Kadının Fendi ;)

SESSA

Guru
Kayıtlı Üye
28 Mart 2012
811
1
296
Diğer
Kızlar burada erkeklerden şikayet edip duruyoruz.. Onlarsız da olmuyor.. Hepimiz bazen küçük bazen büyük taktikler yürütüyoruz onlara karşı..
"Ben doğallıktan yanayım taktikle işim olmaz" diyenler bile aslında "doğallık taktiği" yürütenlerdir diyebiliriz. ( kendimden biliyorum :)

"Erkekler çocuk gibidir asla büyümezler" diye boşuna demiyorlar.. Nasıl ki çocukları bazen şımartıp, bazen eğitiyorsak, erkeklere de aynısını yapmak zorunda kalıyoruz.. Ama bunu çocuklara yaptığımız gibi bariz yaparsak direk kavga nedeni olduğu için, biz de gizliden yapmak zorunda kalıyoruz.
İşte bunlara da kadın taktikleri deniyor :)

Hadi herkes eşi / sevgilisi / nişanlısı için hangi sorunlarına ne gibi taktikler yürütüp çözdüğünü itiraf etsin :)

Türk kadınlarının fendi neleri neleri yendi görelim :)

İlki benden gelsin;

Ben önce genel ilişki gidişatı bakımından yürüttüğüm ve faydasını gördüğüm bir taktiğimi itiraf edeyim.. tabiki dozunda yapmak lazım :)

Malzemeler :
1 Adet Türk Erkeği (light / taş fırın farketmez)
1 Adet Türk Hatunu (dolgun / ince farketmez)
Taktiğin süresi - sonuç hızı : Uzun / orta vadeli

Erkekinizi önce bir güzel taş fırın erkeği olduğuna inandırın.. (ama az, ama çok ayarı size kalmış)..
böyle hissetmek erkek ne kadar modern olursa olsun onu gizliden güçlendiriyor ve daha rahat hissettiriyor..Çok da abartmayın ama.

Sonra iyice moda girip rahatlayınca, kendi istediklerinizi sanki onun isteğiymiş gibi göstererek yavaş yavaş uygulamaya koyun..

bir süre sonra bakmışsınız ki her istediğinizi yapıyorlar.. Hem de kendi istediklerini zannederek.
Böylece hiç kırgınlık tartışma olmadan heeeerrr istediğiniz oluveriyor..

Örnekle açıklayacak olursak:

Yeni evliyken eşim hiç mutfakta yardımcı olmazdı.. (ikimizde çok yoğun çalışıyorduk)
geç geliyoruz malum yorgunluktan ölmüşüz.

Şimdi ben ona
“ben de çalışıyorum, senin hizmetçin miyim? ben bu eve para getiriyorsam
sen de ev işlerine yardımcı olmak zorundasın bıdı bıdı vıdı vidi vid vid……"
konuşsam;
hem şirret dırdırcı hiç istemediğim bir tablo çizicektim, hem de gereksiz (aslında gerekli deeee neyse :) bir sürü gereksiz tartışma yaşanacaktı..

Tatlılıkla söylesem o da tatlılıkla itiraz edecekti.. ya da ucundan isteksizce yapıcaktı.. gene başa dönecektik..

Peki napıcaktım bu durumda ??
HEMEN MİSİS FENDİ MODUNA GİRDİM
:82:
Tartışmak yerine işten geldiğimizde
“Aşkıııımm benim mutfakta iş yaparken canım sıkılıyoor sen de gel benimle otur yanımda sohbet et.” dedim..

böylece ilk adım tamam mutfağa girdi ( kuş kafeste)

ben bir yandan yemek hazırlarken onunla da güle oynaya sohbet etmeye başladık..

Aralarda tabi muhabbet sırasında (sohbeti bu sırada hiç eksik etmiceksiniz
)

“Aşkım şu üst kata boyum ermiyor onu alırmısın?”
“Bebişim şu tavuklar yanıcak elim bulaşık çevirir misin”
“Tatlım ben çiğ etten tiksiniyorum et kesmek tam erkek işi valla.. sen doğrasana şunu”
“Ay aşkım çok açım bu akşam salatayı sen yapsana bekleyemicem”
“Ay sen salatayı süper yapıyosun ben o kadar iyi yapamıyorum ne koyuyosun içine”
“Aşkitom o süper balık sosundan yapsana”

Dikkat ettiyseniz gittikçe yemek yapmaya daha çok dahil oldu…

hihihihi yaşasın kötülüüük. Yaşasın Miss Fendi :)

Şimdi evde çalışıyorum çoğu zaman.. ama dışarıda çalıştığım zamanlarda yemekleri tamamen beraber hazırlıyoruz
hatta bazen o hazırlıyor ben yoğunsam :)))

Güzeell

Sahsen ben yapmam damarıma basmasın akıllı uslu dursun birbirimizin yanında huzur bulalım yeter oynayamam yapmasını istemedigim birsey varsa direk söylerim gerekirse kavga ederim ama yavas yavas islemeye sabrım yetmez..Erkekler-kadınlar..Aradaki ucuruma köprü olacak tek sey samimiyet dürüstlük..Belki onlarda kadınlar icin taktikler yürütüyordur ben idare ediyorum yönlendiriyorum cocuk gibiler..Kısacası samimiyetten yanayım..

