Kadının erkekten fazla maaş alması

Merhaba hanımlar kısa ve öz bir sorum olacak sizlere yardımcı olursanız sevinirim. Kadının erkekten 2 kat fazla maaş alması evlendikten sonra sorun oluşturur mu? Muhtemelen kişiden kişiye değişir diyecek çoğunuz ancak ben genel bir değerlendirme yapmak adına soruyorum bunu..
Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.
Kişiden kişiye değişir. Bizde sorun olmuyor çünkü ne ben kendimi kaf dağında görüyorum ne o kompleks yapıyor. Bir de ortak yaşam ve amaç için çalıştığımız için zaten hep ikimizin görüyoruz biz, sen-ben veya başkası değil biz.

Kişisel gelişimini tamamlamış bir insan ise sorun olmaz. Benim maaşım hemen hemen 3x eşimin maaşı x. Benim için önemli olan iş ahlakı ve çalışkan olmasıydı. Şu an ücretsiz izindeyim mesela 15 ay oldu haliyle daha dar bir ekonomideyiz etrafta haddi olmayan insanlar bile akıl veriyor sagolsunlar işe başlamam yönünde. Bu noktada tek destekçim eşim kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman başla diyor. En basit örnek bu olabilir.

Kişisel gelişimini tamamlamamış aşağılık kompleksi olan birisi ise olmaz o iş. Mesela bir arkadaşım kocasından 1000 TL (sadece bin) fazla alıyordu ve adam bunu hazmedemiyordu. Tabii ki bunu bu kadar kompleks yapan birisinin genel hayata bakışı da aynı oluyor. Sonuç 1 çocukla boşandı şimdi arkadaşım.

Kısaca kişiden kişiye değişir 😃

Merhaba hanımlar kısa ve öz bir sorum olacak sizlere yardımcı olursanız sevinirim. Kadının erkekten 2 kat fazla maaş alması evlendikten sonra sorun oluşturur mu? Muhtemelen kişiden kişiye değişir diyecek çoğunuz ancak ben genel bir değerlendirme yapmak adına soruyorum bunu..
Oluşturur. Bunu normal karşılayan erkek gerçekten çok az. Ki günümüzde bu işin kadını erkeği de kalmamaya başladı. Kendi adıma söyleyeyim. Yol masrafım eşime göre çok daha fazla olduğu için işimin mümkün kıldığı mesaileri yapıyorum, ki bizim maaşlarımız kafa kafaya. Bu eşimin talebi de değil, ben huzursuzum. Kaldı ki bu ülke kadın dediğin senden akıllı senden paralı olmayacak kafasıyla yetişen erkeklerden geçilmiyor. Çoğu taşıyamaz bu durumu

Toplumsal cinsiyet formlarına bağlı, sevgilisine hesap odetmemeyi erkeklik sanan, temizliği yemeği çocuk bakmayı kafasında 'kadin isi' diye kodlayan erkeklerle tabii ki sorun olur.
Çünkü kafasında bir errrkkek algısı var, kadından üstün.
Bu açıdan ezilir,ezildikce de karşısındakini yerip daha aşağıya cekmeye çalışır. Kilosuyla,giyinisiyle, görünüşüyle vs.
Kadın da böyle bir erkekle evli olunca hem eve daha çok para getirip hem temizlik yemek vs her şeye kosturunca , daha çok katkıda bulunduğu araba hep kocanın altında olunca, adam kadinin maaşından destekle sürekli ailesine para yardımında bulununca kadin da kendini bir sure sonra alemin enayisi gibi hissedebilir.
Olası bir senaryo. Sonra gelsin kavgalar gitsin kırıcı sözler...
Ama böyle geleneksel formlarda bir erkek yoksa bence sorun olmaz.
Ben mesela kocamı başka ülkeden ithal etsem (😂) , adam geldiği yıllar dil vs sorunundan is bulamasa seve seve evi geçindirebilirim. Asla da gocunmam.

Konuyu okumadan bodoslama cevap veriyorum kesinlikle sorun oluyor..

Kesinlikle kişiden kişiye ve de ilişkinin dinamiğine göre değişir. Ben eşimden 2.5 kat fazla kazanıyorum ancak ikimizin parası evimizin ortak parasıdır. Bu konu ucundan ortasından bile geçmiyor aramızda. Ancak bu her ilişki için geçerli değil, kimseyle kıyaslamayın derim

