Kadına cocuga saygı kalmamıss!!

Otobüs minibüs zaten sira veririm çocuklu hamile biri savrulurken oturamam ama normal bi yerde cocuklu olmak engellilik degildir benim için dediğim gibi ülkenin yarısı bebekli zaten bize sıra hiç gelmez

Engelden değil ki çocuk adi üstünde yetiskin degil, bizler gibi sabrı, muhakeme yetenegı yoktur. Taşınması, idare edilmesi, kollanması gerekir. Siz acıktığınız, tuvaletiniz geldiği yada sıkıldığınız icin aglamazsınız ama çocuk ağlar. Tutamazsiniz, idare etmesi güctür. He minnet edip hic sıra istememisimdir ama verdiğim olmustur.

Biri kucak çocuğu digeri elinden tutulmadan kendini idare edemez yaşlarda iki çocuğumla sehir ici otobüs yolculuğu yapıyorum Sırtımda koca çanta. İki kisilik koltuga gectim, büyük olanı oturttum, küçük olan ve cantam kucagımda. 35/40 lı yaslarda hatunun biri basladi söylenmeye. "Hanima bak yayilmis iki kisilik koltuga, cocugun varsa otur evinde" diye. Haddini bildirdim tabi. Iki cocugu kucagima sığdiramam, büyük olani kaldirsam ayakta kendini koruyamaz. Onca tek başına oturan orta yasli ve gence rağmen ben göze batmistim. Hak, hukuk, adalet bilmeyen bir insan oldugumu sanmıyorum. Yaslari tutmadigi halde ikinci koltugu isgal ettigim icin, cocuguma bile yetiskin ücreti öderim ayrıca. Bırakın başkasınin kul hakkına gireyim.

Bi de kalkip her ulkeyi Turkiyeyle kiyaslamamak lazim. Kucuk, nufusu az, dogum orani cok az, yasam sartlari farkli ulkeler var. Bu ulkelerde tabi ki insanlar daha anlayisli olur. Bundan 5-6 sene once benim bekarken yasadigim sehir, göç aldiktan sonra cekilmez biyer haline gelmişti mesela oysa eskiden ne guzeldi. Sehirden sehire bile farklilik gosteriyor.
Suan İstanbuldayim. Burasi da kucuk bir ulke kadar nufusu var zaten cocuk desen 3er 5er herkeste.
Her cocukluyu öncelik öncelik diyerek heryerde öne koysalar millet kafayi yer zaten herkesin kosturmacasi var. Cocukluya oncelik vermeme zihniyetinden ulke bu halde degil, begenmeyen de hic durmasin zaten.

Cok bilen de kendi sirasini verip, verdigi kisinin yerine gecsin kimse karismaz buna.

Son düzenleyen: Moderatör:

Buna çok takılan ben değilim yalnız. Ayrıca siz gerçekten bu okuduklarınızdan ikisinin aynı olduğu sonucunu mu çıkarttınız ciddi ciddi? Sırf beni alıntıladığınız için cevap yazdım. Daha fazla uzatmak istemiyorum. Siz sırf cevap vermiş olmak için bayan dayın mı oluyor diyebiliyorsunuz zira

3 kisi vardi zaten genel olarak soledim ben ilk ve son oldu bnm icin saolun

arkadasim dünden beri ben ne haldeyim sen kalkmis bna bayan degilde kadinsin diyosun birak Allah askina ya. birgun sen benim durumumda olmassin umarim..

Son düzenleme:
Bizde öğrencilik gecirdk,hala calısyorm ,ben yasça buyuk birine kalkar yer veririm.
Görgudur o.
60 yasındaki bir insanın metal yorgunluğuyla bir olamaz bizimkiler.

Ay evet gel önüme geç demekle olmuyo
Al kardeşim benim sıramı dersin o kişinin yerine geçersin

Bizde öğrencilik gecirdk,hala calısyorm ,ben yasça buyuk birine kalkar yer veririm.
Görgudur o.

Bendr dershaneden çıkmış sırtında kocs yüküyle bir öğrenciyi yerinden kaldırmam.
Bana göre de bu görgüdür.