Aynen ben de öyleyim. Öyle uzun uzun işlemeye falan sabrım yetmez, ne istediğimi ne istemediğimi patadanak söylerim. Genelde bu yüzden kavga da ederiz ama beceremiyorum baska türlüsünü ha yapabilen kadınlara helal olsun orası ayrı

Bende esime bu taktigi uygulamak istedim ama malesef bizimkine sökmedi

Askim yanima gel sohbet edelim ben yemek hazirlarken dedim beyefendi bir sigara tüttürüp iceri gitti.
Bende hani sohbet ediyorduk dursana yanimda dedim. O da ettik ya askim dedi

Allah var, hiiic yardim etmiyor degil elinden geldigince bir seyler yapiyor(ben söylüyorum öyle yani).
Amaaan hic öyle taktikle ugrasamam ben ya. Ne istiyorsam direk söylüyorum.
Yaparsa yapar, yapmazsa yer terligi

ömürsünüz vallahi... iyi güldüm sabah sabah...mesai arkadaşlarım deli zannedecek beni görünce...
demek taktik ha...ben nie düşünemedim bunu şimdiye dek...ben mutfaktayken yardıma gelen eşime " nolur sen git salona ben hemen hazırlar gelirim" diyerek ayağıma dolaşmasına izin vermeyen ben meğer kendimi akıllı sanırımısım :))))

markete mi gidilecek...canım şu lazım dediğimde onun cevabı ben tek başıma gidemem olur..karşı apartmanın altı markete gitmek için 10 dk hazırlanır ve beraber gideriz ... aklımı başıma almalıyım...ben de neden bu kadar yoruluyorum diye merak eder dururdum...teşkler kızlar....38 yaşımdan sonra jeton düşecek bende de

Ne tesadüf

Bizim ilişkimiz böyle

Ama taktik falan degil, dogal halimiz,
kendiliğinden böyle gelişti ve gelişmeye devam ediyor

Yalnız erkekleri yola getirmenin taktiği falan yok arkadaşlar, emin olun onlar hiç bir şekilde şöyle taktik uygulayayım da eşim bana kul köle olsun demiyorlar.

Boşverinnnn,,, böyle ömür geçmez.

Siz önce kendinize deger verin, arkası gelir.

Son düzenleme:
Çok hoş bir başlık..

Ama beni düşüncesi bile yordu. Tek taşımı kendim alırım. Yemeğimi de kendim yaparım, tamiratımı da.

Hanımlar hepinize haklı mücadelenizde başarılar diliyorum. Umarım değişiklik yaratırsınız.

Ay ben mutfaga gelsin diye ne taktigi yapayim, zaten ben mutfaga girince adam benim yanima geliyor direk.
Cani SIKILIYORMUS oturma odasin.
Geliyor hem yardim ediyor kendince, hemde basliyor o gün neler yaptigini anlatmaya.
ALLAH biliyorya bazen anlatiklaina istirak ederek dinliyorum, bazende dinlemiyorum, gözlerine bön bön bakiyorum, anliyor.
" neyse bugün neler yaptigimi anlattigim yeter, eee sen neler yaptin?" diyor.:)
Ben bir kez esimle tartisma yasamamak icin bir yol izlemistim, oda cok gerekliydi, ya tartisacaktim, yada güzellikle anlatacaktim, ben güzellikle anlatmayi sectim.
Tabi izledigim bir yol vardi.
Onuda actigim ir baslikta anlatmistim zaten.
Kendi evimizin icinde hiiicccc öyle taktik maktik urasamam.
Oturururuz, konusuruz buluruz bir orta yol.

Heee ben de alıştım galiba..:13:
Sol yüzük parmağımda çakma tektaşla tamirci çağırıp başında beklemeye..
Benim elimden pek onarım işleri gelmiyor da...

