Kadının hakkına mi girdim?

85tlye yarım gün mü kaldı valla şaşkınım. Benim annem gündelikçi kesinlile yarım güne ütü yapmaz yaparsa ütünün parasını ayrı alır siz o gündelikçiyi iyi bulmuşsunuz. Olaya gelince kadının bayağı hakkını yemişsiniz yazık 4 saat ütüye 20 tl mi verilir 20 tl iki salça parası olmuş bu devirde. Temizlikçi de olsa sinirlenip onu dinlemeden evden kovar gibi davranmanız da ayrı bi mesele. Kusura bakmayın da hem paradan kaçıyorsunuz hemde zamandan. Yarım gün zaten kişinin bir gününü alıyor resmen paradan kaçmak için yarım diyorsunuz sonrada iş iyi olmayınca bastırıyorsunuz. paranızla insanlar köleniz değil.

Başka mesajımda belirttim Ankara’ daki durumu.
Burada ev büyüklüğü ve gelme sıklığına göre değişir ama yarım güne bile 100 den aşağı giden yok, kaldı ki haftalık kadında ütü yapan çok zor.
Yapmazlar ki, 2 gelmek ister.
Yarım günde yapanı bulmak imkansız, yapılamaz çünkü.
Ha haftada iki yarım gün gelir, birinde ütü ve kısa sil süpür yapar, diğerinde işi tamamıyla yapar ve dolayısıyla 200 tl alır gider.
Herkes parayı zor kazanıyor ve böyle ağır işler çok zorludur.
Alnının teri kurumadan hakkını vermek gerekir

Benimki 9 da gelip 4 de gidiyor
Ütü falan yapmıyor
170 veriyorum
İyi değil mi
İstanbul için normal mi
Bu mesele evin metrekaresine göre de değişiyor mesela floryanın evleri çok büyük oluyor orada 200 alan ataköyde evler küçük olduğu için 185 filan alıyor. 170 iyi bulmuşsunuz artık kalmadı gibi o fiyata çalışan gerçi sizde ütü yoksa normal gibi.

İ
İstanbulda mı yasıyorsunuz?

14 parça eşyayı 4 saatte mi ütüledi???
ütü yapmayı hiç beceremem ama 1 saatte bitiririm bunları ben. elim yavaş olmasına rağmen.
hem dışarıda ütü parça başı 2.5 tl burada, 35 tl ederdi.
ama eve gelmiş elektrik de sizden 25 ideal olmuş.
size 25 lira da ek elektrik parası gelir valla

Herkesin ev işlerinde bi sıralaması vardır.siz ilk kafadan ütüyü diretip baymışsınız kadını. Bide engelli birisi.biraz daha naif davranabilirdiniz (nacizane fikrim)sizde kendi düzeninizi istemissiniz.bide bebekler yorucu stresli zaten.kafanız karışmıştır.telafi edebilirsiniz.

gayet iyi yapmissimiz, utu nilmiyorsa soyleseymis. utu bilmeyen evi nasil temizlerdi kim bilir. bana da bir yardimci gelirdi, baskasini bulamadigimdan mecbur kalmistim ona. cok temizim, soyle temizlerim, boyle is yaparim diye kendini overdi. ama kahvaltiyi kaldirmasi bile 40 dakika surerdi, mecburdum ses etmezdim. bilmedigi bisey olsa ses etmezdi, sormazdi hic bisey. deterjani bulamaz, sormazdi nerde diye, sade suyla temizlik yapiyormus. daha neler neler. 1 kapak kullan dedigim kimyasali, tamam deyip 2 gunde bitirmisligi var. yani demem o ki cok iyi yapmissin gondermekle. paraya ihtiyaci varsa once is yapmayi ogrensin, sen de kolay kazanmiyorsun.

Yarim gunde 14 parca utu ve temizlik kim yapiyor ki?
Cok az vermissiniz. Bence parasinin kalanini yollayin. O paradan size hayir gelmez.
Onlem olarak; kendi kadininiz gelemeyeceginde yerine kimseyi almayin. Bir hafta gecistirin obur hafta gelsin. Utuyu de kuru temizlemeye verin derim. 3 tl burda parcabasi. Evde elektrik yakmaya vakit harcamaya degmez :)

Ben size hak verdim,kadın 4 saat ütü yapmış ama toplasan 1 saatlik iş aslında...Tamamen kendi yetersizliginden uzun sürmüş. 1 saatin karşılığında da o kadar ücret normal.