Canım neler yaşamışsın çok geçmiş olsun.Tabi ki sıra istemek minnet etmek doğru değil ama insanın basireti bağlanıyor söyleneni yapıveriyor bazen.keşke kalıp seni savunan adama yardımcı olsaydın eğer şikayetçi olursa ben ona üzüldüm

Görgudur o.

Kimse yer vermek falan zorunda değil.Otobüslerde 65 yaş üstü insanların ve hamilelerin kaldırma hakkı zaten var,diğer insanların yok.Burada boşuna duyar kasmayın.Oh ne ala,benden 25 yaş büyük abla gezmesinden dönsün diye ben kalkıp yer vereyim neden çünkü ondan 25 sene sonra doğdum.Vermeyince de saygısız olayım.Saygıyı böyle ''büyüğünüm ben senin'' kafasıyla istediğiniz için toplumda bu kadar ayrışma var da boşa yazıyorum.

saol cnm polisi bekledim uzun bi sure ekrafimda kadin dolu zaten agliyodum o an adami göremedim pttyemi girdi tekrar bilmiyorum polisde gelmeyince bebekde cok agliyodu mecbur eve geldim. adamin plakasini aldim ama delinin teki basima bela olur bu kez esimide isin icine sokucam olay buyucek bu noktaya gelmesini istemiyorum.

Doğru eşine anlatmadın mı tabi farklı dinamikler ama eşin arayıp helallik isteyebilir eşime yardımcı olmuşsun diye sen de vicdana sanı çekmezsin hem de insanlık olur

Bendr dershaneden çıkmış sırtında kocs yüküyle bir öğrenciyi yerinden kaldırmam.
Bana göre de bu görgüdür.
Sizin tercihinizdir.
Öğrencileri neden abarttınız onu anlamadım,
Temizliğe giden ,çocuk bakan kadınlar var toplu taşımalarda,onların yuklerı daha mı hafif?
Yada çocuklu kadınlar ,ellerınde çocukla ite kaka ayakta yolculuk yapıyor,ama öğrencilere yazık:)
Enterasanmıs.
Cantasını da tasısın yanı bi zahmet.
Hayata hazırlanıyor,hayatta altın tepsi de verilmiyor öyle hicbisey.

Doğru eşine anlatmadın mı tabi farklı dinamikler ama eşin arayıp helallik isteyebilir eşime yardımcı olmuşsun diye sen de vicdana sanı çekmezsin hem de insanlık olur
esime anlatsam bana kizicak kucaginda cocuk neden insanlarla tartisiyosun olay cikariyosun diyerek. adami gordum o an kargasada suan gorsem tanimam bile ama birazdan pttye gdicem adama ulasabilmek icin guvenlige sorucam bisey biliyodur belki.

esime anlatsam bana kizicak kucaginda cocuk neden insanlarla tartisiyosun olay cikariyosun diyerek. adami gordum o an kargasada suan gorsem tanimam bile ama birazdan pttye gdicem adama ulasabilmek icin guvenlige sorucam bisey biliyodur belki.
Eğer anlatmadıysan hiç girme canım bu sefer duysa da elin adamının peşine düşmüşsün der kızar

Simdi anladım burdaki yorumcular yetiştiriyormuş o çocukları:)
Ayrıstırmayla ne alakası var yahu,gunden gelene verme tmm.
Hic bi hamile kalk ben hamileyım benim hakkım demez.Ben hiç denk gelmedim.
Yaslılarda demiyr aynı sekilde merak etmeyın.
Eski toprak nede olsa.

Eğer anlatmadıysan hiç girme canım bu sefer duysa da elin adamının peşine düşmüşsün der kızar
anlatmadim cnm ihtiyaci olan bi bayan cocuk kiyafeti istemisdi iylik yapayim dedim hatta ben sira var diye geri donücekken bi teyze nere gidiyon dur sana sira versinler dedi bende verirlerse olur dedim yani illa bana sira verin demedim kimseye bianda oldu bitti hersey.
bukez esim ogrense ya cocuga bisey olsaydi diye bana kizıcak oyuzden anlatmadim yoksa adamin plakasini aldim sikayet eder ugrasirdim ama cocuk var oyuzden olay cikmasin istiyorum.

İyilik yapayım derken olmuş unut canım bence sen bu olayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…