canım çok umutsuz gördüm seni
2 insan birbirini sevdikten sonra mutlaka bir çıkış yolu bulunur. yeter ki moralini yüksek tut
beklentilerin çok mu yüksek acaba? yoksa sevgi ilgi gibi, olması gerekli olan, manevi şeylerden mi bahsettin beklenti derken?
bu konuda bir şey diyemeyeceğim bilmediğim için.:26:
konuları direk konuşmuyorsa sen de başka konulardan dolandırıp çaktırmadan konuşabilirsin.
mesela sizin hikayenizi değiştirip benzerini başkalarının başına gelmiş gibi anlatabilirsin..
(senin eşinin durumunda olan örnek verdiğin çiftte kadın olursa durumu çakması daha zor olur :)
örn. "aşkım bak x hanım eşine böyle demiş ne kadar kötü bir durum yaaa.. düşünsene adamın halini vs." gibi.. konuyu açabilirsin..
çok da aynısı olmayacak ama benzer bir durum olacak..
sözkonusu kendisi olmayınca insanlar daha kolay yorumda bulunurlar. böylece o olaya eşinin bakış açısını öğrenebilirsin..
duruma göre konu tatlı bir şekilde ilerlerse bile lafı çevirip, ama aynısını sen de bana yapıyorsun deme sakın...
bir daha bu şekilde konuşma şansını da kaybedersin..
o zaten birkaç konuşmadan sonra anlar yaptığının yanlış olduğunu.. kendisi yapsın o çıkarımı, sen sadece örnekle yolu göster.
yemekleri çiğneyipte verseydin ağzına keşke canım ya
en doğrusunu yapıyorsun canım. bırak onlar kendi istedikleri yapılıyor zannetsin
hiç tatsızlık olmadan halloluveriyor dertler
işe yarıyorsa tebrik ederim seni şimdiden.
ay acaba sen kız kardeşim misin??direk annem bu anlattığın kadın yaa
kesinlikle annenden feyz al derim.. zaten emin ol senin bilinç altına işlemiştir o davranış biçimleri..
bence becereksin sen de eminim buna
bak bu alttan alma taktiği çok işe yarar ben de bunu beceremiyorum yaaa.. :26: Tartışmalarda çok çabuk parlıyorum napıcam ben
Allahtan çok az tartışmamız oluyor yılda bir falan.. Bak aklıma bir şey daha geldi sonra anlatıcam unutturmayın..(şimdi eşim evde görür falan)
özellikle şiddete meyilli eşi olan bayanlar için bir taktik..
canım zaten bir kadının kendine eşine ve evliliğine yapacağı en büyük kötülük onu hayatının odak noktası yapmak
çok doğru bir yol seçmişsiniz.. Kadının her zaman başka ilgi alanları ve kendini geliştirmek için ayırdığı bir vakti olmalı..
Zaten siz bu şekilde devam ederseniz bir süre sonra siz onun odak noktası olursunuz hem de doğallıkla
Elektrik prizlerini onarmayı, çekiçle yapılacak her türlü işi, boya-badana için malzeme seçmeyi, mobilyaların kapaklarını onarmayı,musluk değiştirmeyi ve korniş takmayı öğrendim.
Kırk yıllık hamal gibi, kum,çimeto, mobilya taşıyabilirim :)
Her yemeği ve her türlü temizliği yapabilirim bu arada işe gider gelirim, evin mali dengesini durmadan hesaplarım araya kuaför ve alış-verğiş işlerini sıkıştırırım
Eee koca ne yapacakbir gerek kalmadı, almıyorum o yüzden
Eşim yemek yapmama çok karışırdı.Bir gün beğenmiyorsan sen yap dedim ve mutfağa soktum.O yaptıktan sonra ben daha güzel yapıyorum gibi bir iddialaşmaya girmek yerine,harbiden sen daha güzel yapıyormuşsun,çok lezzetli hmmm hmmm dedimŞimdi et türlerini o yapıyor ve şahane yapıyorum diye kasım kasım kasılıyor
lafımı esirgemem eşimde bilir sevdiği yönlerimden biride mertliğimmiş(( ama keşke oynayabilseydim görüyorum ki oynayanlar daha çok el üzerinde tutuluyor ne diyeyim helal olsun öyle hatunlara :)))
sağol fikirlerin için bizim meseleler genelde çoğu kişiyle ortak aslında..maddi konular eşimin eve geç geldiğinde hep çalışıyorum diye yalan söylemesi bi sorunu konuşmak istediğimde hep geçiştirmesi...kısacası sorumsuzluk işte...beklentilerim yüksek değil aslında ama düşürdüm derken ben de her kızdığımı yansıtmıyorum devamlı şunu yap bunu yap demiyorum o da ben de kafamıza göre takılıyoruz...ama bakıyorum kkda öyle kocalar anlatılıyor ki benim eşim onların yanında melek kalıyor şiddetmiş aldatmaymış saygısızlıkmış herşeye karışmakmış o tarz şeylerimiz de yok Allah a şükür...