tabiki samimiyetten yanayız hepimiz canım.. ben de önce açık açık söylerim her şeyi.. ama bazen malesef haklı olmamıza rağmen çözüme ulaşamıyoruz.. o zaman da içinde bulunduğumuz durumu nasıl tatlılıkla çözeriz diye düşünüyoruz.. tüm çabamız az kavga çok muhabbet

canım ben de patdanak söyleyen biriyim herşeyi zaten ilk yazımda da söyledim doğallıktan yanayım ama böyle çözemediğim durumlarda başka yollar deniyorum.. bir de doğallığın bile bir ilişki taktiği olduğunu farkettim yıllar sonra.. sen de bak bi düşün çoğu arkadaşının bir sürü yöntem kullanıp çözemediği şeyleri belki patdanak söyleme huyunla çözüyorsundur

terlik taktiği de bak çok eğlencelidir.. çoğu zaman tek geçerim anne taktiği

kız senin koca sana taktik yürütüyo bak söylim ben de hep doğallıkla herşeyi yaptığımı sanırdım ama 35 den sonra vay be ben aslında taktikciymişim de haberim yokmuş dedim.. yeni farkettim yani

canım bizim de her şeyimiz hemen hemen böyle gelişir.. ben de doğallıkla gelişiyor sanıyordum ama arkadaşlarım bana hep sordular.. "ya eşin eskiden hiç bir şeye elini sürmezdi kıyafetlerine çok karışırdı şöyleydi böyledi vs. bir ton şey... şimdi baya değişti nasıl becerdin? ben ne denesem olmadı diye?
ben de böyle şeyler anlattım vaaayyy iyi taktik dediler.. meğer ben neler çevirmişim de haberim yokmuş
:44:
yani doğallıkla oldu bunlar bizim de canım

yalan yok bazen cok sinirleniyor bende alttan almaya calısıyorum yani alttan almış gibi yapıyorum yine kendi dediğime geliyor yapıyorum başka çarem yok ben daha çok sinirliyimdir aslında alttan almak benim için bir mucize bazen baskın oluyorum sonra kedi gibi oluyorum Hepsi bilerek

Ama tabi dediklerim artık geçerli değil çakdı davayı sonunda kocacım dediği dedik biraz Başka taktikler geliştirmem lazım anlayacagınız hiç bir dediğim olmuyor yav ama her işimde yardım eder sağolsun bitanem

Vay arkadaş ne eşler varmış:)
Dinlemek sanattır modundayım hala ben, belki bir ara hatırlarda dinler beni :)
Sahi ne kadar iyi bir eşim ben...Bugün cumartesi ve ben tek başıma evliliğimle gayet mutluyum...Öğreniyorum bu işi yavaş yavaş.
Beklentilerimi değiştirmekle başladım,eşimi hayatımın odak noktası haline getirmiyorum artık.Mutsuz olmak istemiyorum çünkü.
Sevgili olduğumuz zamanlarda ki gibi olmak zor.

yorucu değil canım bak çok eğlenceli yolları da var..yeter ki o sırada güzel zaman geçirin
ama tamirata kadar siz yapıyorsanız vallahi tebrik ederim
tamiratı bekarken becerirdim artık elimi bile sürmüyorum.. her şeyin kadınlardan beklenmesini doğru bulmuyorum..
erkek de kadın da yeterli derecede sorumluluk almalı değil mi? bazen BECEREMİYORUM demek daha kıymetli yapabiliyor bizleri.. malesef haksızlık ama böyle çok erkek var canım.
:26:

ah canım malesef her erkek eşiniz öyle oturup konuşup orta yol bulacak kadar anlayışlı olamayabiliyorne kadar şanslısın maşallah..
yanımdan ayrılmama konusunda benimki de öyle ilk aylarda anlattığım şekilde alıştı 7 yıldır evin içinde siyam ikizi gibiyiz diyebilirim

Heee ben de alıştım galiba..:13:
Sol yüzük parmağımda çakma tektaşla tamirci çağırıp başında beklemeye..
Benim elimden pek onarım işleri gelmiyor da...

ay ilahi güldürdünüz beni... bak siz de tamirciye evliyim diye taktik yürütüyorsunuz

bak bu alttan alma taktiği çok işe yarar ben de bunu beceremiyorum yaaa.. :26: tartışmalarda çok çabuk parlıyorum napıcam ben
allahtan çok az tartışmamız oluyor yılda bir falan.. bak aklıma bir şey daha geldi sonra anlatıcam unutturmayın..(şimdi eşim evde görür falan)
özellikle şiddete meyilli eşi olan bayanlar için bir taktik..

canım zaten bir kadının kendine eşine ve evliliğine yapacağı en büyük kötülük onu hayatının odak noktası yapmak
çok doğru bir yol seçmişsiniz.. kadının her zaman başka ilgi alanları ve kendini geliştirmek için ayırdığı bir vakti olmalı..

zaten siz bu şekilde devam ederseniz bir süre sonra siz onun odak noktası olursunuz hem de doğallıkla

benim taktiğim de beklentiyi düşürmek oldu 3 yıllık evliyim beklenti baya yerlerde öyle söyliyim..bana ne kazandırdı eskisi kadar başım ağrımıyor...eşimin taktiği de sorunları konuşmamak geçiştirmek...öylee gidiyoruz Allah sonumuzu hayır etsin

yenı keşfettıgım bır sır, bır seye kızdıgımda söylenıyordum kavga cıkıyordu sımdı susuyorum hiç konusmuyorum içime kapanır gıbı yapıyorum ozaman üstüme düşüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…