Ama ben yine de fazla verirdim.
Temizlik yaptırmadığım için ve o kadar yol tepip gelmiş olmasına karşın vicdanimi rahatlatmak adina :)

Herkes burada şu kadar o yüzden az vermişsin demiş de, zaten anlaştıkları da 80 TL ve kadın toplasanız normalde iki saatte bitecek iş yapmış aslında, 4 saat sürmesine rağmen. Sonuçta diğer kadınla 80 üzerinden konuşuyorlar, başka yerde 200 TL, 80 az diye onun da hakkına girmiş olmuyor. Anlaşılan şey üzerinden oranlamak lazım. 20 TL evet bakınca az ama sayısal olarak mantıklı.

Bence haklısınız ve bence bu konuda işini doğru yapmayan insana paranın birazını vermek bile çok mantıklı değil. Örneğin ben bir tasarım yapıyorum, işi tamamen kendimden dolayı final tarihine yetiştiremezsem kimse bana ama canım işin birazını yapmışsın diye ücret ödemiyor. Anlaşılan iş belli verilen süre belli. O insanlar bekledikleri ve anlaşılan hizmeti alamamış oluyorlar. Bunda da öyle bakmak lazım.

Ben daha önce evin mutlaka o gün temizlenmesi gereken bir durumda evden çalışıp temizlikçi almıştım. Kadın saat 4e kadar sadece salonun camını silmiş ve yerini süpürmüştü ki ev bir oda bir salon, salonun bir cephesi yarıya kadar camdı. 50 60 metrekare bir evden bahsediyorum. Saat 5’e kadar diye konuşmuştuk. odaya girmeyecek misin dediğimde ben orayı hallettim demişti ve yerleri üstünkörü süpürmüş, toz bile almamış, evin geri kalan her yeri duruyordu. Çıldırdım, işini düzgün yapmadığını ve gitmesini istedim. Ağladı, paramı almadan gitmem, dedi. Hakaret etmeye, tehdit etmeye başladı. Normalde verirdim belki giderken yine parayı ama iyice sinirlendim. Sabahtan beri zaten ettiği lafın haddi hesabı yoktu. Temizli şirketini aradım, epey zorladı ve sonunda çıktı gitti evimden. Giderken hala şey diyor, banyoya da su tutayım bitti işte paramı ver gideyim diyor. Türlü beddualar ederek çıktı. Oturdum o yorgunlukla ve sinirle akşam 5te bütün evi baştan temizledim.

Şimdi bu kadının akşama kadar yalnızca salonun camlarını silebilmiş olması benim suçum mu? Bana faydadan çok zararı dokundu kadının, bütün günümü yedi.

Sonra içim rahat etmedi, kadına ulaşamadım o parayla hayır yaptım. Ama hala hak etmediğini düşünüyorum.

şu sitede görüyorum temizlik işi yapana acınıyor. niye o iş değil mi?
işini iyi yapmayan insana neden hak ettiğinden fazlası verilsin?
tamam kadın yol geldi de 12 de gelmiş zaten
4 saat de kım kım ütü yapmış ki dağlar kadar değil yani.
e sohbet ederken etmiş bi güzel. ama işe gelince yok.
herkes çok mu zengin ki paranın tamamını almadığınız hizmete veriyorsunuz?
bir mağazaya gidince defolu bir ürünü tam fiyat ödeyerek almıyoruz, bir hizmet için de geçerli bu.
onu yönlendiren kadın demiştir herhalde ben şu eve gidince şunları şunları yapıyorum diye.
ona göre gelseymiş.

Ablam kıyafetleri ütücüye gönderiyor. Misal 50 adet kıyafete 100 tl veriyor. Kıyafetler askıda ve tek tek poşetlenmiş olarak eve geliyor.

Yani parça başına 2 tl. Sadece ütü yaptıysa normal sizin ücrette.

O degilde bende yaptıgı ütüleri merak ettim
Güzel ütüledimi bari
Ağır agır yaptıgına bakılırsa tüm gömleklerin jilet gibi olması lazım

Hiç eve kadın çağırmadım “abla şunu yap bunu yap” diyemem çünkü. Hele bide çıkışma falan hiç yapamam. Şimdi benimde vicdanım çok rahatsız oldu okuyunca. Ama bi yandan da diyorum ki “naptın abla hayatında hiç mi ütü görmedin?” Hiç daha kurcalamayın bence. Hep gelen temizlikçinin suçu birazda bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…