ne sandin ya,parmaammda oynatirim ben onu
ama cok yufka yurekli zaten benimkisi ya,bu dudami buzsem dayanamayim yapiyo dedigimi
dogruyu soylemek gerekirse niye bilmiyorum ama boyle evlilikler daha uzun olur,pek kavga,anlasilmazlik felan olmaz gibime geliyo
yanlismi dusunuyorum acaba??:44:
ablam olsa kuğzum kız kardeşin olabilüdüm de küçük bi kardeşim var o da evli değil zati ama kader annesi kardeşiyiz sanırım
feyz alsam iyi olucak sanırım bakayım bir daha ki sefere annemi iyi izliyim sorayım bakim neler uyguluyor neler diyor
:26:
zaten benim evlenince evde kavganın %80 i temizlik sounu yüzünden olur kocam oraya buraya bişiler atarsa bende onları ordan alıp onun kafasına atarım
burda bi taktik vereceğini söylemişsin ama unuttun galiba çok merak ettim neymiş:)
benım eşimde maçodur biraz,ben erkeğim iş yapmam gibi artistlikleri vardır..geçenlerde işten geldm yemek hazırladım,çam.makinasını açtım.eşim geldi sofrayı hazırladım.dizi izliyoruz bi yandanda.ay dedim çok yorulmuşum canım şimdi sofrayı kim kaldıracak,makinada bitti çamaşır asılacak of of falan yaptım..eşimin gözlerie bakarken sofrayı işaret ettim :) yok yapmam dedi.ama aşkım ne kadar yoruluyorum görüyosun diye ayak yaptım halbuki yorgun değildim.banane götürürüm sofrayı ama gerisine karışmam dedi bu sefer.seni seviyrum dedim sofrayı götürürken bi öpücük kondurdum.baktım bulaşıkları makınaya yerleştiriyor :)) her tarafı su içinde bırakmış tabi ama bişey demedim daha yapmaz diye :) bide söyleniyor ksüyor bana iş yaptırdın diye :) bu c.tesi temzlk yaptım oda yarım gün çalışıyordu.geldi 1de mutfaga girdik akşama annemler gelecekti beraber yemekler yaptık :)
arada esiyor yapıyor bişeyler.bazende gıcıklaşıyor ama zamanla kıvama gelecek gibi benimki :)
Hahahah ,alemsin ya!Çiğneyerek değil de aramız iyiyse baya baya yediririz ,yemğimizin en güzel yerlerini veririz birbirimize ,ya işte her ilişkinin olumlu veya olumsuz yanları oluyor işte,ufak ya da büyük.:44:.Haa bir de unutmadan sessa ,benim taktik falan da fazla yapmamamın bir sebebi de,eşim çok zeki. .Et yemeklerini filan da o iyi yapıyor ,ben böyle sen güzel yapıyorsun filan deyip yaptırdığımda ""ver gazı " diyor:26:,biliyor yapsın diye övdüğümü..Amaaaaa sonuç neeee,sonuçta yapıyor mu yapmıyor mu,yapıyor tabiki
Al sana taktik!
Sevgili okur,
Bu akşam ortadan kaybolup, Diyarbakırdan çıkasım var. Sırf kocama inat, öyle bir kaybolayım ki, havam 1500km olsun istiyorum
Saat 18:20
Telefonum çalar. Her zamanki gibi arayan kocamdır.
Veysel: Çıkıyor musun?
Ben: Müştemilat sistemi henüz gelmedi canım buraya. Mesaim bitsin çıkacağım.
Sistem şirkete gelmedi ancak evi ile işi karşı karşıya olan bir kadın için çok da bir şey değiştirmiyor. Balkonu, iş yeri manzaralı kaç insan vardır ki Allah aşkınıza?
Saat 18: 35
Telefonum çalar, her zamanki gibi arayan yine kocamdır.
Veysel: Geldin mi canım eve?
Ben: Sorma canım, bugün çok trafik vardı. Arabaların arasından süzülüp geçtim karşıya ancaaaak asansörü kaçırdım, kaçırmasaydım, kendi rekorumu kırabilirdim.
Asansör yerine, otobüsü kaçırıp, arkasından deli danalar gibi koşturmayı, soluk soluğa bindiğim halde, içerideki egzotik kokudan sebep, nefesimi tutmak zorunda kalışımı, elden ele uzatır mısınız? deyip, dolu giden akbilimin yerine boşunun döndüğü günleri bile özler durumdayım. Ancak beni kaybolmaya iten sebep bu özlemler değil. Asıl mesele; beni zırt pırt arayıp, durum raporu alan kocamın, işe gidiyorum deyip, İzmirden çıkmasıdır. Eh yalan değil, İzmir seyahati de iş içindir. Ancak "Ben geç gelirim, yemeğe beklemeyin"in arasına İzmir ile ilgili bir bilgi sıkıştırılmamıştır.
