sure ekrafimda kadin dolu zaten agliyodum o an adami göremedim pttyemi girdi tekrar bilmiyorum polisde gelmeyince bebekde cok agliyodu mecbur eve geldim. adamin plakasini aldim ama delinin teki basima bela olur bu kez esimide isin icine sokucam olay buyucek bu noktaya gelmesini istemiyorum.
Sizin tercihinizdir.Bendr dershaneden çıkmış sırtında kocs yüküyle bir öğrenciyi yerinden kaldırmam.
Bana göre de bu görgüdür.
esime anlatsam bana kizicak kucaginda cocuk neden insanlarla tartisiyosun olay cikariyosun diyerek. adami gordum o an kargasada suan gorsem tanimam bile ama birazdan pttye gdicem adama ulasabilmek icin guvenlige sorucam bisey biliyodur belki.Doğru eşine anlatmadın mı tabi farklı dinamikler ama eşin arayıp helallik isteyebilir eşime yardımcı olmuşsun diye sen de vicdana sanı çekmezsin hem de insanlık olur
Eğer anlatmadıysan hiç girme canım bu sefer duysa da elin adamının peşine düşmüşsün der kızaresime anlatsam bana kizicak kucaginda cocuk neden insanlarla tartisiyosun olay cikariyosun diyerek. adami gordum o an kargasada suan gorsem tanimam bile ama birazdan pttye gdicem adama ulasabilmek icin guvenlige sorucam bisey biliyodur belki.
Simdi anladım burdaki yorumcular yetiştiriyormuş o çocukları:)Kimse yer vermek falan zorunda değil.Otobüslerde 65 yaş üstü insanların ve hamilelerin kaldırma hakkı zaten var,diğer insanların yok.Burada boşuna duyar kasmayın.Oh ne ala,benden 25 yaş büyük abla gezmesinden dönsün diye ben kalkıp yer vereyim neden çünkü ondan 25 sene sonra doğdum.Vermeyince de saygısız olayım.Saygıyı böyle ''büyüğünüm ben senin'' kafasıyla istediğiniz için toplumda bu kadar ayrışma var da boşa yazıyorum.
anlatmadim cnm ihtiyaci olan bi bayan cocuk kiyafeti istemisdi iylik yapayim dedim hatta ben sira var diye geri donücekken bi teyze nere gidiyon dur sana sira versinler dedi bende verirlerse olur dedim yani illa bana sira verin demedim kimseye bianda oldu bitti hersey.Eğer anlatmadıysan hiç girme canım bu sefer duysa da elin adamının peşine düşmüşsün der kızar
İyilik yapayım derken olmuş unut canım bence sen bu olayıanlatmadim cnm ihtiyaci olan bi bayan cocuk kiyafeti istemisdi iylik yapayim dedim hatta ben sira var diye geri donücekken bi teyze nere gidiyon dur sana sira versinler dedi bende verirlerse olur dedim yani illa bana sira verin demedim kimseye bianda oldu bitti hersey.
bukez esim ogrense ya cocuga bisey olsaydi diye bana kizıcak oyuzden anlatmadim yoksa adamin plakasini aldim sikayet eder ugrasirdim ama cocuk var oyuzden olay cikmasin istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?