Kadının erkekten fazla maaş alması

Taraflarla alakalı bir durum bu
Arkadaşım eşinden fazla kazanıyor
Adamla ilgili ne anlatmaya başlasa ben ondan şu kadar fazla kazanıyorum diyerek başlıyor
Evin şu eksiğini ben aldım sanki evin erkeği benim
Ailesine aralarında bir şeyi anlatınca da sen ondan fazla kazandığın için ezik hissediyor hırsını senden alıyor diyorlarmış
Eşinin senden az kazanıyorum diye bana saygı duymuyorsun falan dediğini anlatır hep
Azap gibi bir şey yani
Benim param benim param daha çok vs denmeyecekse olabilir
Onu da kaç kişi becerebilir bilemedim

Türk erkekleri genel olarak sorun ediyorlar. Çünkü pasif, edilgen veya kendi yanında çok palazlanmayan kadınları tercih edip kolayca ezerek ego tatmin ediyorlar.

Benim gelirim eşimininkinden epey bir fazla. Bu benim kişisel başarım değil, babamdan kalan mülkler sebebiyle. Aramızda sorun olmuyor. Eşim para konusunda çok hassas. Cüzdanımdan 10 tl bile alsa söyler.
Sorun eden erkek komplekslidir. Çocuklarımız var. Kimin kazandığının önemi yok. Önemli olan çocuklarımızın istikbali.

Dönem dönem eşim çalışmıyordu, çalıştığı zaman benden az kazanıyordu ama hiç sorun olmadı, afiyetle yedi. İşleri düzene girdi güzel kazanmaya başladı, ben işten ayrıldım ve beni küçük görmeye başladı. Sorun para değil bence, sorun zihniyette.

Merhaba hanımlar kısa ve öz bir sorum olacak sizlere yardımcı olursanız sevinirim. Kadının erkekten 2 kat fazla maaş alması evlendikten sonra sorun oluşturur mu? Muhtemelen kişiden kişiye değişir diyecek çoğunuz ancak ben genel bir değerlendirme yapmak adına soruyorum bunu..
Yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.
Kadın, bu durumu sopa gibi kullanmıyorsa ve erkek bu durumdan dolayo komplkes yapmıyorsa, ve evlilikte ben değil biz kavramı hakimse sorun olmaz sanırım

Genel olarak erkeklere laf edilmiş ama kadınlar da bu durumda sorun çıkarabiliyor gayet. Yakın zamanda burada bile iki konu hatırlıyorum. Başta sorun olmaz gibi gelse de arkadaşlarının eşleri ile kıyaslayıp kendi eşini küçük görme, erkek maddi konuda farklı bir şey yapmak isteyince ben daha çok kazanıyorum diye konuyu farklı yönlere çekmeler olabiliyor. Geliri sorun etme sadece erkeklere özel bir şey değil yani. Kişilere göre değişebilen bir konu.

Benim evliliğim ve çevremdeki başka evlilikler açısından hiç sorun olmadı bu durum. Eşim de dahil olmak üzere çevremdeki erkekler toplumsal cinsiyet rollerine sıkışmış değiller çünkü. Mesela evliliğimizin ilk yıllarında ben eşimin iki katı kadar kazanıyordum. Çalışkan bir insan olduğunu biliyordum zaten ve bu çalışkanlığı sayesinde işinde epey yükseldi ve şu an benim maaşımın 1,5 katı kadarını kazanıyor. Ben 2023’ün başına doğru bir yükselme bekliyorum, eğer olursa bu sefer ben ek gelirlerle falan toplamda eşimin şu anki maaşının iki katını falan kazanırım gibime geliyor. Böyle böyle yuvarlanıp gidiyoruz. :) Bir yakın erkek arkadaşım evli ve sigortalı ya da tam zamanlı bir işi yok. Akademide olanlar bilir, proje burslarıyla geçiniyorlardı. Şu an eşi işe başladı, primlerle beraber arkadaşımdan daha fazla kazanıyor, hem de artık sağlık güvenceleri var. Şu an burs aldığı proje biterse ve kadro bulamazsa, eşi de terfi ederse arladaşım evde çocuğuna bakmayı düşünüyor, eşi de bu kararı destekliyor. Yine çok sevdiğim bir hocam var, kadın profesör, eşi bölümün sekreteri. Ders ücretini, görev tazminatını falan hesaba katarsak eşinin üç katı kadar kazanıyordur diye tahmin ediyorum.

sizin icin onemli mi bu? karsinizda ki ne dusunuyor . İkinizin dusuncesi onemli. Ben evledgmde esim issz kaldi bende baska sehire geldm isszdm burda iki issiz aylarca bir seneye yakin idare ettik . Once ben ise girdim sonra esim ve ben iki kat maas aliyorum ve hic bizaman sorun yasamadik bundan ben asla boyle seyleri sorun etmem esim biraz kendi icinde biseyler hissetti sanirim ben oyle dusundum yani hemen bu konuyu konustum guzellikle yanls seyler dusunup uzulme biz biriz senin benim yok dedim cok sukur gecinip gidiyoruz
Ne güzel maşallah =) dilerim hep huzurlu mutlu olun🙏 Hayatımdaki insanın ilerideki tutumunu öngöremiyorum. Şu an hiçbir sorun yok elbette konuyla ilgili ama ileride olmasından endişe duyuyorum çünkü yakınlarımda da benzer durumlar yaşandı ve sonuç iyi olmadı ben de ister istemez takılmaya başladım yoksa benim için sorun olacak bir durum değildi