Ben, işi gereği sürekli seyahateden, valizi kapı arkasında hazır duran bir adamın karısıyım. Haliyle psikolojikman hazırımdır gidişlerine. Ancak evlilik dediğin müessese, eşine hesap sormayı haklı kılan yegane kurum değil midir?
Almışım tapunu elime, hesap da sorarım, naz da yaparım, sitem de ederim arkadaş!!!
Hööööyyyttt, nerede var öyle özgürlük?
Ben: Dır, dır, dır, dır...
Şimdi, erkek kısmısı, karısı dırdır etmediği sürece evli olduğunu anlamaz. Çok gevşek bıraktın mı ipleri, unutuverir birden, evde beklendiğini. Ne kadar şikayet etse de, annesi sayesinde Oğlum, dersini çalıştın mı?, Oğlum, hırkanı giydin mi?, Karnını doyurdun mu?, "Babaanneni aradın mı?" gibi özlü söylemlerle, kendini dırdır sistemine adapte etmiştir zaten.
Ben: Dır, dır, dır, dır... (Bildiğin dırdır)
Veysel: Canım, şimdi niye dırdır ediyorsun ki? Ben gezmeye mi gidiyorum? Elbette iş için gidiyorum. Kaç gündür, ne kadar yoğun ve yorgun olduğumu görmüyor musun? (Öyle bir performans ki, izleyeni ağlatacak cinsten)
Ben: Taş kalpliyim ben. (Türkan Şoray gibi ağzımı büzdürerek) Acıtasyon sökmez bana başka yerden gir şarkıya
Veysel: Çok rica ederim, acıtasyon yaptığımı nasıl söylersin? (Haksızlık ettiğini düşündüren buruk bakışla)
(İç ses : Vaaaay taktik haa?)
Baba dayağını aratırcasına konuşacaksın, baktın ölü taklidi yapıyor, orada duracaksın, adamı da kaçırmayacaksın. Adam kaçtı mı, geri dönüşü olmayan yola girmişsindir artık. Geri dönüşü olmayan yola girmemek için ani bir u dönüşü yapacaksın. Kenan Işık gelsin, bana "Son kararınız mı?" desin diye beklemeyeceksin.
Ben: Kocacım biz, senin için endişe ediyoruz. Seni merak ediyor, bir o kadar da özlüyoruz. Lütfen bize gitmeden önce haber ver olur mu?
(İç ses: Al sana taktik!!)
Bir münakaşada üstün çıkmanın belli başlı yolları vardır ve sevgili eşim yılların verdiği bilgi birikimiyle benim nerde çözüleceğimi iyi bilir. Tek bilmediği şey ise;
Bir kadın, gerçekten seni alt etmeyi planlıyorsa, alt eder ve bu sefer, sırtındaki tırnak izleri sana arzu ettiğin o hazzı vermez.
Kocama Not:
Kocacım, bu akşam beni yemeğe beklemeyin. Geç geleceğim, Öptüm
Arkadaşlar çok sevdiğim bir yazıydı paylaşmak istedim.
kesinlikle doğru yoldasınbir de yaptığı zamanlarda onu şımartıyorum ben de..
7 yıldır yemeğe yardım ediyor..yaptığı zaman hala ilk günkü gibi teşekkür ederim..
yani hiçbir zaman "ahhh bu işlerde benim üstüme kaldı görevim oldu" gibi hissetmesin diye.
istemem öyle hissetmesini. :26:
seninki de öyle anladığım kadarıyla yani sana yardım etmek istiyor kıyamıyor sana
ama üstüne kalacak diye korkuyor belki de erkekliğe sığmaz diyordur
erkeklerin bi taktiği olduğunu hiçççççççç sanmıyorum çok düz bakıyo erkekler herşeye asla kadınların kafasına sahip olamazlar. Içlerinden ne geliyosa o[ı]güzeell [/ı]
[ı]sahsen ben yapmam damarıma basmasın akıllı uslu dursun birbirimizin yanında huzur bulalım yeter oynayamam yapmasını istemedigim birsey varsa direk söylerim gerekirse kavga ederim ama yavas yavas islemeye sabrım yetmez..erkekler-kadınlar..aradaki ucuruma köprü olacak tek sey samimiyet dürüstlük..belki onlarda kadınlar icin taktikler yürütüyordur ben idare ediyorum yönlendiriyorum cocuk gibiler..kısacası samimiyetten yanayım..[/ı]
bende esime bu taktigi uygulamak istedim ama malesef bizimkine sökmedi
Askim yanima gel sohbet edelim ben yemek hazirlarken dedim beyefendi bir sigara tüttürüp iceri gitti.
Bende hani sohbet ediyorduk dursana yanimda dedim. O da ettik ya askim dedi
Allah var, hiiic yardim etmiyor degil elinden geldigince bir seyler yapiyor(ben söylüyorum öyle yani).
Amaaan hic öyle taktikle ugrasamam ben ya. Ne istiyorsam direk söylüyorum.
Yaparsa yapar, yapmazsa yer terligi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?