Merhaba sanırım sevgili asamasindasiniz. O zamanlar korkmanizi anliyorum çünkü insan ayni eve girmeden tam olarak bilemiyor karşındakini ve cevrede hep olumsuz yorumlar duyunca daha da korkuyor. Bence tüm önyargılardan sıyrılıp karsinizdakini tanimaya odaklanin.
Biz tanistigimizda esimle, ben onun yaklasik iki kati maas aliyordum ek dersimle. O zamanlar bende korkmustum çünkü bilemiyordum zoruna gider mi diye. Esim patronuyla konuştu evleneceğim dedi maas arttirimi talep etti vs.baktim bir cabasi var. Bir gün kendi kendime düşündüm mesele aldığı para mi yoksa caliskanligi mi? Biraz da yetistigimiz aile oluşturuyor kaliplarimizi bende hep korku vardi kazandigi paradan ziyade acaba calisip cabalamadigi icin mi bu noktada kaldi diye. Onu sorguladigim bu zamanlar bana "evimin gecimi icin gerekirse temizlik cay yaparim ama evime bakarim" demisti. Cok üzülmüştüm ona bunu soylettigim icin. Ama ikna oldum caliskanligina tembellik yapmayacağına.
Simdi iki yili geciyor evliyiz komik geliyor o zamanki düşüncelerim:) ben kamudayim en azindan resmi enflasyon zammini alabiliyoruz esim ise o kadar da alamiyor zam. Su an esimden bes bin lira kadar fazla aliyorum ama çocuğumuz olacak ve ben ucretsiz izne ayrılacağım mesela o zamanda sadece esimin maasi olacak. Evliligimiz boyunca para hic sorun olmadi hatta esim benim para cekmeyi sevmedigimi bildigi icin hep eve harclik birakir. Bende maas kartimdan alirim. Kim hangi ihtiyaca denk gelirse onu alir. Kira ve fatura esimde olunca onun maasi biter, birikimi ben maaşımdan yaparim ama kendi param olarak görmüyorum ikimizin birikimi. Belki ev icin ileride pesinat belki araba degistiririz belki çocuğumuz icin yatirim yapariz, egitimine kullaniriz vs. Kadin benim param deyip adami hor gormeyecekse erkekte komplekse girmeyecek olgunluktaysa korkacak hicbir sey yokmus:)

Söylemezseniz bilmezse sorunda olmaz ama bilinirse sorun hatta büyük sorun

Böyle bir şey sorun oluyorsa ya erkek kendine güvenmiyordur ya kadın kibirlenmiştir ama her halükarda ortada değerini parayla ölçen bir veya iki birey var demektir. Kendi değerini paraya göre konuşturanın evliliği de zaten o maaş dengesi tersine de dönse düzelmez

Sorun oluşturup olusturmaması büyük ölçüde kadına bağlı. Eğer bizim evimizin parası düşüncesi yerine benim param diye konuşmayı geçiyorum hissettirirseniz bile eşinizin gururuna dokunacaktır ve o zaman evlilikte çatırtılar başlar. Ama her koşulda(onun sizin kazandığınız paranın bazen hesabını sorması halinde bile) bizim ortak paramız diye düşünürseniz ve bunu karşı tarafa hissettirirseniz hiçbir sorun olmaz. Ben polisim evlendigimizde eşim 1 yıl çalışmadı çeşitli nedenlerden dolayı ama ben diğer kadınlar gibi bu benim param evi ben geçindiriyorum düşüncesine girmediğim gibi ona hissettirmedim ve gururunu kırmadım ve alacağım şeylerde ona danıştım bunu alayimmi vs diye onu yok saymadım ama başkası olsa benim param sana noluyor tarzı davranırdı ama eşimin gururu benim kazandığım paradan daha değerli. Asıl sıkıntıyı bu tarz erkeği yok saymalar üstünlük kurmaya çalışmalar yapar. Böyle bir davranışınız varsa kesin evlilikte sıkıntı olur yoksa mutluluk sizinle beraber..

Evet olur. Erkek daha çok kazanıp evini geçindirmeli. Paraya alışan erkekten hayır gelmez. Ben öyle bir salaktan boşandım. Resmen 10 yıl param için evli kalmış. O bekar hayatınyaşarkeb ben evi geçindirip çocuk bakmışım. Şimdiki görüşüm erkek daha çok kazanmalı, erkeğin mal varlığı daha çok olmalı

Ben alıyorum bir sorun olmuyor çünkü sürekli borç ödüyoruz :) eşime benim kredi kartıma ek kart çıkarttım onu da kullanıyor mesela. Böyle şeylere bizim evliliğimizde takan yok

Ben varım. Yaklaşık 3 katı kazanıyorum. Ama asla sorun olmadı. Çünkü benim senin yok bizim var. Aile olmak budur bence. Arkadaşlarımın çoğu mesleğiniz gereği eşlerimizden fazla kazanıyoruz. Hiç sorun olanını duymadım

Olabilir.

Bence kim fazla alirsa alsin, ortak bir hesap acin, her ay oraya esit miktarda para gonderin ve evle ilgili tum harcamalari oradan yapin. Kalan paralarinizla da kendi ozel ihtiyaclarinizi alin ya da birikiminizi yapin. Bu sekilde sorun olamz bence.
Biz evlendigimizde ben esimden fazla kazaniyordum ve sorun etmedim. Sonradan esim fazla kazanmaya basladi. Simdi ben ucretsiz izne ciktim. Hayat musterek sonucta.

Back
X