Ne güzel maşallah =) dilerim hep huzurlu mutlu olun🙏 Hayatımdaki insanın ilerideki tutumunu öngöremiyorum. Şu an hiçbir sorun yok elbette konuyla ilgili ama ileride olmasından endişe duyuyorum çünkü yakınlarımda da benzer durumlar yaşandı ve sonuç iyi olmadı ben de ister istemez takılmaya başladım yoksa benim için sorun olacak bir durum değildi
Bir arkadas cok guzel aciklamis aslinda kadin kendini ustun erkek ezik gormezse problem olmaz diye kesinlikle oyle dusunuyorum. su zamanda onemli olan bi is olmasi helalinden kazanc lazim kim ne kadar kazanmis onemsiz belki siz issiz olacaktiniz o size az da olsa maasiyla yetmeye calisacakti ama siz boyle ona destek olacaksiniz eviniz bir giderleriniz ortak herseyiniz bir sonucta ayri hesaba gerek olmayacak evlilikte . Umarım hakkinizda hayirlisi olur guzel bir omur dilerim 🌸☺️

En önemli nokta şu ki sizin hayat standardınız düşecek buna hazır mısınız?
2x gelirle tek kişi geçiniyorsunuz. Belki gelirin tamamı size kalıyor ailenizle yaşıyorsunuz bu kısmı bilmiyorum.
Eş adayının x geliri var.
Evlendiğinizde 3x gelirle iki kişi geçineceksiniz. Hatta sonrasında çocuk eklenecek belki. Bu bir süre sonra sizi yorar mı? Bu x diye belirttiğim miktarların ne olduğuyla da ilgili elbette.
Ama ben aşkımdan ölmüyorsam evlenirken hayat standardımı düşürmek istemezdim. Aşktan da ölünmediğini tecrübe ettik zaten.

bunu sorun yapmayan erkek henüz görmedim. içgüdüsel heralde erkek eve en çok ben para getirmeliyim düşüncesinde kendisini kasıyor . zaten erkeğin her anlamda kadından hem eğitim hem maddi olarak daha önde olmasını daha doğru buluyorum sanki o zaman durum anca dengeleniyor

çok bilinmeyenli denklem

ortalama Türk erkeği, benim gördüğüm kadarıyla (Z kuşağı için demiyorum onlarla tecrübem yok)
genel olarak sorun etme potansiyeline sahip

sadece maaşı değil ki
atıyorum daha mutlu sorunsuz bir çekirdek ailede büyümüş, atıyorum 2 memur anne-babanın kızı ol. görgülü ol, yaz tatillerine çıkmış, yurtdışı görmüş ol evlenmeden önce mesela
bunları bile sorun eden adamlar var.

hani ne kadar bilgili, görgülü, görmüş geçirmiş, donanımlı eşim var ne mutlu diyecek diyen adam az
daha ziyade benden az bilsin, benden az kafası çalışsın, hele para mara işlerine karışmasın, bana itaat etsin, ailem onun ailesine baskın olsun...

kadın daha yüksek maaşlıysa zor bunlar.

ama şunu da ekleyeyim hiç beklemediğiniz adamlar (ben bunu da gördüm) kendisinden eğitimli, donanımlı kadının aslanlar gibi yanında durup kadın için (yukarıdaki örneğin aksine) mesela daha fazla fedakarlık bile yapabiliyor. belli olmuyor.

Gerçek hayatta böyle bir örneğim yok,kocasından fazla maaş alan tanıdığım yok. Ama buradaki konularda gördüğüm kadarıyla kadınlar adamın kafasına kakıyor,benim param ,ben aldım ben yaptım,benim ha benim demeye başlıyor.

Merhaba hanımlar kısa ve öz bir sorum olacak sizlere yardımcı olursanız sevinirim. Kadının erkekten 2 kat fazla maaş alması evlendikten sonra sorun oluşturur mu? Muhtemelen kişiden kişiye değişir diyecek çoğunuz ancak ben genel bir değerlendirme yapmak adına soruyorum bunu..
Oluşturur,oluşturuyor,oluşturdu....Adam kendini yetersiz hissedip aşağılık kompleksine giriyor kadın adamı yetersiz hissediyor çatışmalar yaşanıyor bariz tartışma konuları bu olmasa da temeli bu oluyor

Bence olur. Fakat burda sence kısmı önemli yani erkeğin ve kadının kişiliği belirler olayı kişiye göre değiştiğinden tek doğru bi cevabı yok maalesef. Ama idrakta bi sıkıntımı var neden anlattığımı anlamıyorsun diyen erkeğe bence zeka olayını tartışmayalım ay sonunda herşey ortada diyen kadın gördüm. Kadının erkeğe olan saygısından tutunda erkeğin kompleksine kadar gider bu konu iki tarafın tutumu önemli tek taraflı düşünmüyorum.

Back
X